Főkonzulátus nyílik Montrealban

Idén is szorosabbá váltak a magyar-kanadai kapcsolatok – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán pénteken annak kapcsán, hogy telefonon beszélt Francois-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel.

Francois-Philippe Champagne külügyminiszter kollégámmal telefonáltam, akivel régóta vagyunk jó kollegiális kapcsolatban, hiszen korábban országa külkereskedelmi minisztereként dolgozott. Az idei évben többször terveztük, hogy személyesen találkozunk, de sajnos a világjárvány közbeszólt. Azt viszont semmiképpen sem akartuk, hogy egyeztetés nélkül múljon el az év, úgyhogy jobb híján maradt a telefon” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter közlése szerint a magyar-kanadai kapcsolatok idén is szorosabbá váltak: a kanadai vállalatok folyamatos beruházásainak köszönhetően immár több mint 6 ezer embernek adnak munkát Magyarországon. Emellett kanadai vállalattól vásároljuk a légvédelmi felderítő radarjainkat, és jövőre megnyitjuk legújabb főkonzulátusunkat Montrealban – tette hozzá.

Kiváló együttműködést folytatunk az ENSZ-ben is, ahol Montreal és Budapest is a jelöltek között szerepel az ENSZ központi funkcióinak kihelyezése szempontjából. Mindezek mellett a magyar kormány 30 millió forinttal támogatja a kommunizmus áldozatai előtt tisztelgő emlékmű felállítását Ottawában.

konzulatus MOntreal.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Agenta wrote on tass500's profile.
Szia!

'Frank Schätzing: Limit' c könyve németül.

Mobi és epub formában, nem tudom melyik a jó Neked.

Üdv!
A.
Sziasztok én 5.osztályos történelem mf megoldásokat keresem mozaik kiadó 2020-as kiadását.Illetve 5 osztályos történelem év végi dolgozat kérdéseit megoldókulcsal előre is köszönöm a segítséget.
jövő13 wrote on Dzsonatan's profile.
Szia! Megkaptad a kémia feladatlapok megoldásait?Feltöltenéd?Köszönöm!
Ténia wrote on ametiszt99's profile.
Kedves ametiszt 99!

Szeretném kérni Khaled Hosseini-Papírsárkányok hangoskönyvet, amit találtam linket, nem él.

Köszönettel:
Ténia
B
Becky13 wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta, kérném a fiókom törlését. Köszönöm! :)

Statisztikák

Témák
36,439
Üzenet
4,397,516
Tagok
591,034
Legújabb tagunk
Zasizo
Oldal tetejére