Férfi, nő, X - Három opció szerepel a kanadai útlevelekben

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 27.

Melitta - 2017 Augusztus 27, 05:39
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szeptember elsejétől a kanadai útlevél, vagy más személyi okmányt igénylők már három nemi identitás közül választhatnak: férfi, nő és X.

  A harmadik "nem meghatározottnak" nevezett opcióval szeretné biztosítani a kanadai kormány a polgárok azon jogát, hogy azonosítsák saját nemi indentitásukat.

  Ezzel Kanada már a kilencedik ország a világon, ahol a három opció szerepel ezen a listán. Eddig Ausztrália, Banglades, Németország, India, Málta, Nepál, Új-Zéland és Pakisztán polgárai dönthettek úgy, hogy nem sorolják magukat se a férfiak, se a nők közé.

  Botos Tamás

  ca utlevel.jpg
   
  Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 27.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   X="Álljon meg a menet, töke van a menyasszonynak".
   És rögvest felmerül a kérdés.
   Pl.: Biztonság személyátvizsgálás során az átvizsgáló közegnek szintén egy "X"-nek kell szerepelnie az igazolványában? Mert, hát ugye a személyiségi jogok és egyéb vonatkozó törvények szerint, ezt csak azonos nemű személy teheti meg.
   Ez azért, (véleményem szerint) kissé túlzásnak tűnik.
   udvarfy, CasaLoma, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   ...mennének kapálni, írtanák a parlagfüvet majd esteére be az ágyba... nem volna annyira lényeges az ˝x˝....
   Unatkoznak.
   udvarfy, tornando és CasaLoma kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem jo. Nemcsak azért mert a többszáz-ezer embernek visszaadjuk vele az emberi méltoságukat hanem azért is, mert megvéd mindenkit aki a házasság elött nem akar szexuális kapcsolatot létrehozni, egy esetleges meglepetéstöl.
   -
   Melyik filozofus is volt amelyik a nászéjszakán meglátta a felesége lába között a szörzetet és félelmében örökre elfutott?
   sropi kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   Várgyáá! Nem úgy van az! Mert nem mindegy, hogy úgy X valaki, hogy van neki, holott szerinte nem kellene lennie, vagy nincs neki, holott szerinte kellene lennie. Az átvizsgálásnál nem jó akármilyen X-es közeg, csak olyan, mint az átvizsgálandó X.
   CasaLoma kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Az efajta megmotozással sem értek egyet, én a repülötéren is inkább egy nötöl akarok átvizsgálva lenni. :)
   Baalcain kedveli ezt.
  6. vazonosito
   vazonosito
   Roppant egyszerű, meg kell kérdezni, hogy férfi vagy női átvizsgálót szeretne. Ha nem akar magának bajt (főleg ha ártatlan), azt mondja mindegy. Ha válogat, akkor kicsit gyanús. Ha azt mondja, hogy ragaszkodik a dokumentáltan X nemi azonosítójú átvizsgálóhoz, akkor meg is érdemli azt a procedúrát, ami emiatt a nyakába szakad (~kicsit később végez).
   cdurmol kedveli ezt.
  7. vazonosito
   vazonosito
   Egyrészt lelkileg könnyebbség lehet ez azoknak, akik érintettek, ezt hál'istennek nem tudom felmérni. Másrészt tudományos tény egy ideje, hogy nem olyan egyszerű az ivari kromoszómák változatossága, miszerint a nők XX-szel, a férfiak XY-nal rendelkeznek, hanem felsorolni is nehéz, hányféle variáció lehetséges.
   Ernoe kedveli ezt.
  8. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ezexerint akkor, úgy módosulhatna, hogy X1=tökös, X2=töketlen? :D
   udvarfy, Melitta, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  9. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Hát, akkor legyen kívánságod szerint :D X 3 motozáshoz.jpg
   Ernoe, Aniko955, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. cdurmol
   cdurmol
   JÓÓÓ! Tökös csajok és töketlen srácok! :D
   Aniko955 és CasaLoma kedveli ezt.
  11. sropi
   sropi
   Ilyen szöveget utoljára egy olyan ismerősömtől hallottam, aki szerint a homoszexualitás betegség és gyógyítható, és különben is unatkoznak a férfiak (nők) és azért lettek melegek. :)
  12. gumelig
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   Szerencsére az X-esek között sokkal több épeszű és teljesen normális gondolkodású van, mint azok között, akik az érdekeikben ezeket a bogyuta és sokszor megvalósíthatatlan szabályokat hozzák.
   A 4 wc kategória - női, férfi, a külvilág megtévesztésére csak látszólag férfi vagy látszólag női - bizony mosolyt csal az ember arcára.
   udvarfy, setni és Aniko955 kedveli ezt.
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   A nap hsz-e! :D
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  15. cdurmol
   cdurmol
   Nem értem az embereket.
   1. Szerintem 1 emberen kívül senkinek semmi köze a szexuális életemhez.
   2. Szerintem egy embert kivéve senkinek a szexuális életéhez nincs közöm.
   3. Ha valakinek a szexualitása eltér a szokásostól, az miért tartja fontosnak közhírré tenni, vadidegen emberek orrára kötni, hogy neki aztán nincs minden úgy, ahogyan a közvélekedés rendjénvalónak tartja? Ezt az ember megtárgyalja a partnerével, az orvosával, maximum a legközelebbi családjával. De a szomszéddal? A repülőtéri személyzettel? A sarki rendőrrel? Ha beíratja az útlevelébe, az majdnem egyenértékű azzal, hogy X-et varr a ruhájára.
   :o:o
   4. Vagy ezt nem is ők tartják fontosnak?
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 27
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   Nekik is a legnagyobb gondot az állandóan emelkedő lakhatási költségek, a csökkenő életszínvonal jelenti, ugyanúgy mérgelődnek a sok eső, a városi dugók miatt, na meg az életunt szomszéd miatt, akit minden zavar, az életvidám kölyökkutyájuk, a főzéskor átszálló illatok, a zeneszó, de még mások puszta létezése is irritál.
   szundi53 és cdurmol kedveli ezt.
  17. csigafi
   csigafi
   Hát nem értem én ezt. Az amikor valakinek szűletett nemi rendellenességei vannak hogy esetleg rendelkezik mind 2 nemiséggel esetleg egyik csak részben kifejlet meg stb az más. De amikor egy férfi férfinak születik, egy nő nőnek akkor vállalják már fel ezt magkról. Hogy a fárfi legyen férfi a nő meg nő. Ne menjünk már el azért ebbe az írányba hogy egy férfi agyi abnormáciok miatt Nőnek valja magát és annak is hiszi magát. És agy nőt jelöli meg. Beteg egy világot élünk de ami túlzás az túlzás. Na persze tudom hogy mindez onnan fakad hogy sok aberrált felfogású van a vezetők közt is vagy talán pont ott van ilyesmi csak :) A túlságos jólétben már nem tudja mit kezdjen magával az ember. Hát nem tudom ki hogy van vele de én még szegénységben élő emberek kőzt nem láttam azonos neműeket csókolódzni és stb.

