Financial Times: Ideje, hogy az unió megbüntesse az Európa ellen politizáló Orbán-kormányt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 26.

Melitta - 2017 Szeptember 26, 14:19
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szerkesztőségi cikkben kritizálja a magyar kormányt az egyik legnagyobb presztízsű pénzügyi lap, a brit Financial Times. A lap szerint eljött az ideje annak, hogy az Európai Unió végre valódi szankciókat is fontolóra vegyen az Orbán-adminisztrációval szemben.

  A cikk arról ír, hogy a populista-nacionalista magyar kormány kitapétázta az országot Soros György képével, akit a liberalizmus és a bevándorás szinonímájaként használnak, és akit tudatos álhírekre építő kampánnyal közellenségnek tettek meg Magyarországon. Célkeresztbe került a CEU, szisztematikusan támadja a kabinet a civil szervezeteket, most pedig Orbán Viktor nemzeti konzultációt indít Soros állítólagos tervéről, miszerint migránsok millióinak Európába telepítésén ügyködik. Az írás részletesen taglalja az illiberális kormány Soros ellen zajló bűnbakképző folyamatát.

  "Soros valóban írt arról, hogy az uniónak több menekültet kell befogadnia, és tett is javaslatokat intézkedésekre. De azt állítani, mint a Fidesz, hogy megmágiázta az EU-t, hogy telepítsen be minden évben 1 millió migránst és kötelezze a vonakodó országokat ezeknek az embereknek a befogadására, az egy kitalált történet."

  Az FT szerint a holokauszttúlélő Soros elleni kampány antiszemita húrokat penget, és az unió migrációs politikájával és a civilekkel folytatott harca így együtt támadást jelent az európai értékek, a nyitottság, a tolerancia és az emberi jogok ellen. A cikk felidézi, hogy áprilisban Orbán megígérte az Európai Néppártot vezető Joseph Daulnak, hogy befejezi "Brüsszel" gáncsolását, de ennek ellenére folytatta, amit elkezdett, ezért ideje lenne, hogy az EPP végre kizárja soraiból a Fideszt.

  A lap szerint ideje, hogy az EU valódi szankciókkal reagáljon. Tekintettel arra, hogy az elmúlt évek magyar növekedése jórészt az uniós támogatásnak köszönhet, miközben a források egy másik jelentős része kormányközeli oligarcháknál és üzletembereknél landol.

  Az FT szerint nem volna helyes Magyarországot büntetni a magyar kormány miatt,

  és ugyan a Fidesz által felügyelt igazságszolgáltatástól nem várható, hogy fellép a kormánnyal szemben, így is van eszköz a kormány sarokba szorítására. A lap azt írja, a magyar kormány megfenyegethető lenne azzal, hogy csak akkor jut hozzá a további forrásokhoz, ha az unió garanciákat kap arra, hogy az általa kiutalt forrásokat szigorúbb szabályok szerint osztják szét, és ha létrejön a tervezett Európai Ügyészség (European Public Prosecutor), a magyar kormány hozzájárul, hogy az intézmény - együtt az OLAF-al, az unió csalás elleni hivatalával - széles jogosítványokat kapjon.

  Ott van továbbá az unió 2021-es költségvetési vitája, ami szintén ad mozgásteret a brüsszeli döntéshozóknak Budapesttel szemben. Valamilyen lépést mindenképp elvárható az FT szerint, elvi alapon, egyszerűen

  uniós tagállamoknak nem szabad hagyni, hogy élvezzék a tagság előnyeit, miközben nyilvánvalóan elutasítják annak szabályait, mint teszi azt ma a magyar kormány.

  (Financial Times)

  Financial Times.jpg
   
  ladybug7spots, Beka Holt és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 26.

