Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Zsuzzska

Állandó Tag
Állandó Tag
sydneygirl !

Ne olvass annyifélét mert csak összezavar. :)
A gombát hol fehérjéhez számolják hol sehová. Én a fehérjéhez tettem,mert nem vagyok nagy gombaevő,csak pörköltnek szeretem,de eheted mindenhol is. A hüvelyesek mind keményítők itt ,ezért úgyis főzni kell. A pizzára pici kukorica, borsó simán mehet szénhidráton,mert a keményítő is ch féle. A főtt-nyers annyiban fontos hogy a keményítőnapon főttnek kell lenni. A fehérjén inkább salátafélékre gondolnak vagy savanyúságra. Olyanokra amit nyersen is esznek. Az nem jelenti hogy nem eheted sütve a paprikát ha neked úgy jó. Csak a gyengébbek kedvéért így egyszerűbb leírni gondolom.:)
A magvak tényleg jók a gyümihez. Nem szabad csak egy maréknyit enni így szerintem a fehérjetartalma egy egész naphoz képest semmi. Én napi két kávét ittam tejjel és cukorral,mégis fogytam 8 kilót. Nem kell nagyon aprólékosan venni a szabályokat. Persze a másik véglet mikor a mindmegettén alapokban ellentmondó recepteket írnak. A lényeg hogy csináld :)
 

istvan_06

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia István!

Igen, az uw-s oldalról rendeltem, és személyesen is át lehet venni Zuglóban. :)

Szia!

Majd mesélj már légy szíves a tapasztalatokról, milyen az íze a cukorhoz képest. :) Az a fajta ami nekem van szódabikarbónát használ térfogatnövelésre. Ez ízre nem mindenkinek tetszik. Az uw-s szorbitot használ.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem sem nagy okosság ha valaki úgy akar lefogyni hogy megfossza magát dolgoktól amiket nagyon szeret.....pl kenyér...ehetsz nyugodtan kenyeret csak nézd meg milyet és ha mégis csak a fehér mellett maradsz akkor is edd meg ha kell neked csak utána mozogj edz többet ennyi.Aki naponta edz sportol valamit az bármit megehet nem kell koplalni mert valóban a duplája megy vissza........lehet enni csak picit kevesebbet és mozogj naponta!Sok sikert!
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Draga! Nem emlekszem, hogy leirtad-e ezeket ide a forumra...ha igen, akkor visszakeresem, de ha nem, akkor megtenned hogy leirnal par tuti recepted? ;) A padlizsanos rakott krumpli kifejezetten erdekel :) ezer eve nem ettem krumplit :(

Es a tobbi zoldseges recept is erdekel..

Aki pedog feherjenapra tud otleteket, annak is megkoszonnem ha leirna mit evett/eszik - foleg a husos kajakra gondolok. Sajnos nem vagyok egy nagy husimado es nekem vszinuleg ez a nap lesz a legnehezebb. A tojast, halat viszont imadom! A paromnak szoktam csak hust csinalni, magamnak ritkan, igy jo lenne ha leirnatok miben pacoltok hust pl, milyen fuszereket hasznaltok stb stb. Nagyon jo lenne :) Millio koszononet kiss kiss kiss
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
SZia, Sidney és Mindenki!
én sem emlékszem, hogy leírtam-e, de íme:
Padlizsános krumpli
Krumplika megfő héjában(8-10db 3 személyre), amíg fő, 2 szép nagy padlizsán megsül a sütőben-kb.20-30 perc alatt. Krumpli meghámoz, felkarikáz. A padlizsánról gyönyörűen lejön a héja, aztán felkockázzuk. Nagyon kevés olivaolajon két kisebb fej felaprított hagymát üvegesre pirítunk, aztán rádobunk két felkockázott paradicsomot-tulképpen paradicsomos pörköltalapot készítünk. Mikor a paradicsom szétfőtt, beleteszünk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és hozzáadjuk a padlizsán kockákat, meg némi sót vagy még inkább Delikátot (én olyat használok, ami csak zöldségekből van, no trutyi meg E-betűK). Összesütjük krémesre és leturmixoljuk. Egy tűzálló tálat kiolivázunk-kevés olajjal- és lerakjuk a krumplik felét,megsózzuk ízlés szerint, rákenjük a padlizsakrémet, majd a maradék krumplit rátesszük, só vagy Delikát a tetejére és mehet a sütőbe. Garantáltan nem maradsz éhes. :) Aki szereti, tehet a tetejére növényi tejszín és növényi sajt keveréket, de anélkül is fincsi. Ha jól emlékszem mindmegettés recept.
Ugyanezt a krémet szoktam használni a lecsóhoz is tojás helyett. Nagyon jól tűri a fagyasztást is, ha túl sok lenne.

