Feudalizmus Magyararorszagon?

pitti témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2016 Február 14.

 1. pitti

  pitti Állandó Tag

  Elnezest, nem igazan tudom, hogy hova kellett volna nyitni ezt a topikot.
  Azt is elore kell kozolnom, hogy ez csak az en erzesem es nem kinyilatkozott "franko".
  Miota eljottunk Magyarorszagrol 1984-ben 20 even keresztul nem foglalkoztunk a Magyar belpolitikaval. Nem ismertuk a politikai jatekosokat dekadokon keresztul.
  Az elmult par evben elkezdtem kovetni a Magyar politikat es gazdasagot.
  Az az erzesem, hogy magyar orszagnak semmi koze a kapitalizmushoz es kapitalista demokraciahoz.
  Az az erzesem, hogy Magyar orszagban a haboru elotti feudalizmus vette at a stafeta botot a "szocializmus" utan.
  Az "uram-batyam" jellegu megelhetes es elnyomas, es meg mindig az allami beavatkozas a mervado a szabad piac elleneben.
  Errol szeretnem hallani a velemenyeteket.
   
  Beka Holt és Melitta kedveli ezt.
 2. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Pitti ,
  magam nem vagyok ebben annyira járatos , de tudod amig mondjuk 1945-ig egy gondolom majd 1000 éves úram - bátyámozás volt szokás egy bizonyos berkekken belül ez a mostani ennek csak "majmolása". Hiszen a háború elötti elitt vagy tegyem azt "arisztokrácia" már régen kihalt vagy elhagyta Magyarországot . Ezzek meg gondolom a volt elmult majd 60 éves "új Magyarország" haszonélvezöinek leszármazottai . Sajnos fogalmuk sincsen a "normális" gazdaságról .
   
  apaa és pitti kedveli ezt.
 3. cat34

  cat34 Állandó Tag

  Szia Pitti!

  Én szerintem inkább abszolutizmusról beszélhetünk, mint feudalizmusról.
  OV úgy "irányítja" az országot, mint egy despota uralkodó. Minden az ő akarata szerint történik és az ő érdekeit szolgálja.
   
  pitti és Melitta kedveli ezt.
 4. Negatív utópia, „Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél" George Orwell Állatfarm
   
  udvarfy, Melitta és pitti kedveli ezt.
 5. pitti

  pitti Állandó Tag

  Nezd a demokracia csak egy napig tart amikor a valasztasokon megvalasztyuk a kovetkezo diktatort 4-6 evre.
   
  udvarfy és (deleted member) kedveli ezt.
 6. Választáskor a pártok azért ķűzdenek,hogy mint valami analfabéta az x-eddel igazold őket a minimum 4 évi lopásban
   
 7. pitti

  pitti Állandó Tag

  Valahogy ugy....
   
 8. Röfike

  Röfike Kitiltott (BANned)

 9. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Sziasztok!
  Amikor egy munkahelyen az irodai alkalmazottak a fizikai dolgozókat - ugyanazon cégen belül - bérrabszolgáknak nevezik, hát akkor elgondolkodtató a fórumod címe, Pitti!
  De olvastam origo-n mosonmagyaróvári nyugdíjas tanár hozzászólását is, aki szintén használta a "bérrabszolgák" kifejezést....
   
  pitti kedveli ezt.
 10. Márta0320

  Márta0320 Állandó Tag

  Kedves Pitti !

  Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt kedves szeretteivel együtt !! Szíves elnézését kérem , hogy így , ismeretlenül is reagálok a gondolataira , ha megengedi ...
  Hasonló gondolatok vannak bennem nap nap után , már úgy érzem , hogy nekem is jobb lenne valami más országba mennem ... Egyre mélyül ez a benső érzés ( nyilván ennek okai vannak !! ) , de sajnos nem vagyok abban a helyzetben , hogy a rejtett vágyamat valóra váltsam !!! Ezt magamba kell fojtanom , hiszen egy több évtizede beteg , leszázalékolt egyént sehol nem várnak tárt karokkal !!!
  Sajnos hazánkban a szociális háló , mint olyan ezer sebből vérzik !! Amikor hatalomra jutottak , azonnal a rokkantakat vették górcső alá , azaz MINDENKIT ( még az akkor már véglegesített beteget is !! ) az orvosi bizottság elé citálták , és akit csak tudtak , visszavonták a munkaerő - csökkenés mértékét olyan mértékben , hogy semmit nem kapott az illető BETEG !!! Azt gondolták , hogy sokan így menekültek meg a munkanélküliség elől , hogy leszázalékoltatták magukat ...... Tudok arról , hogy a bizottságnak az ő elvárásaikat , utasításaikat minél nagyobb számban teljesíteni kellett .... ( A mondatot nem fejezném be , bizonnyal tetszik tudni a mondat hiányzó részét !! ) Mivel gyakran vagyok orvosnál , kórházakban , így mindent hallottam , amikor a főorvos úr vizsgálat után , már az asztalnál ülve mondta , hogy Ő semmi pénzért Nem vállalná az orvoslásnak ezen területét !!! Nem lenne lelke beteg embereket munkaképesnek nyilvánítani , csak azért , mert ez a regnáló hatalom elvárása !!!
  De aztán a társadalom minden szegmensének " megtámadására " sor került , s így alakult ki a mai helyzet .... Siralmas látni és hallani a rengeteg panaszt , amikor az emberek bemutatják élethelyzetüket !!!
  Részletesebben nem írok , hiszen őszintén bevallom : FÉLEK !! Féltem drága Édesanyámat , testvéremet !!! De az állandó félelemben élés teljesen tönkreteszi az embert és annak lelkét !!!

  Köszönöm , hogy megtisztelt levelem elolvasásával !! Önnek és kedves szeretteinek mindenben a lehető legjobbakat , sok áldást kívánok !!!

  Üdvözlettel : Márta
   
 11. pitti

  pitti Állandó Tag

  Koszonom a hozzaszolast kedves Marta. En is minden jot kivanok es remenykedjunk hogy a dolgok jobbra fordulnak.
  Egyebkent nem kell magazodnunk. :)
   
  Márta0320 kedveli ezt.

Megosztás