  1. setni
   setni
   Ez így is az Orbán kormány malmára hajtja a vizet.
   Nos ez van ...
   bubu, tipasa és udvarfy kedveli ezt.
  2. fych
   fych
   A Brexit fényében csak annyit kellen kérdezni a brit FT-től: "Közöd?!"
  3. Melitta
   Melitta
   Miert is vagyunk ennyire gizdak? kit is fininszerozunk? vietnamiakat.......
  4. Ternyák
   Ternyák
   Szerintem, ha jól megb.....k a kormányt, esetleg észbe kapna, milyen köcsögség, amit csinálnak. Mindenkinek rossz, legyen eu vagy magyar.
   setni kedveli ezt.
  5. tornando
   tornando
   Nagyon eltalált jellemzés.
   Az a tömör gyalázat.
   Persze az ilyen politizálás, csak az együgyűeknél hatásos.
   A populista demagógia a még pontosabb.
   Vagy maga a populizmus eleve demagóg ?
   Lehetséges, de hogy mennyire utálom a jelszavakat!!
   (megvédjük, szabadságharc, nem hagyunk az út szélén,Magyarország erősödik, dübörög a gazdaság)stb
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 26
   ladybug7spots, Koroknay bela és setni kedveli ezt.
  6. victorvacendak
   victorvacendak
   A büntetésesdi akár Mo kilépését is eredményezheti. Bocsánat, nem a büntetés, hanem ez a kormány. Ami már önmagában büntetés. Nekünk...
   sidavoq és setni kedveli ezt.
  7. Ernoe
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Üzenem Brüsszelnek, hogy ne ügyészeket meg ellenőröket küldjön hébe-hóba, hanem másik kormányt, állandóra! :D
  9. Beka Holt
   Beka Holt
   Őket nem támogatjuk, csak egy kórházat építünk nekik! Itthon minek a kórház ha a betegek gyógyulás helyett nyaralni mennek?
   Ha belegondolok, mennyiünk kommunista szombatja, vasárnapja ment el abba az országba évekig, de úgy látszik keveset adtunk még. Több kell!
   sropi, ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  10. tipasa
   tipasa
   a németeknél most kérik számon a törvényt a Merkelt mamán.
   udvarfy kedveli ezt.
  11. sidavoq
   sidavoq
   Azért azt ne, ne Brüsszel küldjön nekünk új kormányt.
   Jövőre itt a lehetőség, válasszunk magunknak megfelelőt, mi az ország népe !
  12. udvarfy
   udvarfy
   Beka , ezt nem esetleg egy másik kormány szervezte meg ? Éretem a kórház épitését , igaz azt Amerikának kéne megkezdenie , hiszen Ö bombázott ott porig mindent !
  13. Melitta
   Melitta
   Regi baratok, dolgoztunk mar ertuk komcsi szombatokat adtunk vert nekik ott segitettunk ahol tudtunk. Most felelevenitjuk a baratsagot.
   setni kedveli ezt.
  14. Girzsa
   Girzsa
   Szerintem ezek semmitől sem kapnának észbe, legalábbis semmi békés eszköztől. :(
  15. udvarfy
   udvarfy
   Grizsa , miért ? Készülsz a harcra ??
   bubu kedveli ezt.
  16. Beka Holt
   Beka Holt
   Hogy őszinte legyek nem érdekel ki mit szervezett régen, engem igazán a jelen érdekel.
   Ez az ország elöregszik, fiatalok ha lehetőségük van rá, külföldön keresik a boldogulásukat. Akik maradnak egyre kevesebb a keresőképes közöttük, és egyre több a beteges idős ember. Talán itthon is lehetne valamit kezdeni az egészségüggyel, de mint oly sokszor inkább külföldön nagylelkűsködünk.
   CasaLoma kedveli ezt.
  17. udvarfy
   udvarfy
   Beka , az rendben van , de az egészség ügy kérlek már évtizedek óta haldoklik ! Mert eggyik vezetöség sem invesztált oda soha ! Csak ugye néha felhánytorgatjuk , hogy a szerzödéseket bekell tartani és nem felrugni , ha meg betartják akkor meg az a baj !
  18. Girzsa
   Girzsa
   Nem készülök rá, de tartok tőle, hogy a végén az lesz.
  19. setni
   setni
   Már megint....megint belekevered az országot, csak nem kifogásod van a határon kivüli választókra??
   (nehogy komolyan vedd) :dr_31:
   CasaLoma kedveli ezt.

Megosztás