Fűben fában orvosság

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Zakuszka


Ez a fantasztikus ízorgia, mely tkp. egy "snassz" zöldségkrém, Erdélyből származik, legalább is jómagam ott ettem először és onnan az alaprecept is.
Hozzávalók egy adaghoz:

  • 3 kg vastag húsú paprika
  • 3 kg pritaminpaprika (vagy paradicsompaprika, ki-hogy ismeri)
  • 1,0-1,5 kg sárgarépa
  • 1,0-1,5 kg tök
  • 1,0-1,5 kg padlizsán
  • 1,0 kg hagyma
  • 1,0 l olaj
  • 1,0 l paradicsomlé
  • só, bors, babérlevél, pici cukor
A zakuszkához csak akkor érdemes hozzáfogni, ha rászánunk bő fél napot, vagy még többet, tehát idő szempontjából nem a dzsemfixes kategória.
wink_smile.gif

A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom, a paprikáknak eltávolítom a magházát, feldarabolom, a répára rétegezem, majd következik a kockára vágot tök. Nagyon kevés vízzel (kb. 0,5-1,0 liternyi) puhára párolom. Ugyan levet fog ereszteni, de szűrőkanállal tepsibe szedem, hogy minél hamarabb kihűljön, mert le kell darálni húsdarálón. Miután ez is megtörtént, "kezdődhet a tánc".
A hagymát apróra vágom és az olajjal felteszem dinsztelődni - amikor szép aranysárga, beleöntöm a darált zöldséget, az előtte megsütött és pépesített padlizsánt, a paradicsomlevet és elkezdem főzni. Innen kezdve maga a türelemjáték, ugyanis azt mondják, hogy ezt addig kell főzni, míg fel nem dobja az olajat. Magyarán, el kell forralni az összes vizet a masszából, eközben pépesedik, homogenizálódik, hellyel-közzel lekvársűrűségűre kell főzni, közben elég gyakran kell kevergetni.
Az általam közölt recept az alap, ezen kívül lehet bele tenni gombát, előre beáztatott fehér babot, mindent persze ízlés szerint, mint ahogy a fűszereket is.
Mikor késznek nyilvánítom, szárazra törölt üvegekbe teszem, tetejére rakok pici tartósítószert, majd szárazdunsztba teszem és hagyom ott kihűlni.
Kenyérre kenve is isteni finom, de pirítósom még ízletesebb. Egy akkora adagból amit leírtam, a képen látható mennyiség lesz (+ egy kisüvegnyi, de azt Férj még az elkészülés estéjén csak úgy, próbaképp bemajszolt)

forrás: internet

 

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Rózsamézet készített már valaki köztetek? Nagymamám régi receptjét keresném.
Nálunk is most bimbózik az orbáncfű. A bodza virágzik "nagy tételben". Készül is a bodzaszörp. : )


Szia!

Leszedet az éppen nyíló rózsaszirmot, megméred, majd nagyon apróra összevágod, vagy összezúzod. Úgyan annyi súlyú mézet mint a szirom sulya, lemérsz, forrpontig felhevíted, beleteszed a szirmokat. Állandó keverés mellett hagyod, hogy ismét éppen majdnem elkedz forrpontig hevülni. Forron üvegekbe rakod, és szárazdunsztba hagyod kihülni. Én mindig így csinálom.
Hát csak ennyi.

Meg fogsz lepődni, hogy bár nagyon sérülékenynek látod a szirmot, mégis milyen nehéz váhni.
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
rózsaméz

Szia!

Leszedet az éppen nyíló rózsaszirmot, megméred, majd nagyon apróra összevágod, vagy összezúzod. Úgyan annyi súlyú mézet mint a szirom sulya, lemérsz, forrpontig felhevíted, beleteszed a szirmokat. Állandó keverés mellett hagyod, hogy ismét éppen majdnem elkedz forrpontig hevülni. Forron üvegekbe rakod, és szárazdunsztba hagyod kihülni. Én mindig így csinálom.
Hát csak ennyi.

Meg fogsz lepődni, hogy bár nagyon sérülékenynek látod a szirmot, mégis milyen nehéz váhni.


