Floridában golyózáporral fogadják a hurrikánt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 11.

Melitta - 2017 Szeptember 11, 13:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy floridai férfinek az az ötlete támadt hogy az Irma hurrikán által okozott stresszt és unalmat kiválóan le lehet vezetni azzal, ha golyózáport zúdítanak rá. Vagyis ha nem tudják elállítani a szelet, inkább lőjék le.


  A kezdeményezés nagy siker volt, az esemény Facebook-oldalán több mint 54 ezren jelezték az érdeklődésüket. Pedig a hurrikán közeledtét az Egyesült Államok történetének legnagyobb evakuálása kísérte.

  A 22 éves Ryon Edwards viszont úgy döntött, inkább belelő néhányat a hurrikánba. Még őt is meglepte az érdeklődés, ami a javaslatot kísérte. A résztvevők grafikákat osztottak meg egymással, hogy hogyan lőjék szitává a hurrikánt. A művelet nem is olyan egyszerű, mivel a rossz szögből indított lövés visszafordíthatja a lövedéket, és a saját fegyverével ölheti meg a lövöldözőt.

  Edwards javaslatát több hasonló kezdeményezés követte; független Facebook-csoportok alakultak, ahol a résztvevők mind a hurrikánt akarják agyonlőni.

  Hegyeshalmi Richárd

  18270091_cf2d740a22363b8439590c9a505d1a8a_wm.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 11.

  1. szundi53
   szundi53
   Tessék mondani, ez normáááális? :rohog:
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Volt olyan kezdeményezés is, hogy rakják ki a ventillátorokat az ablakba és fujják el a felhőket. Az 60 ezren like-olták. Ez pont annyit ér...
   Girzsa, udvarfy és setni kedveli ezt.
  3. rista
   rista
   Fájdalmasan buta, sötét népség avagy az agyhalál utáni élet a "fejlett" nyugatról.

   Irmának meg innen üzenem: "Irma, te édes".
  4. Katja84
   Katja84
   Tegnap olvastam mindkét csoportról. élőben néztem ahogy a hurrikán lecsap naples-re. tavaly ott voltunk nyaralni. nagyon sajnálom őket hogy ennyire ki vannak szolgáltatva a természetnek. Bízom benne hogy az anyatermészet tudja mit csinál, még ha a mellékelt ábra azt mutatja hogy az emberek néha nem :D
  5. Beka Holt
   Beka Holt
   Kikerülni nem tudják, megállítani képtelenség, marad a menekülés és a pótcselekvés.
   Az utolsó mondatod pedig eléggé ízléstelen!
   Mennyivel okosabb az a nép amelyik egy tévéfilm főszereplőjének felszabadítására gyűjtött? Persze ha egy felvilágosult közép-európai népről van szó, akkor az semmiképp sem lehet agyhalott, ugye?

   Vigyorogni mások szerencsétlenségén?
   Ez ám az empátia!
   sropi kedveli ezt.
  6. Katja84
   Katja84
   Ilyen buta ötleten hogy belelőni a hurrikánba csak mosolyogni tudok. Abszolut nem a helyzetzeten mosolyogtam. Félreértetted.
   Beka Holt és setni kedveli ezt.
  7. rista
   rista
   Hahaha. Ezzel akarod ellensúlyozni a fenti sötétséget? Ez is gáz, persze (ha igaz), de talán még Mo-n sincs olyan hülye, aki viharokra kezdene lövöldözni. Ámbár sose becsüljük le a terjedő ostobaságot. Pl. az "öntsük le magunkat egy vödör jéggel" nevű borzadály nálunk is talált követőre. (Falus Ferenc priceless :))
   Katja84 kedveli ezt.
  8. Katja84
   Katja84
   a jeges vödrös őrülettel legalább rögtön jutalmazták is magukat :) nézzük a jó oldalát: a hideg víz jót tesz a bőrnek....
   Melitta kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Stiger windisch-feistritzi (Stájerország) polgármester 1895. szőllőjében mozsár-telepeket állított fel, melyekből fenyegető felhők közeledésekor sűrű lövöldözést indítottak meg, hogy a jégeső keletkezését meggátolják. Miután egy-két nyáron át ily módon állítólag sikerült szőllőjét a jégveréstől megóvnia, a viharágyukkal való védekezés a jégeső ellen nagyobb méreteket öltött és több országban, nevezetesen Olasz-, Franciaországban és hazánkban is elterjedt.
   udvarfy kedveli ezt.
  10. rista
   rista
   20. század eleje (akkor is tudták, hogy hülyeség) vs. jelen (ezek is tudják, nyilván, csak trendi hülyének lenni).
  11. setni
   setni
   A viharágyú iránti bizalmat az a körülmény keltette fel, hogy első alkalmazásuk helyén, Stájerország egyik kis helységében, hosszabb ideig nem volt jégeső. Később, általánosabb kísérletek folyamán, kiderült alkalmazásának teljes céltalansága, amit a beavatottak előre is vártak, mert a viharfelhő-képződés energiamennyiségéhez a viharágyú által kifejtett energia az elenyészőnél is kevesebb.
  12. Katja84
   Katja84
   ha jól hallottam akkor kinában vagy oroszországban van olyan megoldás hogy a felhőket el tudják ágyúzni így a nemzeti ünnepen mindig szép idő van.... erről hallottatok már?
   udvarfy kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   2009. november 17., kedd 00:00


   Múlt vasárnap hatalmas hóvihar tombolt Pekingben, huszonkét éve nem jött ilyen korán a hóesés. A kínai időjárás-befolyásoló hivatal bejelentette, hogy ők okozták az időjárási anomáliát. Repülőkről ezüst-jodiddal permetezték a felhőket, hogy azokból eső essen az aszály sújtotta északi országrészre, de jött egy hidegfront, és a felhőkből eső helyett hó hullott. Bár némileg tudjuk már befolyásolni az időjárást, a módszereink korántsem kiforrottak. Pedig az eső egyre nagyobb értékké válik.
   udvarfy kedveli ezt.
  14. mechi
   mechi
   A jégeső elleni védekezésre háromféle technológia alkalmazható a mezőgazdaságban. A bizonyítottan hatásos módszerek mindegyike ezüstjodid-molekulák használatán alapul, a három, alapvetően eltérő – a rakétás, a repülőgépes, illetve az úgynevezett talajgenerátoros – technológia a légkörbe juttatás módjában különbözik. Mindhárom módszer lényege, hogy a légkörbe juttatott ezüstjodid-molekulák mesterséges jégmagvakat képeznek, így a spontán kialakuló, kevesebb, ám nagyobb méretű jégszemcsék helyett jóval több, de kisebb méretű jégszemcse keletkezik. Ezek a kisebb méretű jégszemcsék a felhőből lehullva jó eséllyel elolvadnak még mielőtt földet érnének, de ha el is érik a földet, méretük akkor is lényegesen kisebb lesz, s így nem tesznek akkora kárt a termésben, mint a nagyobb szemcsék.

   A kormány döntése alapján az országos jégeső-elhárítási rendszer kiépítését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara végzi.
   Az éles üzem elindítását 2018. tavaszára tervezik.
   setni és udvarfy kedveli ezt.
  15. szundi53
   szundi53
   Nem egészen pontos az értesülésed.
   SZKP KB utasítására napos időt jósolt a Pravda és a kistestvérei, különben a szerkesztőséget állították volna az ágyúk elé. A többi stimmel. :D
   setni és Melitta kedveli ezt.
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez egy idióta ötlet volt, mert valóban a rossz szögből indított lövés, visszafordíthatja a lövedéket és pontosan azt öli meg, aki célzott - a hurrikánra. Hiába no, mindig vannak, sőt lesznek is pihent agyúak.
   Katja84 és setni kedveli ezt.
  17. Beka Holt
   Beka Holt
   Értem, köszönöm!
  18. *Rima
   *Rima
   te egy ritka undormany peldanya lehetsz az emberi fajnak
   szivbol kivanom eld at egy fahoz kotozve
   hala az egnek az Irma az ejjel athaladt tornadoval kiserve
   6 millio ember maradt aram nelkul
   mivel kijarasi tilalom volt vasarnap reggel ota igy meg nem tudni a karokrol
   de beteszek egy fotot ez az ablakbol keszult
   nem ez meg nem az Irma ez meg CSAK a szele

   21584598_315127378956894_1925121720_n.jpg
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 11
   Beka Holt és CasaLoma kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Ebben a helyzetben azt hiszem, ez a legkisebb gond.
   Florida szerencsés volt, megúszta halálos áldozatok nélkül.
   setni és udvarfy kedveli ezt.

Megosztás