Fényevés

Éleskés témája a 'Ezoterika' fórumban , 2014 Április 13.

 1. tibya

  tibya Állandó Tag

  Ez érdekes dolog. Úgy érted, hogy ezek az emberek, hónapokig-évekig se vizet, se fizikai táplálékot nem ettek?
   
 2. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 3. 1958

  1958 Állandó Tag

  Pár éve én is mélyebben foglalkoztam ezekkel a dolgokkal és többek között erre is kaptam választ! Működik így igaz! De az is , hogy ehhez egy magasabb tudati szint elérése elengedhetetlen! Persze a velejárókkal.
   
  V.T. és tibya kedveli ezt.
 4. morey

  morey Állandó Tag

  Az embernek teljesen alá kell rendelnie magát Istennek, és hinni kell abban is, hogy minden lehetséges...Továbbá minden negatív gondolatot ki kell zárni és elengedni, ami valaha is fájdalmat okozott bennünk. Megbocsátani mindenkinek, de legfőbbképpen önmagunknak. Mindennap meditálni és programozni az elmét pl..a súlyvesztés miatt..."A testem beállítja azt a súlyt, ami számára tökéletes". Az előkészületek szintén fontosak, mielőtt hozzá látunk a fényevéshez. A testet a lelket és a szellemet is ki kell tisztitani..a csakrákat harmoniába állítani..A könyvben szinte minden le van írva és nagyon jó útmutató..Csodás utazásban, angyali tisztításban volt részem és szinte mondhatni, mintha újjászülettem volna..Kezdetben, mikor visszatértem az első korty vízhez, éreztem a víznek az ízét..később pedig, amikor visszatértem a vegán ételekre...minden étel szinte új volt számomra..nem ismertem az ízeket egyáltalán. Minden íz külön vált a számban..a savanyú, a keserű, az édes a sós. Az ízek nagyon erősek voltak még egy saláta levélnél is...Mindent összegezve elmondhatom, hogy frissnek éreztem magam..elég volt 4 óra alvás..de sokszor még ez is sok volt...Lehet az idén újra megcsinálom, de már nem térek vissza az ételekhez..Sokan azt gondolják, hogy az étel tart életben...én pedig azt mondom, minden, amit megeszünk rontja a testet és öregíti. Mostmár tudom, hogy a gondolataim tartanak életben és az ételt csak ízekért eszem. :)
   
  phoenyx, 1958 és tibya kedveli ezt.
 5. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Ezt úgy értem, hogy nem ettek semmit, de vizet ittak. Azért kell a vízivás, mert az igaz, hogy nem szükséges, a fényevő a sejtekben a víz hiányában nem tudja fenntartani a turgornyomást (a sejt belső feszültségét). Ennek eredménye a ráncos bőr. 30 évesen úgy nézel ki, mint a saját öreganyád/öregapád. Szép dolog amagasabb spirituális szint, de mégiscsak társadalomban élünk és nem egy hegyen, barlangban, ahol senkit nem érdekel a fizimiskád.
   
  V.T. és tibya kedveli ezt.
 6. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Ahhoz képest, hogy én nem hiszem, hogy bárkinek is alá kellett rendelnem magam, mégiscsak sikerült nekem is. Apropó, mi az hogy a csakrákat harmóniába állítani? (Szerintem ez a kijelentés ekvivalens azokkal a mondatokkal, hogy "eldugult a szívcsakrád /vagy bármely más csakrád/". Ha egy csakrád nem működik, akkor már vizszintesen fekszel 2 m-el a föld alatt és fölötted zokognak az utódaid.)
  Na jó, ha már vallás, akkor inkább a budhizmus és nem a kereszténység bármely válfaja.
  Továbbá én nem hiszek a reinkarnációban. Már az előző életemben sem hittem benne.
   
