Fűben fában orvosság

Kiss Ida

Charcharodon
Állandó Tag
Kedves amonik, az autoimmun betegségek hátterében sokszor feldolgozatlan, tudattalan gyermekkori traumákat lehet találni. A biológiai pszichológiai gyógymódok, amelyek egyszerre foglalkoznak a testi és lelki tünetekkel, a tünetekre enyhülést hozhatnak, esetleg a kiváltó okot is megszüntethetik. EMRD, EFT, és társaik.


37 éves nő vagyok és sclerodermiaban szenvedek, ez egy autoimmun betegség, tudom, hogy gyógyíthatatlan de lehet valaki tud segíteni , ismer olyan hatásos gyógymódot amely lelassíthatja ennek a betegségnek az előrehaladását. Előre is köszönöm.
 

Sanya54

Állandó Tag
Állandó Tag
Napraforgó gyökér tea

Kedves Mindenki!

Olvastatok a napraforgó
gyökér teáról?
Az guglis internetes keresés magyar nyelven 0 találatot ad.
Nem használjuk, vagy már elfelejtettük?

A "Sunflower Root" Tea keresés 1120 találatot ad ki.
De nemcsak latin betűs civilizáció és internet létezik.
A ciri lizált interneten is rákerestem.
A "?????? ??????????" ??? keresés 3270 találatot ad.

A nagy világpiacon már árusítják is ezt a teát, jó pénzért!

A lényeg, hogy itt hever a lábunk előtt valami, ami olcsó, majdnem mindenki
számára hozzáférhető, aki lehajol érte.

Egyes sók, mint például az oxalát kioldására alkalmas.
Cukorbetegség és köszvény ellen ajánlják tisztító kúraként.

Megkeresett egy 43 éves barátom, mert életbiztosítást akart kötni, és
kiderült, hogy kórosan cukros a vére és a vizelete.
Megkért, hogy segítsek, mert nem akar gyógyszereket szedni.
Ez jó egy éve volt. Neki ajánlottam Borisz Bolotov nyomán a napraforgó
gyökér teát.
Elmagyaráztam neki, hogyha sikerül a hasnyálmirigy hajszálcsövecskéiben
feltehetően ottlévő oxalát lerakódást megszüntetni, akkor az inzulin és a
többi hormon szabadon eljut a vérbe. Megszűnhet a 2-es típusú
cukorbetegsége. De kitisztulhatnak az egyéb kőgyűjtőhelyek, mint az
epehólyag, vese, ízületek is.
Kapát ragadott, kitermelte, megtisztította, megszárította a gyökeret. Végig
csinálta a kúrát, még ízlett is neki a tea. Ma beszéltem&nb sp;vele, azóta is jól
van, kutya baja.
Nem szed semmilyen gyógyszert.Talán rá tudom beszélni, hogy csináljon végre
egy laborvizsgálatot!

A napraforgó gyökér tea köszvényre, cukorbetegségre, "méregtelenítésre"
ajánlják.

Hangsúlyozom, én nem próbáltam ki magamon!

A nehezen oldható lúgos sók (mint oxalát, foszfát, urát) erős lúg (epe és
tripszin) és gyenge sav (felhígult, lereagált gyomorsav) neutralizációjakor
keletkeznek.
A lúgos sókat lúgos teával lehet feloldani. 1-2 hónapos napraforgó gyökér
tea kúra nagyon sokféle sót vezet ki a szervezetből.
A& nbsp;vizelettel távoznak a sók. A második hét után kezdenek el távozni.
A vizelet végül teljesen átlátszó lesz, mint a víz, nem lesznek benne
üledékek.

Szeptember táján kell begyűjteni a gyökereket.
A vastag gyökérdarabokat használjuk.
Meg kell tisztítani a szőröktől, földtől.
Mosni, szárítani a szokásos módon.
Ujjnyi, 2 ujjnyi vastag gyökereket láttam (néhány darab van otthon, NOKIA
dobozban hozta a barátom!!!!)
Felhasználás előtt babszemnyi méretre kell feldarabolni fűrésszel, késsel,
bármivel.
1 pohárnyi (2 deci) száraz gyökérhez jön 3 liter& nbsp;víz.
Forrásban levő vízben 2 percig kell főzni a gyökereket zománcozott edényben,
utána leszűrni, lehűteni.
A gyökerek és a tea is mehet be a hűtőbe, a hűvösre.
A 3 liter tea 2-3 napra elég egy embernek. Ezt kell innia pohárszámra.
Utána újra be kell dobni a gyökereket 3 liter forrásban levő vízbe, de most
már 5 percre.
A harmadik menetben 10-15 percig kell főzni .
Tehát 1 pohár győkéret háromszor kell kifőzni, lesz belőle 9 liter tea.
Innentől előről kezdődik a történet.

Természetesen a kúra alatt k erülni kell a sós halat, a savanyú, vagy erősen
fűszerezett ételeket és az ecetet.
Azt étel legyen kellemesen sós! Főleg növényi alapú ételeket kell enni
(kevésebb hús és tejtermék!).
 

Sanya54

Állandó Tag
Állandó Tag
cián

A barack magban van a cián !!



Fűben, fában, vízben van az orvosság.......avagy A barack mag titka
Pakisztán északi részén van egy csodálatos völgy, a Hunza völgye ahol az azonos nevű folyó kanyarog 6000 méternél magasabb hegycsúcsok között. A hunzák földjét úgy is hívták, hogy " a völgy ahol örökké élhetsz" .

A hunzák nem csak hosszú életükről voltak híresek, hanem asszonyaik szépséges sima bőréről is. A sárgabarackot és annak magját olyan nagyra értékelték, hogy fizetőeszköznek is barack magot használtak. Barackot frissen és szárítva is fogyasztották, ételeiket pedig a barack magjából préselt olajjal készítették. A hölgyek pedig arcuk ápolására használták a barack magját.

Nem véletlenül éltek a XX. Századot megelőző időkben akár 160 évig is. (Sajnos a modern élet és a nyugati kultúra itt is meg tette a magáét.) A sok barack és barackmag fogyasztásával öntudatlanul is védték egészségüket.

Hogy miért? 1830-ban francia kémikusok (Liebig és Wöhler) kiválasztottak barack magból, keserű mandulából és a fekete cseresznye magjából egy glikozidot, amit Amygdalin-nak neveztek el. Ez az anyag amit később Dr. Krebs B17 vitaminnak nevezett el, benzaldehidből, ciángyökből és diszacharidból (cukor) áll : C12H21O10-O-CH(ON)-C6H5.

A XIX. Század vége óta többször is próbálták használni az Amygdalin-t rákos daganatok kezelésére.
1972-ben a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center-ben dr. Kanematsu Sugiura által végzett kisérletek megállapították, hogy a B17 megakadályozta a rákos sejtek szaporodását és áttétek képződését. Dr. Sugiura állítása szerint kutatási eredményeit megpróbálták eltitkolni, mivel ezzel egy olcsó, könnyen elérhető szert adott volna a rákos betegek kezébe és ezáltal a gyógyszergyártók billió dolláros üzlettől estek volna el..

A vita azóta is dúl. A gyógyszergyárak és az amerikai hivatalos szervek azt állítják, hogy a B17 vitaminos kezelés nem más mint kuruzslás. A barackmag árulásért vagy az azzal történő kezelésért akár börtön büntetést is kiszabhatnak az USA-ban. Ennek ellenére egyre nő azoknak a tábora akik a természetes gyógymódok híveként inkább kezelik magukat természetes anyagokkal, mint a különösen mérgező kemoterápiás kezelésekkel.

Az Amygdalin ugyanis természetes kemoterápiaként működik. A B-17 vitamin molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak. Mindenki tudja, hogy a cián erősen mérgező lehet és kellően nagy mennyiségben halálos. Azonban ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál és semmiféle hatással nincs az élő szövetekre.

Az élő szervezetben csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a ciánt a B17 molekulából, ez pedig a bétaglükozidáz néven ismert enzim. Amikor a B-17 vitamin víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ami azt illeti ez a két vegyület együttesen százszor olyan mérgező, mint külön-külön.

Szerencsére a kibontó enzim azaz a bétaglükozidáz sehol nincs jelen veszélyes mennyiségben a testünkben, csak a rákos szövetekben, ahol mindig nagy mennyiségben található meg: szintje a környező normális sejtekben mérhetőhöz képest több mint százszorosát is elérheti. Ennek eredményeképpen a B-17 vitamin a rákos sejtek területén bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon.

Létezik egy másik fontos enzim is, a rodanéz, melyet "védelmi enzimként" említünk. Azért nevezzük így, mert képes semlegesíteni a ciánt, azonnal melléktermékké tiocianát molekulává alakítva azt. Ez az enzim mindenütt nagy mennyiségben jelen van, kivéve a rákos sejtek területét, melyeket következés képen nem is védi meg.

Tapasztalatok azt bizonyítják, hogy naponta 7 szem keserű barackmag elfogyasztásával megvédhetjük magunkat a rákos daganatok kialakulásától. Nagyobb mennyiséggel pedig akár el is pusztíthatjuk azokat.

Hogy mérgező-e? Gyerek korunkban rengeteg barack magot ettünk különösen befőzés idején. Édesanyám mandula helyett is használta. Soha nem voltunk betegek tőle, mint ahogy a hunzák vagy az amerikai indiánok sem mérgeződtek meg pedig ők igen sokat fogyasztottak belőle.

Lehet, hogy az igazság megint valahol félúton van? Lehet, hogy a kémiai úton kiválasztott Amygdalinnak nincs olyan jó hatása mintha természetes úton, táplálék - barack mag - formában vesszük magunkhoz?

Nem volna szabad a sok sok ezer év tapasztaltait, gyógymódjait a sutba dobnunk és kuruzslásnak tekintenünk. A barackmagnak nincsenek mellékhatásai lehet hogy nem használ (bár a tapasztalatok mást bizonyítanak), de ártani biztosan nem árt. Sajnos ugyanezt nem mondhatjuk el a kemoterápiáról.
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Köhögésre kipróbáltuk és bevált a babérlevél szirup.
3 dl cukrot és 2 dl vizet sziruppá főzünk és beleteszünk 3-4 babérlevelet, amit kb. 10 perc múlva kiveszünk, mert keserű lesz tőle a szirupunk. Ebből iszogatunk naponta többször egy kicsit. Segít feloldani és felköhögni a lerakódásokat.
(A babérlevelet kivétel után megmossuk szárítjuk, és felhasználható még egyszer.)
 

anoli57

Állandó Tag
Állandó Tag
autoimmun

37 éves nő vagyok és sclerodermiaban szenvedek, ez egy autoimmun betegség, tudom, hogy gyógyíthatatlan de lehet valaki tud segíteni , ismer olyan hatásos gyógymódot amely lelassíthatja ennek a betegségnek az előrehaladását. Előre is köszönöm.
2011. november 3-án hallgattam egy előadást Varga Péterné tartotta az Ilzsu termékekről, a volt kolléganőmnek is autoimmun betegsége van. Régebben sokat volt kórházban, sokszor volt lázas a haja nagyon megritkult, lefogyott.... sorolhatnám még a tüneteit, de biztosan te is ismered ezeket. A lényeg, hogy amióta az Ilzsu étrend kiegészítőt szedi azóta sokat javult az állapota.
 

Sziget Ditty

Állandó Tag
Állandó Tag
Köhögésre kipróbáltuk és bevált a babérlevél szirup.
3 dl cukrot és 2 dl vizet sziruppá főzünk és beleteszünk 3-4 babérlevelet, amit kb. 10 perc múlva kiveszünk, mert keserű lesz tőle a szirupunk. Ebből iszogatunk naponta többször egy kicsit. Segít feloldani és felköhögni a lerakódásokat.
(A babérlevelet kivétel után megmossuk szárítjuk, és felhasználható még egyszer.)


Csak este ne igyál belőle, mert ez a rengeteg cukor úgy felpörget, hogy még hajnalban is forgolódsz az ágyadban alvás helyett.
 

mütyür00

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok dr. Oláh Andor-tol két tekeveréket keresek Bázis és Méregtelenitő teakeveréket.
Nagyon szépen köszönöm
 

tenkju

Állandó Tag
Állandó Tag
Kökény én sok jót hallottam róla tudtok valami információt....
Most készítettünk lekvárt hihetetlen egy anyag.....a népi gyógyászat ismerte de elfeledtük.
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Forrás.Fitoterépia Kalauz

Egyéb elnevezései: boronafa, koronafa, ekegúzs, kininfa, kökönye, tövisfa, zabszilva,
Hegyoldalak, erdőszélek, cserjések, napfényes erdők növénye. Az 1-4 m magasra is megnövő cserje sötétszürke ágai hegyes tövisekben végződnek. Növekedése szabálytalan. Lassú növekedésű, hosszú életű.A rövid hajtások tövisben végződnek.
Hatóanyag: amygdalin, cianidin, cserző anyag, flavoglikozid, hidrogéncianid, hyperozid, koffeinsav, kumarin, kvercitrin, pektin, poroszsav-glikozid, rutin, tannin,
Vitamin: C,
Alkalmazás:
belsőleg:
- mérgezésre,
- szorulásra,
- anyagcsere fokozásra,
- vértisztításra,
- húgyúti fertőzésekre,
Tea: 2 evőkanál gyógynövényt leforrázunk 2 dl vízzel, 10 percig állni hagyjuk, szűrjük. Fogyasztása naponta kétszer, reggel és este javasolt.


Más forrás:
Gyógyászati felhasználás:
A szárított virágokból készített forrázat vízhajtó, vértisztító, húgyúti betegségek ellen használható. Enyhe hashajtó hatása is van, fogyást elősegítésére is használják.* Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk.
C-vitaminban gazdag terméseiből készített lekvár, bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunerősítő. Míg a virágzat teaként hashajtó, a terméséből készült lekvár viszont hasmenés csökkentésére, bélhurut kezelésére használható.

Elkészítés:
Tea: 1 evőkanálnyi szárított virágot 2,5 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Kökénylikőr: A kökényterméseket megmossuk, megszárítjuk. Kb. 1,5 kg érett kökényt 1,5 kg cukorral* jól összekeverjük, befőttesüvegbe tesszük. 4-5 rúd fahéjjal, 2 rúd félbevágott vaníliával ízesítjük, 40 százalékosra hígított gyógyszertári alkohollal vagy igazi gyümölcspálinkával felöntjük. 5-6 hétig érleljük, majd leszűrjük.
Szőllőmusttal összetörve vörös kökénybor lesz belőle.

Kombinációk más gyógynövényekkel:
Hólyag- és vesebántalomnál társíthatjuk cickafarkfűvel, aranyvesszővel.

Röviden a tételeimből emeltem ki néhány infot!

Kis Sarkcsillag

Kökény én sok jót hallottam róla tudtok valami információt....
Most készítettünk lekvárt hihetetlen egy anyag.....a népi gyógyászat ismerte de elfeledtük.
 

Csatolások

  • Prunusspinosa.jpg
    Prunusspinosa.jpg
    608 KB · Olvasás: 9

Sziget Ditty

Állandó Tag
Állandó Tag

Melcsi018

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is azt gondolom, hogy a népi gyógyászat nagyon jó. Bár bevallom, hogy gyógyteák közül én csak a hagymateával futok össze időről időre. Mikor köhögök, akkor szoktuk a hagyma barna héját leforrázni és mézzel ízesíteni. És nagyon jó.

De más területeken is nagyon jók. Fülgyulladásra pl. a kövirózsa leve. Egyszerűen belefacsarod a füledbe és betömöd vattával- Ráadásul ez a növény lényegében bárhol megél. nagyjából ingyen és bérmentve használod, míg a fülgyepekért elkérnek xy összeget..
 

fantanyuszi

Állandó Tag
Állandó Tag
A recept tökéletes es sokat segit a sziv- es errendszeri betegeknek!

Nem vagyok egy természetgyógyász, de a gyógyszereket a mellékhatásai miatt nem szívesen veszem be. Inkább olyan módszereket használok, mint amit most például leírok. Akinek van hasonló ötlete, dobja be a közösbe!

A fokhagyma, mint orvosság
Fokhagymacseppek (szagtalan)

Ez a gyógykészítmény megszabadítja az ember keringési rendszerét a zsírlerakódásoktól, elmeszesedésektől, illetve megelőzi a szklerózist, sztenikardiát, illetve a rákot.
Rendszeres alkalmazásával javul a látás, a test pedig friss és fiatal marad.
A recept eredetileg Kínából származik, ahol is 1971-ben egy UNESCO-expedíció egy tibeti templom romjainál talált rá:


35 dkg tisztított fokhagyma, 300 g 96 %-os alkohol.
A fokhagymát átpréselem és az alkoholhoz adom. Egy üvegbe töltöm és 10 napon át jól lezárva állni hagyom, ezután a tartalmát átpréselem egy lenvászon kendőn és egy csepegtetős üvegbe töltöm.

A cseppeket naponta háromszor veszem be forralt tejben, vagy forró kávéban.

Nap: --- Reggel ----- Délben ---- Este
---------------------------------------------
01. --- 1 csepp --- 2 csepp --- 3 csepp
02. --- 4 csepp --- 5 csepp --- 6 csepp
03. --- 7 csepp --- 8 csepp --- 9 csepp
04. ---10 csepp ---11 csepp ---12 csepp
05. ---13 csepp ---14 csepp ---15 csepp
06. ---15 csepp ---14 csepp ---13 csepp
07. ---12 csepp ---11 csepp ---10 csepp
08. --- 9 csepp --- 8 csepp --- 7 csepp
09. --- 6 csepp --- 5 csepp --- 4 csepp
10. --- 3 csepp --- 2 csepp --- 1 csepp

A 10. napot követően minden étkezés után 3 cseppet veszek be, míg a maradék el nem fogy.
A fentebb leírt kúrának a keringési rendszerre kifejtett hatása 5 évig tart és csak azt követően kell megismételni.
<O:p></O:p>
Mindenkinek jó egészséget kívánok!!
 

fantanyuszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Anyukam 3 havonta csinalja. A koszoru ereit tobbszor katetereztek erszukulet miatt. Amiota csinalja ezt a fokhagyma tinturat, nem kellett muteni. :)
 

margitka58

Állandó Tag
Állandó Tag
A recept tökéletes es sokat segit a sziv- es errendszeri betegeknek!
Kedves fantanyuszi !
Kis kiegészítés a fokhagyma-kúrához :
A recept valóban nagyon jó, hatásos, de nem szagtalan. Sőt a kúra megkezdése után kb 2 hét múlva az ember bőréből is árad a fokhagymaszag. Ezért, akit a munkájában ez zavar, az nem szokta ezt a kúrát csinálni.
Az eredeti recept azt javasolja, hogy évente 1x lehet megismételni, aminek az az oka, hogy a kiválasztó szerveket jelentősen megterheli, ezért nem javasolt illetve tilos vesebetegeknek, terheseknek, epilepsziásoknak és cukorbetegeknek !
Továbbá figyelni kell rá, hogy jó minőségű legyen a fokhagyma .
Közlök egy másik receptet , ami szintén érelmeszesedés ellen hat és nem olyan aromás, mint az előző. Ez is leterheli a kiválasztó szerveket, tehát a kúra ideje alatt több folyadékot kell fogyasztani, ami segíti a salakanyagok eltávozását.
Íme:
Érrendszeri és általános meszesedés ellen:

Ha az agyi erek, vagy szívkoszorú erek beszűkülnek, vagy általános
elmeszesedés tapasztalható, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a
következő vegyülékből:
30 gerezd fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.

Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával
együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt,
majd egy liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük.
DE CSAK AZ ELSŐ BUGGYANÁSIG HAGYJUK A TŰZHELYEN!

Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tároljuk.


A napi kupica likőr akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.

A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után
érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.
A meszesedések és ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés,
éleslátáshiány, halláscsökkenés lassan egészen elmúlnak.

A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell
hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni.
E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be.
Ezt az olcsó ártalom mentes és gyógyhatású kúrát ajánlatos évente megismételni.

A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.
A fokhagyma és a citrom hatása teljes mértékben érvényesül.
A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni,
mert a meszet feloldja és a testből kiüríti.
Jó egészséget !
Üdv. margitka58
 

margitka58

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok dr. Oláh Andor-tol két tekeveréket keresek Bázis és Méregtelenitő teakeveréket.
Nagyon szépen köszönöm

Szia !

*** OLÁH ANDOR FÉLE BÁZISTEA ***
Ez a bázistea-keverék minden idült betegségben, tartósan fennálló tünetek, elhúzódó egészségprobléma esetén sikerrel alkalmazható. A szervek működésére is kedvezően hat, főként azonban holisztikus hatású, az egész szervezetre, a vérkeringésre, az idegrendszerre, az anyagcserére hat, általános gyulladásellenes és vértisztító hatása van, fokozza a szervezet ellenállását, regeneráló képességét. Az emésztést javítja, nyugtat, a lerakódott salakanyagok, mérgek kiürülését segíti elő.

  1. Hozzávalók:
    • apróbojtorján,
    • borsosmenta,
    • cickafark,
    • csalánlevél,
    • diólevél,
    • kakukkfű,
    • komló vagy macskagyökér.
    Egyenlő mennyiségeket vegyünk és keverjük össze őket.

    Elkészítés a teakeverékből vegyünk ki egy tetézett evőkanálnyit,
    2 dl forró vízzel öntsük le,
    hagyjuk állni 10 percig, s
    szűrjük.

    Adagolás Naponta 2-3x1 csészényi.
  1. Üdv. margitka58
 
Oldal tetejére