Fölébredés az Ego álmából

Shaw61 témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2011 Április 5.

 1. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Mindannyian vándorúton vagyunk. A születéssel kezdődik és halállal, a Semmibe való tovatűnéssel ér véget. Életünk tragikomédia, dráma – egy személyes történet. S a személyes történeten túl, azt megelőzően van egy rejtelmes tudatosság – ami a valódi Én-ünk.

  Ez a Vándorutunk krónikája. Útmutató önmagadhoz, a szerepeken, álarcokon túli valódi Én-edhez. Mire vársz? Ugorj bele önmagad rejtélyébe!

  Folytatás itt:

  http://canadahun.com/xfa-blogs/shaw61.309838/
   
 2. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  7 milliárdnyi embert kell egy személyben megélned, amint sikerül értelmetlenné válik a születés és a halál misztikuma, és minden vándorút meséje. Végül is ha megtalálod önmagadat mindenkiben ráébredsz a végtelen- hit eseményére.
   
 3. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  http://youtu.be/DqcLmuEhF_s egy rész
   
  ionon kedveli ezt.
 4. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Szabadságunk során - töltsük azt akár otthon, akár a világban utazgatva - tehát azt érezzük, hogy élünk, valahogy illata és súlya van az életünknek. Eltűntek a hétköznapok szorító béklyói, szinte magunk mögött hagytuk a hétköznapok szürke világát. A világ szinte él, lüktet körülöttünk és ámulva vesszük észre, hogy milyen csodálatos dolog is élni.

  Úgy érezzük, hogy csak most élünk igazán. Átadjuk magunkat a pillanatnak, ülünk az otthoni kedvenc fotelünkben, vagy fekszünk a tengerparton, hallgatjuk a környezetünkből szűrődő zajokat, élvezzük a napsütést és a friss levegőt. A múlt és a jövő eltávolodott tőlünk, most csak a jelen pillanat számít. Mintha egy súlyos függönyt húztak volna el az érzékszerveink elől, most mindent tisztábban érzünk, minden élőbb, élettel teltebb körülöttünk. Érezzük, hogy élünk, és hogy élni jó. Miért is nem maradhatna ez így mindig?


  A folytatást itt olvashatod:

  http://canadahun.com/xfa-blogs/shaw61.309838/
   
 5. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Mindenkivel előfordult már az élete során néhányszor, hogy egy adott pillanat varázsa alá került. Megigézte egy szép táj, egy naplemente látványába, belefeledkezett egy gyönyörű műalkotásba, vagy egy zenei ritmus ragadta magával. Az is előfordulhatott, hogy csak egyszerűen elfeledkezett magáról és belefeledkezett a csendbe.

  Ezekben a pillanatokban megszűnik az elme működése, abbamarad a gondolatok őrült száguldása. Eltűnik az én, megáll a személyes történet mesélése és megszakad a megszokott identitásunk fonala. Csak a pillanat varázsa marad meg.

  Mi adja ennek a pillanatnak a varázsát, miben rejlik a titka?

  A folytatást itt olvashatod:

  http://canadahun.com/xfa-blogs/shaw61.309838/
   
  phoenyx kedveli ezt.
 6. Bferi

  Bferi Állandó Tag

  Szép estét mindenkinek,keresőnek és nem keresőnek !
   
  Shaw61 kedveli ezt.
 7. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Személyes történetünk utolsó fejezete azzal kezdődik, hogy spirituális keresővé válunk. A videó ezt a spirituális keresést mutatja be, annak a meglepő végkifejletéig.

  Videó:
   
 8. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Az egész életünk rohanás. Rohanunk a különböző vágyaink, a beteljesületlen álmaink, az élet szép ígéretei után. Egész életünkben különböző célokat kergetünk, ambícióinktól vezérelve. Mindig törekszünk valamire, mindig el akarunk érni valamit. Szinte soha nem vagyunk elégedett azzal, ami van.

  Rohanunk, de hová? Nem rohanunk-e el amellett is, amire mélyen belül oly régóta vágyakozunk?

  Álljunk meg néhány percre ebben a nagy rohanásban, nézzük meg a videót, hátha választ kapuk ezekre a kérdésekre.

   
  ikrekzsuzsa21 kedveli ezt.
 9. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  phoenyx kedveli ezt.
 10. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

 11. Bedzsi

  Bedzsi Állandó Tag

  Lehet, hogy ennek a videónak van értelme? Én nem látom.​
  Én inkább ezt tartom valószínűnek:
  1. "A közélet jobbításához elengedhetetlen, hogy a közügyek irányításába egyre több és több értelem és szeretet/lelkesültség kerüljön nem csak az egyes emberek részéről, hanem az egész közösség részéről. Számunkra lehetetlen, a mi közügyeinket bölcsen/ésszerűen átengedni az „állam” embereinek. A népnek/egyszerű emberek/ magának kell gondolkoznia, hiszen hatni/cselekedni csak ő tud." Henry George
  2. "A tökéletesség csak akkor tökély: ha a megvalósítása csak gondolatban lehetséges; ha az elérésére csak a végtelenségben kínálkozik lehetőség, és ha éppen emiatt, a lehetőség/eshetőség megközelítése is vég nélküli." Tolsztoj L.Ny.
   
 12. most

  most Állandó Tag

  ugylátom spirituális gondolkodók számára erőt meghaladó feladat a közügyekkel való gondolás mert szociális érzékenységük magányuk őrzésén befejeződik
  az individuum világa az individuum
   
  itorka és Bedzsi kedveli ezt.
 13. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  A spiritualitás egyéni belső igazságkeresés,amely túlmutat az egyénen, a keresőn, a kettősségen, a fogalmakon. Amikor az egyén elköteleződik az igazság mellett, egy kicsi időre el kell vonnia a figyelmét a külvilágtól, ez a magányról szól, belül,- miközben az élet megy tovább a teendőkkel, a kapcsolatokkal, a családdal, a munkával stb...
  Egy felébredett másként látja az életet ....
  .-
  A spirituális gondolkodó és a gondolkodó között nincs különbség, csak más fogalmi háztárat használnak. Amint megszűnik a gondolkodó érzékelhetővé lesz a változás....
   
  phoenyx és Bedzsi kedveli ezt.
 14. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  A pók hálójában: a személyes történetünk fogságában

  Mindenkinek meg van a maga személyes története. A személyes történetünk szálait a szüleink kezdték el fonni, először ők mondták meg nekünk, hogy kik vagyunk és ők közvetítették felénk azokat a szabályokat is, hogy hogyan kell együtt élni a többi emberrel egy adott társadalom keretei között. Aztán a kis én megszületésével megjelent bennünk az ego belső hangja és ettől a pillanattól kezdve ő vált a személyes történetünk mesélőjévé. Egy történetet kezdett el mesélni nekünk arról, hogy kik is vagyunk és hogy merre tart az életünk. Ez a történet annyira meggyőző számunkra, hogy eszünkbe se jut megkérdőjelezni az igazságát. Vajon valóban igaz-e ez a történet, vagy csak egy belső fecsegés, amely az évek során belegabalyitott bennünket a gondolatok pókhálójába?

  A folytatást itt olvashatod>>
  http://utjelzok.blogspot.hu/2015/05/a-pok-halojaban-szemelyes-tortenetunk.html
   
  Bedzsi és phoenyx kedveli ezt.
 15. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

 16. most

  most Állandó Tag

  most épp megszűntek, bizonyítandó spirituális szintűnek megfelelve, nem adják létüket a jelenlétnek
  sem ölelésre sem tükörnek, kalács ,azért van még
   
 17. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

 18. itorka

  itorka Állandó Tag

  Én azt hiszem mindenkinek más és más ad és adhat útbaigazítást, hiszen nem vagyunk egyformák.
  Nem hála a jó Istennek! Mondanák a barátaim :)
  Idemásolhatunk akár egy könyvtárnyi idézetet is, különböző könyvekből, különböző szerzőktől, de ez számomra nem jelent semmit!
  Ami viszont éredekelne az az, hogy más hozzám hasonló "ébredezők" milyen utat jártak be. A gondolataik érdekelnének, de nem a vádaskodásaik és indulataik azon oknál fogva, mert esetleg másként látnak dolgokat.
   
 19. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Véleményem szerint mindenki másképp lát bármit, amit társai érzékelnek.
  Azaz, nincs ezen semmi különös: nincs két olyan ember, akik azonos módon észlelnék ugyanazt a helyzetet, eseményt, színt, legfeljebb hasonlóan!
  Mindenki egyéni módon észlel.
  Ennek megfelelően fejlődése is mindenkinek egyedi.
  Az ébredezés különösképpen nem verseny, hanem az Út, amit jár az, aki elhatározta magát erre! Sem vádaskodás, sem lenézés nem előnyös az Úton haladva!
   
 20. Burgundi Béla

  Burgundi Béla Állandó Tag

  Ego gyermekei vagyunk a léteztetésben. De megállíthatod hogy te életed ne az egoról szóljon. Feltétele nem veszel részt gyermek nemzésében és születésében a sajátodéban, és nem élsz társaskapcsolatban senkivel sem direktben.... folyt...
   

Megosztás