 7. morey

  morey Állandó Tag

  A csakrák helyes müködése néha alul, néha túl müködik egy - egy csakránál, erre értettem, hogy szinkronbahozni őket. Magam részéről semmilyen vallásban nem hiszek, csak abban, hogy van egy mindenen áthatoló, mindenütt lévő energia..Isten, Teremtő, Allah, Chi, mindenki másként nevezi..A reinkarnáció addig létezik, amig leszületünk erre, vagy más Földre, dimenziókba. Azért jöttünk vissza, hogy erre emlékezzünk, felülirjuk, eltöröljük, vagy éppen ahogy írod is..nem hiszel benne. Mindenkinek van egy saját nézete, élete, minenki saját szemével látja az életet, ezért soha nem látjuk azt amit a másik..még egy asztalt sem. Ezért nem lehet megmondani, hogy kinek mi a jó, vagy miben hisz, vagy nem hisz, vagy lát, vagy nem lát dolgokat..Mindig sajátszemszögünkből, tapasztalatunkból ítéljük meg mind azt, amit éppen abban a pillanatban érzékelünk. Ez benne a jó. :)
   
 8. morey

  morey Állandó Tag

  A videóhoz annyit hozzá fűznék, ami saját tapasztalat, hogy 7 napig birtam ki víz nélkül..Ahhoz, hogy ne igyunk, ne együnk, ne lélegezzük be a levegőt, ez is lehetséges..Volt, amikor a fényt áramoltattam levegő helyett és éreztem, hogy a fény a levegő, mely átjárja a tüdőm és az egész szervezetem..kb. 10 percig csináltam...mikor visszatértem ebből az állapotból, a levegő szinte nehéz sűrű anyag volt, mikor lassan beszivtam az orromon át. Vannak napok, amikor úgy áramoltatom a fény energiát, hogy a vérem helyett fény áramlik benne és az egész testembe...ez felemeli olyan magasan a rezgésem, hogy szinte azt érzem szét robban a testem..akkor abba hagyom..A filmben a két főszereplő több éven át gyakorlta ezt, amit elértek..
   
  phoenyx, 1958, tibya és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Biztos vagy benne? Olvasd el még egyszer az egész sort. :rohog:
   
 10. morey

  morey Állandó Tag

  Nem tudom az életed és a sorsod, de azt tudom, hogy amit írok azok a saját tapasztalataim. Azért, mert itt kormányost játszol, attól a lelked neked is rendbe kell tenned..Gondolkodj el rajta, miért vagy itt a Földön és miért születsz újra le, attól független, hogy nem hiszel az újjászületésben. Egy idézetet beszúronék ide példának, hogy miért és miként lehet megszüntetni a karmát.

  Rishi így szólt:
  "Én mondom nektek, ne kételkedjetek; ha minden ember a földet mennyországgá akarja tenni, akkor itt van a mennyország."

  "Mivel az emberek azonban elutasítják ezt a felhívást, a születésen át mindig visszatérnek a földre, annak kipróbáltatásai és szenvedéseihez; újra és újra elszenvedik a halált, míg végül megtanulják a leckét, hogy az egész emberi faj a feltétlen belátás sziklájára támaszkodik."

  "Egy ilyen fajnak nem létezik a halál, azért nemlétezik Karma se nekik. Karma csupán a kifejezésre hozott széthúzás és viszály megrovása. Helyettesítsd a megrovást önmegtagadással, azzal feloldottad a Karma okát, ami csak azok gondolkodásában létezik akik a Karmát akarják kifejezni. Vedd el az okot, vagy állíts egy magasabb eszményt a helyébe, úgy feloldósik az alacsonyabb helyzet feloldódik; Akkor akkor a tested rezgései felemlted azon szint fölé, amelyen a Karma létezhet."

