Fényevés

Éleskés témája a 'Ezoterika' fórumban , 2014 Április 13.

 1. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Az ezoterikus elméletek és gyakorlatok sokszor meghatározzák az életünket is.
  Az egyik, mindmáig nagyon vitatott dolog az un. "fényevés", ami azt jelenti, hogy a személy, aki ezt elérte, nem eszik semmit fizikailag megfoghatót, csak szellemi táplálékot, fényt.
  Én tudom, hogy ez megvalósítható.
  Az más kérdés - és ez nagyon fontos - hogy mit szól mindehhez a társadalom, a politikus vezető réteg, az orvostudomány. Hisz képzeljétek el, a társadalom legalább 21 év fölötti, felnőtt része nem is akar enni, nem vásárol, nem termel élelmiszert, csak a fiatalkorú családtagjainak és ráér mással is foglalkozni, nemcsak a napi betevő megteremtésével. Mivel lehet ezt a réteget kényszeríteni - bármire? Választásokon részvételre, munkahelyek elfoglalására, munkájuk kizsákmányolásának elfogadására, háborúra, lázadásra, az uralkodó réteg elfogadaására, vagy el nem fogadására, vagy bármi ilyen társadalmilag "fontos" dologra. Mit lehetne velük kezdeni? Érdekli őket a gazdagság, szegénység? Az új és újabb autók, telefonok, számítógépes játékok, tőzsde, villogó mosolyok, táplálék kiegészítők, hajsamponok, csodapálinkák és még sorolhatnám.
  Ezért a vezető réteg ott járatja le ezt, ahol csak tudja. Hülyébbnél hülyébb hírekkel riogatják a népet, hogy "Megölte a gyermekét, amikor rákényszerítette, hogy ..." és a többivel.
  Mi erről a véleményetek?
   
  Utoljára módosítva: 2014 Április 13
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nagy felhaborodas volt tobbb esetben is mert a fenyeves nem bizonyult elegsegesnek az eletben maradashoz.
  Rendkivul felelotlenseg magaval szemben is, aki nem kivan taplalekot magahoz venni,de az meg nagyobb baj ha masokat is erre buzdit.
  Mint irod nem fogadnak el semmilyen tarsadalmi felepitest es aktiv reszevetelt, igy szinte onkentes szamuzetesbe remete elet ezt a fajatajat valasztva, szerintem orvosi kezelesre szorul.
   
  miracle5 és vandorcsillag kedveli ezt.
 3. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Persze, hogy nem volt elégséges, ha helytelenül csinálták. Megvan az eljárás, miképp lehet átállni. Nekem magamnak is sikerült, 2007 júl. 9- nov. 15 között nem is ettem semmit. A fényevéssel egy probléma van: nem lehet fenntartani, ha az ember stresszes környezetben él. Nekem is emiatt kellett abbahagyni.
  Van egy jó ismerősöm, aki az átállásra a vezetésemet vállalta. Ő 3 évig fenn tudta tartani, de aztán nekiállt diplomamunkát írni, és annyi volt.
  Van még 3 személyes ismerősöm - neveket is tudnék adni, de nem lenne tisztességes velük szemben - akik ugyancsak átálltak. Egyikőjük, aki egy nyugalmasabb irodai munkát végez és akit én magam vezettem át még tavaly, a mai napig tartja. Az ő nővére orvos, aki nem is hitte el, hogy mi történt. Még ma is tekergeti a fejét és várja, mikor roppan össze a húga. Eddig nem történt meg. :)
   
  tibya és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Még valami: nem azt írtam, hogy nem fogadnak el semmilyen társadalmi felépítést, hanem azt, hogy bizonyos dolgokra nincs szükségük, ami nem ugyanaz.
  Ezek az emberek nem hülyék, pontosan tudják, hogy egy társadalomban élnek. Azt nem fogadják el, hogy feltétlenül szükségük van olyan dolgokra, amit a TV, a rádió és a médiák szüntelenül töltögetnek az emberek fejébe.
  Ruházkodni, a lakást/házat fenntartani, közlekedni, gyereket nevelni és ETETNI, iskolába járni és fejlődni, sportolni, olvasni, és még sok mindent továbbra is csinálnak, tesznek és fenntartanak. Továbbá dolgoznak és pénzt keresnek eme szükségleteikre. Háborúzni, harcolni viszont nem hajlandóak. Ugyanakkor vannak köztük jobboldaliak, baloldaliak, szélső jobb és szélső bal, liberális és kommunista eszmékben hívők, vallásosak, vallástalanok, mindenfélék, sokszínűek.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  HA nincs szukseguk a foldi javakra informaciokra tudasra es nincs igenyuk arra hogy megjobban megtobbet megtudjanak a vilagrol attol meg nem kell ehen halni, lehet akar kacsapica pecseneyet is fogyasztani.
  Nem kell haboruzni se, hisz megszunt a kotelezo katonasag, igy ha nem akar nem lesz a honvedseg allomanyaban. Politikailag hogy hova tartozik ugyan hogyan donti el ha semmilyen infora nincs szuksege?...majd valaki megmondja neki......aki valamilyen formaban befolyasa ala vonja..............akit lehet.

  Nincs joga senkinek olyan dolgokba belemartani magat ami megvaltoztatja masok eletet, es kockaztasa a letet.
  Minden ilyen esetben ami fenyeves nem ugy sult el ahogy a "mester" elkepzelte rendorsegi ugy lett.
  HA tulelte sok esetben a borton helyett az elme osztaly tartos vagy ideiglenes lakoja lett a paciens.
  Lehet vannak tul elok, azok azert csak csak eszegettek valamicsket.
  Mi celja van annak ami a termeszet ellen megy?

  http://www.kiskegyed.hu/aktualis/ki...ki-majdnem-halalra-eheztette-a-gyereket-41638
  http://tv2.hu/musoraink/mokka/126057_fenyevo_szulok_miatt_halt_meg_a_gyermek.html#
  http://www.fullextra.hu/modules.php?file=article&name=News&sid=2583

  szamtalan cikk van ezzel kapcsolatban.
  Mi nem kivanunk semmilyen szektahoz tartozni sem az ilyen tanokat reklamozni , mert ez eletelenes mod mindenki szamara.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 6. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Nehéz dolog az is, ha valaki áttér a húsmentes étrendre, és a következő lépcső, hogy csak növényi táplálékot vesz magához. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy azt egyen, amit akar, és ami jólesik neki. Ha valaki képes elhagyni mindenféle táplálékot, az már nagyon magas spirituális szint, oda nagyon kevesen tudnak csak eljutni a fizikai életben. Nem szabad erőltetni, de ha valaki szabad akaratából kiakarja próbálni, hát ugyan hadd próbálja ki! Ha nem működik nála, úgy is abba hagyja. Felnőtteknél ez nem probléma, csak gyereket nem szabad belevinni, mivel neki még a testét növelnie kell.
  Tv-t meg már régen én sem nézek, pedig van, meg rádió is, azt sem hallgatok. Elég az internet, szerintem másoknak is.....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  Claire 959 és Éleskés kedveli ezt.
 7. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  „Mindig segíteni és sohasem ártani,
  kizárólag építeni és soha nem rombolni!”

  Fenyő Márta fizikus
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 8. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  @Melitta , ez olyannyira szekta, mint az UFO-hívők szektája. :p
  Nem reklám. Ha az lenne, azt írtam volna, hogy "Fizess $nn -t és elmondom, hogy csináld!" Semmi ilyet nem írtam és nem is fogok írni.
  --- Ezért nem ártom magam senki más életébe.
  --- Sőt, megkérek mindenkit, aki úgy gondolja, hogy ez lehetséges és ha az, akkor nekiállok és megcsinálom - az gyorsan felejtse el! Tudás nélkül egyenes út vezet a kórházba!
  @Kicsi Fecske , nem is tudtam, hogy ily magas spirituális szint kell hozzá! Valahogy nem éreztem, hogy világítanék ... :p
  És igazad van, az emberi teljes kifejlődés előtt, ami ugye kb. 21 életév, mert addig csak nő a neuronok száma, attól kezdve csökken; szóval 21 életév előtt szigorúan tilos bárkinek is akárcsak megengedni, hogy nekiálljon!
  Melitta, itt az antireklám: Az interneten mindenki annyinak mondja magát, amennyinek akarja. Ezért bárki jelentkezne, hogy ő elmúlt 21, meg biz'isten és a többi, azonnali elutasításban lesz része. Keressen meg valakit személyesen, aki tudja, miről van szó - ez is olyan, mint az út a pálmaleveles kunyhóhoz.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 9. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Kedves Éleskés!
  Lehet,hogy gyáva vagyok az ilyen dolgokhoz,de a lelkiismeretem nem vinne rá akár segítésben,akár rábeszélni valakit,vagy éppen jóváhagyni,hogy legyen fényevő.
  Egy élet nem összehasonlítható az ufóhívőkkel,szerintem.
  Volt olyan iskolai év,hogy az egyik órát mindig ezzel a mondattal indította az előadó...Sohasem ártani...
   
  miracle5 kedveli ezt.
 10. pimpala70

  pimpala70 Állandó Tag

  Ha a fényevés elegendő lenne az ember éltben maradásához, akkor már régen nem kellene földet művelni és állatokat tenyészteni nem lenne élelmiszeripar sem, hiszen kinek kellene mondjuk tejtermék.
  Ha a fényevés elegendő lenne akkor az afrikai és más éhezők életben maradnának nem létezne éhhalál és a fényevés úgy terjedne mint a pestis.
   
 11. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Vándorcsillag!
  Nem vagy gyáva. Jól látod a dolgokat. Én sem beszélnék rá senkit sem a fényevésre, hiszen még a húsnélküli táplálkozás is nehéz. Ha valaki nincs azon a spirituális szinten, még ha az illető felnőtt is, nem tudja megcsinálni. Az éhség nagy úr! De ha még nagyon magasan is van valaki spirituálisan, de élvezni jött le a fizikai világba az ételek ízét-zamatát, akkor sem fog fényevővé válni. Lehet, hogy sokan vannak akik szeretnék ezt az életformát élni, de nagyon kevesen akik meg is tudják valósítani. Én nem bírnám ki, az biztos. Még az is nehéz nekem a húsevő családom körében időnként amikor mosogatom utánuk az edényeket, hogy ne csipegessek a kajájukból. Én meg nem csak hiszem, hanem tudom, hogy vannak sajna ufók. A kisszürkéket én szívesen visszatelepíteném a saját naprendszerük szülőbolygójára....
  Legyen nagyon szép, és vidám napod, áldott vasárnapod!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 12. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Pimpala!
  Nincs igazad. Lehetséges a fényevés, csak hogy ahhoz nagyon magas spirituális szintet kell elérni, különben nem tudja a test, lélek felvenni a fényből a táplálékot. Ahhoz receptorok kellenek, és afrikai emberek nincsenek azon a szinten, hogy ezt meg tudják csinálni.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 13. pimpala70

  pimpala70 Állandó Tag

  A fényevés hirdetőt azért bezárnám egy általa nyugodt minden stressztől mentes környezetbe és megnézném hogy mondjuk 5 hét múlva az általa is tökéletesnek állított környezetben életben van-e még, úgy hogy csak a fényből táplálkozott.
  Nagyon-nagyon felelőtlen (valószínűleg csaló is) az az ember aki tudatlan befolyásolható embereket erre rávesz.
   
  Melitta és vandorcsillag kedveli ezt.
 14. pimpala70

  pimpala70 Állandó Tag

  Ha ez a fényevés nem csalás lenne akkor az afrikai embereket nem csak a segélyszervetek támogatnák hanem már régen megtanultak volna a fényből táplálkozni.
   
  Melitta és vandorcsillag kedveli ezt.
 15. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Pimpala!
  Ha bezárnád, akkor már stresszt állítanál elő, és te lennél a halának az okozója. Értsd meg, vannak, akik képesek fényt tápláléknak felvenni. Nem akarja itt senki sem sem rád, sem másra sem ráerőltetni ezt a táplálkozási formát. Csak el van mondva, hogy ilyen is létezik. Ez hasonló, mint a fakírok is megeszik az üvegpoharat, átszúrják magukat tűvel, leállítják a lélegzetüket, lehűtik a testüket, mégis életben maradnak. Ez egy vele született képesség. Pont olyan, mint vannak, akik festeni, vannak akik zenélni, és vannak akik akrobatikus tornákat tudnak csinálni. Csak ennyi... Ha eléri bárki is ezt a spirituális szintet, akkor tudja csinálni, ha nem, akkor nem megy, és éhes lesz, és megy a fridzsiderhez kajálni....
  Legyen nagyon szép, és vidám napod!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Minden hokusz pokusz palmalevel stb nem osszehasonlithato a fenyevessel ahol a megzakkant elme eletellenes modot valaszt.A palmalevel olvasasas vagy jovokutakodasba meg senki nem halt bele az nem okoz fizikai megsemisulest.
  Mindent el lehet hinni, minden uj modszert a kivancsi az megprobal de ez nem az, mikor a kivancsiskodas az eletebe kerulhet.
  Hiszekeny emberek mindig lesznek, es mindenfele szektak, akik olyan dolgora beszelik ra az embereket ami az eletukbe kerul ez ellen minden jozan gondolkodasu embernek fel kell lepni, mert megmenteni kell az emebreket es nem kockara tenni eletuket.
   
 17. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Pimpala!
  Mint írtam, az éhező afrikaiak, nincsenek ezen a szinten, mint annyian nem vagyunk ezen a bolygón...
  Mint fakírok sem hemzsegnek az utcán, arra is születni kell. Ha nem arra születik valaki, abba is bele lehet halni...
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  Tavaszi Kikelet kedveli ezt.
 18. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Ezért szoktam mondani,hogy...Beszélj,hogy lássalak...ezért hálás is vagyok Socratesnek.
  Többszöri beszélgetés alkalmával előjönnek azok a fránya rejtett gondolatok és a puzzle darabkák összeállnak.
   
  V.T. és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 19. pimpala70

  pimpala70 Állandó Tag

  P
  Pedig pont nekik nincs se rádió, se tv, se net, semmi zavaró tényező, de meg lehet magyarázni hogy miért nem tudnak megélni csak a fényből miért nem tudják elsajátítani azt a tudást amivel a fénnyel is életben maradnának.
  Azért megnéznék egy igazi, valódi fényevőt mondjuk úgy 2 hónapig. Bár lehet hogy neki én lennék a zavaró tényező hogy figyelem és nem tudna arra a spirituális szintre eljutni miattam hogy csak a fénnyel táplálkozzon.
   
  Kicsi Fecske és vandorcsillag kedveli ezt.
 20. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Én meg nem csak hiszem, hanem tudom, hogy vannak fényevők, fényből élők. Nemcsak 10-20 emberről beszélhetünk.
   
  judcsin kedveli ezt.

Megosztás