Finom Italok, Barbecue

S

svarc

Vendég
Hozzávalók:​
kb 4 adag
  1. dkg tisztított eper
<DIR>
1 citrom
2 dl száraz fehérbor
1 ek. vaj
4 dl tej, 2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 ek. liszt
fél csomag vaniliáscukor
</DIR>
Előkészítés​
A tejet felforraljuk és kis darabkákban hozzáadjuk a vajjal összegyúrt lisztet, 5 perc forralás után lehűtjük.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk 1/3 részét félretesszük, a többit becukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk
Elkészítés​
A besűrített tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümülcslével, citromlével, fehér borral, 1 dl tejszínnel, vaniliás cukorral összeturmixoljuk. Egészen finom szűrőn leszűrjük, hogy ne kerüljenek a magok a levesbe.
Tálalás előtt alaposan lehűtve csészékbe töltjük, tetejét a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük.
És…jó étvágyat !​
 

madamo

Állandó Tag
Állandó Tag
;)Különleges kávé tele C vitaminnal! Rossz idő esetén főleg jó

HOZZÁVALÓK:

4 cl narancslikőr
1 csésze forró kávé
2 evőkanál felvert tejszínhab




ELKÉSZÍTÉS

A likőrt felmelegítjük, egy tűzálló talpas pohárba öntjük a forró kávéval, és a tetejére tesszük a tejszínhabot.
 

miggy

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy jó kaja maradék fött tésztából:
Kiolajozott tepsi aljára lerakjuk a tésztát, erre terítünk apróra vágott pirított füstöltszalonnát, meglocsoljuk a zsírjával is, majd reszelt sajttal kevert tejfölt terítünk rá. Be a sütőbe, kicsit megpirul és kész!
 

DonSzabi

Állandó Tag
Állandó Tag
A sternenfelsi füvesboszorkány receptjei

Egy pálinkával foglalkozó témában egyszer már közre adtam ezt a receptet, de igazából senki sem reagált rá. Remélem itt lesz aki kipróbálja...

Én a legérdekesebb pálinkákat egy füvesboszorkány receptjei között találtam, akinél a pálinka, az elixír és a gyógyszer között eltűnnek a határok.

Íme egy példa:

Stresszoldó Pálinka

2 ág közönséges orbáncfűvirág
20 g macskagyökér
3 ág citromfű
10 g édeskömény
10 g galagonyavirág
10 g kamillavirág
2 borsmentaág
10 g szagos müge
50 g kandiscukor por
1 l gyümölcspálinka

Zúzzuk össze az édesköményt mozsárban, majd pedig tegyük a szárított macskagyökérrel, galagonyavirággal, kamillával és a szagos mügével együtt teafilter papírba , kössük össze. Tegyük az orbáncfüvet, a citromfüvet és a borsmentát üvegbe, helyezzük mellé a papírba kötött füveket, majd pedig öntsük fel a pálinkával.
Hagyjuk 3 hétig a szobában állni, de néha rázogassuk meg. Ezt követően a papírköteget vegyük ki, a növényeket hagyjuk benne és adjuk hozzá a kandiscukrot.
Ez a nyugtató pálinkaital minden ideges és stresszben élő FELNŐTTnek jó szívvel ajánlható. Alkalmazás: naponta 2x 30 ml.

Gabriele Bickel, a sternenfelsi üvesboszorkány
<!-- / message --><!-- controls -->
 

sonjika

Új tag
Egyik este a barátommal voltunk itthon, és valamit inni akartunk. Volt ananászlé, narancslé, rum, valami édes likőr, meg még néhány fajta ital. Mi összeöntöttünk egy kevés narancslevet egy pici ananásszal meg rummal. És nagyon finom, alig alkoholos, édeskés ital jött kieredményül sárgás-narancssárgás színnel. nagyon gusztusos és nagyon finom lett:D
 

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
fbor.jpg

Fahéjas forralt bor

Hozzávalók: 3 dl vörösbor, 3 dl fehérbor, 3 dl víz, 12 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 0,5-1 citrom leve, a díszítéshez citromkarikák

Elkészítés: A vörös- és a fehérbort összeöntjük. A vizet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, beleszórjuk a cukrot. Amikor elolvadt a cukor, hozzáadjuk a bort, és gőzölgésig hevítjük. Elzárjuk, majd hozzákeverjük a citrom levét.
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
:) :p A JÓ CSEH SÖR:Párga, Svejk kocsmája...

Aki olvasta a Svejket, az emlékszik tán: hiszen amikor Svejk és Vodicka, az öreg árkász randevút adtak egymásnak - a háború után, a Kehelyben este hatra -, távolodóban „Vodicka még megkérdezte:
- Svejk, milyenfajta sört mérnek ott a Kehelyben?
Svejk válasza úgy szólt, mint a távoli visszhang:
- Velkopopoviceit.
- Azt hittem, hogy smíchovit - kiáltotta a távolból Vodicka."
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Azután még rövid eszmecsere következett arról, Svejk odaérhet-e a találkozóra hatra, vagy legyen inkább fél hét, de Vodicka ragaszkodott a hat órához.
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]4. Korsóról korsóra...[/FONT] Bár Sört ma is mérnek a Kehelyben (U Kalicha) a Na Bojasta 12. szám alatt, s még megvan Ferenc József képe is, amelyet akkoriban oly súlyos következményekkel tiszteltek meg a legyek. Ám Svejk ma már nemigen tenné a lábát a nemzetközi turistatanyává vált kocsmába, ahol Palivec kocsmáros kései utódai 60-70 koronáért mérik a velkopopoviceit. A bramborák (kelesztett burgonyás tésztából készült sós, fánkféle sörkorcsolya) nagyon finom.Tárt kapukkal várja a vendéget a híres-neves U Fleku és az U Tomasu, ahol a helyben főzött fekete sört töltik a korsókba, s ha elfogyott, hozzák kérés nélkül az újabb körtCsak óvatosan! Svejk, amikor végigjárta az óvárosi és zizkovi kocsmákat, sehol sem ivott háromnál több sört.)
[/FONT]
 

coughlin

Új tag
pálinkák

Szia DonSzabi!

Meg szeretném kérdezni, hogy hol találtad a "füvesboszorkány" receptjeit, valamint hogy megosztanál e párat még velünk? Még valami...a hozzávalókat meg lehet valahol szerezni(az ízesítőkre gondolok)?
 
Oldal tetejére