Fegyveresek kerítették hatalmukba Seattle belvárosát

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy 'anarchisták kerítették hatalmukba' a várost.

Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba pénteken, rendőröktől mentes "autonóm zónát" hirdetve.

A hetek óta tartó tüntetések után

fegyveresek emeltek barikádokat a rendőrség épülete köré, és arra kényszerítették a rendőrséget, hogy kiürítsék a rendőrőrsöt és a elhagyják az épületet.

Csupán néhány rendőrtiszt maradt az épületben.

"Capitol Hill Autonóm Övezet (CHAZ)" írták ki a tüntetők az általuk körülvett területre. A rendőrség épületére sprayjel ráírták: "A nép tulajdona". Több helyen táblákat tettek ki "zsarumentes övezet" és "innen már nem az USA területe" feliratokkal.

hirdetés
Megjelentek a városi tanács afroamerikai tanácsadói testületének (AACAC)képviselői, akik megpróbáltak nyugalomra inteni, de amikor azt mondták az erőszakos tüntetőknek, hogy kisajátították maguknak a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak)mozgalom célkitűzéseit, akkor kifütyülték őket.

"A fekete életek számítanak, de vannak fekete életek a rendőrök között is" - nyilatkozta a helyi rádiónak, a KOMO Newsnak a tanácsadó testület az egyik tagja. Victoria Beach, az AACAC elnöke Jenny Durkam demokrata párti polgármestert okolta a kialakult helyzetért, mondván, hogy "megnyitotta az utcákat a zűrzavar számára".

Jenny Durkam és a rendőrség vezetője, Carmen Best elemzők szerint ellentmondásos üzeneteket fogalmaz meg. A polgármester szerint a békés tüntetés az amerikai alkotmányban garantált jog. Sajtóértekezletén Durkam úgy fogalmazott: "annak követelése, hogy jobbá tegyük a társadalmat és igazi egyenlőséget biztosítsunk a színesbőrű közösségeknek, nem terrorizmus, ez hazafiasság". Carmen Best rendőrfőnöknő azt nyilatkozta pénteken, hogy a "Capitol Hill Autonóm Övezet" veszélyes, és leszögezte, hogy ilyen helyzetben a rendőrség még a környéken sem tud megfelelően válaszolni a sürgős hívásokra.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy "anarchisták kerítették hatalmukba" a várost.

Az elnök még csütörtökön este a Fox televíziónak adott interjújában minősítette "belföldi terroristáknak" az erőszakos, fegyveres tüntetőket és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a város vezetőinek nem sikerül helyreállítaniuk a rendet, a szövetségi kormányzat fog fellépni.

Durkam polgármester sajtóértekezleten utasította vissza a kormányzat esetleges beavatkozását, alkotmányellenesnek és törvényellenesnek nevezve azt. Carmen Best rendőrfőnök ugyanakkor az ABC televízió pénteki műsorában többszöri kérdésre sem volt hajlandó elítélni Donald Trump szavait. "Támogatom az alkotmány első kiegészítését (a szólás-, és gyülekezési szabadságról), de ami most történik, nem erről szól" - fogalmazott a rendőrfőnök az ABC-nek adott interjújában.

