Főzőcske: receptek v. a Nagy szakácskönyv

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is tudni akarom, mi az a BEaver-tale! (Hódmese)
Van az a mondás, hogy "Védd a fákat! Egyél hódot!" De gondolom a receptet nem ez ihlette! :)

Na, most verem a fejem a falba! Nem tale, hanem tail, aki kereste rosszul írta!!! Ez hódfark alakú sütemény!!!

...

Nem kell mentetőznöd!
Amikor a keresőbe csak magyar nyelvű oldalakat néztem, én sem találtam sütiket a "tale" szóval..
Amikor angol nyelvűt is néztem, akkor találtam recepteket, amit az előző (törölt) üzenetemben írtam. Ott szerepelt „tale” is, „taile -tail” is. Lehet, hogy nyelvjárási különbség.
(Persze az is lehet, hogy egy édesség nevében szerepel a mese szó, arra utalva, hogy finom.)
De csak angol nyelvű oldalakon találtam recepteket. Köszönöm a magyar nyelvű receptet!
 

jazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Szalonnás-sajtos-hagymás lepény


Hozzávalók:

fél kg leveles tészta
15 dkg bacon
15 dkg sajt
3 fej hagyma
2 dl tejszín
1 tojás
só, bors
1 ek vaj
liszt a tészta nyújtásához
Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.A vajat felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd a bacont is adjuk hozzá.Öntsük hozzá a tejszínt, majd hagyjuk kicsit hűlni.Közben a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtsuk ki és tegyük a tepsibe úgy, hogy legyen pereme. A tejszínes bacont keverjük össze a felvert tojással, ízesítsük és öntsük rá a tésztára. A tetejére szórjuk rá az apró darabokra tördelt sajtot. 20 perc alatt süssük készre.

Zöldség rakottas



Hozzávalók:

2 kg burgonya
10 tojás
6 nagy paradicsom
1 kg cukkini
2 doboz tejföl
30 dkg túró
olaj

bors
Elkészítés:

Főzzük meg héjában a burgonyákat, majd hámozzuk meg. Kenjünk ki olajjal egy tepsit, majd tegyük az aljára a meghámozott és felszeletelt burgonyákat. Majd rakjunk rá egy sor keményre főzött tojáskarikát, cukkinit, túrót, paradicsomot és füstölt sajtot. A tetejét fedjük be a maradék burgonyakarikákkal. Kanalazzuk rá bőven a tejfölt, majd az egészet süssük meg a sütőben 160 fokon 35-40 percig.
 

Anka58

Állandó Tag
Állandó Tag
Böllérköröm

Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint zsír
- 3 db tojás
- ízlés szerint fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 teáskanál majoránna
- 1 ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 50 dkg sertésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 db köröm
A fűszeres főzővízben a megtisztított körmöket kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk,
majd óvatosan kicsontozzuk. A szalonnát igen apróra vágjuk, kisütjük, majd a finomra vágott vöröshagymát
megfonnyasztjuk rajta. A kisebb csíkokra szelt májat rátesszük, megborsozzuk. Majoránnával és aprított
petrezselyem zöldjével fűszerezzük. Jól megpároljuk, majd lepirítjuk, kevés sóval meg a zúzott fokhagymával
ízesítjük, majd összekeverjük a 3 felvert tojással. Ezt a masszát a csontok helyére töltjük. A körmöket
egyenként jó szorosan betekerjük, összekötjük. Ne féljünk, nem fő szét! Minden darabot zsírral megkent alufóliába
csomagolunk. Tepsibe helyezve jól átpároljuk, majd a fóliát
széthajtva szép pirosra sütjük.
 

Brigicó

Állandó Tag
Állandó Tag
Príma Konyha 2009, 2010

Kedves Holdszivárvány!
Köszönöm a Príma Konyha idei, februári számát!!! Pont azon gondolkodtam, hogy van néhány hiányzó szám és idén még nem is futottam bele digitalizált példányba.

Nekem ami hiányzik, az a 2009 8-11. szám, 2010-ből meg a februárin és júniusin kívül mindegyik. A 2010-eseket el tudom kérni tesómtól és beszkennelném, de a 2009-eseket nem. Aki tudja, megosztaná velünk? Ha valaki gondolja, szkennelje be, az igazítást, formázást bevállalom.

