Felvett egy férfi 1,7 millió hitelt, kifizetett 1,5 milliót, és még 6,4-el tartozik.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

Melitta - 2019 Április 12, 18:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vajon mit fognak rólunk a jövőbeli emberek gondolni?

  Milyen emberek éltek itt, milyen érzések, milyen beállítottság, milyen értékrend szerint töltötték mindennapjaikat?

  Mert mit lehet elmondani egy olyan országról, társadalomról, ahol megtörténhet az alábbi:

  -1 700 000 Ft. hitelt felvett autóvásárlásra egy férfi,

  -1 500 000 Ft-t kifizetett, ennél tovább nem bírta,

  – 3 400 000 Ft. tartozásról állít ki a közjegyző fizetési meghagyást,

  - a bíróság ezt felviszi 6 400 000 Ft-ra,

  -a kocsit bekebelezik, jelenleg leértékelődött lakását elárverezik 4 000 000 Ft-t,

  -utcára kerül még 2 400 000 Ft. tartozással.

  Mindez a nyílt színen zajlik, úgy, hogy

  a hitelesek csoportjának:

  -egyik része nem tesz semmit,

  -másik része erőn felül cselekszik az ügy megoldásáért

  a nem hitelesek csoportjának:

  -kisebbik része messziről némán figyel,

  -nagyobbik része megvetően, lenézően ’úgy kell nekik’ hozzáállással viszonyul,

  a külhoni magyarok:

  -a kormány által lekenyerezve,

  a külföldön dolgozóknak:

  -pedig kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy az egész társadalomra hatással lévő, embereket kisemmiző, évek óta folytatódó csalás sorozatra figyelmet, energiát fordítsanak. Holott az egész gazdasági rendszerbe beleivódva teszik tönkre a magyar kisvállalkozókat, semmisítik meg a magyar embereket hazájukban.

  Tehát egy ici-pici csoport ismerte csak fel, hogy a baj társadalmi méretű, hogy nem lesz gyermekeinknek hol élnie, mert nem lesz HAZA.

  Az egész ország tudja, hogy a földet befektetés céljából felvásárolják azok, kiknek a földműveléshez, állattartáshoz semmi közük.Az egész ország tudja, hogy a média azt tudósítja, amit hallatni akarnak, amit direkt akarnak, hogy tudj. Hazug statisztikákat alakítanak kényük kedvükre. Csökkent a bűnelkövetők száma, csökkent a munkanélküliség, nagyot nőtt a gazdaság, nőtt a fogyasztók bizalma, a nettó átlagkereset: 175 363 Ft., ……

  Az egész ország tudja, hogy a pályázati pénzek politikai ismeretségek alapján jutnak el nyertes gazdáikhoz. Minél közelebb állsz a tűzhöz, annál esélyesebb vagy.

  1,5 milliárd Ft. nyertes pályázat létezik szúnyogirtásra egy nyári idény alatt, miközben valójában a közalkalmazotti munkabér nettó 77 000 Ft. átlagban. Csak kár, hogy ezzel az irtással a vérszívók legrosszabbja nincs megsemmisítve.

  Az egész ország szeme láttára rabolják ki és teszik földönfutóvá a fél országot „devizahitel” szerződésének aláírására hivatkozva.

  [​IMG]

  És a 21. sz.-i Magyarországon élő ember némán hallgat. És végignézi, ahogy Magyarországot megsemmisítik.

  Hogy lett ekkora mértékű a közöny?

  Vajon milyen leírás lesz 150 év múlva a történelemkönyvekben Magyarországról és a megsemmisítés folyamatát végignéző emberekről?
   
  klarissza4 és sropi kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

  1. CasaLoma
   CasaLoma
   Nekem is jó lecke volt! Azóta akkor veszek egy darab új autót, ha kettőre is elég a tartalék pénzem! :)

