Ezért betonozták be Chaplin sírját

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Március 2.

Melitta - 2015 Március 2, 20:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem sokkal a temetés után, 1978. március 2-án Chaplin sírját feltörték, holttestéért pedig váltságdíjat követeltek.


  Az árvaházban, nyomorban nevelkedett Charles Spencer Chaplin páratlan karriert épített Amerikában. Nehéz gyermekkora miatt kiválóan játszotta a némafilmek kis csavargóját, de nemcsak színészként, rendezőként és forgatókönyvíróként is a filmtörténet legnagyobb alakjai közé emelkedett. A hangosfilm megjelenése sem döntötte romba karrierjét, a Hitlert és a nemzetiszocializmust kiparodizáló Diktátor gyakorlatilag megkoronázta életművét.

  Kitiltották Amerikából
  Londonban született, és bár többször felajánlották neki az amerikai állampolgárságot, soha nem fogadta el - írja a Rubicon.hu. Az elutasítás később megbosszulta magát: 1952-ben a Londonban tartózkodó Chaplintől - kommunistabarátságra hivatkozva - a hatóságok megtagadták a hazautazási engedélyt.

  Svájcban, Lausanne mellett telepedett le,és itt élt 88 éves koráig, amikor 1977. december 25-én elhunyt. Corsier temetőjében helyezték örök nyugalomra, ám sokáig nem nyugodhatott. Sírját 1978. március 2-án feltörték és elvitték a tölgyfakoporsót, benne a színészóriás holttestével. Gyorsan kiderült, hogy a tettes nem egy őrült rajongó volt, miután a család sorozatosan kapta a fenyegető telefonokat.

  • Elásták a kukoricásban
   A zsaroló szláv akcentussal beszélt és 600 ezer dollárt követelt. Kezdetben nem hittek neki, a dolog akkor vált komollyá, amikor egy fotó is érkezett a tölgyfa koporsóról. Oona Chaplin nem volt hajlandó fizetni még akkor sem, amikor őt és legkisebb gyermekeit fenyegették bántalmazással. Miközben az özvegy alkudozott, a rendőrség hatalmas erővel kereste a sírrablókat.

   Kiderítették, hogy a hívások egy nyilvános telefonról érkeznek Lousanne-ből, a város 200 fülkéjét 100 rendőr figyelte. A váltságdíjat már 250 ezer dollárra sikerült lealkudni, amikor elfogták a két tettest: a 24 éves lengyel és a 38 éves bolgár autószerelőt. Mint később kiderült, a lengyel egy filmből szerezte az ötletet, a bolgár pedig a rablás fizikai részéhez, azaz a sír feltöréséhez szolgáltatta testi erejét.

   A koporsót nem is vitték messzire, a Genfi-tótól 15 kilométerre, egy sekély gödörbe ásva találták meg május 17-én egy kukoricaföldön. Az értelmi szerzőt, a lengyel Roman Wardast négy és fél évre ítélték, a Gantscho Ganev másfél év felfüggesztettet kapott. Motivációjuk a pénzszerzés volt. Charlie Chaplin koporsóját visszavitték a temetőbe, és a hasonló esetek megelőzése érdekében körbebetonozták.


  Charli.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Március 2.

  1. Jaszladany
   Jaszladany
   Chaplinnek nagy rajongója vagyok, és elítélem a sírrablókat, de ha már ilyen agyatlan bűnözők is léteznek (még emlékszem az esetre egyébként, nagy port kavart anno), azt mondom, inkább holtában rabolják el az embert, mint életében.
   Ernoe és Kicsi Fecske kedveli ezt.
  2. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Olyan komikus ,mint ő nem születik minden évszázadban.
   A kegyeletsértés ,hullarablás viszont olyasmi ami nálam a legaljasabb tettek közé tartozik . :(
   spyjames kedveli ezt.
  3. spyjames
   spyjames
   ez egy borzasztó és magyarázhatatlan cselekedet, ami szerintem már évezredekkel korábban is kiverte a biztosítékot a humanoid típushoz sorolható fajnál
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
  5. Lacika69
   Lacika69
   Egy utolsó utáni út.
  6. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Vagy pakisztánt ,ahol ellopják a fogakat "új" fogsorokhoz :(
  7. laszlovandura
  8. Kicsikata86
   Kicsikata86
   Gyalázat, hogy valaki így próbál pénzhez jutni.

Megosztás