Hírek Feloldják a beutazáshoz előírt egészségügyi korlátozásokat Kanadában

Kanada október 1-től feloldja a beutazókra vonatkozó, a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt egészségügyi korlátozásokat, a belépés előtti kötelező tesztelést, karantént és elkülönítést – jelentette be hétfőn a kormány.

Az utazóknak – állampolgárságtól függetlenül – szombattól nem kell egészségügyi információkat szolgáltatniuk az ArriveCan alkalmazásban, és oltási igazolást sem kell bemutatniuk.

A repülőgépeken és vonatokon szintén eltörlik a maszkviselési kötelezettséget a közlemény szerint.
Úgy ítéljük meg, mostantól változtathatunk a nemzetközi határokon érvényben lévő eljáráson” – jelentette ki Dominic LeBlanc, a kormányközi ügyek minisztere, aki rámutatott, hogy „nagyban javult az egészségügyi helyzet”.

A tizenkét évesnél idősebb beutazóknak eddig be kellett oltaniuk magukat az új típusú koronavírus ellen, hogy Kanadába utazhassanak, valamint a belépés előtt tesztet kellett végeztetniük és tizennégy napos karanténba kellett vonulniuk. A maszkviselést kötelezővé tették a vonatokon és a repülőgépeken.

A kanadai kormány szerint a vírus elsősorban az országon belül terjed. A maszkviselést továbbra is ajánlják a vírus terjedésének megakadályozására.
Az új típusú koronavírus „változatainak behozatala immár nem befolyásolja érdemben a járványhelyzetet az országban” – indokolta a döntést Jean-Yves Duclos egészségügyi miniszter.

A miniszter hozzátette: a naprakész oltottságra kell helyezni a hangsúlyt, mert a vírus „még mindig itt van”.
A tizenkét évesnél idősebbek mintegy 90 százaléka kapta meg a védőoltás két dózisát, a fele harmadik (emlékeztető) oltást is kapott a kormány adatai szerint.
A 38 milliós Kanadában a járvány kezdete óta 4 263 800 fertőzöttet regisztráltak és 45 234 ember halt meg a koronavírus okozta Covid-19 következtében a baltimore-i Johns Hopkins egyetem hétfő délutáni összesítése szerint.

1664277817583.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,798,892
Tagok
615,572
Legújabb tagunk
Kitti03
Oldal tetejére