Szoktam még készíteni rakott zöldséget is, ugyanígy krumpli alappal, aztán mindenféle zöldséget (zöldbab, brokkoli, karfiol, kukorica,gomba) megpárolok, némi bazsalikommal megszórom, a krumplit lerakom tűzálló tálba rá a zöldségkeveréket- van amikor rejtek közé fokhagymácskákat- aztán nyakon öntöm egy kis keményítővel kikevert növényi tejszínnel. SZereti a család ezt is.
Amit itt tanultam a fórumon, az a főzelékkészítés rántás nélkül. Bármiből készítek főzeléket, veszek ki a zöldségből, pürésítem, kikeverem növényi tejszínnel, adok hozzá keményítőt, aztán összekeverem a többivel és nagyon finom. Zöldségnapon pirított hagymakarikával....nyamm.
Saláta: Káposzta felcsíkoz, fejessali összetépked, jöhet bele újhagyma vagy póréhagyma, karaláb, retek- bármi, csak paradicsom ne!-az öntethez pedig két főtt tojást lereszelünk, 2-3 savanyú ubit nagyon apróra összevágunk és összekeverjük egy pohár kefírrel vagy joghurttal, egy teáskanál mustárral és két evőkanál savanyú-ubilével. Ez ugye jöhet pl. fehérje napra.
Aki nem nagyon szereti a husit, a zöldséget viszont igen az próbálja ki a csirkelabdát! :)
csirkelabda
3 csirkemellet elfelezünk- én még hosszában is kettévágom, úgy könnyebben átsül. megszórjuk fűszerrel, pici borssal, sóval-és kirakjuk csillag alakban, úgy hogy a husik végei egymást fedjék. A közepére a következő keveréket halmozzuk: bármilyen fagyasztott zöldségkeveréket fagyos állapotban összekeverünk apróra kockázott sajttal-lehet növényi, trappista,edami-megsózzuk és amikor ráhalmoztuk a husira, ráhajtogatjuk a csillag szárait. Az oldalát és a tetejét összetűzzük hústűvel és betekerhetjük baconnal is. Kb. 1/2-3/4 óra alatt megsül és ha jól kevertünk, az olvadó sajkockák összetartják majd a zöldségkeveréket.
 

vöry

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Nagyon régen jártam erre, és csak elvétve járok ismerős neveket, de jó látni a sok újat is és hogy pezseg az élet itt még mindíg;)

Mindenkinek kivánok szép napot és egy jó hetet.
capuccino2_vgallery.jpg
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én is holnap kezdem a 90 napost, és érdekelne pár dolog. Elsősorban a hideg kaják terén, mert a suli mellett szinte csak azokat tudok enni.
Például fehérje napon milyen hideg kaját lehet enni? Sajt, joghurt, kefír... még tudtok valamit ajánlani? Ugyanez lenne a kérdésem a keményítő nappal kapcsolatban is. :)
Na és az olajos magvakat melyik naphoz soroljam? (dió, napraforgó, kesudió, pisztácia stb.)

Én például nagyon szeretem a hárommagvas rozskenyeret, szerintem finom, és olcsó is.
Összetevők: zúzott rozsmag és rozsliszt (57%), víz, lenmag, zabpehely (2%), búzaliszt (1%), só, zabrost, élesztő, szezámmag (0,3%).

