Európa felszabadítása: Kanadában 300 ezer tulipánnal ünnepeljük náci Németország bukását

cleardot.gif

Ha valaki akkurátus képet kíván kapni a sokszínű, dinamikus, alapvetően jókedvű és békés huszonegyedik századi Kanadáról, akkor érdemes ellátogatni a világ legnagyobb tulipán fesztiváljára, melyre Ottawában kerül sor minden májusban.

Idén a fesztivált arra használják, hogy Európa felszabadításának 70. évfordulójára emlékezzenek azzal a 300 ezer tulipánnal, amelyet Kanada Hollandiától kapott ajándékba, amiután e fiatal brit gyarmat katonái felszabadították az északnyugati európai országot a náci megszállás alól. Kanadai katonák 1944 szeptemberétől harcoltak Hollandiában a náci megszállók ellen: először Antwerpet szabadították fel, aztán az ország további régióit.

Több mint 7.600 kanadai katona halt meg a Hollandia felszabadításáért vívott harcban és ezt az áldozatot a hollandok sohasem felejtették el. Jelenleg 2.300 kanadai katona maradványai vannak eltemetve a Groesbeek-i temetőben, Nijmegen környékén.

1945 óta Hollandia csaknem 300 ezer tulipánhagymát adományozott Kanadának, melyek az ottawai belvárostól délre fekvő Commissioners Parkba lettel elültetve. Itt tartják meg azóta minden májusban a Tulipán fesztivált, melyre félmillió látogatót várnak. Idén május 8 és május 18 között érdemes ellátogatni a fesztiválra, bár a kánikula miatt, lehet hogy jobb hamarabb kimenni a festői Dow's Lake partjaira, hiszen gyorsan hervadnak a virágok. Egy párás, 30-fok körüli szombat délután mentem ki én is a parkba. Íme a vizit eredménye:




Tulipán fesztivál Ottawában, a Commissioners Parkban. Fotó: Christopher Adam/KMH




Összesen 300 ezer tulipán van elültetve az ottawai Commissioners Parkban. Fotó: Christopher Adam/KMH.




Commissioners Park, Ottawában. A holland királyi család 100 ezer tulipán hagymát ajándékozott Kanadának 1945-ben. Azóta több százezer tulipánhagyma érkezett. Fotó: Christopher Adam/KMH.




Tulipán fesztivál Ottawában, a Commissioners Parkban. Fotó: Christopher Adam/KMH.




Tulipán fesztivál a Dow's Lake partjain, az ottawai Commissioners Parkban. Fotó: Christopher Adam/KMH.




A házi limonádé kimondottan jól jött a 30 fokos párás kánikulában. Fotó: Christopher Adam/KMH.




Tömeg a 2015-ös ottawai Tulipán fesztiválon. Fotó: Christopher Adam/KMH.




A felszabadítás után elnevezett kávézó az ottawai tulipán fesztiválon. Fotó: Christopher Adam/KMH.




Az ottawai Tulipánfesztivál legnépszerűbb aktivitása a fotózkodás. Fotó: Christopher Adam/KMH.




Henk Visch "The Man With Two Hats" című alkotása a Commissioners Parkban. Ezzel köszönte meg Hollandia Kanadának az 1945-ös felszabadítást.

Fotó: Christopher Adam/KMH.

tulipan.jpg
 
Kár, hogy a mi felszabadítóink majdnem fél évszázadra ittfelejtették magukat és ezzel együtt az eszmét, így nem tudunk rá ilyen szépen emlékezni...
 
Szervusztok ,
igaz én ezt másképen tudom , de azért elmesélem Nektek . A holland királyi pár talált a háboru alatt Canadában Ottawában menedéket és a felszabaditás után ajándékozták ezért azt a sok tulipánhagymát a városnak emlékezetül és köszönetül . Aztán hogy melyik is igaz az mindeegy hiszen igy is ugy is a világ legnagyobb tullipán kiállitása és még nagyon szép is .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,584
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére