Felcsúti kisvasút? Tessék hazamenni, nincs itt semmi látnivaló

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 10.

Melitta - 2017 Szeptember 10, 05:28
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Felcsút az Orbán-kormány csakrája, mert senki másra nem hat, csak rája. Ezzel a kissé bicegős mondókával tisztelgünk a legújabb magyar botrány, az Európai Parlament illetékes bizottságának várható vizitje előtt.

  Az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának német elnöke annak ellenére köti az ebet a karóhoz, hogy frakciótársa, a szintén kereszténydemokrata Deutsch Tamás teljesen kiborult attól az ötlettől, hogy brüsszeli képviselők megnézzék az uniós támogatással épült felcsúti kisvasutat. Pedig, ha felülnek rája, biztosan megnyílik a Föld csakrája. Ezt nem tudtuk kihagyni!

  Szinte beismerő vallomással ér fel az az elemi felháborodás, ami magyar kormánypárti politikusokból szakadt fel annak a hírnek a hallatán, hogy Ingeborg Grässle szeptember végén Magyarországra érkezik egy küldöttség élén, hogy olyan beruházásokat látogassanak meg, amelyeket Magyarország európai uniós forrásokból valósított meg. A német EP képviselő és bizottsága különösen kíváncsi a magyar miniszterelnök szülőfalujában megvalósult beruházásra, amely finoman szólva sem működik nyereségesen.

  A felcsúti kisvonat Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc kooperációjának egyik legismertebb terméke. Talán még az elvakult fideszes szavazók is elismerik, hogy ez egy olyan presztizsberuházás, amelynek semmi gazdasági haszna, a beleölt milliárdok soha nem fognak megtérülni, sőt, minél több kilométert tesz meg a kisvasút, annál több veszteséget termel. Mindezt a magyar és az uniós polgárok kárára teszi a felcsúti aranypáros, amely persze sok hasonlóan értelmetlen beruházást valósított meg az elmúlt hét esztendőben.

  Amit Felcsút a maga valójában megtestesít, az a magyarázata annak, hogy ma a fűszálak is úgy hajlanak a Puskás Akadémia stadionjában, ahogy azt Orbán Viktor akarja.

  A Fidesz vezetői attól tartanak, hogy a bizottság látogatása politikai célt szolgál, hiszen az élesedő választási kampány időszakában mennek el Felcsútra, és szaglásznak körbe a Pancho Aréna, a miniszterelnök háza és a kisvasút által bezárt szabálytalan háromszögben. Nyilván Grässle asszonynak sem véletlenül jutott eszébe a felcsúti kirándulás, de azért azt nem lehet elvárni tőle, hogy csakis olyan beruházásoknak nézzen utána, melyek nem kínosak a kormány számára.

  Deutsch
  bizonyára helyénvalónak találná azt, ha a bizottság kizárólag a 4-es metró körüli visszásságokkal foglalatoskodna, ami az egykori szocialista kormányok ténykedését helyezné sötét tónusba. Egyébként szeptemberi látogatásukkor az EP képviselők ezzel az üggyel is foglalkoznak majd, úgyhogy a pártosság aligha róható fel a bizottságnak.

  De miért fázik ennyire a Fidesz attól, hogy az uniós szervek vizsgálódjanak egy EU-s mértékkel mérve kicsi költségvetésű beruházásnál, ha az történetesen Orbán Viktor szülőfalujában van? Főként azért, mert az ellenőrök is hallottak már ezt-azt Orbán Viktor kedvenc oligarchájáról, és jól tudják, hogy ha ellátogatnak a miniszterelnök szülőfalujába, mindennél jobban érteni fogják, miért lett Magyarország az Európai Unió neveletlen, elkényeztetett, hisztis gyereke. Amit Felcsút a maga valójában megtestesít, az a magyarázata annak, hogy ma a fűszálak is úgy hajlanak a Puskás Akadémia stadionjában, ahogy azt Orbán Viktor akarja. Nem akarják a kormány vezetői, hogy ez az érzés legyen úrrá a bizottság tagjain, hogy elmeséljék a többi képviselőnek a tapasztalataikat, vagy otthon a választóiknak regéljenek arról, hogy mire költik el a pénzüket Kelet-Európában.