Tápérték 100 gr termékben:
Energiatartalom:
695 kJ (164 kcal)
Fehérje: 5,0 g
Szénhidrát: 31,3 g
- ebből cukor: 1,3 g
Zsír: 2,1 g
- ebből telített zsírsav: 0,3 g
Élelmi rost: 10,7 g
Nátrium: 0,5 g

Szerintetek mennyivel jobb vagy egészségesebb ez, mint a fehér kenyér? Vagy van ennél jobb kenyér is? Ezt nyugodtan ehetem szénhidrát napon?

Előre is köszönöm a segítséget!
 

Zsuzzska

Állandó Tag
Állandó Tag
Fehérjéhez van az összes felvágott,tojás,sült hús,túró,virsli .Ott a legkönnyebb választani. A Keményítő már nehezebb.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Például fehérje napon milyen hideg kaját lehet enni?

Szia! Beleirkalok a tiedbe, igy konnyebb kovetni! :) Van egy "egeszseges piknik" receptujsagom, levadaszom es kiirom a jo otleteket, de addig is:

En is ma kezdtem a 90 naposat. Teljesen izgatott vagyok egyebkent :) En is jarok egyetemre, csak nekem annyi a szerencsem hogy van sajat irodank es hasznalhatjuk a tanari hutot. Szoval rajottem hogy en inkabb olyan vagyok, mint aki dolgozik, csak nem 9-5-ig :) Neked is vannak azert lehetosegek, hogy ne emiatt ne kelljen abbahgyni a dietat. Szerintem az idopontokkal ne foglalkozz, egyel akkor amikor tudsz, csak arra figyelj hogy 2 etkezes kozott teljen el azert 3-4 ora.

Eloszor is fektess be valami jo minosegu, nagyon jol (legmentesen) zarodo dobozba. Inkabb uvegbol legyen ha lehet nalatok kapni, mert a muanyagbol sok mereganyag szivarog. A masik nagyon hasznos dolog amit hasznalok, az a zarhato muanyag zacsko, amibe szendvicseket, zoldsegeket lehet tenni.

Ha szereted a nyers salatakat, akkor feherjenapon csinalhatsz egytaletelt es dobozba vidd magaddal, csak egy villa kell hozza :)
Kedvenceim: Csirke Cezar es Csirke Waldorf salata (ezeket regota eszem pedig nem is dietaztam :D Minden hozzavalot is ossze tudsz keverni es siman el tudod vinni, ezeket amigy is hidegen esszuk. Inkabb nyaron van vele gond, attol fuggoen h hany oran keresztul hurcolod magaddal.

Na és az olajos magvakat melyik naphoz soroljam? (dió, napraforgó, kesudió, pisztácia stb.)


Ezek mind feherjek. En pl kisdobozban mindig viszek mandulat, vagy a kevert magvakat. Kizarolag sotlan nyers magokat eszem, nem a sos-porkolt valtozatot mert az mar iugy nem egeszseges. A porkoles kiszaritja beloluk az eszencialis aminosavakat es akkor meg mar csak a sot eszed :) Nagyon jo ha csak 5 perc szuneted van 2 ora kozott! Legalabb nem kopod a szemed mert magas a rosttartalmuk!

Én például nagyon szeretem a hárommagvas rozskenyeret, szerintem finom, és olcsó is.
Összetevők: zúzott rozsmag és rozsliszt (57%), víz, lenmag, zabpehely (2%), búzaliszt (1%), só, zabrost, élesztő, szezámmag (0,3%).

Ezt nyugodtan ehetem szénhidrát napon?

Minden jobb mint a feher :D A tonkoly es a sotet (nem a buzaval kevert vilagos!!!) rozskenyer - van egy nemet marka, az a legjobb. Sajna nem emlekszem a nevere...De amit te irtal az sem hangzik rosszul. Nyugodtan edd :D
Előre is köszönöm a segítséget!

