Hírek Fűdílerkedésbe kezd az Uber Kanadában

Bár házhoz azért nem viszik majd a marist, mert a kannabisz kiszállítása még mindig illegális az országban.

Megtette első lépéseit az Uber a legális marihuánakereskedelem piacán. Az Uber Eats Kanada Ontario tartományában tartózkodó felhasználói hamarosan kannabisztermékeket is rendelhetnek az alkalmazáson keresztül – írja a BBC.

A vásárlók a nagykorúságuk igazolása után az applikáció fűvásárlásra kialakított részén adhatják le a rendelésüket. Az igényeiket pedig a Tokyo Smoke nevű kenderterjesztésben utazó kiskereskedelmi üzletlánc fogja kiszolgálni.

A megrendelt marihuánát azonban nem szállítják házhoz, hanem el kell menni érte egy közeli átvevő pontra, amire a rendelés leadásától számítva egy órája van a vásárlónak. Ez azért van, mert bár Kanadában 2018-ban legalizálták a marihuána használatát, a kiszállítása továbbra is törvénybe ütközik.

Az ország legális marihuánapiacának forgalma évente mintegy 5 milliárd kanadai dollár (1,3 billió forint) értékű, de még mindig rengetegen szerzik be a füvüket illegális forrásból, amire a kormány szeretne megoldást találni.

Egyébként az Ubernél már egy ideje kacérkodnak a kenderkereskedelem gondolatával. A cég vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi még áprilisban azt mondta, hogy a vállalat fontolóra veszi a kannabisz kiszállítását az Egyesült Államokban, amint azt a helyi törvények engedélyezik.

marih2.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,308
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére