Floridában törvényt fogadtak el a tanárok fegyverviseléséről

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 3.

Melitta - 2019 Május 3, 05:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A tanároknak előtte egy 144 órás kiképzésen kell részt venniük, majd sikeres vizsgát is kell tenniük, azután kaphatnak csak fegyvert.

  Floridában szerdán törvényt fogadtak el arról, hogy a tanárok fegyvert viselhetnek a tanintézményekben.

  A floridai képviselőház két napig tartó vita után 65:47 arányban voksolt a törvény mellett, amelyet a szenátus már a múlt héten elfogadott.

  Az új jogszabály lehetővé teszi a tankerületeknek, hogy részt vegyenek az úgynevezett "oltalmazó" programban, amely fegyverekkel látja el a tanárokat. A programban történő részvétel önkéntes, és a tanároknak előtte egy 144 órás kiképzésen kell részt venniük, majd sikeres vizsgát is kell tenniük.

  A demokrata képviselők többsége nemmel szavazott, azt állítva, hogy a tanintézményekben lévő fegyverek számának növelése fokozott kockázatnak teszi ki a gyerekeket, növelni fogja a téves fegyverhasználat veszélyét, és az előítéletek miatt növelheti az afroamerikai diákok elleni erőszakot.

  A törvényt - ahhoz, hogy életbe lépjen - még Ron DeSantis kormányzónak is alá kell írnia. De ez már puszta formalitás, mivel a republikánus kormányzó híve a tanárok felfegyverzésének.

  Floridában tavaly február óta erősödött fel a tanárok felfegyverzését követelők mozgalma. A Miamihoz közel eső Parkland városka egyik középiskolájában ugyanis 2018 februárjában az iskola egyik volt diákja, a 19 éves Nikolas Cruz előre kitervelt szándékkal lövöldözni kezdett és 17 embert - köztük diákokat és tanárokat - megölt. Az ámokfutásnak további 17 sebesült áldozata is volt.

  Donald Trump amerikai elnök akkor azzal érvelt, hogy ha a tanároknak lett volna fegyverük, akkor jobban meg tudták volna védeni magukat és a diákokat.

  A pedagógus szakszervezetek azonban ellenezték a tanárok felfegyverzését lehetővé tévő törvényt, és néhány népesebb floridai megye iskolaszékei leszavazták iskoláiknak az oltalmazó programban való részvételét, úgy döntve, hogy a biztonsági feladatok ellátását inkább a megfelelően kiképzett rendőrökre hagyják.

  A parklandi lövöldözés után a floridai törvényhozás már elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében minden oktatási intézmény - ha egyetem, akkor minden egyes campusa - köteles legalább egy felfegyverzett munkatársat vagy rendőrt foglalkoztatni. Az a törvény kicsit szigorított a fegyvervásárlás szabályain is. Három nap várakozási időt írt elő egy fegyver megvásárlása előtt, valamint felemelte a korhatárt a fegyvervásárláshoz. Korábban már 18 évesen jogszerűen fegyverhez lehetett jutni, ma már 21 év a korhatár.

  A tavaly megszavazott törvény azt ugyan előírta, hogy fegyveres munkatárs vagy rendőr legyen egy-egy iskolában, de azt továbbra is megtiltotta, hogy egy oktató az órán, vagy más foglalkozáson is fegyvert viseljen.

  Amerikai sajtójelentések szerint Florida 67 megyéjéből 40-ben már jelentkeztek tanárok és iskolai alkalmazottak, hogy részt vegyenek a fegyverviselésük feltételéül szabott 144 órás kiképzésen.

  MTI
  upload_2019-5-2_23-22-55.jpeg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 3.

  1. setni
   setni
   Lehet hogy a bejutást kellene megakadályozni fegyverrel?
   Európában milyen sok hasonló eset történik...várjunk csak nem is történik.
   De, ha ennyire ragaszkodnak a fegyver viseléshez akkor ezt kezelni is tudniuk kellene.
   Előítéletek az afroamerikaiakkal szemben milyen előítéletek?
   Valahonnan csak eredeztethetőek?
   Az euróaameriaikkal szemben is van hasonló érzés?
   Körülbelül itt kezdődik a baj hisz még a saját lakosságukkal sem elfogadóak, nevezik mindennek...
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Ez végtelenül szomorú. Tanárok vagyunk-e még, ha fegyverrel megyünk azok közé, akiknek a nevelése ránk van bízva? Efféle bizalommentes légkörben kétlem, hogy lehet hatékony pedagógiai munkát végezni. Persze lehet, hogy itt már régen másról van szó.
  3. Melitta
   Melitta
   Azt ezert latjuk a bejutast nem lehet megakadalyozni. A lovoldozok kulonbozo zavart elmevel lovoldoznek egy iskolaba.
   NEm tartom helyesnek a tanarok fegyverviseleset, hisz az emberek nagyresze alkalmatlan mas emberek meg vagy lelovesere, meg vedelembol sem ,sokan leblokkolnak es keptelenek cselekedni de meg vedekezni is egy ilyen sokk hatasa alatt.
   A fegyverhez ragaszkodnak az amcsik, nem is tudta egy elnok se ezt korlatozni vagy megszuntetni hogy ne legyen valakinek otthon fegyvere.
  4. setni
   setni
   Akkor folytatódni fognak a mészárlások.
   tornando kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Remeljuk nem lesz igazad. MInden iskola probalja a biztonsagat erositeni a gyerekeket kioktatjak es talan tobb security t akar civil ruhaba fognak felvenni.
   setni kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Bravo ! Nem kell már eztán egy diáknak sem mindenféle fondorlattal drága pénzért fegyvert szereznie, elég ha bemegy a tanáriba és kezdődhet is a jó kis vérengzés... o_O
  7. eddy56
   eddy56
   Valltoznak az idok
   Az en idomben meg azokert a tanarokert rajongtunk, annak volt tekintelye aki emberi viselkedesevel, tudasaval kivivta a tiszteletet.
   Ma ugy latszik azert kellene aki a legjobb ccellovo.

   Lehetv fotantargy lesz tanarkepzon a loveszet?
   CasaLoma kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   -
   -
   Ez egy jó kérdés, egy külön téma lehetne ezért nem is mélyülök bele csak megjegyzem:
   "Nem a bör színe és nem a vallásos hovatartozás adja az okot hanem egy több évszázados "faji" megkülönböztetés által táplált előítélet.
   -
   Gondoljunk bele, hogy még a 20. században is létezett "ember-zoo" Európában, még Lengyelországban is.
   -

   "This song breaks my heart. What a message. " -
   -
   Ez az egyetlen dal Elvis Presley-töl
   amelyik Németországban valaha első helyre került a hit-listán! :)
   Utoljára módosítva: 2019 Május 3
  9. tornando
   tornando
   ...
   Már megvan ki lesz az első akit lelőnek: A tanár.
   Potenciális ellensége a lövöldözőnek.
   Éppen csak a lövöldözőé az előny.
   setni kedveli ezt.

Megosztás