  "A halál egyáltalán nem oldja fel a Karmát, se nem semmisiti meg vagy törli ki azt. A halál annak ellenére felnagyítja és ezerszeresére szaporítja, úgy hogy az nagy hullámokban ömlik ki minden emberi egység fölött. De azon pillanatban mikor te a halál és az újjászületés ötletét elutasítod, megszabadulsz a Karmától és a haláltól. Akkor mind a kettő ki van törölve. Ha kivannak törölve, akkor el is vannak felejtve és egyúttal megbocsátva,"

  Részemről befejezve...További jó utat! :)
   
  phoenyx és 1958 kedveli ezt.
 11. 1958

  1958 Állandó Tag

  Most olvastam el Ti Tonisza láma.:Kőszikla című könyvét.
  Nagyon jó könyv, sok mindenre választ ad.

  Fénnyel teli áldott szép napot kívánok!
   
  morey kedveli ezt.
 12. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Ha nem érted a humort, akkor röviden és velősen: ÉN hiszek a reinkarnációban.
  Továbbá én nem játszom a kormányost, hanem az vagyok. Ha nem ismersz és nem is akarsz, minek kritizálsz?
  Továbbá a karma = az európai kultúrkörben a sors. Én nem akarom megszüntetni a sorsomat, attól vagyok EMBER. Mondhatnám úgyis, hogy én nem akarom megszüntetni a karmámat, attól vagyok EMBER. Jó, tudom, a karma az alakítható, teljesíthető, vagy sem; de minek oldani? Nem inkább dolgozni kellene rajta, hogy teljesítsd az ebben az életben rád mért feladatot? Inkább kevés munkával irány a Nirvana?
  Aki embertelen akar lenni, csak tessék. De nélkülem.
  "De azon pillanatban mikor te a halál és az újjászületés ötletét elutasítod, megszabadulsz a Karmától és a haláltól. Akkor mind a kettő ki van törölve. Ha ki vannak törölve, akkor el is vannak felejtve és egyúttal megbocsátva" - érdekes gondolat. Irány az örökkévalóság? Vagy várjunk a krisztusi végre, hogy az Atya, Fiú és Szentlélek jobbján üljünk ... meddig is? És ha egy gyilkos gazember önmegtagadja magát, akkor minden megbocsáttatik neki?
  Tudod, én azt tartom, hogy a két határ, a születés és a halál határa nem véletlenül tiltott. És minthogy a halál nem a vég a reinkarnáció elve szerint, mit is kell elszenvedni? Egy határon való átlépést?
   
  Utoljára módosítva: 2016 Január 17
 13. tibya

  tibya Állandó Tag


  Nemrég bevonzottam egy munkatársat. Immár ő húsz éve hetente rendszeresen másfél napot böjtöl. Még nem találkoztam hasonló emberrel akiben ennyi békesség lenne mint benne.
  Szerintem az számít, amit rendszeresen csinálunk, az használ igazán hosszútávon.

  Amúgy szerintem nem a gondolatink tartanak életben, hisz mink magunk vagyunk az élet, csupán a testünket alkotó sejtjeink épülnek le és pusztulnak, mert nem kapnak elég szeretet.
  Negatívitásunkkal, nem elfogadásunkkal, ragaszkodásunkkal, blokkokat csinálunk az energiarendszerünkben, amin az életenergia, más szóval a szeretet áramlik.
   
 14. tibya

  tibya Állandó Tag

  Nem csináltam még hosszú böjtöt, de jómagamnak is elég három, max négy óra alvás. Igaz, hogy utána 2,5-3 órát reikizek.
  Tapasztalatom szerint az se mindegy, hogy hány órakor fekszik le az ember.
   
  morey és phoenyx kedveli ezt.
 15. tibya

  tibya Állandó Tag

  Szerintem a probléma nem a környezetben van. Hisz minden helyzet semleges, nézőpont kérdése.
  A stressz csupán egy jelzés számunkra, hogy az az életszituáció, élethelyzet amiben jelenleg vagyunk, ahhoz képest alacsony az energiaszintünk.
  A külső és a belső világ közti egyensúly felborul (szokták mondani a nyugodt emberre, hogy kiegyensúlyozott).
  A megfelelő energiaszint elérésével megszűnik a stressz.

  Hosszabb böjtnél milyen vizet érdemes inni? Vagy, mindegy, lehet csapvíz is?

  Köszi a válaszaidat és morey-nek is, tanulságosak.
   
  morey kedveli ezt.
 16. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  Szia morey!

  "Volt, amikor a fényt áramoltattam levegő helyett és éreztem, hogy a fény a levegő, mely átjárja a tüdőm és az egész szervezetem..kb. 10 percig csináltam..."

  Erdeklodessel olvasom a tapasztalataidat. De amit itt kiemeltem ezt ugy kell erteni hogy Te nem vettel levegot kabe 10 percen keresztul?
   
  morey kedveli ezt.
 17. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Rendesen lélegzel, de az elmédben a levegő helyett fény van.
  Ha nincs ilyenekben gyakorlatod, akkor csak óvatosan!
   
  morey és V.T. kedveli ezt.
 18. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Ezzel tudod az a probléma, hogy nekem eddig legalább 3 biztos tudomásom van arról, hogy bizony a napi stressz és a fényevés nem fér össze. Nem tudod egyensúlyba hozni magad, amikor pl. egy orvosnak napi 15-20 valóban életbevágó döntést kell hoznia és közben az energiaszintet magasan kellene tartani, nyugodtan lélegezni, semmi izgalom. Közben melletted haldoklik valaki, és meg kell mentened, hisz kötelességed. Nem mondhatod neki, hogy én mos Fényevő vagyok, a halál úgyis csak viszonylagos, csak nyugodtan, a túloldalon találkozunk ....
  Avagy, mint nekem, békés számítógép szerelés helyett napi 6 telefon, azonnal de most rögtön izibe, mert leállt, nem megy, nem oda megy, kék, sötét, fehér, micsinyájjak, jaj'istenem - és nem mondhatom neki, hogy mit érdekel a fennforgó 10milás, 50milás, milliárdos teljesítés, mert épp reggelizem, Fényt.
  ----
  A böjt kérdése: légy muzulmán, és akkor nem kérdés. :) Napkeltétől napnyugtáig a Ramadán alatt semmit nem ehetsz és ihatsz. Napnyugtátó napkeltéig mindent, ami a szádon befér.
  Egyébkén meg igyál forrásvizet, lehetőleg olyat, amit nem fémcsővel vezettek ki.
   
  tibya, V.T. és vandorcsillag kedveli ezt.
 19. V.T.

  V.T. Állandó Tag


  Koszi valaszt.

  Csak erdeklodtem mert nekem ez igy eleg meleg:)

  Sokszor van hogy az ember eszreveszi energiafoglalkozas kozben hogy nem vesz levegot . Se tudo se hasi legzes ez stimmt de 10 percig?
  Meditalas alatt amikor igen melyre megyunk ugye eltunik az ido es a ter , nem tudod sosem pontosan megmondani mennyi percig voltal az extazis pillanataban.
  1 perc is tunhet 10nek.

  Az ha en azt mondom magamnak hogy most a levego helyett fenyt szivok be akkor nekem elobb onhipnozis. Vagyis az en kerdesem a testunk abszolut mozdulatlan? Se hasi se tudo legzes?
   
 20. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Háááát
  Tudod, én ilyenkor beállítom a MeditationAssistant-ot mondjuk 10 percre, vagy fél órára, aztán amikor az jelez, akkor vége. Sohasem tudom, mikor van extázis, vagy mifene. Se kép, se hang. mi az, hogy mély? Mi az, hogy vezetett meditáció? - 2 lélegzetvétel, aztán a végén megböknek, hogy már zárunk!!
  Szerintem ne törödj a légzéseddel, hacsak nem Pranajama-t csinálsz. A tested meghalni úgyse enged. Ha mégis, akkor rá fogsz jönni, mikor visszanézel. :)
  Ha komolyan akarsz ilyenekkel foglalkozni, akkor keress magadnak egy mentális (érzékelés) iskolát, ott majd rávezetnek a helyes útra.
   

Megosztás