Ezoterika

icsi

Állandó Tag
Állandó Tag
<table class="contentpaneopen"><tbody><tr><td class="contentheading" width="100%"> A VÉLETLEN </td> <td class="buttonheading" align="right" width="100%"> </td> <td class="buttonheading" align="right" width="100%"> </td> </tr> </tbody></table>
healtheso.jpg
Paulo Coelho napjaink egyik legnépszerűbb ezoterikus írója. Az ő egyik szereplője szerint a "szerencse " és a "véletlen" szóról nagy enciklopédiát lehetne írni. Szerinte ezek a szavak alkotják az Egyetemes Nyelvet.
A teljesség igénye nélkül vegyünk néhány példát a véletlenre. Milyen formákat ölt ez a misztikus leheletű szó?
Pillantsunk be a természet rejtelmeibe! Szakemberek tudnának regélni azokról a csodákról, amelyet a növények, állatok élete, kohéziója, szinapszisa mesél. De a laikus is sok mindent észlel. Látja a pillangók szárnyának ezredmilliméteres szimmetriáját, a pók hálójának mesteri szövését, a hangyák birodalmának szervezettségét. Egészen lenyűgöző, mitikus mélységeket döngető sorshelyzetek vagy sorstragédiák tárulhatnak fel az érdeklődők számára. Megismerheti például a Csendes-óceáni laposférgek bámulatos násztáncát, akik egyedülállóan élik nemi életüket. Ők maguk sohasem találkoznak, csak az együttléthez szükséges ivarszerveiket küldik a vízfelszíni randevúra, hogy ott vörös lepleként terüljenek szét, páratlan szerelmük szimbólumaként. Az édesvízi angolnák, nevüknek megfelelően Nyugat-Európa holtágaiban vagy tavaiban tanyáznak hosszú éveken keresztül. S egyszer csak, életük alkonyán, sürgető kényszert éreznek változtatni addigi sorukon, és elindulnak a sós tenger felé, szülőföldjük irányába. Soha nem érnek révbe. Mindezek véletlen dolgok? Vagy egyfajta szervezettség következményei?
Na, és ott vannak a felfedezések. A kínaiaknak sok sóra volt szükségük, lehetőleg helyben, ezért fúrni kezdtek. Ennek mellékterméke volt a feltörő földgáz. Ha nem lett volna szükség sóra, a földgáz is rejtve maradt volna. Newton megpillant egy fáról lehulló almát. Ebből aztán megszületik a gravitáció törvénye. Békés Pál nyugtalanul forgolódik, össze-vissza álmodik egy alkalommal. Ennek az álomterhelt éjszakának a szülötte a golyóstoll. (Ugyanígy járt többek között a benzolgyűrű, a varrógép feltalálója is.) Tesla és Neumann nemes egyszerűséggel "csak" láttak egy technikai problémát, és azt rögzítették írásban is. Elisha Gray különböző frekvenciájú rezgőkörökkel kísérletezgetett, amikor hirtelen szembesült egy jelenséggel. Ez lett a telefon alapelve. Véletlenül bukkantak a megoldásra? Vagy valami náluk hatalmasabb tudás nyújtotta számukra a felismeréseket?
S ha már az álmok szóba kerültek. Dickens egyszer azt álmodta, hogy bekopog hozzá egy hölgy, vörös sállal a nyakában, és bemutatkozik: Napier kisasszony vagyok. Néhány óra múlva szóról szóra lejátszódott ez a jelenet Dickens otthonában. Lincolnról feljegyezték, hogy többször bejöttek meglátásai, többek között halálát is lefestette, fültanúk előtt. Akárcsak Július Caesar, akit március idusa előtt baljós álmok gyötörtek. Véletlenek? Vagy az álmok szeszélyei?
Bárki közülünk tudna szolgálni "szkarabeusz-féle históriák"kal. Közismert, hogy Jungnál egy kliense mesélt álombeli galacsinhajtó bogaráról, és láss csodát, épp abban a pillanatban koppant a párkányon egy ilyen állatka. Egyébként Jung maga is beszámol hasonlótól. 1949. április 1-én a hatszor találkozott a hal valamelyik formájával. Paul Kammerer "mazsoláskalács-korreláció"-ja már kevésbé elterjedt. A részletek taglalása helyett csak annyi: egy általa vizsgált személynél folyamatosan és tendenciózusosan felbukkant ez a sütemény, édes kísértetként követve élete sorát. Stohl András mondta egyszer, hogy az óvodában rámpás autó volt a jele, és az első balesete is épp egy ilyen autóval történt. Thomas Wolfe, amerikai író számtalan művében felbukkan a K19. Temetéséről egy szemtanú számolt be. A vasúti kocsi száma, amelybe a Wolfe család beszállt, természetesen a K19-es volt. Véletlen? Vagy valami ördögi kiszámítottság? Esetleg prekogníció?
Egy William Cox nevezetű amerikai matematikus vasúti baleseteket vizsgált. Megállapította, hogy a sérült vagonokban sokkal kevesebb utas ült, mint egyébként szokásos volt. Mintha valami kollektív megérzés tántorította volna el a vonaton helyeket kereső embereket. Állítólag a biatorbágyi robbantásnál is éppen abban a kupéban ültek a legtöbben, amely nem zuhant a mélybe. József Attila már jóval a halála előtt írta, hogy hallgatták, "amint elmegy egy vén tehervonat." S van egy kevésbé ismert Tehervonatok tolatnak című verse is. Költői érzékenységről van szó? Ahogy Vészi Margit írja Adyról: "�életről, halálról, babonáról, előérzetről mennyi fontosat mondott. Az intuitív dolgokról. Ő tele volt ösztönös megérzésekkel, ami ugyanabból a talajból kelt ki, mint a költészete." John Nash, a zseniális matematikus vallotta életrajzában, hogy "gondolataim a természetfeletti lényekről éppúgy ötlöttek fel bennem, mint matematikai gondolataim." Arra még ma sincs magyarázat, hogy Napóleon miért jegyezhette iskolai füzetébe, hogy "Szent Ilona, kis sziget." Ők is sejtettek valamit előre? Egy jól működő intuíció? Vagy véletlen csupán?
Popper Péter a Tigris és a majmokban emlékszik fiatalkorára. Édesanyjának volt egy plátói szerelme, egy Petényi nevezetű gyermekgyógyász. Amikor pszichiáterünk orvostanhallgatóként beült az első kari ülésre, meglepve hallotta: Tudod, kinek a helyén ülsz? A Petényién! Micsoda véletlen!
Wells vallotta önéletrajzában, hogy számára csak a sport létezett. Egy vesevérzés vetett véget a futball-karriernek. És ez indította el az íróét. Golda Meir meséli élete egyik viharos időszakára emlékezve, hogy milyen égető szüksége volt akkoriban a pénzre. S akkor megharapta egy kutya. Emiatt került Tel-Avivba, ahol lehetősége nyílt pénzt szerezni. Ha nincs kutyaharapás, nincs pénz. Szerencsés véletlenek?
Az is jól megszellőztetet tény, hogy a Titanic katasztrófája előtt Morgan Robertson írt egy elbeszélést, ami kísértetiesen hasonlított a végzetes esetre. Sok részlet adatszerű pontossággal egyezik a későbbi katasztrófa részleteivel. Egyébként a fiktív luxushajó neve Titán volt. Élt egy angol bűnügyi író, mellesleg Nietzsche "übermensch -elméletének" előfutára, aki 1886!-ban jelentetett meg egy elbeszélést. Fanatikus katonákról szólt, akik fekete ruhában masíroznak, a meggyilkoltak tetemét tűzre vetik, s amelynek címe: Az S.S. Karinthy műtéte előtt két évvel írta meg az Utazás a koponyám körül című művét .Véletlen egybeesések? Vagy többek annál?
S a nagy, irodalmat teremtő szerelmek? Ha Vajda János nem sétál el akkoriban a borbélyüzlet előtt, ahol egy gyönyörűséges lányka üldögélt, talán sohasem születnek meg a Gina-versek. Juhász Gyula rajongása volt az egyik legbeteljesületlenebb a "szerelmek Akashájában", ő még a kezét sem érintette imádottjának. Ez azonban nem akadályozta abban, hogy a máig élő Anna-versekkel gazdagítsa a szerelmi költészetünket. Ha József Attila nem látogat el annak idején Lillafüredre, az Óda sem íródott volna meg. S maradjunk az irodalomná: Sarkadi Balmazújvárosból merítette a Körhinta ötletét és témáját. A regényből készült film főhősét Soós Imre alakította, aki éppen abban a kisvárosban születetett. Véletlenek? Vagy ez volt a dolgok rendje?
S az élet és a halál dualjának sajátos játéka. Ahogy Kien Nguyen , egy Amerikába vándorló kínai nő írja önéletrajzában. Nagybátyja, a család szemefénye, élete teljében, huszonegy évesen vízbefulladt. Éppen azon a napon, amikor az írónő megszületett. Azt nem kell hangsúlyozni, hogy ezután más megítélés, külön bánásmód illette az új jövevényt, hisz mindannyiuk megkönnyebbülésére ez elment fiú lelkét keresték és találták meg benne. Szilágyi János említi könyvében, hogy amikor Vujicsics Tihamérral, a híres zeneszerzővel készített riportot, beszélgetésük során érintették a halál témakörét. Éppen akkor húzott el felettük egy repülő, amely belezavart a felvételbe. Bejrútba repült, amikor lezuhant Vujicsiccsal a gép. Akárcsak Roland de la Croix, Kálmán Vera ex-férje. Együtt utaztak volna, de a házorvos megtiltotta a nagyasszonynak a hosszú utat. Vera az aznapi sajtó szalagcímeiből értesült a tragédiáról. Így ért véget egy szemfényvesztően kurta szerelem, házasságkötésük másnapján, s így kapott még jó néhány ajándékévet az özvegy.
Ezek a kis példák egytől egyig esetlegesek, nyilván a végkimerülésig lehetne sorolni hasonlókat. Nem is kellenek hozzá különösebb ismeretek, csak magunk köré kell pillantani. Nézzen szét mindenki a saját háza táján! Mert ha tudatosan figyeljük a természet csodáit, ha elemezzük életünk egyes állomásait, felkutatjuk, hogy mi vezényelt aktuális foglalkozásunkhoz, mi kapcsolt össze soros partnerünkkel, ha átgondoljuk szeretteink halálának körülményeit, ha nagyító alá vesszük betegségeink formáit és jellegét, akkor ráérzünk egy jelenségre. Legalábbis derengeni fog valami törvényféle, ami átszövi mindennapjainkat, s ami erősebb nálunk. A mitológiából ismerjük Laiosz király esetét, aki azt a jóslatot kapta, hogy saját fia okozza majd halálát. Azonnal cselekedett és eltávolította szeme elől újszülött gyermekét. De hiába. Utolérte a végzete. Egy úton összefutottak és egy fatális összeveszés nyomán Oidipusz megölte apját.
Isabelle Allende, aki imádta a fotózást, így ír tapasztalatáról: "Lassan ráébredtem, hogy minden létező dolog összefügg egymással, hogy pontos rendszerbe illenek, és ami első látásra véletlenek zűrzavarának látszik, a lencse vigyázó szeme előtt feltárja tökéletes szimmetriáját.
"Furcsa dolgok történnek velem mostanában! Én nem hiszek a véletlenekben. Úgy érzem, minden, sokszor lényegtelennek tűnő apró esemény is fontos, mert kikerülhetetlenül arrafelé tereli az embert, amerre mennie kell!"Ezt Kardos Gézáné Vásáry Erzsébet /Vásáry Tamás húga/ írta, de érdemes bármely ember önéletrajzát elolvasni, legyen az híres, vagy sem, hogy kikristályosodjon előttünk ,hogy "semmi sem véletlen a Nap alatt." Ha valaki sok emberi életet megismer, sok mindenkivel találkozik élete folyamán és sok történetet elolvas, akkor óhatatlanul arra a következtetésre jut, hogy mindennek van oka, és a legspontánabbnak tűnő dolgok mögött is ott van valami jól érvényesülő szervezettség.
Valószínűleg annál érzékelhetőbb ez az ember számára, minél nagyobb a rálátása az életére, mondjuk egy betegség folyamán, vagy épp a halála előtt. Akkor döbbenhet rá, hogy ezt vagy azt miért rendelte mellé a sors, hogy miért kellett elviselnie annyi szenvedést, és milyen értelmei voltak boldogságainak. Einstein híres tételét gyakran emlegetik mindezzel kapcsolatban, ti. hogy Isten nem kockázik. (Bár igaz, hogy több tábor is zászlajára tűzte már ezt a mondatot, persze, más-más interpretációval.) Nem vitatható, hogy a természetben minden csodálatos tervszerűség szerint történik és hogy az emberi test bámulatosan tervszerű szabályok szerint működik. De ha valaki veszi a fáradtságot, annak is utánanézhet, hogy születése, neve, jelleme és kapcsolatai mind-mind az ő szuverén tervrajzának a részei.
"Biztos vagyok benne, hogy a teremtésben az ég-egy-adta-mindent a véletlen határoz meg. Hogy aztán kinek mi sorsszerű? Én hajlok rá, hogy a véletlennek mondott tüneményes szövevényt, ezt a mindent behálózó, hol kegyetlennek, hol jóságosnak mutatkozó szertelen rendszert akár a legfőbb törvényszerűség címével is felruházzam�A véletlen nem szelídíthető meg és nem szorítható kalodába. A véletlen távolságot tart.. Nem jó és rossz. Végképp nem isteni. Nem kedvez és nem akadályoz. Néha belénk botlik és ez untig elég. "(Száraz Miklós György)

