Hírek Ferenc pápa szerint a homoszexualitás nem bűncselekmény

Ferenc pápa bírálta azokat a törvényeket, amelyek a homoszexualitást bűnnek minősítik, és azt mondta: Isten minden gyermekét ugyanúgy szereti. A pápa felszólította az ezen törvényeket támogató katolikus püspököket, hogy fogadják el az LMBTQ-embereket az egyházban, írja az AP hírügynökség.

A pápa az AP-nek adott interjújában úgy fogalmazott: homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény. Azt mondta, hogy vannak olyan katolikus püspökök, akik támogatják azokat a törvényeket, amelyek kriminalizálják a homoszexualitást vagy diszkriminálják az LMBTQ-közösséget, és elismerte, hogy korábban ő maga is a „bűn” kifejezéssel utalt erre a kérdésre, de ez alatt nem az igazságszolgáltatásban használatos kifejezést értette.
„Ezeknek a püspököknek meg kell térniük” – mondta, utalva a melegellenes törvényeket pártoló püspökökre, hozzátéve, hogy „gyengédséget kell tanúsítaniuk, ahogy Isten is mindannyiunk iránt tanúsított”.

A The Human Dignity Trust szerint világszerte mintegy 67 ország vagy joghatóság kriminalizálja az azonos neműek közös beleegyezésén alapuló szexuális tevékenységet, amelyek közül 11 ki is szab vagy kiszabhat halálbüntetést érte. Szakértők szerint még az is hozzájárul az LMBTQ-közösséggel szembeni zaklatáshoz és erőszakhoz, ha ezeket a törvényeket végül nem érvényesítik.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete rendszeresen felszólítja az országokat a homoszexualitást kriminalizáló törvények megszüntetésére, arra hivatkozva, hogy ezek sértik a magánélethez és a megkülönböztetés-mentességhez való jogot, illetve megsértik az országok azon nemzetközi jog szerinti kötelezettségeit is, hogy kötelesek minden ember emberi jogait védeni, függetlenül azok szexuális irányultságától vagy nemi identitásától.
Ferenc pápa azt mondta, hogy ezen törvények ellen a katolikus egyháznak dolgoznia kell. A katolikus egyház katekizmusát idézte: a melegeket üdvözölni és tisztelni kell, és nem szabad marginalizálni vagy diszkriminálni őket. Azt viszont szintén kijelentette, hogy az egyház szerint bűn a homoszexualitás, de ugyanabban az értelemben, ahogy bűn az is, ha nem jótékonykodnak egymással az emberek.

Bár a pápa valóban haladóbb szellemű, mint elődjei, a katolikus LMBTQ-közösség bírálta a Vatikán doktrínahivatalának 2021-es rendelete miatt, amely szerint az egyház nem áldhatja meg az azonos neműek szakszervezeteit, „mert Isten nem áldhatja meg a bűnt”.
A Vatikán 2008-ban nem volt hajlandó aláírni azt az ENSZ-nyilatkozatot, amely a homoszexualitás dekriminalizálását szorgalmazta, mert kifogásolta, hogy a szöveg túlmutat az eredeti kereteken, és problémásnak találta a nyelvezetet a „szexuális irányultságról” és a „nemi identitásról”. A Vatikán akkori közleményében arra buzdította az országokat, hogy kerüljék el a melegekkel szembeni „igazságtalan diszkriminációt”, és szüntessék meg velük szembeni agressziót.

Nagy Nikoletta

1674649576301.png
 
"Ferenc pápa szerint a homoszexualitás nem bűncselekmény" - na végre, a Klerus fele legalizálva lett. :)

Ezzel ellentétben XVI. Benedek posztumusz kiadott könyvében óva int a szemináriumokban működő "meleg kluboktól".
Benedikt könyvében amiatt is csalódott volt, hogy hazájában nagy ellenállásba ütközött.
Ezért utasította, hogy a Mater Ecclesiae kolostorból való kilépése után írt szövegeit csak halála után szabad kiadni:
A körök haragja ellenem Németországban olyan nagy, hogy minden szavam megjelenése azonnal gyilkos felháborodást vált ki. Ez azt akarja, hogy megkíméljem magam és a kereszténységet."

Azt is nehezményezte:
"A könyveimet olvasva rajtakapott diákokat alkalmatlannak tartották a papságra. Könyveimet ártalmas irodalomnak álcázták, és úgymond csak titokban olvasták."

Benedek könyvét Elio Guerriero olasz teológus és Benedek egykori magántitkára, Georg Gänswein érsek szerkesztette.
2021-ben Gänswein bírálta a templom egyes részeinek állítólagos "szivárványszín-módszernek" való áttételét (írja a queer.de)

Orbán Viktor miniszterelnök kormánya egy kampányt folytat a kisebbségek ellen, a kritikusok szerint a kérdés már régen felváltotta a menekültekről szóló vitát a közéletben.
 
A teljes igazság; a Pápa valóban kijelentette, hogy a homoszexualitás nem büncselekmény.

De az interju szerint azt is hozzátette rögtön a következö mondatban, amit a topiknyitó "elfelejtett valahogy", hogy azért a homoszexualitás bün.

Mást nem is nagyon tehetett, mert az a Szent Biblia felülbirálása lenne, lásd Mózes 3, 22
"Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az"
 
A teljes igazság; a Pápa valóban kijelentette, hogy a homoszexualitás nem büncselekmény.

De az interju szerint azt is hozzátette rögtön a következö mondatban, amit a topiknyitó "elfelejtett valahogy", hogy azért a homoszexualitás bün.

Mást nem is nagyon tehetett, mert az a Szent Biblia felülbirálása lenne, lásd Mózes 3, 22
"Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az"

A "szent Biblia felülbírásához" csak annyit, hogy se Mózes se Jézus nem volt keresztény, ugy hogy mi köti a Pontifex-et több ezer éves kijelentésekhez?
Továbbá azt is megjegyezném, hogy a "szent könyveket" cenzúrázni kellett, több ezer helyen töröltek belölle mert a mai ember számára embertelenségekkel volt tele.

- Megértem, hogy egy kis ember-csoport számára a szaporodásnak prioritása van a szexuális kielégüléssel szemben, a zsidoknál még a rabbinak is van felesége.
- Ezzel ellentétben a keresztény katolikusok, mint a pápa, férfi és női klubokban, rendházakban élnek.
- A Vatikán államban a férfiak dominálnak, a nők aránya nemrég még alig érte el a 18%-ot, az utóbbi időben felment 23%-ra.
- Tehát a Pápának nagyon kevés női alkalmazottja van, a férfiaknak pedig megvan tiltva a szex. (se ide se oda nem vonzódhatnak)
- A Vatikán államban születik a leg kevesebb gyerek
- A kereszténységnek csak egy iparágat köszönhetünk, a gyertyagyártást, amivel apácák foglalkoztak
- A felhasználásuk, ahogy azt egy röntgen-asszisztens mesélte nekem - sokoldalú

- A vallások szerint az ember egy mennyei fazekasmesternek köszönheti a létét, és igy a vágyait és a szabad akaratot is.
- A fazekasmester volt aki az öröm forrását az urináló szervünkbe kombinálta direkt a végbél mellé.
- Vajon mit gondolhatott a tervezés közben?
- Meg kéne kérdezni az eresztény pártot de ök elbocsájtották azt a tagjukat aki ez után a rejtély után kutatott.

- Komolyra véve a szót, Mózes idejében a földön talán 5-10 millió ember élt.
-A muszlim közösségekben a férfiak között nagy a konkurencia mert ott a tehetősebbek akár 4 nöt is mondhatnak egyidöben a magukénak, míg a többi hoppon marad.
- A keresztények ímmel-ámmal de elfogadták a többnejűséget de nem real time hanem "time sharing".
- Kezdetben ehhez meg kellett halnia az élettársnak, aztán kitalálták, hogy válás után is lehet házasodni, feltéve, hogy elötte az "aktus nem történt meg"
- A bizonyítási eljárás igen egyszerű, egy tanúnak eskü alatt igazolnia kell, hogy a penetráció nem történt meg.
- Én ismerek valakit aki igy mint "harmadik" személy már tanúskodott a barátnőjének.

- A szexualitás egy fontos dolog az ember életben de ne tegyünk ugy, mintha minden intimitást gyerekszülés követne.
- A földlakók száma nemrég túllépte a 8 milliárdot.
- Afrika népessége azóta ugrott meg, hogy "elvittük nekik" a Jézus-hitet és megtiltottuk a családtervezést.
- Afrikában ma több keresztény él mint Europában, ezt tudnia kéne a magyar kormányfőnek.
 
Utoljára módosítva:
A buncselekmény olyan tett, amit az adott állam a buntetotorvenykonyvben szankcional!

A homoszexualitas nem buncselekmény onmagaban semmit nem jelent, mert csak azokban az orszagokban igaz, hol ez nem buntetendo, minden mas helyen viszont , a homoszexualitast nem szabad buntetni a helyes!

Ami lényeges még szerintem, hogy vannak fogalmak, amiket a buntetotorvenykonyv nem sujt buntetéssel, de etikailag megkérdojelezik.

Ami igazan jelentos ebben a kijelentésben az az, hogy a pápa felszolitja benne a katolikus egyhaz képviseloit, hogy fogadjak el ezeket az embereket, és ne kozositsek ki oket a nyajbol!

Kihangsulyozta azt is, hogy a katolikus egyház képviseloinek dolgozni kell az ellen , hogy torvenyb en kriminalizaljak a homoszexualitast.

Egy sor olyan elorevivo, és a másság elfogadását jelento mondatot tett, amit minden katolikus vallasu embernek meg kell fogadnia, és minden nem katolikusnak el KELLENE ismernie!

Ami pedig az ezt megelozo hozzaszolast illeti, a pápai megszolalas legfontosabb része, hogy az ember ember elleni gyulolete ellen szol, nem politikai programbeszed, ami ennek vagy annak az államnak a vgfezetojet iteli el!
 
Az elhunyt nyugdíjas pápa a pedofíliát bün-nek és nem bün-cselekménynek nevezte.
A bün-bocsánatot a papok elintézik egymásnak a gyóntatószékbe és ezért nem került sok bűncselekmény oda ahova való, világi birák elé.
 
327023131_1100925971307610_7656773215151870615_n.jpg


Huncut apácák! :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)
VasMacsi wrote on Animya's profile.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy ennyi időt és munkát fektettél a Lara Adrian sorozat 9. részének fordításába! A fordítóprogrammal készült verziók olvasása inkább bosszúságot, mint örömet okoz. Szóval, ha van rá indíttatásod, ne fogd vissza magad és fordítsd le a további részeket is. Velem együtt sokaknak okoznál vele örömöt! Minden jót kívánok!

Statisztikák

Témák
37,560
Üzenet
4,648,855
Tagok
606,072
Legújabb tagunk
Kanyicska Anikó
Oldal tetejére