   Egyébként várom, hogy otthon mikor üt be megint a krach. Mert hogy be fog, az számomra nem kérdés, csak az, hogy mikor.
   Olyan őrült lakásvásárlási láz van, amit egyszerűen nem értek. Vidéken is iszonyatosan elszálltak a lakásárak, pedig szerintem semmi nem indokolja a nagy jólétet. A stadionok meg a kisvasút hozott volna ekkora gazdasági fellendülést, hogy mindenki ennyire költekezik?
   Vagy már elfelejtették az emberek az okát, hogy miért is vannak a kilakoltatások, és megint hitel- hitel hátán vásárolgatnak abban a hiszemben, hogy majd csak lesz valahogy, mert úgy még nem volt, hogy sehogyse volt?
   cat34, tornando és udvarfy kedveli ezt.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Az ilyen hitelek, ha jól tudom, Szlovéniában és Horvátországban is sorban bedőltek. Ott pedig se MNB, se Fidesz, se MSZP, se Gyurcsány, se Orbán nincs, és nem is volt soha.
   Emiatt az okokat én messzebb keresném. Sokkal messzebb.
   Piti Sándor és udvarfy kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Majd az állam megvéd bennünket.
   CasaLoma kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   Ahha! Ha több életed van, mint egy macskának, akkor várjál csak nyugodtan rá! Akkor még a következőkben tudod korrigálni vagy el sem követni a most elkövetett baklövéseidet! :)
   setni kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   A hetvenes években, zürichi törzsasztalunknál megszólított bennünket egy svájci férfi.
   Ismeri a nyelvet, mondta. Nem rég volt Pesten.
   Pontosabban a Csepeli Vasmüveket látogatta meg egy mérnöki csapattal, szakvéleményezésre hívták meg őket.
   Drága lenne a modernizálás, kérdeztük tőle.Modernizálás???? szaladt fel a szemöldöke.
   Az egészböl úgy ahogy van múzeumot kellene csinálni és mellette egy újat épiteni.

   Ennyit a nyugat által tönkretett magyar iparrol.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 13
   analema, setni, Piti Sándor és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. Piti Sándor
   Piti Sándor
   ....fogyasztói társadalomban élünk.A sok birka nyakra főre veszi fel a hiteleket,mert kell az új lakás,ház,autó,8K tévé,....szuper cuccok.Persze az ökör azon nem gondolkozik,miből fizeti vissza...,a lényeg neki is legyen/legyenek drága cuccai.
   "Addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér!"
   Az ilyen eszetlenül gondolkozó embereket egy percig se sajnálom.
  7. DanielXYZ
   DanielXYZ

   Igy van.Emberi borzalmak.

   De hogyan is jutott ez odáig,ahova?
  8. setni
   setni
   Úgy hogy a pénzügyi kultúra magyarországon elég alacsony, tanítani illene , iskolákban fontos a pl: a történelem is de, gyakorlati haszna nem sok van. Inkább gyakorlatiasabb tantárgyak kellenek.
   cat34 és Georgina Bojana kedveli ezt.
  9. eddy56
   eddy56
   Akkor viszont az lenne a jelszo, hogy miert ilyen marhasagokat tanitanak, mikor a tortenelem sokkal fontosabb...(..mert mi is ezt tanultuk es lm mi milyen okosak es bolcsek lettunk tole, bezzeg a mai fiatalok...)
  10. setni
   setni
   Ilyet nem sokan mondanának....
   Történelem , ének rajz. Ezek kellenek de, a pénzügyek fontosabbak.
   De, aki abban nő fel hogy ...nézd audi!!! attól ott csodákat ne várjunk...( a héten egy iskola mellett mentem és jöttek a 10-12 éves lányok majd kigúvadt a szemük mert jött egy 10 éves audi...mintha csodát látnának)
   tornando kedveli ezt.
  11. eddy56
   eddy56
   Nerm mai tema, mert a fiam a 2000-es evek elejen volt kozepiskolas, de az osztalyfonokuk gazdasagi koroket szervezett az osztalyban. 3-4 fos csoportokban voltak es versenyeztette oket a holgy. Palyazatokat kellett irniuk, hitelt kellett intezni banki ugyintezovel( az egyik osztalytarsuk anyukaja ott melozott bankban) elkepzelt gazdasagi problemakat kellett megoldaniuk es hasonlok.

