Hírek Folytatódik az eljárás: megvonhatják Magyarország szavazati jogát az EU-ban

Újabb Varga Judit-meghallgatást terveznek Brüsszelben a jogállamiság miatt. Ezzel folytatódik hetes cikkelyes eljárás, aminek a végén megvonhatják Magyarország szavazati jogát az EU-ban

Május végén újabb meghallgatást tervez a magyarországi jogállamiság helyzetéről az Európai Unió Tanácsának soros svéd elnöksége – írja a Népszava. Az előterjesztést a tagállami kormányoknak még jóvá kell hagyniuk, de a lap úgy tudja, a javaslatot támogatni fogják.

Ez az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás még 2018 szeptemberében kezdődött, miután az Európai Parlament (EP) elfogadta a magyarországi jogsértéseket részletesen felsoroló Sargentini-jelentést. A jelentés tavaly aktualizált változatában az EP megállapította: Magyarország már nem demokrácia, hanem a választási autokrácia hibrid rezsimje.

Az elmúlt több mint négy évben „az Európa-ügyi miniszterek azóta több-kevesebb rendszerességgel napirendre tűzik a határozatban foglaltakról szóló vitát” – írja a lap. Az eljárásban a következő lépés konkrét ajánlások megfogalmazása lenne az Orbán-kormány számára, amit „a napokban a soros elnökségnek címzett levélben sürgettek az EP illetékes képviselői”.

A lap megjegyzi: ez az eljárás független az uniós támogatások egy részének felfüggesztéséhez vezető jogállamisági eljárástól. A célja, hogy megállapítsák: Magyarországon súlyosan sérülnek-e az unió alapértékei.

Ha igen, akkor végső esetben a magyar szavazati jog megvonásával is végződhet a folyamat.

A háború mindent megváltoztatott​


Mindenkit maga ellen fordított Orbán Viktor a sorozatos brüsszeli vétókkal. Sokak szerint eljött az ideje, hogy ledobják az EU jogi atombombáját a Fideszre, és elvegyék Magyarország szavazati jogát a tanácsban.


Az oroszbarátság miatt több tagállam is keménykedne Magyarországgal szemben, köztük a korábbi szövetséges lengyelek is. A lengyelek az ukrajnai háború kezdete óta folyamatosan fordultak szembe Magyarországgal. Jól mutatja ezt, hogy már többször bírálták Varsóból a magyar kormányt. Már az uniós háborúkban is kifaroltak a magyarok mellől.

A lengyel védőernyő nélkül már ledobhatják az uniós atomot Orbánra

A helyzet pedig oda is vezethet uniós tisztviselők szerint, hogy lépni kellene a hetes cikkely szerinti eljárásban is, amely az uniós jogi atombomba egy renitens tagállammal szemben: ez eredményezheti egy tagállam szavazati jogának felfüggesztését is.

A hetes cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen még a Sargentini-jelentés alapján indította el az Európai Parlament 2018-ban, de az elmúlt években jóformán sehova nem jutottak vele. Lengyelország ügyében is napirendre került ez, tudható volt, hogy Varsó és Budapest bevédi egymást. Most viszont ez a szövetség egyre kevésbé létezik.

Jabronka Richárd

1682601034538.png
 
Setni ,
tudom itt csak Magyarországról van szó , de gondolod más EU-s országot elkerüli az inflácio ?? Nehogy már ! Állitolag "hivatalosan" csak 7% , de ha tankolni megyek vagy bevásárolni akkor 15-30% az különbözett . Naponta látom a "Tafel"-nél az rászorulokat akik élelmiszert hoznak tölünk !
Aztán a kilépéssel nagyon nyulatfoghatunk , mert mink van ? Se mezögazdaság , se ipar ! Akkor meg ??
Mondjuk az is igaz láthattuk a Brexitnél , ha a magyar munkavállalokat Brüsszel kitiltaná az EU-s munkaeröpiacról akkor meg talán ök járnák meg , de nagyon . Hiszen a német egészségügy talán be is krepálna nélkülünk annyi jó orvos és ápolónö dolgozik kint , az öregek ápolását megsem emlitem !
15-én múlt 8 éve, hogy ezt hallom nap, mint nap. De azóta sem tudott egyetlen olyan migráns sem ideérni, aki kivette volna a kezemből a munkát. :)
 
AZ EU való kirugás, gazdaságulag sokba lenne az EUnak, így kisebb az esély rá. Ha Ők teszik ki Magyarországot, akkor pl. az eddig kiutalt pénzekkel mi lesz, csak úgy leírják? Vagy ott a közlekedés, fizikailag EU megint két részre szakad, mert Magyarország a kapocs a Román-görög vonal felé, sima vámvizsgálattal, vagy vámok bevezetésével szivatható az eu. Továbbá presztizsveszteség is, hogy nem tudnak működtetni egy intézményrendszert, az esetleges újabb csatlakozók kedvét is elveheti, stb. Persze lehet rövid távú népszerűség miatt meglépni, csak a hosszabb hatásokat is figyelembe kellene venni, mint pl. a Brexit is egy nagy öröm volt, aztán most szívnak vele a Brittek.
Természetes, hogy az EU gyengülne ha Magyarország nem tartozna hozzá,
de erőszakkal nem fogják benntartani az biztos.

Az Orbánrendszer az EU-s pénzek nélkül életképtelen, ezért Orbántól csak ugy szabadulhat meg az EU ha elzárja a számára a pénzeket és a pályázatokat közvetlen Brüsszelbe kell majd megpályázni.

Orbán nemcsak az EU-nak árt hanem a NATO számára is egy veszély.
Ezért ugy gondolom először onnan fogják kirúgni, vagy felfüggeszteni a tagságát.
A második lepésre, EU-kitessékelés, valoszinü nem fog sor kerülni mert ha az emberek látják, hogy Orbán személye viszi öket a szakadékba, ha Orbán nem tudja megfizetni a holdudvarát, akkor a sajátjai fogják öt elűzni.

Az EU-ból való kilépés után az történne mint annakidején az NDK-ban
, annyian hagynák el az országot, hogy a bevándorlók elleni kerítést meghosszabbítanák, körbe körbe és se ki, se be nem lehetne menni a piktor engedélye nélkül.

Remélem, hogy a NATO a következő hetekben piros kártyát mutat Orbánnak.
 
Természetes, hogy az EU gyengülne ha Magyarország nem tartozna hozzá,
de erőszakkal nem fogják benntartani az biztos.

Az Orbánrendszer az EU-s pénzek nélkül életképtelen, ezért Orbántól csak ugy szabadulhat meg az EU ha elzárja a számára a pénzeket és a pályázatokat közvetlen Brüsszelbe kell majd megpályázni.

Orbán nemcsak az EU-nak árt hanem a NATO számára is egy veszély.
Ezért ugy gondolom először onnan fogják kirúgni, vagy felfüggeszteni a tagságát.
A második lepésre, EU-kitessékelés, valoszinü nem fog sor kerülni mert ha az emberek látják, hogy Orbán személye viszi öket a szakadékba, ha Orbán nem tudja megfizetni a holdudvarát, akkor a sajátjai fogják öt elűzni.

Az EU-ból való kilépés után az történne mint annakidején az NDK-ban
, annyian hagynák el az országot, hogy a bevándorlók elleni kerítést meghosszabbítanák, körbe körbe és se ki, se be nem lehetne menni a piktor engedélye nélkül.