seattle-Copy.jpg
 
Kedves Medvegy
Nekem nincs problémám embertelenséget elítélni, függetlenül a tettes származására, böre színére, vallásos vagy nemi hovatartozására.
Kedves Ernoe, igazán jó hír, hogy legalább elismered a más tipusú igazságtalanságok meglétét. Én nem is ezt kérdőjeleztem meg - azt azonban igen, hogy számodra áétalában csak az a fontos, ami az aktuális érveket alátámasztja, teljesen önkényesen választasz ki egy-egy témát vagy területet - plusz a qrvannyát a magyaroknak, mert birkák, mind kóóórmánypárti, seggnyaló bamba, ráadásul ókonzervatív, műveletlen, tájékozatlan, beszűkült és rolytos gatyában pásztortáncot jár a sámánokkal.
Természetesen sarkítom - és te sem egészen így gondolod, de ha kívülről látnád szent küldetésedet és a témakör állandó idecitálását, ha van köze bármihez, ha nincs, megértenéd, miről is beszélek. Így legfeljebb, ha sejted, de az viszont nem konform - elnézést. Attól még van.
-
Ilyen liberális nézeteket eddig nem sikerült a te hozzászólásaidban felfedezni.
Hát ebben speciel igazad van - ILYEN extrém valamiket, amit te hirdetsz, nálam nem érdemes keresni.
Már mozdul a kezed a klaviatúrára, de ne tedd. Ettől ugyanis nem vagyok sem fasiszta, sem ókonzervatív, sem rasszista, sem semmiféle számodra a zászlóra felfestett mumus és ellenség-kép, pedig néha nagyon-nagyon igyekszel valamelyik sablonodba begyömöszölni. Nem megy az....
Korábban írtad - te harminc éve ellenzéki pártokkal wááá, megdöntötted a rendszert és azóta rendületlenül harcolsz... Hááát... Mondanám, hogy te sem gondolod komolyan - de te tényleg komolyan ezt hiszed. Mondjuk, ez a te dolgod, de azt a rendszert saját maga alakította át, nem volt ott semmiféle megdöntés.... Csakhogy te már akkor belekapaszkodtál ebbe a tévedésbe és azóta is ennek különféle verzióit folytatod tovább. Nem túl sokat értesz a valódi folyamatokból, nem látod át, mi és hogyan történik a világban. A miértről már inkább ne is beszéljünk. Nem, ne kérdezz vissza, hogy akkor én aztán... én legalább gondolkodom róla, elég széles spektrumban. A két dolog - a te életfelfogásod és az én világszemléletem valóban nem ugyan az, nem is lesz az soha.
Komolyan meglepődnél, ha tudnád, milyen is vagyok és mi áll énmögöttam. Néha egy-egy apróságot felemlítek - arra idpnként felfigyelsz, agyébként elfelejtődik és igyekszel tovább gyömöszölni a számodra kirajzolt sablonkeretbe.
A világ - és az emberek döntő többsége - nem olyan, mint ahogy azt te elképzeled, vagy amire kapacitálni akarod őket. Mindenki megtalálja a maga számára kialakított és elfogadható valóságát. Ha azt próbálnák rád tukmálni - te lennél a leghangosabb tiltakozó ellene. Ezért visszás ez az egész, úgy ahogy van - ráadásul még az elfogadható, értékelhető elemei is elvesznek a Nagy Handabandázások között :)
 
szó sincs közös konsenzusról, diktatórikus döntésekről van szó, sőt van ahol fegyveresek kelnek a szobrok védelmére és összecsapások vannak. Nem mindenki gondolkodik úgy mint Te, hogy milyen jó ha nincs multja, ha nem tartozik sehova.
Méghogy konszenzus, csak nézzél szét Európában ... mindenütt etnikai szavazás van, mit képzelsz a németországi törökök miért Erdogant tekintik vezetőjüknek, vagy CDU-ban a muszlim csoport a Midu (Muslime in der Union) miért jött létre, vagy szerbiában, romániában a magyarok miért magyar pártokra szavaznak, vagy a katalánok miért csapnak össze a spanyol elnyomókkal, vagy mi az a hollandiai muszlim párt a Denk.