Köszönettel:
Brigi
 

Monika76

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk a csokis bécsi puffancs a kedvencünk.Ezt és a csipkés lime-krémes töltött kekszet a lányom szokta késziteni.
 

emmbee

Új tag
Székely káposzta

A következöt többé-kevésbé úgy föztem, mint ahogy le van írva.
Elég jó volt. Ugyanígy fogom csinálni a következö alkalommal.

Üdvözlet Berlinböl, Merten

Az erdélyi népi konyha remeke - gondolná a beavatlan - holott nincs köze sem Erdélyhez, sem a székelyekhez. Ez a rendkívül népszerű, egyszerű és ízletes étel a múlt század közepén született, és a keresztapja maga Petőfi Sándor vala.

Akkortájt történt, hogy Székely József főlevéltáros betért az egyik pesti vendéglőbe ebédelni… S mivel már meglehetősen késő volt, és a korcsmáros már csak egy fél adag savanyúkáposzta-főzelékkel, és egy fél adag sertéspörkölttel rendelkezett, az éhes vendég ezeket összeöntette. A rögtönzés - ma már mondhatjuk - igen jól sikerült, s miután híre ment az innovációnak, Petőfi - aki szintén a törzsvendégek közé tartozott - legközelebb ugyanezt az ételt rendelte. Ő nevezte el Székely-káposztának.

Hozzávalók:


75 dkg lapocka

1 fej vöröshagyma

só, bors, őrölt paprika

1-1 paprika és paradicsom


1 kg savanyú káposzta

10 dkg szalonna

kömény, egész bors, babérlevél, borsikafű (csombor) és kapor, szükség szerint só


A fenti történetből tulajdonképpen a receptura is kiolvasható… Készítünk egy sertéspörköltet oly módon, hogy a reszelt vöröshagymát megfuttatjuk egy kis zsíron, amit a lapocka zsírosabb részeiből sütünk ki, miután kivágtuk őket. Hozzáadjuk és megpörköljük a kockázott lapockát, sózzuk, borsozzuk, mikor már levet ereszt, pirospaprikázzuk. Ízesítjük a szokott módon, kinek hogy kívánja úri gusztusa… Bár javallott egy zöldpaprika és egy paradicsom, melyek a legritkább esetben szokták elrontani a pörkölteket. Szükség szerint öntözgetjük vízzel és

jóféle csopaki Olaszrizlinggel (melyet ma már Nemes rizlingnek illik nevezni). Míg megpuhul a hús, sűrűn kóstolgatjuk, apránként sózunk, és az ízeket - azzal a Nemes rizlinggel, mellyel főzünk - a helyére rakjuk, mind a szánkban, mind az edényben.


Mániám, hogy a káposztafélék helyes ízesítésének titka a csombor és kapor kombinációja. Bár az eredeti Székely-káposzta nélkülözi ezt az ízvilágot, hatalmas nyereségre tehetünk szert a következő módon:

A savanyú káposztát megpároljuk a szalonna leeresztett zsírján, meghintjük egy kis őrölt köménnyel, egész borssal (ha idegenkedünk tőle - töröttel), és három babérlevéllel. Ezeket a fűszereket azért vagyunk kénytelenek használni, mert a mai savanyú káposztákban nem találjuk őket. Természetesen, ha nagyon savanyú a káposzta, kimoshatjuk előtte, bár inkább ízetlen szokott lenni. S most a „rafkó” jönne: egy mokkáskanál csombor és egy csapott kanál kapor (így télen sajnos szárított). A már említett Nemes rizling hathatós segítségével készre pároljuk, hogy még légyen magatartása, de főjön meg a káposzta. Magánügyünk, hogy bérántjuk-é, habarunk, avagy vonalainkra gondolván eltekintünk tőle. A babérleveleket mindenesetre kiemeljük.