   Ne tudd meg a szulok egyresze mikett mondoitt az osztalyfonoknonek szuloin!
   A lenyege az volt, hogy ez nem felveteli anyag, marpedig egy koözepiskola az egyetemi felvetelire keszitse az O gyerekeiket.
   Hidd el, hogy nem a gyerekek a hhibasak.
   Nagyon regi pedagogiai aranyigazsag, ami felett meg a tanarok zome is hajlamos elsiklani: a gyerekeink nem azt tanuljak meg elsosorban amit tanitani szeretnenk nekik, hanem azt ahogyan viselkedunk
   setni kedveli ezt.
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ha tudnám, de nem tudom. Csak a tragédiákat látom. No meg azt, hogy az emberek magukba szállva, sanyarú képpel ülnek a buszon, villamoson, vonaton... Nézik a mexikói sorozatokat a tévében és örülnek annak, ha tudnak főzni/sütni az olcsóbbik nyersanyagokból. A piacok - nézd meg, nem én találtam ki! - kevés vásárlókkal működnek. Még a kádári időkben is, ünnepek előtt tolongtak a piacokon, a boltokban. Most hatalmas a választék, mindenből - de nincs pénze az emberek többségének.
   Amit leírtam, az kemény és igaz.
   Amit elítélek, hogy a Facen arra biztatják az embereket, ne fizessenek, indítsanak pert. No, most óvatos duhaj lévén én mindenkit lebeszélnék erről. Ha bárki is segíteni szeretne/akarna, akkor központilag lenne változás. De nincs. Egyenként indítsanak az emberek pert? Miből fizessék az ügyvédet? No most egyszerű paraszti ésszel átgondolva, egy kétlábú halandónak, egy devizás pucér fenekű kárvallottnak, soha, de soha nem lesz annyi pénze, mint a vele szemben álló banknak. A bank meg tudja fizetni a legjobb ügyvéde(ket) akár többet is, aztán mit ér a vele szemben ágálkodó?! Semmit. Legfeljebb, még a bírósági költségeket is a nyakába varrják. Kegyetlen dolog ez, kegyetlen.
   Kusza Szem és a fityesz addig húzta a mindenféle megbeszéléseket, amíg jól feltornázták a svájci francnak az árfolyamát. Nem is folytatom, mert sírhatnékom lesz/van...
   Nem akarnám a történelmünket akár az ókorig vissza pörgetni, de tény, hogy már az Antall József is nem a köznép javát szolgálta... Nem is értem, miért emelték olyan magasra?! Szépen tönkre vágta az országunkat, ő vágta az első baltacsapást a rönkjeinkre...
   cortes kedveli ezt.
  13. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A történelmet többnyire hamisítják. Az éppen "uralmon" lévő kormány úgy íratja, úgy taníttatja, ahogy az neki a legjobb... Olyan is előfordul, hogy az igazság köszönő viszonyban sincs azzal, amivel tömik a lurkók fejét...
   tornando kedveli ezt.
  14. michiko
   michiko
   Pont a héten beszélt férjem egy Eszközkezelős ellenőr emberkével (az a sztori, hogy a szomszédunk felvett hitelt, nem törlesztette stb, mind ismerjük. Ő nem lakik a házban, hanem máshol igyekszik boldogulni, mi küldjük utána a postáját, intézzük azokat az ügyeit, amit nélküle tudunk), ő mondta, hogy iszony bukta lesz az egész rendszer, ha nem fogják elkezdeni tömegesen visszavásárolni az emberek az ingatlanokat. A környéken a legtöbb ilyen ház már évek óta lakatlan sok az összedőlés határán, hatalmas mennyiségű pénzébe kerülne az államnak, ha a kezében maradnának és a későbbiekben kezdeni is akarna velük valamit, sokat már most nem lehetne eladni csak bontásra.
   Azt mondta az emberke, hogy ugyanez lesz a CSOK-os házakkal is, ha valami beüt. Mert ott ugye nem csak az a ciki, ha nem lesz meg a vállalt gyerek, hanem akár közüzemi tartozás esetén is elesik a család a kedvezményes hiteltől, és közel a duplája lesz a törlesztő részlet. Onnantól megint egyenes út a híd alá.
   tornando, CasaLoma és Georgina Bojana kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez a tragédia, hogy a rászorultaktól többszörösen bevasalták a pénzt. S, elverték, elharácsolták, aljas módon... De nem is mérgesítem magam, mert a végén még én gebedek bele, s ők dörzsölik a markukat továbbra is. Ebből van elegem, de nemcsak nekem. Többeknek. A hazugságból, a csalásból, abból a sok aljasságból, amit elkövettek és el is követnek ellenünk. Mert még mindig nem hagyták abba. Építik a stadionokat, templomokat és nem Magyarországon, hanem Romániában és máshol... Itthon minden süllyed. S, még van arcuk azt hazudni, hogy őket megválasztották. Igen, igen, biztosan voltak, akik rájuk voksoltak krumpliért kolbászért, bejelentett lakáscímért, Ukrajnában ledolgozott évek után, magyar nyugdíj, ráadásul több, mint az itthoni átlag. Nem folytatom... Undormány ez az egész. Ráadásul már előre rettegek attól, hogy analfabéták húzzák a keresztet ránk, a mi fejünkre... No meg azok, akik (talán) csak köszönni tudnak magyarul, no meg az erdélyiek, akik nem itt élnek, határon belül - a mi fejünkre, a mi jövőnkre. Nincs joguk!
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Sajnos, de igazad van!
  17. eddy56
   eddy56
   Akkor egy mai hir, amire kicsit buszke vagyok, meg ha semmi kozon nincs is hozza:

   Az idén kilencedszer megrendezett Európai Leány Matematikai Diákolimpián (European Girls’ Mathematical Olympiad, EGMO) Kerekes Anna aranyérmet, Hámori Janka ezüstöt, Kocsis Anett és Mészáros Anna bronzérmet szerzett, írja a Qubit.

   Az április 7-13 között Kijevben megrendezett versenyen összesen 49 ország 196 versenyzője vett részt. Magyarország összesítésben a 8. lett.


   https://index.hu/techtud/2019/04/13...anna_hamori_janka_meszaros_anna_kocsis_anett/
  18. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Ez igy igaz. A mai napig alacsony a tudásszint. Meg a képzettségi szint is.
   Frissen végzett közgázosoknak tettem fel egy társaságban az egyszerü alapkérdést abban a világban,ahol mindent a pénz látszik uralni,mozgatni: hogy keletkezik a pénz? Jó nagy süketelés ment, nem tudták a választ.

   S pont ezért lehetett az egyszerü népeket egy deviza kölcsönnek látszó határidös deviza swap tenderbe belekényszeriteni.
   A HUF kamatlábát az MNB 7-11 %-n tartotta....a CHF-é meg 0,9-n volt. Világos volt a terelés iránya.

   S erre az SNB irásban, levélben hivta fel a figyelmet.
   Az eredmények ismertek.

   Nagyobb volumenü játék volt ez. A cél egy egy csomó jó ingatlant a megszerzése lett volna, a becsérték feléért
   Utoljára módosítva: 2019 Április 13
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  19. eddy56
   eddy56
   Sajna nem tereles, hanem egy penzugyi teny
   A hitelkamatlabak mindig az inflacio mertekehez kothetok.
   Akkor ez volt a realitas.

   Az ingatlanok megszerzeserool csak annyit, hogy a bankok mindenhol a vilagon ttele voltak jo, de eladhatatlan ingatlaokkal. Amerikaban bankok buktak ebbe bele! Nalunk toredek annyi ingatlan kerult banki tulajdonba mint mashol. A bankok altalaban hitelbehajto cegeknek adtak el a koveteleseiket, a tenyleges ar toredekeert.
   Igazabol ez egy olyan hitel volt, ami senkinek sem jo!
   A feneseg az ebben a dologban, hogy a bankok a veszttesegeket at akarjak haritanik meg ma is az ugyfelekre
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  20. DanielXYZ
   DanielXYZ

Megosztás