Ezt látnod kell !

Georgina Bojana témája a 'Vad- és vadon élő állatok' fórumban , 2016 Október 3.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ezek a fotók megérnek sok mosolyt!

  Október elsejével lezárultak a nevezések a 2016-os “Comedy Wildlife Photography Awards” díjra (azaz a Vicces Természetfotók Versenyére), de addig is, amíg kiderül, ki lesz idén a nyertes, szemezgessünk a legjobb, legviccesebb pályaművek közül! A díjat két lelkes természetfotós alapította, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megismerhessük az állatvilág mókás oldalát is. Idén 6 kategóriában indulhattak a versenyzők – akinek a fotóját a legviccesebbnek találják, nem mást nyer, mint egy kenyai állatfotós szafari utat.

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Forrás: Juno.hu
   
  ladybug7spots, analema és Melitta kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Háziasított mosómaci

   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kapkodás, rohangálás, életükből kizárva…
  A lajhárok a mozgásukban lassú, komótos állatok. S, tudjuk jól, hogy nem a kapkodás, a futkosás, sőt a túlhajszoltság, pláne nem az idegbaj kergeti majd őket a sírba. Kevesen tudják viszont azt, hogy lassúságuknak fő oka a kalóriaszegény étrend, a táplálkozásban keresendő. Kizárólag zöld leveleket fogyasztanak, ennek köszönhető az energiatakarékos életmódjuk. A zömében fán élő, emiatt a földön esetlenül mozgó, sőt közlekedő állatokról keveset tudunk. Például azt sem, hogy a vízben nagyon gyorsan úsznak. Nézzük együtt, a kedves kis szőrmókok „sztárfotóit”.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG][​IMG]

  [​IMG][​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG][​IMG]

  Forrás: Juno.hu
   
  ladybug7spots kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Halloween
  október 31-én minden évben visszatérő ünnepünk Kelta eredetű. A kelta újév október 31-e éjszakájára esett (egészen pontosan október 31. az óév utolsó napjára). Ezen a napon ünnepléssel köszönték meg az emberek a Nap istennek, hogy a földet termővé, s így gazdag termést takaríthattak be.
  A gallok viszont úgy tartották, hogy ezen a napon az élők és a halottak közötti világ megnyílik és a halottak visszatérnek, hogy pusztulást idézzenek elő, így akadályozzák meg a bő termést. Az emberek ezért öltöztek maskarákba, hogy a rosszindulatú szellemeket íly módon ijesszék el.
  A töklámpás legendája
  Egy ír legenda szerint egy szép napon odament a részeges Jack O'Lanternhez, a kovácshoz az ördög és hívta a pokolba. Előtte felajánlotta, hogy igyanak még meg egy italt. Jack azonban nem akart vele tartani, ezért hát furfangos cselt eszelt ki. Jack ravasz módon megkérte az ördögöt, hogy válasszon egy almát az almafájáról. Az ördög felmászott a fára. Jack tudta, hogy mitől fél legjobban az ördög, ezért a fa oldalára egy keresztet rajzolt. Az ördög nagyon megrettent a kereszttől és nem is mert lemászni. Kénytelen volt a fa ágán kucorogni. Az ördög addig-addig egyezkedett a furfangos kováccsal, míg az megígértette vele, hogy ha leengedi a fáról, cserébe gondoskodik róla, hogy Jack (aki életében sok rosszat tett) ne kerüljön a pokolba.
  Jack ekkor letakarta a keresztet, s így lemásszott az ördög a fáról, majd egy szempillantás alatt el is tűnt. Amikor Jack meghalt, lelke a menny és a pokol között rekedt: a mennybe nem engedték be, mivel élete során sokat részegeskedett és bűnös módon élt. Az ördög sem akarta a pokolba befogadni, mert nagyon haragudott Jackre a régi csínye miatt. Jack lelke ekkor arra kérte az ördögöt, hogy legalább egy kis fényt adjon neki, hogy megtalálja a visszautat az élők világába. Végül az ördög megszánta és egy örökké izzó fadarabot dobott Jacknek a pokol katlana alatt lobogó tűz parazsából. Ezt szánta Jack nyugtalan lelkének. Az izzó parazsat Jack lelke, egy kivájt takarmányrépa (rutabaga, svéd karórépa) belsejébe tette világító lámpásnak, s azóta ennek a takarmányrépa-lámpácskának a fényénél keresi a megnyugvását.
  *
  No, az ilyen kivájt tökökkel találkoztak az állatok. Melyik, hogyan reagált, nézzük is meg:
  - Miii? Hogy één? Ki van zárva, és ne is bámuljatok, semmi közöm az egészhez![​IMG]
  - Jobb, ha már az elején tisztázzuk, ki az Úr a háznál[​IMG]
  - Hé! Tökfej, valami van a fejeden?[​IMG]


  A bújócska. A legjobb helyért így kell megkűzdeni[​IMG]
  (Fotók forrása: Juno.hu)
   
  ladybug7spots és analema kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A Szalonka (Piper) című elbűvölő animációs film csupán néhány perces,
  de aki egyszer megnézi, az előbb-utóbb újra és újra visszatér a megtekintéséhez. A remekmű egy aprócska madárfióka (szalonka) élete első nagy kalandjáról szól, amelyben le kell győznie a víztől való félelmét és meg kell birkóznia a táplálékgyűjtés rögös útjával is.
  Az óriási hullámoktól eleinte megszeppenő madárfióka történetét ez a szöveg nélküli rövidfilm élethűen meséli el.
  Alan Barillo rendezőnek háromévnyi munkájába telt megalkotni a rövidfilmet, mely a Pixar produkciója, és az elmúlt évben sok embert elbűvölt.  Forrás: Juno.hu
   
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Álarcos "banditák"
  rosszalkodnak, szépek, sőt hajlamosak vagyunk arra, hogy még el is nézzük nekik a csintalanságaikat. Lássuk, mire gondolnak, miközben az újabb és újabb huncutságon jár az eszük.
  [​IMG]
  - Felmásztam, de hogyan megyek innét le?

  [​IMG]
  - Ugyan már! Bátran ugorj le apukám!

  [​IMG]
  - Könyörgöm, ne bátorítsd azt az ügyetlent ilyenekre!

  [​IMG]
  - Innét figyellek, mikor teszed le a kosarad, tudd meg, hogy lopni fogok!

  [​IMG]
  - Hiába fogynom kell, de még egy kicsit pihizem...

  [​IMG]
  - Jöttünk mosni! A feleségem már dolgozik, van zokni, gatya, miegymás?! Tuttira jó munkát végzünk!

  [​IMG]
  - Macskakaja! Finom, de előbb ki kell ezt is mosni...

  [​IMG]
  - Finom!

  [​IMG]
  - Hiába, ismét beszorultam! Ne félj, ügyes vagyok, kimászok a legszűkebb helyről is.

  Forrás: Juno.hu
   
  cat34 kedveli ezt.
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nevetni kell, ennyi az egész...

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Forrás: Juno.hu

   
  cat34 kedveli ezt.

Megosztás