Láttam Budapesten, hogy míg egyesek a rasszizmus ellen tüntettek, a tieid a rasszizmus mellett.
- Németországban ebben az évben már három szélsőjobboldali szervezetet tiltottak be, olyanokat akiket te itt szajkózol.
- Ha a Facebook-on lennél már régen megfigyelés alatt állnál és kitörölt volna a Bundes Kriminalamt.
-
"van ahol fegyveresek kelnek a szobrok védelmére és összecsapások vannak" - irod
- Tudjuk, hogy Amerikában mindenkinek lehet fegyvere, ne próbáld a fegyverest hivatalossal összekeverni.
- Miért mesélsz, miért nem nevezel konkrét adatokat, helyet és időt, hogy utána tudjunk nézni?
- Tudjuk, hogy a szobor eltávolítást a város csak éjjel és golyóálló mellényben tudja elvégezni, a "fegyveresek miatt"
-
"Még hogy konszenzus, csak nézzél szét Európában ... mindenütt etnikai szavazás van," - halló? :eek:
Akkor én és a szines börü ismerőseim, barátaim minek alapján megyünk választani?
-
"a németországi törökök miért Erdogant tekintik vezetőjüknek" - ezek azok akik ha magyarok lennének Orbánra szavaznának. :)
Van rengeteg török származású német politikus, a parlamentekben, akikkel meg vagyunk elégedve.
Ezek igen keményen bírálják Erdogant és Orbánt is.
-
Nem veszed észre, hogy ismétled magadat? "CDU-ban a muszlim csoport a Midu" - mondod. Mikor néztél utána utoljára?
2016-ban összejött 30 ember, az 500.000 létszámú CDU párton belül, hogy koordinálják a muszlim hivök igényeit.
Miért van a magyar kormányban külön szekciója a "katolikus keresztény hívőknek"?
-
"szerbiában, romániában a magyarok miért magyar pártokra szavaznak" - nyilván mert van közös érdekük.
Hogy ezek a külföldiek miért és milyen jogon választanak Magyarországon is azt nem értem.
Hogy ki a magyarbarát-külföldi és ki nem magyarbarát-külföldi azt Orbán mondja meg? Nem furcsa?
-
"a katalánok miért csapnak össze a spanyol elnyomókkal" - mert azt képzelik ha kiválnak automatikusan gazdagok lesznek.
Egyébként nem halottam, hogy a Katalánokat üldöznék Spanyolországban!
-
"mi az a hollandiai muszlim párt a Denk" - A "DENK" szó azt jelenti "Gondolkozz"!
Ez egy 3.649 taggal rendelkező kis párt, melynek a célja egy toleráns, szolidáris társadalom. Tudom ez nem a te vágyad.
A mindenki számára nyitott párt választóinak a többsége a 400.000 török és marokkói származás holland és állampolgárból van.
Időközbe a vitatott alapítót leváltották, az izolált pártnak nem sok potenciálja van koalíciós pártként fellépni
-
Azért mondtam el ezeket mert te felsorolod azt amit a Politbüro neked odaadott és azt a látszatot akarod kelteni mondtál valami szörnyűt. :)
 
Oh....olvasd el pl. Hernádi Tibor 2. világháborúról szóló könyvét, meg Roosevelt moszkvai nagykövetének /Davies/ a naplóját. Vagy "Viktor Szuvorovtól A jégtörö-t". Ez utobbi valahol itt is fennt van.
S megvan a válasz.
Bocs lehet hogy tévedek de, nem az USA 26-dik elnökéről van szó?
 
Nem mindet, hanem csak "egy bizonyos Roosevelt szobrot" fognak eltávolítani a New Yorki Természetrajzi múzeum bejárata elöl, mert Roosevelt ezen megalázó pózban levő őslakókkal van ábrázolva.
Mióta megalázó az a póz??
A vezető lovon a követői meg gyalog mellette ebben mi a megalázó?
Nézd meg Mátyás király szobrát ő lovon a támogatói meg gyalog...és felnéznek rá .
 
szóval akkor Roosevelttel, tulajdonképpen semmi problem...nem számít, hogy az első kongresszusi beszédében azt hangoztatta, hogy a civilizált népeknek katonai eszközökkel is joguk van beavatkozni a barbár és félbarbár népek ügyeibe.

De, az indián (őslakó) ábrázolásával mi a gond?

Tök mindegy, hogy te mit tartasz a szoborról, mert úgysem vagy kompetens az interpretáláshoz.

Látom fogalmad sincs melyik Roosevelt-röl van szó, a Theodor-ról, vagy a Franklin-ról, amelyik Magyarországon is járt vagy amelyik nem járt, csak küzdesz a "fehér ember felsőbbrendűsége" érdekében. Vetkőzd már le a kisebbségi érzetedet. :)
-
Hogy mi a gond az ezek az emberek megmondják:

"Bill de Blasio, a New York-i polgármester egyetértett azzal, hogy az emlékmű a feketéket és az őslakosokat "alárendeltnek és fajilag alacsonyabbrendűnek" ábrázolja. Ezért a "problémás szobor" eltávolítása "a megfelelő döntés a megfelelő időben"."

"Roosevelt unokája, Theodore Roosevelt IV szintén jóváhagyását fejezte ki. "A világnak nincs szüksége szobrokra, más idő ereklyékre, amelyek nem tükrözik annak a személynek az értékeit, akit állítólag megtisztelnek, sem az egyenlőség és az igazságosság értékeit."
 
Közös....konszenzus.
Mintha az itthoni helyzetről beszélnél.
Szerintem az ottani ugyanez van egy többség és az végigviszi az elképzeléseit.

Ha arra akarsz utalni, hogy az USA-ban a többség nem fajgyűlölő akkor igazat adok.
Remélem is, hogy ez a többség megmarad és nem ad teret a fajgyűlöletnek. :)
 
A szobor a 26.-é.


A 32. pedig...na arról van szobor, tér, meg mi minden
Szépen kikerülted ....mert a 26-ról volt szó Te pedig egy másik elnökről kezdtél el írni DE a beillesztés a 26-ról volt. Nem figyeltél...
Egyszerűbb ha leírod a nevét és azt hogy mettől meddig volt elnök így már lehetne eszmecserét folytatni.
 
Theodore Roosevelt (1856-1919) volt a 26. elnök, (29. és 30. elnökség)
Franklin Delano Roosevelt (1882-1945) volt a 32. elnök (37, 38, 39 és 40. elnökség)
 
Mióta megalázó az a póz??
A vezető lovon a követői meg gyalog mellette ebben mi a megalázó?
Nézd meg Mátyás király szobrát ő lovon a támogatói meg gyalog...és felnéznek rá .

Hát igen, Mátyás király és az Iluska, Elvis és a serdülő lányok :rolleyes:

Láttad te a szobrot élőben? Akkor hagyjuk a döntés jogát azokra akik értenek hozzá.
Mindenesetre Roosevelt utódai is beleegyeztek, hogy a szobor el legyen távolítva.

Miért nem elég ez neked? :(
 
Látom fogalmad sincs melyik Roosevelt-röl van szó, a Theodor-ról, vagy a Franklin-ról, amelyik Magyarországon is járt vagy amelyik nem járt, csak küzdesz a "fehér ember felsőbbrendűsége" érdekében. Vetkőzd már le a kisebbségi érzetedet. :)

Nem én éltem le egy életet auslanderként, nemkem nincs megfelelési kényszerem, mint neked.
De kíváncsi vagyok miből vontad le azt a következtetést, hogy nem tudom melyik USA elnökről beszélek?

te ezeket a huligánokat tiszteled, ezekkel szimpatizálsz?
 
Utoljára módosítva:
Hát igen, Mátyás király és az Iluska, Elvis és a serdülő lányok :rolleyes:

Láttad te a szobrot élőben? Akkor hagyjuk a döntés jogát azokra akik értenek hozzá.
Mindenesetre Roosevelt utódai is beleegyeztek, hogy a szobor el legyen távolítva.

Miért nem elég ez neked? :(
Ha rájuk bíznánk mármint szakemberekre akkor nem lenne miről írogatnunk mert ott állnának ahol a HOZZÁÉRTŐK elhelyezték.
Látom ebben egyet értessz velem.
Nem kell megijedned hiszen elvist te hoztad példának erre írtam hogy őt is lerombolhatják mivel eléggé pedofil hajlamú volt.
Mátyás szobra meg hasonló mint roosevelt-é lovon űl és körötte a támogatói.
Csak erre már nem tudsz mit mondani így azonnal a hozzáértést hozod fel.
Az hogy roosevelt utódai mit mondanak az már inkább politika.
(ráadásul lehet hogy nem is szakértők szobor ügyben)....
 
Az hittem alábbhagysz de sajnos nem tudom a Mátyás királyt és Roosevelt szobrát egyformának nevezni.
-
- Mátyás király inkább egy mesebeli figura, míg Roosevelt-el akár személyesen is találkozhattak a szüleink, nagyszüleink Budapesten
- Mátyás király alattvalói ugyan földhöz kötöttek voltak, de abban az időben ez normális volt, a magyar parasztot nem importálták
- Roosevelt idejében elvileg nem volt már rabszolgatartás csak a kukluxklan gyilkolt bestiálisan.

Orbán elsö lépése az volt, hogy 2011-ben lerombolta Roosevelt szobrát és Széchenyit állított helyére
:rohog:

Van nekünk sok közös kapcsolatunk, Roosevelt-tel.
- A Makoi születésű Pulitzer Jóska, kivándorolt Amerikába és megvádolta az US-Elnököt Theodore Roosevelt, korrupcióval.
- Erre az Amerikai elnök és J. P. Morgan, a Panama kanál üzletembere bíróság elé citálta Jóskát, rágalmazásért.
- Jóska, megnyerte a pert. Gyere haza Jóska, van otthon is mit tenni! :)

- Theodore Roosevelt volt az elsö amerikai elnök amelyik külföldre utazott. Ez Panama volt. :)
- Érdemes feleleveníteni az életét. Én már csak részben emlékszem de lehet, hogy tévedek
- Az emlékeimben az maradt meg, hogy Roosevelt Afrikába utazott egy 10 hónapos elefántvadászatra :)
- Ennek utána kell nézni. Abban sem vagyok biztos, hogy ott egy magyar csalta el öt Bécsbe Ferenc Jóskához
- Ha jól tudom 1910-ben volt Budapesten is,
 
- Mátyás király alattvalói ugyan földhöz kötöttek voltak, de abban az időben ez normális volt, a magyar parasztot nem importálták
Ebben is tévedsz. Tízezer számra hajtották a földbirtokosok a török által megszállt területekről az embereket a területeikre.
Az hittem alábbhagysz de sajnos nem tudom a Mátyás királyt és Roosevelt szobrát egyformának nevezni.
-
- Mátyás király inkább egy mesebeli figura, míg Roosevelt-el akár személyesen is találkozhattak a szüleink, nagyszüleink Budapesten
Művészeti alkotások .
Egyik valamiért bontásra itéltetett.
De, látom zavar a magyar párhuzam.
 
- Mátyás király inkább egy mesebeli figura, míg Roosevelt-el akár személyesen is találkozhattak a szüleink, nagyszüleink Budapesten
- Mátyás király alattvalói ugyan földhöz kötöttek voltak, de abban az időben ez normális volt, a magyar parasztot nem importálták
- Roosevelt idejében elvileg nem volt már rabszolgatartás csak a kukluxklan gyilkolt bestiálisan.

Kedves Ernoe,
Mátyás király az egyik legnagyobb és leg elismertebb magyar király volt. A mesebeli jellege, amire célzol, a fennmaradt mondákból lehet, mert a nép megőrizte emlékezetében.
De... Mátyás az egyik legkeményebb uralkodó volt. Mindenkivel szemben, egységesen. Ami az importálást illeti, nem lenne rossz utánanézned Mátyás hődításainak, letelepítéseinek, továbbá annak, Mátyásnak összesen hány féle címe és rangja is volt a Magyar Király mellett... (megsúgom - több tucatnyi....) Úgyhogy volt ott elfoglalt ország, betelepítés, letelepítés, hadjáratok etnikai alapon, minden, amit csak el bírsz képzelni.

Azért remélem, nem szeretnéd ledönttetni a szobrát? :)

Nem mellesleg semmivel nem mesebelibb, mint azok a több száz éve élt emberek, akikkel szintén nem nagyon találkozhattak nagyapáink - és micsoda szörnyű vétkeik voltak, le is kell döntögetni még a hírmondójukat is világszerte.

Ezt kultúrbarbarizmusnak és ostobaságnak hívják, Ernoe

Semmi, de semmi köze a nagy jogvédelemhez, vagy jogos felháborodásokhoz. Semmivel nem másabb, mint a máglyába hordott könyvek, meggyalázott és lerombolt vallási helyek és eépusztított könyvtárak, emlékművek.
Értelmetlen, alaptalan, öncélú rombolás - és tökéletesen semmissé teszi azt a szándékot, hogy fellépjetek a rasszizmus, megkülönböztetés, elnyomás, vagy bármi más ellen is.
Igazis - nem, ez már nem kizárólag a vandál csőcselék műve - ezt már szinte te magad is hirdeted itt, mint szent küldetést. Nem is kissé.

Hát - mindössze ennyi a baj (kivonatolva).

Igazis - Roosevelt családja ópiumkereskedésből gazdagodott meg, na az se rossz, valamint a FED nevű igen érdekes magánkézben lévő intézmény az ő egyik kis erősen megtámogatott gyermeke családi alapon... na az se egy rossz ötlet. Van olyan jó, mint egy diszkrimináció. Kedves papája einstandolta a Panama-csatornát, családi alapon szétszedték közép-Amerikát, valamint szépen gyarmatosították a fél világot, igaz, gazdasági alapon, bár katonai erőfölénnyel. Kívánnád még tovább is? Lenne miről beszélni... Nincs itt makulátlan Grál-lovag, Ernoe... ilyen alapon bármibe bele lehet kötni.
 
Utoljára módosítva:
Nem én éltem le egy életet auslanderként, nemkem nincs megfelelési kényszerem, mint neked.
De kíváncsi vagyok miből vontad le azt a következtetést, hogy nem tudom melyik USA elnökről beszélek?

te ezeket a huligánokat tiszteled, ezekkel szimpatizálsz?


Ne csipkelődj velem, mert én rögtön német állampolgárságot kaptam és megváltam a magyartól.
Engem egyáltalán nem zavart, hogy itt másképp volt minden mint a szülőhazámban, sajnos ez most is így van.
Az ismereteidet nem nehéz megsaccolni, hogy mit honnan másolsz azt nem nehéz követni.

image_from_ios__10__1592592209591.jpg

-
Most sem olvastál utána, mert akkor tudnád, hogy itt Portland-ban is kérve kérték az egyetemisták, hogy vegyék le ezeket a szobrokat: "Rendben van, hogy Washington állam alapító de ezért 390 rabszolga az 390 rabszolga"
-
A szobrot egyébként így ahogy van fogják egy múzeumban felállítani mutatva, hogy a rabszolgaságnak vége.
A rendőrség eddig senkit nem tartoztatott le.
-
Az Amerikai Egyesült Államok alapítóinak a többsége tartott Rabszolgákat.
- Így például Benjamin Franklin, James Madison, George Washington. Thomas Jefferson

A függetlenségi háború és a Polgárháború közötti időben volt két elnök akinek a szobrát ledöntötték

1. George Washington (1732-1799) volt az elsö amerikai elnök.
- Washington az apjától egy földet és 10 Rabszolgát örökölt. Az élete folyamán ez a szám 390-re nöt.
- A végrendeletében az áll, hogy a halála után engedjék szabadon az összes Rabszolgáját.
- Ez a nagyvonalúság csak 124 rabszolgát érintett mert a további 200-at a felesége örökölte özvegy-járadékként
- A szabadon bocsájtás feltétele az volt, hogy a rabszolgatartó egy bizonyos összeget ajándékozzon starthoz
- Ezt az apró gesztus úgy meghálálták a volt rabszolgák, hogy mindegyik felvette a Washington nevet
- Washington a "leg feketébb név", az afro-amerikaiak 90%-át (190.000) így hívják. :)

3. Thomas Jefferson (1743-1826) volt a harmadik amerikai elnök, nyakig benne a rabszolgatartásban
- A probléma, hogy ök nem Mátyás Királyok voltak, holott nem tudjuk miként bánt Mátyás az "alattvalóival"
- Az elnökök meg voltak győződve, hogy a feketék a fehéreknél alacsonyabb rendű, nem teljes értékű emberek

Ez a felhang amit minden hozzászólásodból kiérzek.
 
Az elnökök meg voltak győződve, hogy a feketék a fehéreknél alacsonyabb rendű, nem teljes értékű emberek
Ernő miért teszek különbséget a bőrszín alapján??
Nem a rabszolgaság zavar?
Hidd el voltak más bőrszínűek is rabszolgák.
Téged zavartak ezek az esztétikailag szépen kidolgozott művészeti alkotások?
Apropó...környezetedben van vagy vannak szobrok?
 
Már elnézést de hány napja próbálkozik itt több ember bebizonyítani nekem, hogy
- a feketék alacsonyabb rendűek, buták, börtöntöltelékek, kiakarják irtani a "fehér embert".... ez undorító
- Milyen hülyének nézitek ti a másikat, nyilvánvaló hogy rasszista ideológiát szajkóztok
- Nem hiszem , hogy elfelejtettétek volna, hogy mikor ért véget az Aparthed Dél-Afrikában
- Nem hiszem, hogy elfelejtettétek volna a lelövöldözött aktivistákat akik azért küzdöttek, hogy ne legyen szegregáció
- egy buszon utazhassanak, egy iskolát látogassanak az emberek....
- Én nem 500 évvel ezelőtti eseményékről beszélek hanem 50 vagy még kévésebbről...

 
Ernő látom hogy nagy ismeretekkel rendelkezel érdekelne hogy mi volt a baj Kosciuszko Tádé amerikai szobrával??
Meggyalázni tudták de, azt sem tudták kit ábrázol.
Ráadásul a vagyonát a rabszolgák felszabadulására szánta igaz ezt a kérését nem tartották be.
Miért nem lehet szobor parkokba vinné ha már ennyire zavarja őket (buulii van)
jöjjönek magyarországra vagy kérjenek segítséget a magyar kormánytól szívesen segít ebben is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,867
Üzenet
4,730,167
Tagok
610,765
Legújabb tagunk
Szárazka
Oldal tetejére