Farkas

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
Farkasok,emberfarkasok,farkasemberek.

farkas.jpg
 

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindjárt meg is kérném a tisztelt kanadai farkasbarátokat,hogy számoljanak be az ottani ordasok szerencsétlen sorsáról nekünk.Ha egyáltalán vannak még. :(

A kanadai fehér farkas jellegzetessége, hogy egész évben fehér a bundája. A természetben a tundrán él kisebb családi közösségekben, télen esetenként nagyobb hordákban. Csak az egész életen át együtt maradó, domináns pár szaporodik.

znrso8j18k-332
 

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
Melyik államban,ha szabad kérdeznem?Amúgy tényleg szép egészséges és masszívnak is tűnik prérifarkas létére.Azért ne szoktassátok magatokhoz.:D
 

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
Farkas egyenességet,meg nem alkuvást,bátorságot mutat nekünk.Állj ki mindig magadért és szeretteidért,eszméidért.Túlcifrázni nem kell a dolgokat,a világ egyszerű:
prédák,ragadozók és a falkád.Ennyiből áll.Tégy meg mindent,hogy a falkáddal a győztes oldalon állj,de ne féld a vereséget,a halált se,ez mind az élet rendje.Ok nélkül ne harcolj,de ha kell,akkor győzelemre törekedj,tisztességes,szemtől-szembeni harcban.A felesleges pusztítást Farkas gyűlöli.
Ugyanez a törvény kimondja,hogy mindenkinek megvan a maga helye:mindenki azon a poszton legyen,amit el tud látni becsülettel és képességei is erre teszik alkalmassá.Bizonyos szabályokat be kell tartani,de ezeken túl életed kiteljesedhet.
Farkas a vad szellem,a szabadság megtestesítője.Élettere a meg nem rontott ősvadon.Hatalmas erdők távol a kétszínű emberi világtól.
Társas lény,közösségben tud csak élni,a "magányos farkas" rövid úton elpusztul.Kommunikációja,különösen a testjelek,igen kifinomultak.Segít megtanulni nekünk is az emberekkel való bánásmódot.Félreérthetetlenül,nem alakoskodva,talán kicsit nyersen is.Önbizalmat ad és vezetői képességeket.
Az üvöltéssel mindent ki tud fejezni egyszerű világában:magányt,örömöt,fájdalmat,haragot,valahová tartozást.
Szívóssága legendás,kitartásunk hallatlanul megnőhet,ha Farkas útját járjuk.
Csak azt vegyük el,csak azt gyűjtsük,amire tényleg szükségünk van:a túl sok tulajdon megköt,korlátoz minket.Kevés teherrel tudunk csak szabadon rohanni a végtelen fenyvesek mélyén.
Ösztöneinkre hallgassunk mindenekelőtt,belső hangjainkra,szívünkre.Nem szabad mindent kielemezni,mindent az ésszerűségre hagyni.Ha szélsőséges helyzetbe jutsz,úgyis az azonnali első "harcolj vagy fuss" reakciód fogja megmenteni életedet.Elfutni nem szégyen egyenlőtlen helyzetben;persze ha falkád egy tagja ottragad,akkor más a szituáció...
Farkas legfontosabb jellemzői egyike a családszeretet.A kicsiknek minden megengedett,persze azért elkényeztetve nincsenek.A falkád az életed!Válogasd meg tagjait,de ha egyszer részeddé vált valaki,tégy meg mindent érte.Ha Farkas egy követőjére bízod a családodat,akkor biztos lehetsz benne,hogy vagy mindenki sértetlen,amikor hazaérsz,vagy mindenki halott vele együtt.
Végül,ahogy a mondás tartja:Farkas minden harcát megnyeri az utolsó kivételével,de abba bele is hal.
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki szereti a farkast, olvassa el Farley Mouwat (jól írtam?) könyvét:
Don't cry wolf! Nagyon jó, és olvasmányos stílusú!
 

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
No,tényleg tudatlan vagyok...azt hittem a coyote az USA-nak is csak a déli felén él.Én meg mit nem adnék azért,hogy itt üvöltözhessek a farkasokkal a hazai erdőkben...
A könyvről hallottam már,de akkor be is szerzem,kösz!Lobo-ról hallottatok-e már?
 

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
zenék

Néhány farkasos nóta:

Pokolgép-a farkasok dala (Petőfi)
Skyforger-werewolves(lett pagan metal)
Ulver-wolves and hatred(norvég pagan black)
Akela-foggal és körömmel
Moonspell-full moon madness(portugál black)
Werewolf-burning eyes of werewolf(lengyel pagan black)
 

fujimoo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálatos, hogy Európában a farkasok száma lényegesen lecsökkent, kivételt képez talán a Kárpátok vidéke, ahol még elég szép példányban megtaláljuk őket, de az itteni farkasokkal sokkal ritkábban találkozik ay ember, mint egy coyote-al.
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarországon is kezd visszatelepülni a farkas, életképes klán él az Aggteleki Karsztvidéken - szerencsére ma már védett...
Az ország déli részén pedig a coyote távoli rokona, az aranysakál szaporodik
igéretesen (canis aureus).
Úgyhogy nekünk is lesznek a jövőben farkasaink - ha vigyázunk rájuk...
 

gyutacs

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen,én is hallottam már évekkel ezelőtt,hogy átjárnak Aggtelekre,de akkor már talán le is telepedtek.A védettség tartok tőle nem érdekli a vadászokat,gazdákat...nagyon könnyű eltüntetni egy dögöt.A toportyánokat nem féltem,nagyon alkalmazkodók,a farkasokért jobban aggódom.Mi is terveztük már tavaly is cimboráimmal,hogy megyünk Aggtelekre télen egy pár éjjelre az erdőbe,hátha a nyomukra akadunk.
 
Oldal tetejére