Remélem, hogy a NATO a következő hetekben piros kártyát mutat Orbánnak.
Már bocs, de Orbán sem kezdő. Önkori közvetlenül Brüszelbe pályázik, majd kap a nyakába jó kis adót, hogy ne legyen rá önrésze, de majd a mészáros vagy Tiborc bankja kisegíti. Orbán holdudvarában sokan csak Orbán helyett kezelik a közös pénzt, és ewlőre van példa statuálva azzal mi lesz aki ellen lép, Simicska.
A NATO vezetése sok marhaságot beszél, mint Ukrajna felvétele, amire pl. a szlovákok sem mondhatnak semmit, mert kormánybuktatás volt, választás jön, a legesélyesebb jelölt meg Fico ako most nagy haverja Viktornak, pl. Szíjgyártó is megléátogatta a multkor, ha jól rémlik és Fico nem kér az Ukrán NATO tagságból, persze most ellenzékben van, ha kormányra kerül teheti az ellenkezőjét. A NATO Magyar viszony valóban eldőlhet a kövi hetekben, csak éppen ukrajnában, ha valóban lesz ukrán támadás és az sikeres, akkor Viktor szívni fog, de ha az oroszok felörlik az ukránok legjobb csapatait, akkor kisebb gond is nagyobb lesz a NATOban mint Viktor. Csak elméleti szinten, menyit érne meg pl. Kínának, hogy legyen egy radarbázisa Magyaroirszágon? Mert simán kinézem Viktorból, ha nem kellek a NATOnak kellek majd a Kínaiaknak. Kb 200 000 kínai él Magyarországon, ők is egy jelentős választói csoport, persze ők sem kedvelik mind Kínát és stb. Csak arra akarok utalni, hogy ne rövid távú célokra koncentráljon már a vezetőség, hanem gondoljon arra, milyen hatásai lehetnek később.
Továbbra is azt mondom, az lenne a legegyszerűbb, amit sok diktátorral megcsináltak eddig, megvenni kilóra. Viktor sem él örökké, addig meg játszon abbóla kotábból mint a többiek.
 
Melitta ,
tudod én itt élek Németországban már 90 óta elötte meg ca. 15 évet lehuzztam az NDK-ba ön akaratból , én nem "menekültem" sehonnét sem ! Magam ezt igy látom azota is , hogy a német gazdaság évtizesdek óta a külföldi olcsó munkaerökre épit ! A mezögazdaság nagrésze az eper-spárga-szölöszüretje nemtudna kelet-europai olcsó munkaerönélkül meglenni , a húsiparról meg ne is beszéljek mert ott inkább "rabszolgák" dolgoznak romániából mert az már munkásnak nem nevezhetö !
látom mindenhéten a Tafelnél ahol tiszteletbeliként dolgozom nap mint nap a sorban állokat és naponta többen lesznek ! Ez egy "socialemarktwirtschaft" tehát egy szociálispiacgazdaság , ha jólforditottam le , de gondolom vannak akik kitudnak javitani , mert ezt hangozatja a politikai elit már évtizede , hiányzik az utobbi jó 25-30 évben a szociál ! Te ugy látod én meg itt Németorsz´gban igy látom és élem meg ! Elnézést kérek amiért nem egyforma a nézetünk .
 
DE!! Akikre én ténylegesen haragszom, az a sok "gyenge az ellenzék", "nem jók semmire" nyafogással remekül alvó.

Végül is holnap is fel kell a nap.
Mi történhet?
Jól elvannak, mert a saját intellektuális magasságukba beleszédülve kritizálják azokat, akik még legalább beleállnak ezzel a tolvaj gazember Orbán-bandával szemben.

Jön a nyafogás, hogy "csak" megélhetési politikusok", nem csinálnak semmit, csak felveszik a lóvét.
Ezért a szakaszért teljes üzeneted kap egy tetsziket.
 
Már bocs, de Orbán sem kezdő. Önkori közvetlenül Brüszelbe pályázik, majd kap a nyakába jó kis adót, hogy ne legyen rá önrésze, de majd a mészáros vagy Tiborc bankja kisegíti.
Ha Donáthék kibulizzák Brüsszelben a közvetlen támogatást, erre is fognak megoldást találni.
Orbán holdudvarában sokan csak Orbán helyett kezelik a közös pénzt, és ewlőre van példa statuálva azzal mi lesz aki ellen lép, Simicska.
A NATO vezetése sok marhaságot beszél, mint Ukrajna felvétele, amire pl. a szlovákok sem mondhatnak semmit, mert kormánybuktatás volt, választás jön, a legesélyesebb jelölt meg Fico ako most nagy haverja Viktornak, pl. Szíjgyártó is megléátogatta a multkor, ha jól rémlik és Fico nem kér az Ukrán NATO tagságból,
Szerintem, ha a jelen orosz fenyegetettségben ennek hangot ad, nem fog nyerni.
persze most ellenzékben van, ha kormányra kerül teheti az ellenkezőjét. A NATO Magyar viszony valóban eldőlhet a kövi hetekben, csak éppen ukrajnában,
Mar eldőlt, amikor Szijjartó kifejezett ellenkezése ellenére Stoltenberg összehívta az ukrajna csatlakozásával kapcsolatos bizottságot.
ha valóban lesz ukrán támadás és az sikeres, akkor Viktor szívni fog, de ha az oroszok felörlik az ukránok legjobb csapatait, akkor kisebb gond is nagyobb lesz a NATOban mint Viktor.
Ha erre nem volt eleg egy év, akkor mivel és főleg kikkel őrölnék fel?
Habár hivatalosan a részleges mobilizációt beszüntettek, megis folyik tovább.
Másrészt elfogytak a rakéták és már az atomhordozókat hasznaljak, amelyek darabja dollármilliókba kerülnek, de mégcsak nem is wz a gond, hanem, hogy nincs alkatrész, amiből elő tudnák az újakat állítani.
Csak elméleti szinten, menyit érne meg pl. Kínának, hogy legyen egy radarbázisa Magyaroirszágon? Mert simán kinézem Viktorból, ha nem kellek a NATOnak kellek majd a Kínaiaknak. Kb 200 000 kínai él Magyarországon, ők is egy jelentős választói csoport,
Mármint hol? A másfél milliárdos Kínában?
Mert nálunk nem szavazhatnak...(még az önkormányzatin sem)
Amúgy a műholdak korában olcsóbb egyet fellőni.
A Fudan sokkal hatékonyabb eszköz (lett volna).
persze ők sem kedvelik mind Kínát és stb. Csak arra akarok utalni, hogy ne rövid távú célokra koncentráljon már a vezetőség, hanem gondoljon arra, milyen hatásai lehetnek később.
Továbbra is azt mondom, az lenne a legegyszerűbb, amit sok diktátorral megcsináltak eddig, megvenni kilóra. Viktor sem él örökké, addig meg játszon abbóla kotábból mint a többiek.
De hisz Putyin meg is vette. Az ő kottáját játsz(ogatj)a.
Ha a nagyaroknak egy csöpp esze lenbe, mae a diákok lefujasakor legalabb taxisblokad szintű latadasba kezd, de ha nem, akkor a háborus vészhelyzet közepette leváltott vezérkari főnök miatt (még akkor is, ha azt sem tudni ki fia/borja).
 
Melitta ,
tudod én itt élek Németországban már 90 óta elötte meg ca. 15 évet lehuzztam az NDK-ba ön akaratból , én nem "menekültem" sehonnét sem ! Magam ezt igy látom azota is , hogy a német gazdaság évtizesdek óta a külföldi olcsó munkaerökre épit ! A mezögazdaság nagrésze az eper-spárga-szölöszüretje nemtudna kelet-europai olcsó munkaerönélkül meglenni , a húsiparról meg ne is beszéljek mert ott inkább "rabszolgák" dolgoznak romániából mert az már munkásnak nem nevezhetö !
látom mindenhéten a Tafelnél ahol tiszteletbeliként dolgozom nap mint nap a sorban állokat és naponta többen lesznek ! Ez egy "socialemarktwirtschaft" tehát egy szociálispiacgazdaság , ha jólforditottam le , de gondolom vannak akik kitudnak javitani , mert ezt hangozatja a politikai elit már évtizede , hiányzik az utobbi jó 25-30 évben a szociál ! Te ugy látod én meg itt Németorsz´gban igy látom és élem meg ! Elnézést kérek amiért nem egyforma a nézetünk .
15-én múlt 8 éve, hogy ezt hallom nap, mint nap. De azóta sem tudott egyetlen olyan migráns sem ideérni, aki kivette volna a kezemből a munkát. :)

"a német gazdaság évtizesdek óta a külföldi olcsó munkaerökre épit ! A mezögazdaság nagrésze az eper-spárga-szölöszüretje nemtudna kelet-europai olcsó munkaerönélkül meglenni ,.."
Szeretném megemlíteni, hogy szezonmunka a mezőgazdaságban, gazdasági rendszerektől függetlenül mindig is volt és lesz.

A kommunista rendszerben - erre emlékezned kell udvarfy
- Gyerekek, katonák voltak kivezényelve krumpli és répaszedés idején és ingyen dolgoztatták öket
- Moszkvában ha megnőtt a gaz a város körüli autóút mellett a 10 milliós város társadalmi munkában tépte ki
- Orvosoktól kezdve az összes halandó ott gyomtalanított, nyitott teherautón -biztonsági előírások nélkül ültek a platón

Keleteuropából a "műveltebb" emberek, akik egy kicsit beszéltek "külföldiül" seregestül jöttek spárgát szedni, vagy ültetni
- Természetesen nem szervezetten, hanem a rokonaik segítségével, lengyel tanárnők vágták a spárgát.
- Természetesen nem ingyen, hanem az 1-2 hét alatt többet kerestek mint odahaza egész év alatt

Igen, vannak, voltak esetek amikor kiszúrtak a szezonmunkásokkal de nem ez volt az általános mert jövőre visszavárták öket
- szeretném megjegyezni, hogy a "minimál-orabér" nyugaton sokkal magasabb mint Orbánisztánban

Olaszország, Spanyolország egy külön téma, ahol a papirok nélküli menekülteket valóban kizsigereli
- de ezkéről nem irtok semmit, - pedig kedves CasaLoma ezek azok akik a te és az én munkámat csinálják, ezért olyan olcsó a paradicsom és sok más zöldség nálunk

Román és Magyar munkások a húsiparban valóban nyomorúságos körülmények között dolgoznak
- de a legnagyobb rablok az öket táborozó hazafiak, a rendörök nem győzik az ellenőrzést.
- Tehát a kizsákmányolás nem legalizált, Magyarországon még a tanárokat is kirúgják ha felhördülnek.

Minden elismerésem, hogy a szabad idődet szegények istápolásával töltöd, az éhezőknek enyhíted a sorsát
- Én a PET-palackok visszaadásánál szoktam a "spende" gombra nyomni, ajánlom a lehetőséget mindenki figyelmébe

Lidl_Pfandspende.jpg
 
Torvenyekrol, aláirt szerzodesekrol beszelunk - azt hiszem - .

Ez esetben azert szogezzuk le azt is, hogy a NATO alapszuerzodese szerint hadban álló ország felvétele kizárt.
A napokban ezt pont a finn miniszterelnok tette szova!
 
Torvenyekrol, aláirt szerzodesekrol beszelunk - azt hiszem - .

Ez esetben azert szogezzuk le azt is, hogy a NATO alapszuerzodese szerint hadban álló ország felvétele kizárt.
A napokban ezt pont a finn miniszterelnok tette szova!
A NATO-fönök azt mondta, hogy "Ukrajnának a NATO-ban a helye", nem pedig azt, hogy holnaptól NATO tagok.
 