Meg hozateszem, hogy ma tok jo kajat csinalok :) Ebed utan meg is irom milyen volt :) Arra gondoltam hogy csinalok blogot es le is fenykepezem amit eszem, igy masok is hatha kedvet kapnak. Meleg Tandoori csirket eszem joghurtontettel es hamis cezarsalataval (hus es szalonna nelkul) Vacsorara spenotfeszkeket csinalok majd a kozepebe utott tojassal es ahhoz megesszuk a ebedrol maradt salit. A parom fel dietat csinal, o csal :) O ebedre eszik csak szenhidratot (az indiai curry - basmati rizs kombinaciot nem adja fel :D de vacsorara semelyik nap semmi szenhidratot. Szoval 2 fele dietat nyomunk de nem baj :D

Szerintetek 5 kilot egy honap alatt le lehet adni ezzel a dietaval? En ketlem mert mindig az utolso par a legnehezebb. A parom kb 6-7 kilot akar.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

hontalan

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap olvastam, hogy a borsos víz megyorsítja az anyagcserét és a jégkocka szopogatás lehüti a testedet, aminek felmelegítéséhez energiát használ fel, miközben zsírt éget el.
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Sydneygirl!

Köszönöm szépen a segítséged! :) A salátákat majd kipróbálom.
Én amúgy nem szoktam főzni, mert reggeltől estig megy a suli, este meg inkább pihenek vagy tanulok. Hétvégén viszont megyek a páromhoz, ő meg mindig főz fincsi indiai kaját. :D Hát, most nehéz lesz, mert neki nem kell fogyóznia, és ehet amit akar. És fog is mindenféle finomat főzni. De mondtam neki, hogy segítsen abban, hogy legalább nem mondja, hogy kóstoljak meg valamit, amit aznap nem szabad enni. :)

Keményítő napon lehet nyers zöldséget enni?

Most télen biztos nem fogok jégkockát szopogatni, jól meg is fájdulna tőle a torkom! :D
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap olvastam, hogy a borsos víz megyorsítja az anyagcserét és a jégkocka szopogatás lehüti a testedet, aminek felmelegítéséhez energiát használ fel, miközben zsírt éget el.

Borsos víz... :shock: fincsi lehet :rolleyes: Langyos citromos vízről hallottam már...Igen, ha hideg kajákat eszel, akkor is ugyanígy zsírt éget a tested, mert fel kell melegítenie az ételt. Nem kell hozzá jégkocka. Ezért fogytam régen sokat, mert ritkán ettem főtt kaját. De állandóan vacogtam. Nem hiányzik...Már nem lennék meg sokáig főtt kaja nélkül, hiányozna.

Sziasztok!


Nagyon régen jártam erre, és csak elvétve járok ismerős neveket, de jó látni a sok újat is és hogy pezseg az élet itt még mindíg;)

Mindenkinek kivánok szép napot és egy jó hetet.

Szia Vöry,

Üdv ismét nálunk. :D
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Keményítő napon lehet nyers zöldséget enni?

Persze, nyers ES fott/parolt stb. Ja, elfelejtettem irni h kemenyitonapra dobozba vagj fel repat, zellerszarat, uborkat, paprikat meg amit szeretsz, vigyel hozza kis pici dobozban hoummust (csicseriborso-martogato, receptet megtalalod neten, konnyu osszedobni). Ez olyan gyors megoldasnak jo :)


Hu gyerekek. Hulla vagyok. Faraszto melo erre a dietara szervezni. Majd megszokom, mert eddig is terveztem, de ez lassabban ment egy kicsit, a regi dolgokat at kell alakitani.