GONDOLATOK A VÉLETLENRŐL
"Ő Szent Felsége, a Véletlen határoz mindenről." /Voltaire/
"Nincsenek véletlenek,
S épp ez , amit vak véletlennek hiszünk,
A legmélyebb forrásokból fakad." / Schiller/
"Nem adódnak-e a legvéletlenebb, ún. jelentéktelen és mellékes dolgokban ugyanazok a tanulságok és jelentőségek, mint a végtelen fáradsággal felkutatott dolgokban?" /Szentkuthy Miklós/
"Ha a véletlent úgy határozzuk meg, mint a ki nem számítható hatásra, minden okozati összefüggés nélkül létrejött eseményt, akkor a leghatározottabban állíthatom, hogy véletlen egyáltalán nincs. "/Boetius/
"Életünk eseményeit utólagosan végignézve lehetetlen letagadnunk a döntő változások sorsszerű logikáját." /Schopenhauer/
"A véletlen fel nem derített szükségszerűség." /Feleki László/
"Nem véletlen, hogy nincsenek véletlenek." /Határ Győző/
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A stressz


Az általános adaptációs szindróma (GAS)
Az ősembertől eltérően, aki időszakosan szembesült a stresszel, mely "harcra
vagy menekülésre" kényszerítette, a modern kor embere által tapasztalt
stressz krónikusabb természetű, sokkal alattomosabb és pusztítóbb az emberi
szervezetre nézve.

A technológia és a civilizáció példátlan előrehaladásával az ember
adaptációs fejlődése nem tudott lépést tartani, emiatt felkészületlenül érik
az új típusú stresszek (például: a környezetszennyezés, a levegőben, a
vízben és az élelmiszerekben található méreganyagok; az érzelmi
stresszhelyzetek, a gazdasági, családi és társadalmi követelmények,
felelősség stb.).

A stressz azonban nem újkeletű fogalom. Éppen ellenkezőleg, ez a folyamat
régebbi, mint maga az emberi faj, és bizonyos értelemben fontos szerepet
játszott az emberiség fejlődésében. A stressz olyan, a szervezetre nehezedő
nyomás, mely felborítja a normális biokémiai és pszichológiaiegyensúly, és
olyan válaszreakciót kíván, melyben az egész szervezet részt vesz. Dr. Selye
János, aki stresszel foglalkozó kutatásaival világhírre tett szert,
felismerte, hogy a hosszú ideig fennálló stressz milyen hatással van a
szervezetre. Dr. Selye háromféle változást figyelt meg ismételten ártalmas
ingereknek (stresszoroknak) kitett patkányok szervezetében: a
mellékvesekéreg megnagyobbodását, a csecsemőmirigy és más nyirokszövetek
sorvadását, és a gyomor-bélrendszer fekélyesedését. A pszichés stressz
háromösszetevőjét is azonosította: a stresszor, a stresszor okozta
pszichológiai vagy kémiai zavar és aszervezetnek a stresszorra adott
adaptációs válasza. Dr. Selye úgy vélekedett, hogy e háromféle elváltozást
bármilyen hosszútávú stresszorra adott,nem specifikus pszichológiai válasz
váltja ki. Selye ezt a választ General Adaptation Syndrome-nak (GAS),
magyarul általános adaptációs szindrómának nevezte el, mely három részből
áll: a vészfázisból,az ellenállásból és a kimerülésből.

1) "Vészfázis" - Fokozódik a szimpatikus idegrendszer tevékenysége, és
növekszik a katekolamin és kortikoszteroid kibocsátás. A csecsemőmirigy, a
lép, a nyirokmirigyek és a máj súlyacsökken, míg a mellékvesék súlya
növekszik. A vészfázisra a szervezet katabolikus összeomlása jellemző.

2) "Ellenállás" vagy "adaptáció" - Ha a stresszt kiváltó ok továbbra is
fennáll, a szervezet fokozott ellenállással reagál a károsító tényezőkre. Az
anabolikus funkciók kerülnek előtérbe a katabolikus folyamatok rovására, és
egyre fokozódik a szervezet stresszorral szembeni rezisztenciája. Adaptációs
betegségek alakulnak ki, ha az ellenállás vagy az adaptáció nem állítja
helyre a homeosztázist. A homeosztázis azoknak a folyamatoknak az
összessége, melyek által a szervezet fenntartja saját dinamikus, állandó
állapotát. A stresszre adott pszichés reakció a szervezet dinamikus
egyensúlyi állapotának fenntartására irányul

3) "Kimerülés" - A stresszor folyamatos ostroma által a második fázisban
létrejött ellenállás megszűnik. A szervezet már nem képes ellenállni a
stresszronak. A stresszel összefüggésbe hozható betegségek és állapotok a
kimerülési fázisban nyilvánulnak meg, ha végiggondoljuk, hogy a
betegségektöbb, mint 80 százaléka a stresszben gyökerezik, úgy tűnik,
manapság legtöbbünk a "kimerülés" fázisában van.

Napjaink legtöbb társadalmi-egészségügyi problémáját az úgynevezett
civilizációsbetegségek jelentik, mint például a rosszindulatú daganatok
(rák), a szív- és érrendszeri (szív)betegségek (CVD), a hipertenzió
(magasvérnyomás), az cerebrovascularis történések (CVI vagy stroke) és a
diabetes mellitus (cukorbaj). Sajnos a feldolgozott és finomított félkész
ételekből, gyakorlatilag "anti-ételekből" álló étrend, amelyből hiányzik
minden alapvető, létfontosságú tápanyag, nem nyújt segítő kezet a stressz
ellen való védelemben
A pszichoszociális szorongás testi és lelki betegségek előjele lehet. Az
egyéni ellenálló képesség fokozhatja vagy csökkentheti a stresszre adott
válaszreakciók fizikai következményeit. A válaszreakció lehet az egészségre
potenciálisan káros magatartásváltozás (pl. fokozott dohányzás, az étkezési
szokások megváltozása). Az alvás/ébrenlét ciklus komoly zavarait figyelték
meg számos, stressz hatása alatt álló emberen. Kísérletek tanúsága szerint
az alváshiány és a 24 órás ritmus felborulása még a fiatal, egyébkén
egészséges személyeknél is káros hatással van a légzőszervek és az
immunrendszerfunkcióira. Egészséges alanyoknál még a részleges alváshiányt
is összefüggésbe lehetett hozni a természetes ölősejtek (natural killer
cells) aktivitásával, súlyos betegeknél pedig csak a közelmúltban becsülték
fel, hogy a lábadozás ideje alatt mennyire kielégítő és milyen struktúrájú
az alvásuk.

A "leküzdés" folyamatának nevezzük azt a módot, ahogy azokat a stresszt
okozó elvárásokat és kihívásokat kezeli valaki, melyek vagy próbára teszik,
vagy meghaladják egyéni erőforrásait. Az, hogy valaki milyen mértékben képes
hatásos, pozitív stratégiák alkalmazásával reagálni a stresszre,
meghatározza, hogy mennyire sikeresen képes enyhíteni magát a stresszt.
Ezzel ellentétben, a leküzdésre tett hatástalan, negatív kísérletek
súlyosbíthatják a szorongás egészségügyi következményeit, és fokozhatják a
betegség kockázatát.


<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>

A stresszre való fogékonyságot és rugalmasságot befolyásoló tényezők: a kor
a szociális és gazdasági státusa nem a társadalmi támogatottság a
személyiség az önértékelés a genetika életesemények tapasztalatok a
jelenlegi egészségi állapot és az adaptogén gyógynövények fogyasztása, ilyen
adaptogén gyógynövény például a Rhodiola Rosea. A stresszre adott válasz
akkor indul, amikor stresszor van jelen a szervezetben, vagy, ha az agy
stresszort észlel. A stersszválaszban részt vesz az idegrendszer (az autonóm
idegrendszer szimpatikus ága/SNS/), a belső elválasztású mirigyek (a
hipofízis és a mellékvese) és az immunrendszer. A mellékvesék, melyek
lovagoló helyzetben foglalnak helyet a veséken, velőből és kéregből állnak.
A neuroendokrin stresszreakció magában foglalja a mellékvesevelő szimpatikus
ingerlését, mely a tirozin aminosavból származó, katekolaminok gyűjtőnéven
emlegetett hormonok kiválasztására, név szerint a norepinefrin /NEN/ és az
epinefrin /EN/ kiválasztására ösztönzi azt. A katekolaminok hatásukat
tekintve katabolikusak (lebontók), mivel mozgósítják a májban és a
vázizomzatban lévőglükózt és a zsírszövetekben lévő zsírsavakat. A
katekolaminok és a szimpatikus idegrendszer egymáshatását felerősítve
fokozzák a stresszreakciót. A stresszor által beindított ingerlés azzal
folytatódik, hogy a hipofízis ACHT-t választ ki, ami ezt követően szteroid
hormonok, különösen kortizol kiválasztására serkenti a mellékvesekérget. A
kortikoszteroidoknak két általános kategóriája van: a glükokortikoidok
("cukor" hormonok) és a mineralokortikoidok. A kortizon, a kortizol
(hidrokortizon) és a kortikoszteron glükokortikoidoknak minősülnek. A
glükokortikoid név elsődleges tevékenységükre utal, azaz a szénhidrátok,
különösen a glükóz és a fehérjék feldolgozására. A kortizol a legbőségesebb
mennyiségű és legaktívabb az összes glükokortikoidközül, a
stresszhelyzetekben döntő szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában. A
kortizol kibocsátása a vérkeringésbe biztosítja az adenozin trifoszfát
(ATP-a sejtek "energiamolekulája")megfelelő szintjének fenntartását a
testben. Ezt a glükóz, a zsírsavak és az aminosavak anyagcseréjének
fokozásával éri el, hogytámogassa az ATP termelődését. A mineralokortikoidok
annak köszönhetik nevüket, hogy képesek azásványok különösen a Nátrium és
Kálium egyensúlyának befolyásolására. Az aldoszteron, a legfontosabb és
biológiailag legaktívabb mineralokortikoid úgy hat a vesére, hogy növeli a
Nátrium újra felszívódását, míg egyidejűleg serkenti a kálium (és amennyiben
szükséges, a hidrogénion)kiválasztását. A káliumveszteség és a
nátrium-visszatartás egyesült hatása növeli a folyadékmennyiséget és emeli a
vérnyomást. A mineralokortikoidok a stresszreakció során a folyadék
mennyiségénekfenntartásáért lépnek akcióba, hogy megakadályozzák a
kiszáradást és a vérnyomás csökkenést. Hosszan tartó stresszes körülmények
között ezek a folyamatok olyan változásokat idéznek elő a szervezetben
melyek, végül kikezdik az egészséget. A mellékveséből származó katekolaminok
általában cselekvésre készítik fel a szervezetet, a kortizol pedig
mozgósítja az energiát (glükóz) és más, a cselekvéshez szükséges anyagokat.
Az epinefrin legfőképpen a szívre és az érrendszerre hat. Az epinefrin
növeli a szív teljesítményét és növeli a szívbe, az agyba és a vázizomzatba
áramló vér mennyiségét oly módon, hogy kitágítja azokat avéredényeket,
melyek ezen szervek vérellátását biztosítják. A légutakat szintén kitágítja,
ezáltal növeli avéráram oxigénellátását. A norepinefrin legfőbb hatásai
kiegészítik az epinefrin hatásait. Összehúzza a zsigerek és a bőr
véredényeit; ennek hatására a vér az epinefrin által kitágított véredények
felé áramlik. A norepinefrin a mentális éberséget is növeli. A kortizol
legfőképpen az anyagcsere-folyamatokat befolyásolja. Azáltal, hogy gátolja
az anyagcseréhez szükséges szubsztanciák használatát, ugyanakkor elősegíti
termelődésüket, a kortizol mozgósítja a glükózt, az aminosavakat, a
lipideket és zsírsavakat és avéráramba szállítja őket. A kortizol az
immunfunkciókat és a gyulladásos folyamatokat is elnyomja. Az ideg-,
azendokrin- és az immunrendszer a jelzőmolekulák segítségével és receptoraik
által kommunikálnakegymással, melyek aztán szabályozzák az egyes
szervrendszerek sejtjeinek viselkedését a stresszhelyzetsorán. Léteznek
közvetett és közvetlen összekötő utak az ideg-, az endokrin- és az
immunrendszer között. A neuropeptidek közvetlen hatást gyakorolnak az
immunsejtekre, valamint közvetten az immunrendszer idegi közvetítésével az
endokrin módosítás által. Az endokrin rendszer termékei (kortizol) szintén
befolyásolják az idegsejtek viselkedését. Az immunsejt termékei mind az
ideg-, mindaz endokrin sejtfunkciókra kihatnak, adaptív szerepet töltenek be
az immunrendszer számára, mint "jelző" szerv, melynek feladata, hogy
figyelmeztesse a többi szervrendszert a fenyegető ingerjelenlétére. Más
hormonokat is befolyásol a stresszre adott válaszreakció. Többek között
növeli a véráramban található béta-endorfin, növekedési hormont (GH) és
prolaktin szintjét és végletes stresszesetén csökkenti a vizelet-visszatartó
hormonok szintjét. A tesztoszteron szintje jelentősen csökken a
stresszválasz időtartama alatt (ez a tény különösen fontos a sportolók
szempontjából)Bár valószínű, hogy az egyén nem tudja kikerülni a
stresszorokat, és a tényezők többségét semtudja megváltoztatni, bizonyított,
hogy hatásosan közbe lehet lépni a stresszhez való rugalmasabbalkalmazkodás
és jobb pszichológiai és fiziológiai reakciók érdekében.

Az ember azonban soha ne adja fel! Állandóan folynak a kutatások a stressz
legyőzésére és az egészség megőrzésére szolgáló új lehetőségek után. A
táplálkozástudomány fiatal tudomány. Csak azelmúlt néhány évtizedben támadt
fel az érdeklődés az élelmiszerek különböző összetevői, az emberiszervezetre
gyakorolt hatásuk iránt. Ahogy a kutatók tesztek és kísérletek során
kivonták és izolálták őket, számos, ma már jól ismert vitamint és ásványi
anyagot fedeztek fel. Valójában a kémia fedezte fel azokat a vitaminokat és
ásványi anyagokat, melyek különösen fontos szerepet játszanak a
szervezetműködésében. Szintén a közelmúltban történt, hogy ezek az
összetevők bekerültek a köztudatba, az egészséges életmód iránti növekvő
érdeklődésnek köszönhetően, ami tükröződik a biotermékek (vegyszermentesen
készülő élelmiszerek) elterjedésében is. Az adaptogének jellemzői Bár a
vitaminok és az ásványi anyagok - mint egészségmegőrző anyagok - mindig is
élvezték a táplálkozáskutatók osztatlan figyelmét, napjainkban a tápanyagok
egy új, nem kevésbé fontoskategóriája vonja magára a figyelmet. Ezek a
"fito-tápanyagok", vagyis növényekben található hatékonyvegyületek, melyek
mélyrehatóan jótékony hatást fejtenek ki az emberi szervezetre. A
gyógynövényekbirodalmának királyai azonban az adaptogénnek nevezett
gyógynövények, melyeket a tradicionális gyógyítók már évezredek óta
alkalmaznak, és melyeket most "újra felfedeztek".



folyt.köv depresszíó...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A depresszióról



A depresszió összetett rendellenesség,mely szomorúságban, közönyben vagy
ingerlékenységben, alvás zavarokban, az étvágy és a súly kontrolálásának
problémáiban (az anorexiátólés a fogyástól kezdve a kényszeres evésig és
hízásig), az értelmi

funkciókkal kapcsolatos problémákban,sőt halálfélelemben nyilvánul meg.
Világszerte megközelítőleg a lakosság 15 százaléka szenved nagyobb
depressziós időszakoktól, melyek gyakorisága a kor előrehaladtával
növekszik. A depresszió kortól függetlenül kétszer annyi nőt érint, mint
férfit. A depresszió abból adódik, hogy az agyban nem megfelelő a szerotonin
szint.

Rhodiola rosea A szerotonin (5-hidroxitriptamin /5-HT/) egy ingerületátvivő
(neurotransmitter). Azingerületátvivők az idegsejt végső axonján keletkező
jelzéseket közvetítik a befogadó posztszinaptikusmembránjának. A szerotonin
mindenütt jelenlevő vegyület, amely számos folyamatban részt vesz, többek
között a simaizmok összehúzódásában, a hőmérséklet szabályozásban, az étvágy
ellenőrzésében, a fájdalom érzékelésben, a viselkedésben, a vérnyomás
szabályozásában és a légzésben. A szerotonint a véredények szabályozására
való képessége miatt az agyi véredények kitágulása következtében kialakuló
migrén kezelésére ajánlják. A legnagyobb szerotonin készlet az emésztő
szakaszban található, ahol valószínűleg a gyomor mozgékonyságát szabályozza.
A szerotonint az alsó agytörzsben található raphe magvak neuronjai termelik,
ahonnan számos elő- és középagyi, különösen az agyalapi mirigyben és a
hipotalamuszban lévő sejtmagnak közvetítenek. A felszálló szerotonerg
rendszerek szerepet játszanak az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában, a
stabil testhőmérséklet fenntartásában és az agresszió élettanában. A
leszálló szerotonerg útvonalak módosítják a fájdalomérzést. Fontos
felfedezés volt, hogy számos, endogén depresszióban szenvedő betegnél lassú
a szerotonin átvitel az előagyban, de hogy ez a változás ok vagy okozat, azt
még nem tudjuk. Az agytörzs szerotonin készletének kimerülése szembetűnő a
tiamin (B1-vitamin) hiányakor, és valószínűleg a mentális funkciók és a
fájdalom érzékelés defektusaihoz,valamint más, a vitaminhiányt jelző
rendellenességekhez is hozzájárul.Mint már említettük, az agyon belül nagy
mennyiségű szerotonint tartalmazó neuronok találhatók a raphe magvak
területén - és ez az a hely, ahol a szerotonin aktív. Sajnos azonban a
szerotonin képtelen átlépni a vér-agy gátat (blood-brain barrier, BBB). Ez
egy rendkívül permszelektív membrán, mely bizonyos alapvetően szükséges
anyagok áthatolását teszi lehetővé. A szerotonin bioszintézisének ezért
magában az agyban kell elkezdődnie. A szerotonin nyersanyaga egy aminosav,
atriptofán. A triptofán át tudja lépni a BBB-t, és az agyon belül a
triptofán-hidroxiláz nevű enzim 5-hidroxi-triptofánná (5-HTP), más néven
szerotoninná alakítja. Két erőteljes hatású enzim a monoamino-oxidáz (MAO)
és az aldehid-dehidrogenáz korlátozza a szerotonin termelését. Az agyműködés
függ aszerotonin szintjének és a szerotonint inaktiváló enzimek helyes
egyensúlyának fenntartásától.Az agyi szerotonin szint, enyhe zavarai is
alapvető személyiség torzulásokhoz is vezetnek. A depresszió mellett a
szorongás, a rögeszmés-kényszeres viselkedés zavar és a skizofrénia egyaránt
összefüggésbe hozható a csökkent szerotonin szinttel. Egyfelől tehát a
szerotonin képes elősegíteni a szervezet stresszhez való alkalmazkodását,
másfelől viszont a csökkent szerotonin szint különféle, tartósan fennálló
stresszhez vezet. Tudományosan bizonyított, hogy a rosavin és a szalidrozid,
a Rhodiola Rosea aktív hatóanyagai az agyi szerotonin szint emelésével
képesek megelőzni vagy akár megszüntetni a depressziós szimptomatológiát. A
Rhodiola Rosea fokozza a szerotonin előfutárainak, a triptofánnak és az
5-hidrokszitriptofánnak az agyba való szállítását. A Rhodiola abbéli
képessége, hogy segíti a szervezetstresszhez való alkalmazkodását, talán
abban rejlik, hogy képes növelni az agyi szerotonin szintet. A Rhodiola
Rosea erőteljes depresszióellenes hatása bizonyítja hatékony adaptogén
tulajdonságait.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> folyt.köv...</o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Víz:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Mivel a vérünk, agyunk 90 %-a vízből van, de a testünk is átlagosan 70%
vizet tartalmaz, ezért bármennyire hihetetlen a víz átveszi a gondolatok
rezgését. Nagyon fontos tehát, hogy minél tisztább vizet igyunk és ilyen
tiszta vízzel készítsük el az ételeinket is. Én csak a desztilláltvizet,
vagy a fordított ( reverz) ozmózis rendszerrel tisztított vizet ajánlom
mindenfajta betegségből való kigyógyuláshoz, úgy ivásra, mint főzésre. Nálam
már bevált a családban is és a gyógyításban is. Dr. Otto Hanish már 100
évvel ezelőtt a desztilláltvízzel gyógyította a betegit. Tiszta víz, tiszta
test, tiszta gondolat. Tiszta gondolat, tiszta tett.
Fontos tehát, hogy negatív gondolatokkal ne szennyezzük testünk
vízstruktúráját, mert akkor akármilyen tiszta vizet iszunk, akkor is
megbetegszünk. A félelem, a szorongás, az aggodalom, a düh, a méreg, a
bánat, stb legyen tehát a múlté! Ne ártsunk magunknak! Karácsonyra szép és
hasznos ajándék Dr. Masari Emoto: A víz üzenete és a Víz rejtett bölcsessége
című könyve, amelyik fotókkal bizonyítja a negatív megnyilvánulások vízre
gyakorolt hatásait. A levegő után a második legfontosabb számunkra a víz,
tehát figyeljünk oda, hogy milyen vizet iszunk, s milyen vízzel készítjük az
élelmiszereinket.
Üdvözlettel: Várhegyi László


 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Éppen tegnap figyeltem fel hasonló cikkre:

"1996-ban Professor David Schweit&shy;zernek a Nowo Balance Klinikkel (Németország, Krenth) együttműködve sikerült gondolatformákat fényképeznie, feltehetőleg először a világon. Ezeket a gondolatclustereket a testnedvekben ta&shy;lálták, amelyek képesek az információ&shy;raktározásra."<O:p</O:p
Az már korábban ismertté vált, hogy a Kirlian-fényképezés képes az aura ki&shy;sugárzásának kirajzolódását bemutatni bármiféle fizikális struktúra körül, le&shy;gyen az egy emberi lény, állat, fűcsomó vagy éppen egy szelet kenyér. Azt is tudjuk a psychometrián keresz&shy;tül (az ujjhegyünk annyira érzékeny, hogy amikor tartunk egy tárgyat, gyakor&shy;latilag "látja" annak teljes történetét) hogy a vizet is bármiféle tárgyat is képe&shy;sek vagyunk átitatni a gondolatainkkal.<O:p</O:p
Köztudott, hogy testünk fő alkotóele&shy;me a víz. Kutatások kimutatták, hogy a víznek "emlékező" képessége van, tehát információt képes raktározni. Ezenkívül minden sejt a testünkben képes kommu&shy;nikálni más sejtekkel. Egy csepp vér a mikroszkóp alatt bármit képes elmonda&shy;ni az orvosnak az egészségi állapotunk&shy;ról.<O:p</O:p
Professor Schweitzer több mint 2 év&shy;tizeden keresztül tanulmányozza a "vér nyelvét", ezért ő a legismertebb szakte&shy;kintély a vér-analizálás területén. A vér természetesen tartalmaz vizet. Amikor a vizet szilárd felszínre helyezzük, mint pl. egy mikroszkóp alá helyezhető lapocska, a vízben a szilárd részecskék az elektromagnetikus erőkkel együtt egy igen különös struktúrát alakítanak ki, amit memória-cluster-nek nevezünk. Minden egyes gondolat ami megszületik bennünk, beleívódik a testnedv-rendsze&shy;rünkbe. Ezért tehát azok vagyunk, amit gondolunk és gondolataink megszilár&shy;díthatóak."<O:p</O:p
Eredeti cikk: http://www.csend.hu/magazin/0101/index4.html
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
"1996-ban Professor David Schweit&shy;zernek a Nowo Balance Klinikkel (Németország, Krenth) együttműködve sikerült gondolatformákat fényképeznie, feltehetőleg először a világon. Ezeket a gondolatclustereket a testnedvekben ta&shy;lálták, amelyek képesek az információ&shy;raktározásra."<O:razz:</O:razz:

Hát igen!

és ha a drága professzor beült volna egyszer egy szellemtani parapszichológiai előadásra (de lehet, hogy beült és ezért is ment utána), akkor ott tanítják, hogy a KOzmoszból jővő energiák, tanítások, sőt maga a szellemünk a csakrákon keresztül csatlakozik be, itt jönnek ba az információk, és ezekek átalakitja a szervezet a mirigyeken keresztül, bekerűl a véráramlatba, a testnedvekbe, és itt kapjuk meg az infókat!

Nagyon összetett az emberi szervezet, sokan nem is gondolnák, hogy mennyire összetett ez a biomasssza amiben élünk! :4:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)

Létünk feltétele - a "Janus arcú" víz

Ma már egyértelmű számunkra, hogy a földi élet először a tengerekben,
óceánokban alakulhatott ki. Csak, amikor a vízanyagcsere egyre inkább
szabályozottá vált az élő szervezetekben, jöhetett létre a szárazföldi élet.
Az élet szaporításához, fönntartásához továbbra is alapvetően szükséges a
víz jelenléte. A kiszáradás egyenlő a pihenéssel, az információ-tárolással,
a hosszú távú megőrzéssel, elmúlással. A mag a kedvező körülmények
megjelenéséig tárolja az információkat, és akkor életre kelhet. Mint ahogy
Hawaii szigetek újonnan képződött vulkanikus tagjait feltartóztathatatlanul
hódítja meg a növény és állatvilág. A legkorábban képződött szigetet már
buja zöld növényzet borítja, míg a legújabbakon egyenlőre csak néhány cingár
fácska vegetál. De tudva levő, hogy rövid időn belül teljes lesz a
behódolás, hiszen minden biztosított az élet ilyen irányú burjánzásához. Ha
a mag túl korán, vagy későn aktivizálódik (kap vizet), nem tud kifejlődni,
csírájában elhal, és ennek is megvan a maga értelme. A kőbe vésett írás is
csak a jövő számára fenntartott puszta információ marad, ha nem élünk vele.
Amikor viszont a kor újra érzékeny lesz a régi információkra, és újra
éleszti a hagyományokat, akkor rögzült állapotukból feloldódhatnak, és saját
szabályaik szerint érvényre juthatnak. Démokritosz például, több mint 2000
évvel ezelőtti elképzelése a parányokról (már atomnak nevezték), csak az
1900-as évek elején Bohr atommodelljében fejlődött tovább. Az ókori görögök
már pontosan meghatározták a Föld kerületét, ismerték a Föld és Hold közötti
távolságot, tudták, hogy bolygónk a Nap körül kering. Ezek az ismeretek
azonban csaknem teljesen feledésbe merültek, akkoriban más szelek fújtak.
Fontos tehát, hogy megérjen az idő! Akkor és ott, olyan ismeretek,
impulzusok csomagolódjanak ki - DNS szinten is, amelyek ezen információkat
feldolgozhatóvá teszik, Minden információ egyszerre van jelen, helyzettől
függően mi választunk, melyiket hasznosítjuk.

Az anyagi világban érdemesnek tűnik a nem szubsztanciális, szellemi dolgok
megjelenésére koncentrálni. Ma már tudjuk, hogy ahol víz van, ott élet is,
és ahol nincs, élet sem jöhet létre! A víz, mint általános információ
hordozó, és megjelenítő közeg játszik szerepet életünkben. Szervezetünk
normális anyagcseréjéhez, tisztulási folyamataihoz (méregtelenítés), az új
információk bejuttatásához, és a megfelelők rögzítéséhez (gyógyulás,
változás) vízre van szükségünk, fontos közege a folyamatos
átlényegülésünknek.

A vízmolekula

A vízmolekula szerkezetét tekintve nagyon egyszerű, és jól meghatározható
fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Egy oxigénatomból és két
hidrogénatomból áll, melyek állandó mozgásban vannak. Az atomok egymáshoz
viszonyított elmozdulásának következménye, hogy a köztük levő kötések
paraméterei (kötések hossza, bezárt szöge) folyamatosan változnak, és ez a
változás vibrációs spektroszkópiás mérésekkel követhető. Ezek az alterációk
csak akkor jelennek meg, ha a molekula meghatározott energiamennyiséget vesz
fel. Például a vízmolekulában az elektron pályaváltásához szükséges
minimális energia az ultraibolya fénytartomány (0,2-0,3 mikrométer, kb. 1015
Hz, biofoton) energiaszintjének felel meg. A vízmolekula forgó és haladó
mozgása (diszkrét energiatartományok) 0,5-3,5 mikrométer hullámhosszú fény
segítségével (1014 Hz körüli) befolyásolható. A vízmolekula atomjait csak az
olyan anyagok információi képesek gerjesztett állapotba hozni, melynek
rezgései a víz strukturális rezgéseivel megfelelő időrelációban állnak, így
ezek az információk alkalmasak arra, hogy a víz tárolja őket. Egy különálló
vízmolekula molekuláris mozgásai valójában túl gyorsak ahhoz (1014 - 1015
esemény másodpercenként), hogy összeegyeztethetőek legyenek a szervezetben
zajló biokémiai folyamatok többségével. Ezek a folyamatok ugyanis a
makromolekulák diffúziós és konformációs változásainak időskálájához vannak
kötve, éppen ezért lassúbbak, és széles időskálán mozognak, amelyek 106-tól
a 10-6 másodpercenkénti eseményt jelenthetnek. Ezért egy elkülönített
vízmolekulában nem szolgálhatnak a víz hosszútávú információkezelése
céljára. (Például mi sem tudjuk emlékezetünkbe vésni a tájat, ha túl gyorsan
haladunk.)


A víz, mint hálószerkezet

A vizet általában nem egyedül álló molekulák összességének tekintjük.
Oxigénatomjában megtalálható elektronstruktúrájának köszönhetően képes a
"saját" molekuláin kívüli hidrogénatomokkal is kötéseket képezni. A
vízmolekulák között ily módon keletkező kötéseket hidrogén-kötéseknek
nevezzük, melyek elektrosztatikus jellegűek. A kötések nem sajátságosak, a
hidrogén atom valójában bármely oxigén atomhoz, vagy H-híd kötéshez
kapcsolódhat. Így egy törékeny struktúrával rendelkező nagy számú
vízmolekulából álló hálózati (network) rendszert képez. A kvantumkémiai
számítások azt mutatják, hogy a vízben a molekulák közötti, rezonancián
alapuló dinamikus kölcsönhatásoktól függően eltérő alakzatok, fürtök
képződnek, melyek a folyadék lokális szerveződései. Nagyon fontos a fürtök
egymás mellett élésének dinamikus természetét külön is kiemelni. Tiszta
vízben eddig már több, mint 40 különböző fürt-struktúrát sikerült
megtalálni.

Ugyanezek az állítások érvényesek a biomolekulák vizes oldatai esetében is.
A fehérjék, nukleinsavak és más biológiailag aktív makromolekulák
elektronegatív atomot (oxigén, nitrogén, vagy kén) is tartalmaznak,
ugyanakkor a flexibilis hidrogén atomok is jelen vannak, a H kötések tehát
létrejöhetnek. A hidrogén kötések a biológiailag fontos struktúrák
szerkezetének kialakításában, flexibilitásának (rugalmasságának)
biztosításában és a struktúra rögzítésében (információtárolás) kulcsszerepet
játszanak (hydrát burok). A fürt információ felvevő és rögzítési
stratégiaként fogható fel, ami stabilizál, megőriz.

A víz strukturális változatossága tehát a fürtök dinamikus egymásba
alakulásával magyarázható, melyben az egyes struktúrák csak bizonyos külső
feltételek között képződnek.



Rezegni és rezgetni - a víz maga a folyékony stabilitás

A víz hihetetlen egyszerű, ugyanakkor szerkezetén belüli gyors apró
módosulásra folyamatosan képes szerkezete teszi lehetővé, hogy az őt érő
külső ingerekre szinte azonnal reagáljon. A vízmolekula olyan, mint egy
érzékeny vibráció, mely oszcilláló dipólusként értelmezhető. A rendszer a
környezet impulzusaival könnyen gerjeszthető. A folyékony víz spektrumát
elemezve japán kutatók (Sasai és társai) azt találták, hogy a folyékony víz
globális H-kötés hálózatának periódus ideje (fürtképződés és módosulás) kb.
30 pikosecundumot tesz ki (1015), a változások gyorsasága tehát
fénysebességnyi. A megfelelő új keresztkötések, átrendeződött fürtök
(H-kötés) máris stabilizálták, rögzítették a bejövő új rezgéseket, a memória
lenyomat létrejött. A mintázatot fizikai síkon megjelenítő vízben a folyamat
során megvalósult változások, és ezek hatása - a víz kollektív természete
miatt, mintegy láncreakcióként - az összes idősíkon megjelenik, az egész
rendszert "átrezgeti". Az igen gyenge behatások információi is - mint
például egy csepp víz, mikor a tükörsima, nyugodt vízfelűletre érkezik,
amikor egy gondolat szöget üt a fejünkben, vagy egy hangvilla rezgése a
felharmonikusainak megfelelően rezgésbe hozza a szomszédban levőket -
szétterjednek testünkben, finoman, lágyan, egyre nagyobb teret nyerve.
Minden, ami eddig volt, átlényegül, megújult értelmet kap. Durva
beavatkozásnál a belső harmónia, az önszabályozás felbomlik, megtörik.

Azt láthatjuk tehát, hogy az élet egyik legfontosabb eleme, a víz bolygónkon
mindenhol jelen van, általános fizikai tulajdonságai a szervezetben és a
szervezeten kívül is adottak és azonosak. Ez azt is jelenti, hogy ami a
külső környezetben hatással van a víz-struktúrára, az a belső környezetben
(szervezet) ugyanúgy befolyásolja ezt a közeget. A kint és bent kapcsolata
itt teljesen természetes! Következésképp egy bizonyos frekvencián a
rendszerbe került információ a feldolgozás folyamatának eredményeként az
egész rendszer változását okozza. Mivel a víz a legkülönbözőbb frekvenciájú
rezgésekre reagál, a helyi adottságoknak megfelelően képes segíteni a bejövő
impulzusok rendszerben történő specifikus eloszlatását, és a helyi
információ megtartását. A külső inger a H2O molekulában létrehozott változás
után a H-kötések újabb rendszerében stablizálódik, ami az információ egész
szervezetre történő szétáramlását eredményezi, és a helyi hatások
létrejönnek. (Például a vázizmokban összehúzódás, mellékvesében adrenalin
kiáramlás, bőrön verejtékezés, pulzus szám növekedés, vérnyomás
emelkedés.jön létre.) A víz-molekulákból képződő törékeny struktúrák
(fürtök) dinamikus kölcsönhatása biztosítja a szervezet változó környezethez
történő folytonos alkalmazkodását. Az aktuális hatások a már meglevővel
interferálva egy megváltozott állapot létrehozását, a legkülönbözőbb
rezgésképekkel történő áthangolás lehetőségét, és az adequat válaszreakció
létrejöttét eredményezi. Ez tehát egy dinamikus információ kezelési
stratégia, mely extrém gyenge impulzusra is érzékenyen reagál, miközben
önszervezése, rendszerének információs homogenitása stabilan megmarad



folt.köv...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ ÁRTALMAI
<o:p> </o:p>
A második világháború vége felé lázasan fejlődött a haditechnika. Az egyik amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást, úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle. Meglepődött, hogy mitől forrósodott fel, amikor nem volt a közelében fűtőtest, vagy más hőforrás. Rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét és azt is mikrohullámmal „kezelte”, s az is felforrósodott.
Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás le legyen kifelé árnyékolva, s hogy az étel egyenletesen kapjon a mikrohullámból, minden oldalról. A sütőhöz speciális melegítő-főző edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.
<o:p> </o:p>
Innen indult a mikrohullámú sütő bioterrorista karrierje, l946-ban. Egyes kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütőben rövid idő alatt elérik a kész állapotot, s ezáltal kevésbé károsodnak az ételek beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék, stb.(Infor Med, Dobos L.). Azt viszont nem kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek, azáltal melegednek fel, rövid idő alatt, hogy a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, s ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert denaturálódnak a normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében a vízmolekulák szerkezete és struktúrája megváltozik, élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támassza alá Dr. Masari Emoto japán kutató is, aki ezeket fényképekkel bizonyítva le is írta, a Magyarországon is megjelent „A víz üzenete „ és „ A víz rejtett bölcsessége” című könyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelőtt személyesen is meghallgatni a budapesti előadását. Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos főző-alkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb a szervezetén belül az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor az előbb utóbb daganatos beteggé „eszi” magát.
<o:p> </o:p>
Elgondolkodtató, hogy a gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütővel készített, melegített ételeken nőnek fel. Sok helyen az egészségügyi intézményekben, idősek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erős az immunrendszerük. Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra növekszik. Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki és egészségügyi felsőfokú végzettségem tartott vissza attól mikrohullámú sütőt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom azt, hogy a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később kiderült, hogy ártalmas, de mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása,, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszer-gyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a „megvezetett” fogyasztó nem. Végül is, a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a túlnépesedés. A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát ez emberi szervezetre ez a hatás új. Tudjuk azt, hogy az élővilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik, az őt érő külső-belső hatásokhoz. Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere. Egy mikroorganizmus, mint például a TBC kórokozója naponta többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor először sokan elpusztulnak, aztán a negyedik- ötödik generációjuk már táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és hány új antibiotikum lett már bevetve a TBC korokozója ellen? 2006-ra már úgy átalakult a korokozók szervezete, hogy mostanában megjelent, az antibiotikumokkal elpusztíthatatlan új, a jelenlegi orvostudomány által gyógyíthatatlan TBC. Ha vesszük a hetven évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az, 25.550 nap. Ha mondjuk egy nap csak tízszer szaporodik egy vírus, vagy baktérium ( általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255.500 nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve, akkor ez 12.775.000 év!!! Ennyi évnek kellene eltelni a 255.000 nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú sütő ártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló, mint a TBC-s kórokozóké. Sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát még lehet, hogy százmillió év is kevés. Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idő múlva, ha ilyen ütemben teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemző, hogy ahelyett, hogy betartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azt változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK, mint, ahogy a törvényei is örökérvényű törvények. Úgy működött, tíz, száz és egymillió évvel ezelőtt is, ahogy ma működik, és úgy fog működni tíz, száz és egymillió év múlva is. Aki nem tartja be a természet rendjét és törvényeit, az elpusztul és a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.
<o:p> </o:p>
Svájcban 1992. januárjában a „RAUM UND ZEIT” (Tér és Idő) című újságban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számolnak be, amely első alkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütőkben elkészített, vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki, az arra érzékenyekben, vagy a gyengébb immunrendszerűekben, betegekben, fejlődő szervezetekben stb.
A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és még több országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!!!


folyt.köv...
 

centrino

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Karsay Úr! Nagyon köszönöm a beidézett cikkeket, beszámolókat, gondolatokat, élményeket. Próbálom a fórum kezdeteitől felkutatni, összegyűjteni ezeket az anyagokat, nagyon értékes, és bőséges tudásbázist alkot, segít eligazodni, hogy melyik téma érdekli jobban az embert.

Feltennék egy kérdést is: kinek mi volt az első könyv ami úgymond elindította az úton, elindította egy másfajta szemléletmód felé.
Nekem James Redfield Mennyei prófécia, majd utána Paulo Coelho művei. Nemrégiben újra elkezdtem olvasni Redfield zseniális könyvét, és már sokkal természetesebben, magától értetődőnek tűnt a könyv. Ha valaki szeretne rokonának ismerősének segíteni elindulni az úton, akkor szerintem jó "első könyv" lehet a Mennyei prófécia, mivel lehet olvasni egyszerű regényként is, és később a megtapasztalások, felismerések után kezdő "tankönyvként" is megállja a helyét. Az elmúlt másfél évben fokozatosan az életem részévé vált, megtapasztaltam amiket a könyvben olvastam, természetessé vált a kezdetben csak regényként kézbevett mű.

Egy külön topicban ha van érdkelődés meg tudnánk beszélni kinek mit adott a könyv, és a könyvhöz tartozó gyakorlatokat is megbeszélhetnénk.
(ha valaki még nem rendelkezik a könyvvel, vagy a kiegészítő gyakorlatos könyvvel, akkor nagyon szívesen a rendelkezésére tudom bocsátani pdf formátumban mindkettőt)

Minden jót
Gábor
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Szia Gábor!

Nekem nagyon összetett az életem ilyen szempontból, mert nagyon sok könyvet olvastam a kezdetektől elsők között volt a mennyei prófécia is.
Engem az élet tanított sok mindenre, volt halálközeli élményem motorbaleset miatt, volt egy komoly Istenélményem, ahol sok tudást kaptam beavatásként.

A legjobban innen ismerthetsz meg:

http://www.karsayalarm.hu/?Ezoterika_oldal

szeretettel:

István
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
folytatom az anyagot:


A Tér és Idő c. lapban megjelent tanulmány:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
„A mikrohullámra vonatkozó legelső vizsgálatok óta ismeretes a szakértők előtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket. Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek ugyan országonként eltérőek, ám mindenütt léteznek, a műszaki szükségletekhez és lehetőségekhez igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütőkre is vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra,, mindennapi élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket ( Lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett, vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), különösen a HDL és az LDL arány. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot már több széleskörű tanulmány is megállapította előzőleg. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltják ki. S így, rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak.”
<o:p> </o:p>
A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e a kényelmükért feláldoznia az egészségüket, vagy az életüket. Időt lehet megtakarítani a használatával, viszont amit időt nyernek, azt elveszítik akkor, amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvosig járnak, azok gyógyszeres kezeléseket adnak, s a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal rásegítenek arra, hogy ne népesedjen túl a Föld, a mikrohullámú sütővel készített, melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.
A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban, még senki nem vonta kétségbe sem hivatalosan, sem félhivatalosan, a mikrohullámú sütőből kikerült ételek minőségét. Általános vélemény, hogy igaz, hogy van káros hatása a mikrohullámnak az élő szervezetekre, sejtekre, de azok a sütőn belül maradnak, s így a benne lévő étel nem jobb, nem rosszabb, mint a hagyományos módon sütött, főzött étel. Nos az hogy nem maradnak a mikro bekapcsoláskor a káros sugarak a készüléken belül, az is igazolja, hogy a pacemakert (beépített szívritmus szabályzó) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan szívritmus szabályzót nehéz előállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra. A másik kísérletet bárki elvégezheti odahaza. Egy kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd fel kell hívni egy másik készülékről a mikróban lévő mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha nem szólal meg a benne lévő mobil készülék. Én eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már el ezt a kísérletet és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro ajtaja be volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 Mhz frekvencia tartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 Mhz-en. Tehát ha a mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása „kitalál” az „ árnyékolt” mikróból és megtalálja az esetleg több kilométer távolságban lévő mobiltornyot, s a mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő mobiltelefon, akkor miért hiszi el sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem bocsát ki káros sugarakat a környezetében tartózkodókra. Közel húsz méter az a távolság, ami ilyenkor élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban lévőkre is. Ennyit ér a mikrók „ árnyékolása”!!!!!
Tömbházakban az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg kell beszélni, hogy adják el ők is a bizományiba a mikrójukat, mert csak így lehetünk bizonyosak az felől, hogy nem sugároznak át ránk a szomszédok mikrói. A Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól, ha az egész lakást körbe árnyékoljuk, minden irányban. A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladók pár hónapot tudnak elviselni ilyen sugárözönben.
A fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is egy kis mikrosütőként hatnak ránk, mivel termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is mennyire felmelegíti a microhatás miatt az agyat. Az agyat védi legjobban a természet, vagy a Teremtő, mivel a koponya egy erős csontburokban agyvízbe van „ágyazva”. A mobilt használók a fej, illetve az agy egyik leggyengébb pontján a füljáraton keresztül „mikrózzák” az agyukat.
<o:p> </o:p>
A mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a tudomány feltegye a kérdést: Milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt élelmiszer az emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A mikrohullámú spektrum részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok területére nyúlik át. Arról átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre, hogy milyen hatást gyakorol az élő szervezetre a mikrohulámmal történő közvetlen besugárzás!! Sokat köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak Prof.dr. Varga Andrásnak a heidelbergi orvosegyetem kutató-egyetemi tanárának, aki mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett és ezen szakmájában is doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám romboló hatással van a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától, az anareob légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstan) változásokig !! Sajnos csak csodálkozni lehet, hogy a mikrohullám helyébe miért nem lépett, már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika ( a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az elektromágneses erőtér miatt). Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt, gáztűzhely, Nap-energia, geotermikus energia, gőz, stb) jó!
<o:p> </o:p>
A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon gyors rezgésre kényszeríti –stresszhatásnak teszi ki--, s ennek következtében súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít, az energiát súrlódási hővé alakítva át. Mivel a természetben található anyagok közül a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, hogy milyen hatást gyakorol rájuk ez a rezgés. Azt, hogy a vízmolekula hogyan reagál a körülötte lévő elektroszmogra, mikrohullámra külön fejezetet érdemelne. Ezért javasolom elolvasni Dr. Masari Emoto japán kutató: „ A víz üzenete” és „A víz rejtett bölcsessége” című, magyarul is megjelent könyveit. Tehát nemcsak a mikrohullám, hanem az elektroszmog is tönkreteszi a táplálékok víz struktúráját és molekula szerkezetét. Víz bázisú a Világegyetem, s az élő szervezetek átlag 70 %-a is vízből áll, s ugyanez igaz a táplálék-alapanyagainkra is.
<o:p> </o:p>
A mikrohullám termikus (hő hatására létrejövő) hatása mellett atermikus (hőváltozás nélküli) hatással is rendelkezik, amelyre mindeddig hivatalosan kevés figyelmet fordítottak. Ám mindkét hatás-mechanizmust, a közös romboló hatást kell vizsgálnunk. A mikrohullám sejtmembrán változtató hatását a géntechnológiában használják, hogy hozzájussanak a génekhez, amelyek így mesterségesen megváltoztathatók. A folyamatos stresszhatás, így a mikrohullámzás is, arra kényszeríti a sejtet, hogy átálljon nagyobb légzésre, melynek során ugyanúgy H2O2 és CO, azaz sejtmérgek keletkeznek, mint ahogy a rákos sejtekben is kimutathatóak ezek a sejtmérgek. Ezért is olyan veszélyes a mikrohullámú sütőben bent és az onnan kijutó sugárzás.

folyt.köv...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Bár sugár-hullámértékek minden országban léteznek, a készülékek soha nem zárnak tökéletesen (mobiltelefonos kísérlet is igazolja!) és a használat során a szigetelésük csak romlik és nem javul..
A mikrohullámok – amelyek a mesterséges radioaktivitásal együtt az elektroszmog fő, kiváltó okai- minden élő szervezet természetes funkcióit befolyásolják. Hatnak a bőrre, a szemre, a besugárzott levegő útján a tüdőre és a sugárkezelt ételek italok miatt az egész szervezetünkre. A sugárzás keltette elektromágneses rezgésen, a szemen keresztül megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését. Ezek az elváltozások a vérképben is megjelennek. A vércsepp-analízis is tökéletesen igazolja a leírtakat. A mikrohullámú sütőbe helyezett ételek molekuláit ugyanúgy megváltoztatják a hullámok, mint az élő szervezetét. A degenerált molekulákat elfogyasztó ember és állat előbb-utóbb maga is degenerálódik. Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a molekula, azaz a hőfejlődés nem áll le. Az ilyen ételt kivülről nem érezni túl forrónak, de belül még a kivétel után percekig emelkedik a hőmérséklete, s ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban
stb.
A készülék 1-10 Gigahertz sugárzásán belül a 2450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat és olyan vegyületek maradandó kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok piaca. Az összefüggések láncolatai ma már jól áttekinthetőek a biológiában és az elektrotechnikában egyaránt járatos átlagembereknek is. Ez a sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is hordozójává és forrásává válik a sugárzásnak!! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminokak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak., azaz az egész táplálék-szerkezet komoly, természetellenes elváltozáson megy át. Érdemes lenne megvizsgálni az AM Micro hiradástechnikai láncolat egészségkárosító hatásait is, mivel ezek koncentráltan irányított sugárnyalábokkal dolgoznak. A madarak elkerülik az ilyen veszélyforrásokat, mert az ő érzékelő rendszerüket nem tompította el az a sok elektrotechnikai ártalom, mint az emberekét, akik nem érzik meg a veszélyzónákat., kivéve a radiesztéziával foglalkozókat.
<o:p> </o:p>
A mai ártó hatásokat vizsgáló módszerek azon alapulnak, hogy különféle, a mindennapjainkban használt tápanyagokat hagyományos és mikrohullámos módon elkészítenek és ezek után vizsgálják a vér bizonyos paramétereit. Önkéntes kísérleti személyektől vett mintákban Svájcban, 1989 augusztusában és szeptemberében végzett kísérlet részletei a következők:
A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma,, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen nem fehérjenitrogén aránya.
A vizsgálati alanyok a mikrohullámos étel fogyasztás utáni vérparaméter értékei valamennyi esetben a normál érték alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már hematológiai ( vértudomány ágazat) szakkifejezéssel élve az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat ( betegségre való hajlam) mutattak. Egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció(vérlemezkék összetapadása).
<o:p> </o:p>
Ha a Kedves Olvasó tudatos vásárló és tudatos fogyasztó, akkor nem tévesztheti meg az az óriási reklámözön, ami nap mint nap zúdul ránk a médiákból, plakátokról. Minden új dolog, ami bekerül a mindennapjainkba óvatosságra kell, hogy intsen bennünket. Mindig, mindent a természet oldaláról kell megvizsgálni és ami élettani szempontból nem természetes, azt el kell vetni. Mi tudatos vásárlók tudjuk csak megváltoztatni a kereskedőket, s a gyártókat. Ha a legnagyobb reklámdömping ellenére sem fogjuk vásárolni a mikrohullámú sütőket, akkor azok ott fognak porosodni a boltok és gyártók raktáraiban, s végül az eladhatatlanná vált termékek gyártásával le fognak állni. Az utolsó daraboktól úgy fognak megszabadulni, hogy nagyobb értékű vásárlásnál ingyen fogják adni a vevőknek, csakhogy megszabaduljanak a felhalmozódott készletektől. Addig pedig még sok neves szakember fogja nekünk áltudományos tényekkel”bizonyítani”, hogy bátran használjunk csak mikrosütőt, mert megkönnyíti a mindennapjainkat. Nekem attól könnyebbek a mindennapjaim, hogy nincs mikrosütőm.
<o:p> </o:p>
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:personName ProductID="V£rhegyi L£szl?" st="on">Várhegyi László</st1:personName>
mérnök radiesztéta
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos
Egyesületének tagja
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
 

yvette

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Karsay István!

Mindig nagyon várom a beírásait,rengeteget tanulok belőlük.
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Egy nemrég megjelent cikkem:


Az utóbbi időben egyre több dátum röppen fel arról, hogy mikor lesz „világvége”!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Egy darabig biztosan nem, egy fordítási hiba miatt a korszakváltást fordították világvégének, és most egy ilyen korszakváltás időszakát éljük meg.
<o:p> </o:p>
De mikor is történik meg pontosan? Ezt senki se tudhatja, Jézus is úgy mondta, hogy a „pontos időt az Atya tudja egyedül”! Sajnos mi emberek okosabbak akarunk lenni, és mi pontos dátumokat tudunk, amik sorban megdőlnek Legutóbb is. Csak a számítógépes szakembereknek kellett izgulniuk az átállás miatt.
Hogy megértsük a „pontos idő” jelentőségét, a következő példával lehet megérteni:
<o:p> </o:p>
Van egy földműves, aki búzát vet a mezőben. Az beérik egy bizonyos idő alatt. Közben a búzában van konokoly is, nem oda illő növény, de azt az aratás előtt nem lehet kihúzni, mert rengeteg van belőle, de Ő látja őket.
Amikor jön az aratás ideje, majd akkor különválasztja a búzától! De mikor jön el az aratás ideje? Ő már előre sejti a tapasztalat alapján, de azért csúszhat az idő, mert sok minden befolyásolja a búzaszemek érését! Mert ugye nem fog learatni egy kis darabot, ami megért, hanem egyszerre az összeset! Átnézi a szemeket, megmorzsolgat, és várja az aratár idejét.
A gazda szeme egyszer csak meglátja, hogy beérett a Termés, akkor előveszi a kaszát, és levágja, majd a konkolyt különválasztja és kidobja, mert nem kell!

Na most a fölművest helyettesítsük Istennel! A búzaszemek mi vagyunk, az emberi testbe öltözött lelkek, Isten elvetett minket (azaz a „bukásunk” után felébresztett mély álmunkból és újra életet lehet belénk) és adott egy időt, hogy megérjünk újra. Ez búzaérés esetén fél év, de odaát millió évekről kell beszélni! És nézi a "tábla" érését, és amikor megérett, akkor arat!
A konkoly, az a "gaz" ebben az esetben azok a szellemi testvéreink, akik még alkalmatlanok a felemelkedésben közöttünk vannak, akár vissza is húznak, visszatartva a növekedésben.

A "szellemtani mese " annyiban változik a valóságban, hogy a legmegátalkodottabb konokolyból is lehet igazi búzaszem, míg a valóságban nem. És a szellemtan, a szellemi segítség ennek a "változásában" segít nekünk!

És egyszer, amikor eljön az "aratás "ideje, lekaszálják a termést! És ennek a pontos idejét csak a gazda szeme, azaz az Atya látja egyedül, még maga Jézus se!
És ezért mosolygok az összes idő előrejelzéseken, főleg a pontos idő előrejelzéseken!
A mediális közlések is mondanak előrejelzéseket és eseményeket, de miután ezek a mi gondolataink és viselkedéseink függvénye, így csak dátum nélküli várható történéseket közölnek, bár újabban komoly időintervallumok is előkerülnek,. Például: "már a Ti életetekben is bekövetkezik", és sajnos már lehet is látni egy - egy közlés bekövetkeztét, a Tsunami előrejelzését 1996-os közlésben már előrevetítették.

<o:p> </o:p>
Ami a fontos a számunkra, hogy úgy kell élni, mint egy gazda, aki tudja, hogy tolvaj jön a házába, és mindig készenlétben van. Ennek megfelelően kell élni mindennapi életünket, és minden pillanatot ki kell használni a legfontosabb parancs, a szeretet betöltésére, a gyakorlatban történő megéléshez!
<o:p> </o:p>
 

blinki

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves ezoterika rajongók !

Nagyon klassz , hogy van egy ilyan fórum , ahol a misztikum kedvelöi beszélgethetnek egymással ! Engem is nagyon érdekel a téma !

Szeretek olvasni misztikus dolgokról , és az ezoterikus zenét is nagyon kedvelem !
Már régóta keresem ezeket az ezoterikus zenéket , de eddig sajnos nem jártam sikerrel . Klaus Back és Tini Beier zenéjét : The sea , Stream , Ocean Voices , Shambala . Ha valaki tájékoztatna , hogy honnan tölthetném le ezeket , az nagyon boldoggá tenne ?!

Üdvözlettel : Blinki !
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma tudtam itt először elidőzni, és nagyon magával ragadott, amiket itt találtam.
Gyönyörű az álom leírása a halott nagymamáról, és minden idézet szép és tartalmas.
Vissza fogok térni idővel....:rolleyes:
Üdvözlet a topic-gazdának és vendégeinek!
 

blinki

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a zenét Karsay István !

Egyébként milyen kártyából szoktál jósolni ? Tarot kártyát is használsz , és milyet ?
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Szia!

A sorelemzés a feleségem honlapja, és Ő szokott Tartot kártyával, Ji Kinggel, számmisztikával, és karmaasztrológiával foglalkozni és sorsot elemezni!

Örülök, hogy tetszett a zene!
 
Oldal tetejére