Tulajdonképpen itt már a munka elvégeztetett, már csak az összerottyantás van hátra. A kihűlt két alapanyagot házasítjuk és „összemelegítjük”, tejföllel nyakon öntjük tálaláskor, ha hozzájutunk, kevés friss kaporral díszítjük. Azt a bizonyos Nemes rizlinget isszuk hozzá, amivel főztük. Ha maradt belőle…
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyúl Metternich módra

Hozzávalók: 4 teljes hátsó nyúlcomb, 20-20 dkg gyöngyhagyma, sárgarépa, kelbimbó, gomba, karfiol, só, bors, kevés zsiradék.
Elkészítés: A sózott, borsozott combok minden oldalát kevés zsiradékon elősütjük, éppen csak kérget kapjanak (én van amikor fokhagymával is bedörzsölöm). A combokat kivesszük, a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a többi hozzávalót. Csak fokozatosan szabad beletenni, mert a sülési-párolódási idők jelentősen eltérnek! Először a megtisztított hagymát (nem darabolom), utána a kockára vágott répát, majd a gombát, végül a blansírozott (előpárolt) kelbimbót és karfiolt tesszük bele, közben is sózunk. Ha szükséges keverni, akkor nagyon óvatosan, nehogy "gezemice" legyen belőle (úgy is finom, de nem olyan szép)! A tetejére tesszük a combokat, közepes sütőben lefedve készre sütjük. A sütés végén a fedőt (fóliát) levesszük, hogy egy kis színt is kapjon.

Csirkecombbal is finom! Mi az utóbbi időkben azzal készítjük.

Ízletes, laktató, ünnepi étel, nagyon szeretjük, de ritkán készítjük, mert elég sok időt igényel.

Több mint 20 évvel ezelőtt találtam a receptet, egy akkor sikeres, érdekes recepteket közlő, nagyon szép kiállítású folyóíratban, de amikor újra akartuk sütni, nem került elő. Csak emlékezetből írtam fel magamnak, azóta is így készítjük. Van amikor kisebb változtatásokkal, pl. nyúl helyett csirkecomb, sárgarépa helyett zöldborsó, karfiol helyett brokkoli, stb. Kerestem azóta többször is az eredeti receptet, de nem voltam sikeres.
 

Klemibandi

Új tag
A csajok úgy döntöttek, hogy indítunk egy sütö- fözö topicot. Ide mindenki beírhatja a receptjeit, megoszthatja a Többiekkel!
Hát akkor rajta, kezdjük!
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1027"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--> Meggyes-habos sütemény, sütés nélkül

Elkészítése: 2 üveg meggyet 4 dl vízzel esetleg meggylével és 10 dkg cukorral összeforralunk. Beleszórunk 16 púpos kanál búzadarát és sűrűre főzzük. Még forrón egy gáztepsiben szétterítjük. 1 liter tejből és 3 csomag vaníliás pudingból 10 ek cukorral pudingot főzünk. Ha langyosra hűlt belekeverünk 25 dkg margarint, és egyenletesen rákenjük a meggyes masszára.
Ha kihűlt, habbá verünk 1/2 l Hullalát és a tetejére kenjük.
Megszórjuk csoki-darával, és felszeleteljük.

Jó étvágyat! Klemi
 

Kikridi

Állandó Tag
Állandó Tag
Babakonyha


Cukkinipüré csirkehússal 6 hónapos kortól :p


Hozzávalók:


1/4 kis cukkini
1/2 kis burgonya
kevés vöröshagyma kockázva
1/4 csirkemell

Az anyaghányad a csemete evési szokásainak megfelelően változhat.

A csirke mellét kockázd fel. Kevés olíva olajon pirítsd meg, majd add hozzá a megmosott és felkarikázott cukkinit, felkockázott burgonyát és hagymát.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd puhára.

Botmixerrel pürésítsd össze és tálald a kedvenc tálkájában.

vacsinalam.blogspot.com
 

Rzsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Köleskörözött

1 dl kölest jó puhára főzünk 3 dl vízben, aztán hozzákeverünk 1 kis pohár kefírt, és sóval, köménymaggal meg pirospaprikával ízesítjük, Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, majd házi kenyérrel fogyasztjuk.

Köles juhtúróval

Hozzávalók:
• 40 dkg köles,
• 15 dkg juhtúró,
• 1 fej lilahagyma,
• 1 gerezd fokhagyma,
• 1 teáskanál pirospaprika,
• só,
• olaj
Elkészítés
A kölest kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpároljuk. A juhtúrót zúzott fokhagymával, pirospaprikával és apróra vágott lilahagymával ízesítjük. A főtt kölest olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk és ráhalmozzuk a túrót. Forró sütőben 10-15 percig sütjük. Fejes salátát kínálunk hozzá.