  Tudják már azt is sokan Európában, hogy Orbán Viktor Vlagyimir Putyin nagy tisztelője, és hogy számára Felcsút lényegében az egyik rezidencia, ha úgy tetszik, a saját dácsája. Orbán nem véletlenül ideges, hogy közvetlenül a felcsúti családi háza mellett fognak sündörögni az ellenőrök, hogy szakrális hatalmának szimbólumait mustrálgatják olyan brüsszeli bürokraták, akik ellen szabadságharcot hirdetett. Talán nem kellett volna olyan plakátokkal kampányolni, hogy „Állítsuk meg Brüsszelt!” mert az ilyen szlogenek adnak ötletet az uniós politikusoknak arra, hogy megnézzék, kik, és miért akarják megállítani őket.

  Ha most azt fogják javasolni, hogy „Állítsuk meg a felcsúti kisvasutat!, mert semmi másra nem jó, csak, hogy bosszantsák az adófizetőket, azt nyilván Magyarország belügyeibe való beavatkozásként fogják értékelni a magyar kormánypárti politikusok. Pedig, ahogy egy dakota közmondás tartja:”Ha hótaposóra adtál pénzt a szomszédodnak, de ő a kaszinóban játszotta el azt, akkor ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha télen orrfújást hallasz a sátrából.”

  Szeka

  iho_hu_1.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 10.

  1. Koroknay bela
   Koroknay bela
   A napokban Kecskemét felé autóztam, és Jakabszállásnál láttam, ahogy megállt a csordultig tele busz, és még vagy kétszer annyian akartak feljutni, de nem fértek fel. Valamikor ott is járt kisvasút, de megszüntették. Pechkükre nem ott született a bölcs vezér, és a polgármester se gázszerelő. A kisvasút nem ördögtől való lenne, ha olyan helyen létesítik, ahol tényleg szükség van rá.
  2. vazonosito
   vazonosito
   Virág elvtárs megmondta: a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. És ezt is mondta: "Akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján!" ;)
   Piti Sándor kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   "Orbán rémálma: A korruptiokkal foglalkozo EU-államügyészség egyre közelebb nyomult." Lehetett már juniusban olvasni a PESTER LLOYD-ban.
   -
   A korruptioba keveredett államok heves ellenállása melett, 20 EU-állam forszirozza egy független korruptioshivatal (EPPO) létrehozatalát. Ennek a hivatalnak nemcsak joga lenne közvetlen a helyszinen ellenörzéseket végrehajtani hanem közvetlen az országban biroság elé állitani azokat akik EU-pénzeket elharácsoltak. Aki nem hajlando ebbe beleegyezni az egyszerüen nem fog a jövöben pénzt kapni.
   -
   A magyar-lopásgátlo állitolag nem magyar-konform -olvasom.

   "Az Európai Unió újra csúnyán ki akar babrálni a Magyarokkal, de hős honvédő kormányunk, mint az tőle várható, ellenáll, pedig ebben az esetben sem a magyarság Brüsszel célpontja, ahogy azt a vezetőink hangoztatják, hanem az általuk oly nagyon kedvelt “capcara”.
   -
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 10
  4. Ernoe
   Ernoe

   -
   A 2014-es választási kampany ota az "Akácos ut" kedvenc dalom. Bevallom én tudtam, hogy nem fognak favágok jönni Brüsszelböl kivágni az erdeinket de eltudom képzelni a nagy megkönyebbülést a magyar választopolgárok között, amikor Orbánt ujra megválasztották és elmult a veszély. :):):)
   -
   Orbán most is azt állitja, hogy az Európai Unió újra csúnyán ki akar babrálni a Magyarokkal a lopásgátlo törvényével, de majd a hős honvédő kormányunk, mint az tőle várható, ellenáll.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez pontosan így van. Nagyon sok helyi járatot (busz járatot) beszüntettek, a vasút sem jár arra, ezek azok a települések, ahonnét nehéz kikecmeregni, munkába járni. Az igazságot már régen elásták, ne is keressük...
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   No végre, hogy észbe kaptak! A jelenlegi kormány és vezetői pedig vakaródzhatnak kedvükre. Aztán látható lesz az is, hogy döbrögi ki-be gombolja a zakóját/kabátját idegességében, sőt igazítja a nyakkendőjét, amely láthatóan egyre kényelmetlenebb és szorosabb lesz. Nem tudom sajnálni, valahogyan képtelen vagyok az együttérzésre :rohog:
   gödipista kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   S akkor mi lesz?
   Nem lesz itt probléma.
   Jönnek a választások és ismét nyer a jelenlegi kormány...hisz minnél jobban támadják annál jobban összezár az ország.
   udvarfy kedveli ezt.
  8. Melitta
   Melitta
   Hm.. osszezar ugy hogy mar tobb mint 600ezer magyar ment el. NAgy az osszetartas mondhatom. Minnel jobban osszezar annal tobben mennek ki, jovore lehet elerni a 700ezret. Gratula csak igy tovabb. Igy is 560 embernek kell eltartani 520 embert a statisztika szerint. Gratulalunk csak igy tovabb,
   A torvenyek mar regen meg vannak erre is, kotelezo szulotartas, 75 felett nincs akarmilyen gyogykezeles, es meg a magad mozgalom ,mindneki assa meg a sajat sirjat nem tudom hogy all a koztemetesi program, de ez is kesz csak elesiteni kell jol fogjatok ossze, meg annal is jobban kell osszefognotok.
   Mivel majd feles a helyzet ki az altarto es ki az eltartott nem mindegy mert az osszefogasnal ez is szamit.
   Uri huncutsagokra megy a el az adotok vagy a melyszegenysegben az oregekre a gyerekekre oktatasra egeszsegugyre de ha osszefogtok lehet meg Orban ur elhoza a Kanaant a mannaval egyutt.
  9. setni
   setni
   Jövőre választás, mivel a szavazók legnagyobb aktív része a nyugdíjas korosztály akik konzervatívok így nagy földindulás nem várható.
   CasaLoma és udvarfy kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Miért, azoknak érdekük a nagy földindulás, akiknek életükben nem kellett dolgozni egy percet sem?
   gödipista kedveli ezt.
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Na itt jönnek majd meg a gondok. Azok, akik elhagyták az országot, támogatják otthon maradt idős szüleiket. De csak azokat! A többivel, hogy mi lesz? Kb. annyira érdekel, mint őket az én sorsom.
   A szavazótábor meg egye meg azt, amit főzött magának.
   erzsipe, udvarfy és setni kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Azoknak sem.
   Akiknek érdekük lenne azok elmennek külföldre nem fognak a politikai döntésekre várni.
   CasaLoma kedveli ezt.
  13. cat34
   cat34
   Jól elkanyarodtunk a kisvasúttól a választásokig :)

   Egyébként én ha Viki helyében lennék, már régen felültettem volna a híres-neves jóbarátomat, Putyinkát a teljes díszes kompániájával együtt, és megutaztattam volna őket. Ráadásul mindezt duplán :rohog:
  14. szundi53
   szundi53
   A többi is azt eszi. Ez NER egyik alapja. Nincs benne semmi titok. Arra azért kíváncsi lennék, h az ellenzéknek nevezett akármi mit csinál 2010 óta. Duma a fidesz területe, játékvasúthoz, kilátóhoz az Alföldre pézn kell, az nekik nincs. Ennyi idő alatt nem tudtak kitalálni semmi értelmeset? :(
   udvarfy és CasaLoma kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   Nem tudnak...
   Volt a vasárnapi boltbezárás miatti aláírásgyűjtés de, azóta....
   A menekült kérdésben nincs más ötletük..
   A kisvasút és a többi például a fidesz nagyvállalkozói körének erősítése ez meg annyira nem érdekli az embereket de, ha ezt a vonalat erősítenék akkor talán lenne valami amivel fogást találhatnának ..
   Amit most látok az az hogy inkább a saját poziciójukat próbálják bebetonozni nem érdekli őket a nagyobb porond..
  16. rista
   rista
   Csak az orbánt követed, az ellenzéket nem? Nos, elárulom mit csinálnak: töketlenkednek. Ölik egymást, már most van 3-4 min. eln. jelölt. Összefogás semmi. És ezekre a balf.szokra szavazzak? Ne vicceljünk.
   udvarfy kedveli ezt.
  17. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Bízom és remélem, hogy nem jön be a jóslatod.
   gödipista és Melitta kedveli ezt.
  18. szundi53
   szundi53
   A remény hal meg utoljára. Még bármi történhet a választásig. A G-napot se merte megjósolni senki, mégis lege...izték a királyt.
   gödipista és Melitta kedveli ezt.
  19. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   No comment, a kép mindent elmesél:
   [​IMG]

Megosztás