   Nem akarok én senkit sem bántani sem sértegetni csak ha már 1x szabad, a szabad vélemény kinyilvánitás miért ne tenném :) Lehet senkit sem érdekel.

   Igen tudom a cikkben finoman fogalmazva másról van szó. De azért a férfi legyen férfi a nő meg nő. Attól ha egy nő X-et jelől attól ő még nekem nő lesz látszólag :) Ha meg azt mondják ők se férfiak sem nők akkor meg mi? Him és nőstény? vagy mi?
   Na persze mi csigák nemtelenek vagyunk :) sőt képesek vagyunk az ónmegtermékenyítésre is na ná.
  18. csigafi
   csigafi
   A parlagfüvel nincsen semmi baj én magában is szoktam enni keserű mint a brandt de nagyon egészséges. Na meg mellesleg sok gyógyszer alapanyaga is. Barátom is attól gyógyult meg. A perlagfű az egy csodaszer. Ezt minden természet gyógysász tudja. A kapálás az meg klasz dolog frasztó. Jol el lehet dumálgatni kőzben és alaposan megmozgatja az embert. hasznosab mint a kondi teremben a vasakat emelgetni. többszempontú is. levegőn vagy nem mások verejtékező testszagát szivod be :) Na és hasznos is mivel ki irtod a gazt :) Fárasztó de jó buli már csak a társaság miat is.
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  19. yeti108
   yeti108
   Nepálban is van: férfi nő egyéb
   cdurmol és CasaLoma kedveli ezt.

Megosztás