Fel akarják nyitni a fekete szarkofágot a tudósok, az emberek rettegnek

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 4.

Melitta - 2018 Augusztus 4, 12:43
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mi szabadul rá a világra, ha kinyitják?
  Miután régészek egy érintetlen, kétezer éves fekete szarkofágot fedeztek fel az egyiptomi Alexandriában, a tudósok úgy döntöttek: felnyitják a síremléket.


  A régészeket nagy izgalomban tartja a felfedezés, hiszen Egyiptomban rendkívül ritkán találni érintetlen sírt. Azt egyelőre nem tudni, kit temettek el a gránitkoporsóban. Ayman Ashmawy, az egyiptomi régészeti minisztérium egyik osztályvezetője szerint várhatóan egy magasrangú ember múmiáját találják meg benne.

  A Ptolemaida dinasztia (Kr. e. 305-30) korából származó fekete gránit szarkofág egyike a valaha Alexandriában talált legnagyobb szarkofágoknak: súlya 30 tonna, a hossza 265 centiméter, a magassága 185 centiméter, a szélessége pedig 165 centiméter - írta az Euronews.

  Az internet népe megriadt a szarkofág felnyitásának hírére, és a közösségi oldalakat elárasztották a mémek és bejegyzések, amelyek azt boncolgatják, mi szabadulhat ki, ha felnyitják a fekete gránitkoporsót, amelyet több méter mélyre temettek, ráadásul le is pecsételtek, hogy elásói nyilvánvalóan azt akarták: ami benne van, maradjon is örökre a föld alatt.

  A sírkamrából a szarkofág mellett egy erősen megrongálódott, alabástromból készült férfi mellszobor is előkerült, a kutatók szerint elképzelhető, hogy az elhunytat ábrázolta.

  A kőkoporsót méretei és súlya miatt a helyszínen tervezeik felnyitni, amelyet azonban alaposan elő kell készíteni: mérnökök fogják felmérni a helyszínt, és megfelelő szerkezetet építeni a szarkofág fedelének eltávolításához, amely önmagában 15 tonnás.

  Amint ez megtörtént, a mumifikálás szakértői fogják megvizsgálni a maradványokat, hogy azokat minél jobb állapotban tudják megőrizni.

  Az archeológusok akkor bukkantak rá a síremlékre, amikor az alexandriai Szidi Gaber környékén egy építkezési helyszín feltárását végezték a munkálatok megkezdése előtt, ahogy azt az egyiptomi régészeti törvények előírják. Alexandria a Földközi-tenger partján fekszik, Kairótól mintegy 200 kilométerre északra. A várost Kr. e. 331-ben alapította Nagy Sándor makedón király. A hódítót Kr. e. 305-től I. Ptolemaiosz követte Egyiptom trónján, és a Ptolemaiosz-dinasztia egészen Kr. e. 30-ig, a rómaiak érkezéséig uralkodott.

  Ma.

  upload_2018-8-4_6-42-53.jpeg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 4.

  1. atapata
   atapata
   A felirat és díszítések nélküli szarkofág és a külső mellékletek majdnem teljes hiánya számomra kissé fura,
   Persze ha volt ilyen, azt fosztogatók is eltávolihatták.
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 4
  2. zulufönök
   zulufönök
   Történelmi igazság lenne,ha megtalálnák Nagy Sándor szarkófágját.Hibái és negatív tulajdonságai ellenére,a történelem egyik legnagyobb egyénisége volt.
   advocatus_diaboli, tornando és atapata kedveli ezt.
  3. Polly1976
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Rendesen rám hoztad a frászt! Most azon agyalok, az ágyamba becipelem a kutyát-macskát-még a ciripelő tücsköt is! :o
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Most olyan paff lettem mint a bűvös sárkány, mert nem értem, annak amit írtam, mi köze van a kutyákhoz, macskákhoz meg a tücskökhöz! Ugyanis egyikről se írtam. Írtam koporsóról, boszorkányról, valamiféle modern korban élő nemesurakról, pincéről, légkalapácsról, de kisállatokról nem!
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Te nem írtál, ez tény. De én viccesen megjegyeztem, hogy olyan félelmetes dolgokat írtál le, hogy a FRÁSZ TÖRT KI, s, hogy ne féljek, magam mellé pakolom a macskát, a kutyát, a ciripelő tücsköt is, csak ne legyek az ágyamban egyedül... No ezért írtam, nem másért. Példát, hogy mivel oldja fel bárki is a félelmét, mert ha ezt elolvassa, még 20 éven felülinek is feláll a szőr a hátán, már, ha van nékije, ha nincs, félelmében ki is nő! :o
  7. setni
   setni
   Óvatosan...
   Súlyos következménye lett annak, hogy egy wisconsini férfi hagyta, hogy megnyalja őt a kutyája.
   Greg Manteufel mindkét lábát amputálni kellett. Az orvosok szerint, miután kutyanyállal érintkezett, bakteriális fertőzést kapott, ami az egész testében szétterjedt.
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   "Az internet népe megriadt a szarkofág felnyitásának hírére... mi szabadulhat ki, ha felnyitják a fekete gránitkoporsót"

   Úgy látszik a frigyládás Indiana Jones film valamiféle fóbiát ébresztett az emberekben. :rohog::rohog::rohog::rohog:
  9. Polly1976
   Polly1976
   Vagy a legújabb Tomb Raider :D

Megosztás