De tul vagyok az elso napon es nem volt annyira veszes, pedig nem szeretem a hust annyira. (csak ebedre ettem, vacsira tojas :) ES a fontos: nem voltam ehes!!!! Igen meglepodtem en is. Nem tort ram az az ismeros hirtelen ehseg erzet. Biztos ertitek mire gondolok de ez tok jo :D :777: hat ezt egy darabig kiiktatom de azert a hazavato bulinkon, ami pont szenhidrat napra esik (jeeej) lehet rosszalkodom es megiszok egy sort ;)

Egyedul a parom csaladjan aggodom egy kicsit...mert ugye nem ehetek akarmit es nem az a tamogato tipusu csalad, ha a kajalasra kerul a sor. Most nehez dolguk van, mert a sogornom baratja is olyan mint en, probal minel egeszsegesebben etkezni (mar ket detozra ravette oket!!!) igy remenykedem hogy csak nem fognak halalra sertodni ha viszem a sajat kajamat. :confused:
Padlizsános krumpli

Megcsinaltam elore de meg nem ettem belole. Holnap majd szolok h milyen lett ;) Koszi a recepteket!
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Megcsinaltam elore de meg nem ettem belole. Holnap majd szolok h milyen lett ;) Koszi a recepteket!
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
Kiváncsian várom a véleményt! Ügyi vagy, hogy elkezdted, nagyon szurkolok Neked!kissHa nem elfogadó a család, akkor iktasd ki a lelkifurdalást, egyél, de ne sokat, dicsérd a kaját agyonra és másnap próbálj kevesebbet enni az aznapi adagból jó sok folyadékkal. Hajrá!!!!
Ma sütöttem rozsos zsömlét, tuti finom lett, de biztosan csuklik a recepttulaj, mert azt írta, hogy nem kell alá kikenni a tepsit....én meg nem kentem....most egy fémlapát veszteségem van, mert beletört...ő meg azt írta, hogy simán kijön.
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is túl vagyok az első napon. Nekem ez könnyű volt, mert én általában fehérjét eszem, hiszen azokat szeretem a legjobban. Nekem talán a holnapi nap lesz a legnehezebb, de majd csak hozzászokom ahhoz is. :)
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiváncsian várom a véleményt! Ügyi vagy, hogy elkezdted, nagyon szurkolok Neked!kissHa nem elfogadó a család, akkor iktasd ki a lelkifurdalást, egyél, de ne sokat, dicsérd a kaját agyonra és másnap próbálj kevesebbet enni az aznapi adagból jó sok folyadékkal. Hajrá!!!!
Ma sütöttem rozsos zsömlét, tuti finom lett, de biztosan csuklik a recepttulaj, mert azt írta, hogy nem kell alá kikenni a tepsit....én meg nem kentem....most egy fémlapát veszteségem van, mert beletört...ő meg azt írta, hogy simán kijön.

Koszi szepen kiss Azt meg eldontottem, h nem izgat ki mit szol, majd elmagyarazom es ha nem ertik meg, akkor elmehetnek...oda! :D

Hey, az a rozsos zsomle receptet hol lehet megtalalni??

Ja, es megettem ma ebedre a krumplit. Legkozelebb azert joval tobb fuszert teszek bele, elszoktam mar a magyaros so-bors-delikat kombinaciotol. Megorjitem majd egy kis cayenne borssal vagy csilivel, de talan az oregano-bazsalikom is jol menne hozza...meglatjuk...A sok thai meg indiai mindenfele veszett fuszer utan ez kicsit egyszerunek tunt :D De attol finom es nagyon laktato!

Tudjatok mit vettem eszre? 3-4 ora is eltelik mig egyaltalan eszembe jut az eves. Es ez mind csak 2 nap utan! Maskor olyan veszett ehseg szokott ram torni, hirtelen. Ez sincs. Hat ez a dieta eddig szuper :) Gyanitom h a gyuminap lesz a kedvencem, azzal van a legkevesebb macera es nekem a gyumolcs az desszert :D
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Sydnikém! :)

A gyümölcsnapot imádni fogod! Nekem az jön be a legjobban!
Minden fogyókúra nélkül jól esik az embernek egy-egy gyüminapot tartania. És a pocakunk is meghálálja, hogy aznap nem terheltük le szegényt. :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére