Ferenc pápa: A nagy halakat kéne elfogni

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 23.

Melitta - 2014 Október 23, 17:31
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem csak a halálbüntetést kellene eltörölni Ferenc pápa szerint, hanem az életfogytiglani börtönbüntetést is. Az egyházfő csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadva beszélt erről Vatikánban.

  Ferenc pápa szerint az életfogytiglani börtönbüntetés sem más, mint rejtett halálos ítélet. Azt mondta, az igazságszolgáltatás nem bosszúállás és jó lenne, ha a börtönt több helyen a büntetés másfajta letöltésével helyettesítenék.

  Szerinte az utóbbi évtizedekben elterjedt az a meggyőződés, hogy a büntetőjog a legkülönbözőbb társadalmi problémákra adhat megoldást, ezek megoldására azonban egy "másfajta szociális, gazdasági, politika és társadalmi befogadás szükséges".

  A pápa figyelmeztetett arra is, hogy a halálbüntetés esetében is fennáll a bírói tévedés lehetősége, vagy önkényuralmi rendszerek a politikai máskéntgondolkodók megbüntetésére, vallási és kulturális kisebbségek üldözésére használják azt.

  Ferenc pápa a börtönkörülmények javítását is sürgette, és kínzásnak nevezte a maximális biztonságú börtönökben való büntetést is. Az egyházfő felszólított "minden keresztényt és jóakaratú embert", hogy küzdjön a halálbüntetés eltörléséért és a börtönkörülmények javításáért a szabadságuktól megfosztott személyek emberi méltóságának tiszteletben tartása jegyében.

  Az igazságszolgáltatás különböző témáit érintve Ferenc pápa súlyos bűncselekménynek nevezte a korrupciót, hangsúlyozva, hogy nem csak a "kis halakat" kell büntetni, hanem elsősorban a "nagy halakat" kell elfogni. Az egyházfő kijelentette, a politikai vezetők bűnrészesek abban, hogy milliók élnek a szegénység csapdájában.

  Index

  fernc papa.jpg
   
  Kyra_ kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 23.

  1. hg1dmt.
   hg1dmt.
   Ferenc pápának családot kellene alapítani, és kiköltözni a Vatikánból, mondjuk valamelyik észak-keleti megyénkbe.
   És mikor az öreg édesanyját megerőszakolják, a gyermekeit rettegésben tartják, őt pedig megkötözve kirabolják, akkor újra gondolhatja a megállapítását.
  2. magdusis
   magdusis
   Ferenc pápa már öreg.
  3. analema
   analema
   A pápa feltalálta a spanyolviaszt, ezzel a nagyhalas ötlettel.
   Egyébként meg a saját egyházának alaptanításait képző Biblia, amit az elvileg ő általa képviselt Isten ihletett nagyon sok esetben említ halálos bűnöket. Sokkal szigorúbb és sokkal több esetben, mint a ma létező országok törvényei. Maradi vagy nem, egy egyház nem asszimilálódhat a társadalmi igényekhez.
   pyrcilla, hg1dmt. és Ernoe kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   Bocsánat, ha nyitott kapukat döngetnék, csak a fogalmak...
   A halálos bűn nem azt jelenti, hogy halálbüntetés jár ér érte. A halálos bűn súlyos bűn, amiért az elkövető a halála után a pokolra kerül. Ha megbánja, és Isten bocsánatát kéri, akkor a pokol sztornó.
   Ez nem igazán vethető össze a ma létező országok törvénykezésével.
   pyrcilla, Ernoe és kágyula kedveli ezt.
  5. blober
   blober
   Ez a pápa egy okos barátságos ember de most inkább maradt volna csöndben. hgmdnt. -nek igaza van. A világon még nagyon sok észak-keleti megye van. Pl. Brazilia, Honduras stb. stb. stb. Kicsit furcsának tünik, hogy emberek akik bestiális kegyetlenséggel megölnek embereket, fiatalokat, idöseket egyre többet kell tenni azért, hogy életüket az emberi méltóság figyelembe vételével a legnagyobb kényelemben élhessék. A börtönök standardja minimum egy három csillagos szállodának feleljenek meg. Régen a társadalmak bünözö ellenesek voltak. Most valahogy minden átfordult. Már az áldozat nem is érdekes.
   KatherineYork, pyrcilla és hg1dmt. kedveli ezt.
  6. blober
   blober
   Igaz! De ha a szemet-szemért, fogat-fogért nézzük az önmagáért beszél. Szóval ha valaki megeröszakol és megöl egy kislányt és elmond néhány Mi Atyánkot akkor minden el van felejtve? Kicsit egyszerü lenne.
   KatherineYork, hg1dmt. és cdurmol kedveli ezt.
  7. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   ez nagyon ,de nagyon nehéz dolog csak ugy hirtelenjéböl itélkezni . Az biztos , hogy sok helyen jobb környezetben ellét´´asban van részük a börtönben mint a kint élö"civileknek ". Meg ugye van ám kiló számra reszocializáló program milliokért , de az áldozatokkal a kutya sem törödik , mert ugye miért is ? De azért kicsit belekell kruttyognom , hiszen nagyon sok fentemlitett hely és ország problémái , magunk csinálta gazdaságpolitikai eljárás áldozatai . tegyük fel most nem a mi Nemzeti kissebbségére gondoljuk , hanem akkor vegyük csak Brasiliát . Ugye ott hatalmas olajföldeket tárnak fel az ott élö emberkéket elküldik a halálf..ra . Vagy ugye lett épitve az a fránya nagy Vizerömü , a Németek azthiszem a Krupp vagy melyik egy hatalmas vasgyárat épitett mely ha jól tudom pont ugy nem müködik mint a Berlini repülötér . Aztán lehetne sorolni tovább a halál svadronokat a koksz bárok által . De igy a mi kezünk is félig meddig benne van a kakiban . Hiszen a mi pénzünkön lesz sokminden finanszirozva ott . Nem ??? Hiszen nálunk is ott keleten Diosgyörött minden nagy vállalat , Tsz bezárt ahol dolgozni lehetett . Ha meg közmunka lenne akkor rohan az ARD vagy más nyugati hirközlö média , hogy milyen embertelen eljárás van Magyarországon , de munkát öksem adnak !
   Abban igaza van , hogy a nagyhalakat kéne elösször elkapni , de kit ? Hol kezdjük el ?? Monsató vagy Tony Blair vagy hol ?? és ki itélné el ?Mint az Angolok Pinochet-tet ? Kemény dió .
   cdurmol kedveli ezt.
  8. cdurmol
   cdurmol
   A szemet-fogért elvet az Új testamentum adakta helyezte, a "ha megdobnak kővel" elvet helyezve a helyébe.
   A halálos bűnök bocsánata megbánásos alapon csak Istenre vonatkozik, nem a társadalomra. A gyóntató pap feloldozást ad, de elküldi a rendőrségre a bűnöst.
   Ernoe kedveli ezt.
  9. blober
   blober
   Azért Brazilia akármilyen sok is a bünözö de azért az odatelepitett gyárak munkát adnak több millió embernek amiböl még több millió él. De Braziliának van egy fejlett gazdag része akik az ott gyártott dolgok nagy részét fel is tudják vásárolni. A többi megy exportra. Sajnos ha embereknek el kell költözni az olajmezökröl akkor el kell költözni. Brazilia 200 milliós ország és a közösség érdeke elöbbre való. Magyarország helyzete egész más. A KGST ha nem is adott nagy gazdagságot de egy bizonyos biztonság volt a keleti országok egymás közötti kereskedelmével. A rendszer változással nagyon durván elöjött a lemaradottság a gazdaságtalan termelés és minden ami ezzel jár. Ennek a levét issza az ország a mai napig is.
  10. blober
   blober
   Hát, igy is furcsának tünik. Itt ül most a börtönben egy ember aki két lányt eröszakolt és gyilkolt meg, természetesen különbözö alkalmakkor és vizsgálják, hogy van e köze egy harmadikhoz. Ha elfogadjuk, hogy feloldozásban, megbocsájtásban van része ennek az embernek is az egyház részéröl akkor tényleg kérdés, hogy meddig tart ez a türelem? Sztálinnak húszmillió ember köszönheti a halálát. Adolf Eichmannak is néhány millió. Valahol kell legyen egy határ. Jó, Eichmannt felakasztották ö bünhödött de Sztálin szép csenben halt meg.
  11. vandorcsillag
   vandorcsillag
   terez_anya_.jpg Ferenc pápának nem kifelé kellene kacsingatni hanem először is a Vatikánban rendet tenni,aztán lehet átmenni a "szomszédba".
   pacisi, hg1dmt., nagymami2 és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. tornando
   tornando
   Nem az egészére kívánok reagálni csak a most beidézett részére:
   "Az igazságszolgáltatás különböző témáit érintve Ferenc pápa súlyos bűncselekménynek nevezte a korrupciót, hangsúlyozva, hogy nem csak a "kis halakat" kell büntetni, hanem elsősorban a "nagy halakat" kell elfogni. Az egyházfő kijelentette, a politikai vezetők bűnrészesek abban, hogy milliók élnek a szegénység csapdájában."
   Ez a rész teljesen jó meglátású
   Mert az igazságszolgáltatás alól kibújnak a főbűnösök
   Mert a törvényeket Ők alkotják
   Mert rettenetes jogászi apparátus védi őket
   Ugyanakkor fel szeretnének mutatni eredményeket a köz megnyugtatására
   Ezert csinálnak statisztikát meg kirakati eredményeket a kishalak megbüntetésére
   --------------
   A politikai vezetők pedig teljesen felelősek a szegénységért.
   Nem csak bűnrészességről van szó
   Hiszen rajtuk áll a gazdaságpolitika
   A szegénység politika léte milyensége, vagy nem léte
   A korrupció szintén a politika felelőssége
   Mert a korrupció jelenléte a hivatalokban állami intézményekben van
   A rendőrség is állami intézmény,ott is jelentkezik a korrupció
   Természetes hogy mindezek összességéért a politikusi csapat a kormány a felelős
   Őket nevezi nagy halaknak
   De nem beszél arról milyen büntetési módot szán nekik
   És milyen gyakorlati módját tud
   A kiátkozáson kívül
   Ezért csak martadnak a szavai szép szavak
   Utoljára módosítva: 2014 Október 24
   pacisi, Melitta és kágyula kedveli ezt.
  13. tornando
   tornando
   Te nem vagy öreg?
   Miért lenne Ferenc pápa öreg?
   77 éves és jó erőben van úgy tévén át látszik a mozgásán
   Voltak öregebb pápák is 84 81 91
   Utoljára módosítva: 2014 Október 24
   pacisi kedveli ezt.
  14. Ajuda67
   Ajuda67
   Vannak területek, ahol az életfogytiglan az egyetlen lehetséges megoldás arra, hogy az elkövető ne kövesse el újra a tettét.
   Ennél "költségtakarékosabb" lenne a halálbüntetés, de ezt csak mély cinizmussal mondom, hiszen minden helyzet egyéni.
   A korrupció felszámolása kb. olyasmi, mint a prostitúcióé.
   Gyakorlatilag az emberiséggel egyidős, és sanszosan nem holnap lesz a napja, hogy eltűnjön.
   Csakhát ez a farkába harapó kígyó esete. A nagyhalakra nem horgásznak, mert a másik nagyhal nem ad arra utasítást, mivel netán róla is kiderülhetne valami, ha az az első nagy hal dalra fakad.
   pacisi és Ernoe kedveli ezt.
  15. mgiga61
   mgiga61
   Ferenc pápa az egyház feje.Remélem senki sem gondolja komolyan,hogy mást hirdessen mint amit fent olvastunk.Ahogy szokták mondani "valahol el kell kezdeni".Úgy értem az emberek jó útra térítését.Ha az emberekben több lenne az empátia és a gazdagok nem a szegények árán gazdagodnának meg... stb. akkor még a börtönökre sem lenne szükség.Tudom ez utópia.Az is igaz,ha az erőszakra erőszakkal válaszolunk,akkor csak eldurvulnak a dolgok.
  16. magdusis
   magdusis
   Hát igen;attól tartok,ha engem kérne meg,biztos ,hogy igent mondanék.Jó parti.
   De örökbe kellene fogadni gyereket is,anyát is.Ami nem baj,benne lennék,nem ragaszkodnék a szőke-kék szemű gyerekekhez,sőt elolvadok a meleg barna szemektől.
   Ajuda67 kedveli ezt.
  17. vandorcsillag
   vandorcsillag

   magdusis,biztos vagy benne,hogy jó parti?
   Hasonló a hasonlóval, vagy éppen az ellentétek vonzzák egymást?
   ...A Katolikus Ferenc Pápát nevezték meg fő vádlottként a katolikus árvák embrekereskedelmét érintő ügyben. Ferenc Pápát arra fogják kérni, hogy védje meg szerepét az argentin junta alatt történt gyermekkereskedelemben az 1970-es évek Piszkos Háborújában. Az árva gyerekek és az eltűnt politikai foglyok esetének tárgyalását 2014 március 31-ére tűzte ki a brüsszeli nemzetközi bíróság...
   Igaz vagy hamis a hír?

   http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/03/ferenc-papat-megvadoltak-az-arvak.html#.VEpgeSs3n1Y
   pacisi kedveli ezt.
  18. magdusis
   magdusis
   Hát,erre nem gondoltam,az igaz.De lehet,hogy megbánta,vagy jóvá is akarja tenni.Igaz ,nem figyeltem az esetet,csak homályosan emlékszem,hogy volt valami.
   Akkor viszont nem találtak jobb múltú embert pápának?
   Én csak arra gondoltam hogy mennyi jóra lehetne használni az esküvő utáni közös vagyont.Meg aztán ,ha finomakat kapna enni,hamar özvegy lehetnék az örökséggel.Kivéve,ha aláíratna valami papírt előtte,akkor viszont törlődik a jó parti ,mint olyan.
   Még van időm meggondolni,amíg előadódik a helyzet....
   Ajuda67 kedveli ezt.
  19. vandorcsillag
   vandorcsillag

   :rohog:
   majd te leszel a gyóntatója,kiszabol jó pár miatyánkot,üdvözlégyet és már meg is van bocsájtva Isten földi helytartójának.
   pacisi kedveli ezt.

Megosztás