Málnás-mákos köleskása
8-10 dkg köles
kb. 15 dkg fagyasztott málna
4-5 ek. darált mák
juharszirup ízlés szerint
A kölest nagyon alaposan szűrőben lemossuk, majd feltesszük főni négyszeres mennyiségű vízben, mintegy 15 percig. A főzés idő vége előtt kb.5 perccel beletesszük a málnát. Tálalás előtt megszórjuk darált mákkal, és juharsziruppal ízlés szerint édesítjük.
 

Juditka1980

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Nekem van egy tunderi ket eves kisfiam. Eddig nagyon jol evett, de mostanaban sokszor ugy kell beleimadkozni mindent.

Van valami jo otletetek, amivel megkinalhatnam es persze mi felnottek is tudnank belole enni. Vagy esetleg egy jo web oldal, amit tudnatok ajanlani.

En most nagyon Prima Konyhas lettem, de ott sokszor nem olyan kajcsik vannak, amit igy egyutt tudunk fogyasztani.

Koszi,

Judit
 

Juditka1980

Állandó Tag
Állandó Tag
Brokkoli kremleves

Kozben nekem is akad olyan receptem, amit mindnyajan megeszunk beleertve a ket eves kis lurkot is, remelem tetszik nektek is
<O:p</O:p
Brokkoli kremleves:
<O:p</O:p
<O:p</O:p
1 nagy sargarepa ( vagy ketto kicsi)<O:p</O:p
1 fej brokkoli<O:p</O:p
1 hagyma<O:p</O:p
3 gerizd fokhagyma<O:p</O:p
1 nagy krumpli<O:p</O:p
3 evokanal tejfol <O:p</O:p
So, bors, szerecsendio
<O:p</O:p
<O:p</O:p
Mindent osszevagni es egy kis etolajon parolni 15-20 percig. Utana feltolteni vizzel hogy ellepje es hozzaadni vegeta so, bors, szerecsendio izles szerint. Puha legyen <ST1:p</ST1:pes utana bot mixerrel osszepuresiteni es meg ra lehet onteni egy kis levet ha tul suru. Utana vissza a fozo lapra es visszamelegiteni. 3 eveokanal tejfolt egy kis levessel osszekeverni, hogy ne legyen csomos es utana hozzaadni a leveshez. <O:p</O:p
Talalaskor egy kis sajtot is ra lehet szorni es szaraz kocka kenyerrel lehet fogyasztani.

Jo Etvagyat.
<O:p</O:p
<O:p</O:p
Judit<O:p</O:p
 

moncsih555

Állandó Tag
Állandó Tag
Találtam egy szupi saláta receptet. Nem ettem még édesköményt, de most kipróbáltam, nagyon finom, magában, de sültekhez is nagyszerű.

Narancsos édeköménysaláta


Hozzávalók:
egy gumó édeskömény
két narancs
egy kisfej lilahagyma
egy maréknyi fekete, mag nélküli olajbogyó
egy maréknyi rucola
extra szűz olívaolaj
sópehely (Maldon)
frissen őrölt feketebors

Az édesköményt és lilahagymát vékony szeletekre vágtam, a narancsokat kifiléztem. Egy tálban összekevertem a hozzávalókat, a legfinomabb horvát olivaolajammal meglocsoltam, sóztam, borsoztam, és azonnal tálaltam.
 

moncsih555

Állandó Tag
Állandó Tag
A következő salátarecept az egyik kedvencem:

Avokádó sali:
Hozzávalók:
1 db avokádó
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma, de újhagymával is finom
olívaolaj

bors

A paradicsomot felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, kiszedjük a magját, felkockázzuk. A hozzávalókat összekeverjük és tálaljuk.

Isteni finom előételként is.
 

zsuzso01

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=TimesNewRoman,Bold][FONT=TimesNewRoman,Bold]Csirkés rizssaláta[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRoman,Bold]
[/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic]Hozzávalók: 10 dkg barna rizs vagy fényezetlen „A" rizs, só,[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]2 ev&otilde;kanál almaecet, 5 ev&otilde;kanál kukoricacsíra vagy olívaolaj,[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]1 nagyobb csirkemell, 3 közepes szem ecetes uborka, 1 csomó[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]hónapos retek, 3 f&otilde;tt tojás, 20 dkg gomba, — a tálaláshoz fél[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]fej saláta, 1 csokor petrezselyem.[/FONT]
A rizst a hagyományos módon, enyhén sós vízben megf&otilde;zzük,
majd h&ucirc;lni hagyjuk. Amikor már csak éppen meleg, az ecetet
meg az olajat is belekeverjük. Közben a csirkemellet
kicsontozzuk, b&otilde;rét lefejtjük és a húst enyhén megsózzuk.
Roston megsütjük, majd amikor kih&ucirc;lt, csíkokra metéljük. Az
uborkát meg a retket karikákra, a tojásokat cikkekre vágjuk. A
megtisztított gombát fölszeleteljük, és annyi forrásban lév&otilde;
vízben, amennyi ellepi, 3 percig f&otilde;zzük, majd lesz&ucirc;rjük.
Párolólevét leves készítéshez elhasználhatjuk. Az így
el&otilde;készített hozzávalókat a rizsbe keverjük és letakarva fél
órát érleljük, de ne tegyük h&ucirc;t&otilde;szekrénybe, mert akkor a rizs
megkeményedhet. Tálaláskor salátalevelekkel díszítjük, és
apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Idényben
cikkekre vágott paradicsommal is gazdagíthatjuk.


[FONT=TimesNewRoman,Bold][FONT=TimesNewRoman,Bold]F&ucirc;szeres csirkesaláta[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRoman,Bold]
[/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic]Hozzávalók: 400 g filézett csirkemell, só, frissen &otilde;rölt bors,[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]1 ev&otilde;kanál olaj, 1 csomag újhagyma, 1/2 kígyóuborka, (kb.[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]250 g), 1 húsos paradicsom, 1 csomag hónapos retek,[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]1/2 csokor metél&otilde;hagyma és 1/2 csokor kapor, — az öntethez:[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]2 ev&otilde;kanál fehérborecet, 2 ev&otilde;kanál száraz fehérbor,[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]1 ev&otilde;kanál csíp&otilde;s mustár, só, frissen &otilde;rölt bors, 1 kávéskanál[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman,Italic]cukor, 7 ev&otilde;kanál hidegen sajtolt olívaolaj.[/FONT]
A csirkemellet hideg vízzel lemossuk, megtöröljük,
megsózzuk és megborsozzuk. Forró olajban mindkét oldalát
kb. 5 percig sütjük, hogy a hús jól átsüljön és szép
aranybarnára piruljon. Kivesszük az olajból, h&ucirc;lni hagyjuk,
majd csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk,
megmossuk, és úgy a fele zöldjével együtt vékony karikákra
vágjuk. Meghámozzuk az uborkát, hosszában négyfelé
vágjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paradicsomot
kockára, a retket karikára vágjuk. A metél&otilde;hagymát és kaprot
fölaprítjuk. A zöldségeket a csíkokra vágott csirkemellel
együtt egy nagyobb tálba tesszük. Az ecetb&otilde;l, borból,
mustárból és olívaolajból elkészítjük az öntetet, sóval, borssal
és cukorral ízesítjük, a salátára öntjük és óvatosan
összekeverjük az egészet.
 

haazagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tojásos spárgabecsinált
Hozzávalók:
1 kg spárga
5 dkg vaj
1,5 evőkanál liszt
1 kiskanál mustár
1 dl főzőtejszín
4 db főtt tojás
só, bors
Elkészítés:
1. A megtisztított, feldarabolt spárgát kevés sós vízben 8-10
percig főzzük.
2. A vajból és lisztből rántást készítünk, a spárga levét ezzel
besűrítjük.
3. A mustárral ízesítjük.
4. A tűzről lehúzva a tejszínnel dúsítjuk, és a cikkekre vágott tojást
is belekeverjük.

Én önálló fogásként salátával szoktam enni, de krumplipürével is finom.
 

haazagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Paleo-étrend

Kedves Chundy!
Én ugyan nem követem a paleo-étrendet, de Szendi Gábor honlapján rendszeresen olvasok róla. Videókat, riportokat, recepteket is lehet találni az oldalán.
Érdemes böngészni az oldalán:(...)
 

janoscr

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresés

Sziasztok
Keresem
Dr. Oetker- A diszités és tálalás művészete
című könyvet elektronikus formátumba.
Előre megköszönöm a készítőnek,és annak is aki felteszi a fórumra
 
Oldal tetejére