Nagyon, nagyon köszönöm! Igaz, hogy már elnyílt a rózsa, de jövőre biztosan megpróbálom. : )
 

kbi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tagtársak!
Ajánlom figyelmetekbe Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás című művét. Letölt-
hetitek az Irodalom topikból.
Meglepő, hasznos információk olvashatók az egészséges étkezéssel kapcsolatban. Üdv.: Ildikó
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Paleolit "táplálkozás"

A hetvenes évek óta terjed a paleolit diéta divatmozgalma: hívei legszívesebben kihúznának étrendünkből minden olyat, ami a legutóbbi jégkorszak óta került bele, köztük a gabonák többségét is. De vajon működik-e a húst hússal (meg némi zöldséggel-gyümölccsel) terápia?

hus.jpg

A táplálkozástudomány többé-kevésbé tudományos, egymással is vitatkozó irányzatainak története egyben a nehezen összeegyeztethető fóbiák története. Miután lassan már az összes ételcsoport a vádlottak padjára került, lassan szezonja lesz a jóindulattal is csak kvázitudományosnak nevezhető teóriáknak, amelyek történeti és evolúciós alapon jelölnék ki a javallott és tiltott táplálékok körét.
A paleolit diéta hívei maguk is ilyen szempontok szerint dolgoznak. Kiindulópontjuk a jó tizenkétezer évvel ezelőtti fordulópont, amikor az akkori emberiség mind nagyobb csoportjainál váltotta fel a gyűjtögető, halász-vadász életmódot a földművelés és az állattartás. Ez az őskőkor, azaz a paleolitikum vége. A paleolit diéta hívei szerint ez minden rossz kezdete. Az addig ideálisan táplálkozó emberiség megfertőződésének, a civilizációs, jóléti betegségek megjelenésének kora, amelyek azóta is kísértik fajtánkat.
A vádlottak padján ott ülnek a gabonafélék (kivéve talán a zabot) meg a belőlük készült kenyér- és tésztaféleségek, a tehéntej és tejtermékek, a bab, a borsó, a lencse, a nagy keményítőtartalmú gumók (a burgonya legelébb!), a növényi olajok, s végül, de nem utolsósorban a finomított cukrok, mint a legfőbb bűnösök, amelyeket ráadásul előszeretettel kevernek a többi delikvenshez.
A paleolit diéta hívei szerint a hirtelen táplálékváltás óta eltelt pár ezer év evolúciós szempontból olyan rövid idő, amely nem tette lehetővé az új táplálékforrásokhoz való alkalmazkodást. Márpedig a mai menük legnépszerűbb alkotóelemei ilyen vagy olyan okokból egyértelműen mérgek, amelyek még a legbanálisabb esetekben is alig kezelhető aknék, kelések elburjánzásához vezetnek.
Lássuk sorra a vádpontokat. A propagátoroknak a szénhidrátokkal általában bajuk van. Ez azonban nem mindig vág össze a szénhidrátfélék kárairól és hasznairól vallott táplálkozástudományi nézetekkel. A paleolit diéta követői szerint az akár húszezer évvel ezelőtti ételek fogyasztása nyomán kevesebb szőlőcukor kerül a vérbe, mint a ma népszerű tésztafélék vagy édességek esetében. Ez viszont nem feltétlenül van így.
Mézet alighanem már a pattintott kőkorszakban is ettek eleink, márpedig ez tömény glükóz-fruktóz keverék. Mindez azért fontos, mivel a teória szerint a gabona-, tésztafélék, más természetes keményítőforrások, illetve a finomított cukrok és az édesített élelmiszerek a legfőbb bűnösök a magas inzulinszint, az elhízás, cukorbetegség, anyagcserezavarok, szívbetegség, sőt szívhalál, illetve a rákos megbetegedések kialakulásában. Hogy a mai táplálkozástudomány ezt nem így gondolja, és nem is vetne minden gabonaszármazékot egyforma lendülettel a szemétdombra, az csak az ő baja.
A kulcsszó a gyanús fehérjék kerülése: mindenekelőtt a gluténé és más gabonafehérjéké, amelyek áthatolnak a bélfalon, módosítják a szervezet védekezési rendszerét, befolyásolják az agyműködést – ezáltal ők a felelősek a civilizációval együtt terjedő autoimmun és idegrendszeri betegségekért. A teljes kiőrlés pedig csak ront a helyzeten, mivel ekkor olyan rostok kerülnek a szervezetbe, amelyek akadályozzák a vitamin- és ásványianyag-felvételt, arról nem is szólva, hogy sok lektin nevű fehérjefajtát tartalmaznak, ez meg a paleolit diétások szerint mérgező anyag, amely végső soron tovább súlyosbítja az autoimmun állapotot. (A „hivatalos” tudomány csak a nagy mennyiségű, amúgy is nyers vagy rosszul főzött hüvelyesektől, gabonaféléktől és magvaktól óv).
A nem emberi tej sem sokkal különb hatású: itt a tejfehérje, a kazein és származékai a főbűnösök. Az inzulinszint drasztikus megemelésétől kezdve az így okozott cukorbajon át, az autoimmun betegségektől és az allergia terjedésétől a rák gyakoribbá válásáig szinte mindenért a tejet teszik felelőssé. Kivétel azért akad: a téma hazai apostola, Szendi Gábor maga is megvallja, hogy sajtot azért fogyaszt, mivel az már a feldolgozásnak rendkívül magas fokát jelenti. Továbbá a témában több kötetes szerző szereti, és ez magában is nyomós ok. Ugyanakkor pont a tej fogyasztása kapcsán ő maga is kénytelen elismerni, hogy az emberiség nem kis csoportjai igen gyorsan alkalmazkodtak a felnőttkori tejcukorbontáshoz. Az állati fehérjékkel, a jó kis húsokkal nincs is gond, ami összefügg azzal, hogy a paleolit diéta propagátorai üres fecsegésnek tartják a „koleszterinlegendát”.
De persze itt vannak a problémák, amelyek sokféle ellenvetésre késztetik a diéta kritikusait. Az irányzat hívei jó szokás szerint mazsoláznak a téma szerteágazó szakirodalmában, és hajlamosak csak az őket igazoló állításokat és vizsgálati eredményeket pakolni az irodalomjegyzékekbe. Miközben azonban nyilvánvalóan nincs és nem is lehet igazuk minden felvetett kérdésben, ezek sokszor nagyon érdekes problémákra, tudományos dilemmákra mutatnak rá, amelyek feltárására eddig a kísérleti kutatási módszertanon alapuló orvoslás vagy éppen a táplálkozástudomány nem vállalkozott.
A temérdek élelmiszer egyedi és kereszthatásainak feltárásához ugyanis beláthatatlan mennyiségű pénzre és időre volna szükség – ennél mindenképpen olcsóbb látszólag meggyőző elméleteket felállítani. Éppen ezért minden olvasónknak javasolnánk, hogy a paleolit diéta elkezdése előtt gondosan mérlegelje a javallott és ellenjavallt ételek hatásait. Tudjuk, nem lesz könnyű dolga már abban sem, hogy különválassza a kétkedő, azaz nem a különféle hívők szája íze szerint íródott tanulmányokat, valamint az elferdített és sokszor bombasztikus megállapításokat rejtő irományokat.
A történelem előtti életformákat tanulmányozó kutató például nem fog olyan könnyedén és elhamarkodottan nyilatkozni az általunk még mindig csak töredékesen ismert őskőkor kulináris szokásairól és gyakori betegségeiről, egy biológus pedig kicsit összetettebben látja a változó körülményekre és táplálékokra adott evolúciós válaszokat, mint a notórius diétások.
Végül persze fel kell tennünk a kérdést: ez a diéta is csak a „felvilágosult” kevesek hóbortja lesz, vagy az egész emberiséget akarjuk visszaszoktatni a hús-zsír-zöldség-gyümölcs terápiára? Mert annyi megehető húst sosem fogunk előállítani, amennyi a jelenlegi népesség táplálására elég volna. A húsállattartás vagy a halfogyasztás sci-fi méretű felduzzasztása alighanem már magában is olyan járulékos (például környezeti) károkat vonna maga után, amelyek mellett eltörpülhetne a sok-sok amúgy is csak feltételezett haszon, amely a fenti menüből származna.
 

posti

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanna Hoare-A aromaterápia teljes módszertana

Joanna Hoare-A aromaterápia teljes módszertana

Az aromaterápia az alternatív gyógyászat egyik legősibb módszere, amely után napjainkban mind többen érdeklődnek. Az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok külső és belső alkalmazása az egészség megőrzésének és a betegségek gyógyításának egyik lehetséges módszere. Joanna Hoare, a könyv szerzője, több mint húsz éve dolgozik aromaterapeutaként. Az Aromaterapeuták Nemzetközi Szövetségének elnöke, világszerte tart előadásokat az aromaterápiáról és tanítja annak rejtelmeit.Az aromaterápia holisztikus módszer, mely a növényekben rejlő gyógyerő révén segíti elő az egyensúlyából kibillent test regenerálódását, valamint a lelki harmónia megteremtését. Az aromaterápiás olajok összhangot teremtenek a test, a tudat és az érzelmek között, javítják a közérzetet és nem utolsó sorban megszépítik az embert. Az aromaterápia a különböző fizikai, mentális és érzelmi problémák (pld. fájdalmak, álmatlanság, depresszió) leküzdésére is eredményesen alkalmazható.Az aromaterápia teljes módszertana kezdőknek, gyakorló aromaterapeutáknak és tanároknak egyaránt nélkülözhetetlen olvasmány. A könyv tartalmából: - Az aromaterápia eredete, működési mechanizmusa. - Illóolajok jegyzéke, több mint negyven olajjal. - Az olajkeverés rejtelmei, a legfontosabb olajkeverékek. - Az emberi szervrendszer alapvető anatómiája, működése, az aromaterápiás kezelés lehetőségei. - Aromaterápiás masszázs gyermekek és felnőttek részére. - Részletes esettanulmányok és gyakorlati tanácsok.Egy kiváló könyv a maga területén.Tele színes képpel.Akit érdekel szívesen elküldöm.Pláne ha felteszi egy külső tárhelyre;)
 

Ro-berta

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=&quot]A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet! Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!![/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT]
[FONT=&quot]

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek
enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a
szemfáradás vagy szürkehályog-, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is
ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben. Nyersen, reszelve vagy szeletekben.
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges,
de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb,
ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz!
Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.[/FONT]
[FONT=&quot]
Préseld ki a levét![/FONT]
[FONT=&quot]A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle.
A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen
facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket
is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb
időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!

Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott
almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy
hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával
együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára.
A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása: hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a
levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével.
Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.[/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet! Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!![/FONT]
 

Kriszmiss

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos,hogy nagyon jók a természetes gyógymódok,de én örülök,hogy itt tart az orvostudomány és mivel ritkán vagyok beteg így gyorsan bekapok egy tablettát,ha szükséges,nem kísérletezgetek.
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok nem tud valaky veletlenul belso aranyerre valami gyod modtt ,elore is köszönöm

Krém házilag

A körömvirág krém előnyeit valószínűleg mindannyian ismerjük. Tökéletes vágásokra, égési sebekre, gyulladásokra, kidörzsölődésre, kipirosodásra. Ez a krém amit most leírok azért jobb, mint a bolti krémek, mert csak megbízható alapanyagot tartalmaz.Hozzávalók:


100 ml extra szűz olíva olaj (hidegen sajtolt)

50 ml aloe vera olaj

15-20 g méhviasz lereszelve (attól függ, milyen állagú krémet szeretnénk)

25 g körömvirág szirom (teaként lehet venni, de nem filteres!)

2,5 g kakukkfű


Tegyünk egy kisebb lábosba vizet, és forraljuk fel. Helyezzünk bele egy üvegedényt (hőállót), amibe öntsük bele az aloe és az olíva olajat.
Tegyük bele a körömvirágot és a kakukkfüvet . Hagyjunk főni kb. egy órán keresztül (ha kell pótoljuk a vizet!). Majd vegyük le a gőzről és hagyjuk lehűlni. Lehűlés után tegyük félre 24 órára. Másnap melegítsük fel ismét és szűrjük le, jól nyomkodjuk ki a virágokból az olajat. Tegyük vissza ismét a gőz fölé, és olvasszuk fel benne a méhviaszt, keverjük el jól. Ha sűrűbb, keményebb krémet szeretnék, akkor több méhviaszt tegyünk bele, ha lágyabbat akkor kevesebbet. Úgy próbálhatjuk ki menet közben az állagát, hogy egy csepp jól elkevert, meleg krémet egy tányérra teszünk és berakjuk a mélyhűtőbe. Pillanatok alatt megdermed, és rögtön kiderül, jó-e az állaga vagy még tegyünk hozzá méhviaszt. Öntsük kis zárható edénybe és tegyük be a hűtőszekrénybe .
Tisztálkodás után kenjük be a külső felületet, de ugyanakkor nyúljunk be és belül is kenjük be krémmel.
 

Satykó

Állandó Tag
Állandó Tag
Szépítő gyógyfüvek - biokozmetika:

Gyógynövények segítségével szépségünket is megőrizhetjük. A citromfű kiváló nyugtató hatású. Ha megfőzzük teának, mártogassunk bele sminkvattát, s azzal töröljük át arcunkat. Kitűnő szemnyugtató a búzavirág, amit a citromfűhöz hasonlóan kell felhasználni. Zabpehelyliszttel készült arckrémekbe is cseppenthetünk gyógyfűteát, s így arcpakolásként is használhatók.
 

amonik

Állandó Tag
Állandó Tag
37 éves nő vagyok és sclerodermiaban szenvedek, ez egy autoimmun betegség, tudom, hogy gyógyíthatatlan de lehet valaki tud segíteni , ismer olyan hatásos gyógymódot amely lelassíthatja ennek a betegségnek az előrehaladását. Előre is köszönöm.
 

mveruka

Állandó Tag
Állandó Tag
Hagymatea...
Meghűléses, hurutos köhögéssel járó megbetegedéskor pici cukrot karamellizálunk, erre dobjuk rá a kockára vágott lilahagymát, majd felöntjük vízzel, Forrás után, ihatóra visszahűtve fogyasztható. És segít, a gyógyulási folyamatot felgyorsítja. Nekem bevált. :)
 

mveruka

Állandó Tag
Állandó Tag
Cickafark - nőknek
A cickafark a női bajok gyógyításában vagy enyhítésében betöltött fontos szereppet tölt be.
Minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. A cickafarkfűből készült tea enyhíti az erős menstruációs fájdalmakat, és a normalizálja a rendellenes ciklust. Az ezeket kezelő tea az úgynevezett „behangoló tea”, amely szigorú szabályok szerint, kizárólag a ciklussal összhangban alkalmazható.
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
37 éves nő vagyok és sclerodermiaban szenvedek, ez egy autoimmun betegség, tudom, hogy gyógyíthatatlan de lehet valaki tud segíteni , ismer olyan hatásos gyógymódot amely lelassíthatja ennek a betegségnek az előrehaladását. Előre is köszönöm.

Szia!!
Egyrészt,ne higgy abban(bármit mondtak),hogy gyógyíthatatlan. Abban higgy minden nap,hogy megtalálod azokat a módokat,amivel jó eredményeket érsz el.
Szabó Gyuri bácsi füves embert keresd meg,ott biztosan kapsz tanácsokat. Én pl.orbáncfűre tippelek,de vidd el a leleteidet.
Itt vannak az elérhetőségek.
Második gondolatom az agykontroll irodában érdeklődj . Úgy tudom van könyv ,ami segítene neked. Gyógyult beteg írta.
/ Itt érdeklődj! Persze az AK tanfolyamot is ajánlom,itt is van fórum ebben a témában!
Remélem közelebb jutsz a megoldáshoz!! Sok sikert!:)
 
Oldal tetejére