Egy védelmi jellegu katonai szervezet - és a NATO igy deklaralta magát - célja a reszt vevő államok biztonságának biztositása.
Ennek a célnak a NATO jelenlegi céljai szerintem nem felelnek meg!

Ráadásul egy olyan fenyegetodzes, minmt hogy kizarnak valakit a soarikbol még inkabb cafolni latszik ezt!
Ha a tagallamok bioztonsaga a cél, akkor egy tagallamot kizarni azert, mert egy nem tagállam számára nem szallit fegyvert, nem akarja annak a haborujat megvivni, eleg képmutato és hazug álláspont.

Ellentmond mindannak, amit egy védelmi katonai szervezet e4ddig el akart hitetni magárol!
 
Egy védelmi jellegu katonai szervezet - és a NATO igy deklaralta magát - célja a reszt vevő államok biztonságának biztositása.
Ennek a célnak a NATO jelenlegi céljai szerintem nem felelnek meg!

Ráadásul egy olyan fenyegetodzes, minmt hogy kizarnak valakit a soarikbol még inkabb cafolni latszik ezt!
Ha a tagallamok bioztonsaga a cél, akkor egy tagallamot kizarni azert, mert egy nem tagállam számára nem szallit fegyvert, nem akarja annak a haborujat megvivni, eleg képmutato és hazug álláspont.

Ellentmond mindannak, amit egy védelmi katonai szervezet e4ddig el akart hitetni magárol!
A NATOnak az a gondja, hogy sokáig nem volt elenségkép, ami igazolná a létét. EZért vannak az EU hadseregek olyan rossz állapotban, ami a hadiipart is érinti. AMit csak úkrajna elpufogtat egy hónap alatt, azt év\ek alatt tudják pótolni. Amerika nélkül nem tudom meddig tartana ki európa az oroszok ellen :(
 
Egy védelmi jellegu katonai szervezet - és a NATO igy deklaralta magát - célja a reszt vevő államok biztonságának biztositása.
Ennek a célnak a NATO jelenlegi céljai szerintem nem felelnek meg!

Ráadásul egy olyan fenyegetodzes, minmt hogy kizarnak valakit a soarikbol még inkabb cafolni latszik ezt!
Ha a tagallamok bioztonsaga a cél, akkor egy tagallamot kizarni azert, mert egy nem tagállam számára nem szallit fegyvert, nem akarja annak a haborujat megvivni, eleg képmutato és hazug álláspont.

Ellentmond mindannak, amit egy védelmi katonai szervezet e4ddig el akart hitetni magárol!

Oroszország, egy hadgyakorlatnak álcázott manőver során, megtámadott egy több NATO-tagországgal szomszédos független államot, immár másod ízben.
- Putyin egy levélben közölte minden országgal a további célját, hogy vissza kívánja állitani a volt szovjet érdekeltségi szférát.
- Ez azt jelenti, hogy indirekt felszólította a volt Varsói szerződés államait arra, hogy lépjenek ki a NATO-ból.
- Egyedül a magyar miniszterelnök nem mondott ennek ellent
- A magyar kormány már 2010 óta egy Európa ellenes Orosz érdekeket szolgáló aggressiv politikát folytat.
- A Moszkvai propagandát nem lehet megkülönböztetni az orbáni közmédiák adásaitól.
- Mindez egy igén feszült politikai helyzetben, amikor az agresszor atombombával fenyeget
- Orbán gyerekes érvvel tesz gáncsot a NATO-nak - a Svédek tiszteletlen beszéltek rollunk - ezért nem hagyjuk, hogy NATO tagok lehessenek.
- Valójában a világ (nemcsak az eu) államainak a többsége ugy látja, hogy Magyarországon nem nevezhető demokratikus jogállamnak.
- Az állítólagos Pentagon iratokban is szó van arról, hogy Orbán Amerikát ellenségnek nevezi, valójában az összes szövetségesét "háborupártinak" gyalázza

Ilyen körülmények között csak természetes, hogy
- Magyarországot nem fogják meghívni bizalmas beszélgetésre, mert egy rizikó, Putyin kezében tartja Orbánt
- A minimum, hogy ha nem önt Orbán tiszta vizet a pohárba hát felfüggesztik a tagságát.

Az Orbán rendszer az EU-s pénzekkel való korrumpálásából él, amiböl elege van az európai adófizetőknek
- A NATO egy katonai szervezet, ott nem lehet pávatáncot járni
- Ha az orbán-rendszerrel szemben elveszíti a NATO a bizalmát akkor kiteszik.
- Aki nem kompatibilis az EU-val és ennek a védő szervezetével annak nincs helye az EU-ban sem.

A Pápa látogatása egy "utolsó kenet" volt, ha nem tér észhez a miniszterelnök akkor az lesz ami 2. János Pál Pápa látogatása után történt: Rendszerváltás.
 
A NATOnak az a gondja, hogy sokáig nem volt elenségkép, ami igazolná a létét. EZért vannak az EU hadseregek olyan rossz állapotban, ami a hadiipart is érinti. AMit csak úkrajna elpufogtat egy hónap alatt, azt év\ek alatt tudják pótolni. Amerika nélkül nem tudom meddig tartana ki európa az oroszok ellen :(

Egy fiktiv kérdés amit megfogalmaztál: "Amerika nélkül nem tudom meddig tartana ki európa az oroszok ellen?"

A NATO jelenleg 31 tagállamból álló államszövetség.
Az amerikai kontinensen az USA és Kanada mellett számos európai ország található.
Az összes tagállam területe összesen 24,93 millió km² és körülbelül 954,55 millió ember éll benne.
Oroszország területileg nagyobb de gazdaságilag, technologiát és népességet illetően egy törpe.
 
Egy fiktiv kérdés amit megfogalmaztál: "Amerika nélkül nem tudom meddig tartana ki európa az oroszok ellen?"

A NATO jelenleg 31 tagállamból álló államszövetség.
Az amerikai kontinensen az USA és Kanada mellett számos európai ország található.
Az összes tagállam területe összesen 24,93 millió km² és körülbelül 954,55 millió ember éll benne.
Oroszország területileg nagyobb de gazdaságilag, technologiát és népességet illetően egy törpe.
A római birodalomhoz képest a lovas népek is senkik voltak, mégis lerombolták. Ne becsüld alá oroszországot, csak mert az általad tetszőlegesen válalsztott mutatókban nem szerepel jó. Napóleon és Adolf is ráfázott már erre, szó szerint.
 
A római birodalomhoz képest a lovas népek is senkik voltak, mégis lerombolták. Ne becsüld alá oroszországot, csak mert az általad tetszőlegesen válalsztott mutatókban nem szerepel jó. Napóleon és Adolf is ráfázott már erre, szó szerint.
Megvagyok lepve, hogy nem veszed észre a különbséget

- Napoleon és Adolf nyugatról ment Moszkva felé, ök voltak az agresszorok míg, most egy háborúról beszélünk fordított irányba.
- Azt se tévesszed szem elöl, hogy a nyugati agresszoroknak, először az Ukránokat, fehér oroszokat kellett leküzdeniük.

- A proletárdiktatúra ugy átmosta sokak agyát, hogy elfelejtik,
- a Német-Magyar naci régimet nem az oroszok verték le egyedül, hanem az Ukránok, Amerika, Anglia, Franciaország.... a szövetségesek.

Konvencionális fegyverekkel egy hét alatt kiűzne a NATO az oroszokat Ukrajnából.
- Ha Putyin atombombát, vagy más tiltott fegyver vetne be Ukrajna ellen akkor, bizony bevonulnának UN csapatok Ukrajnába.
 
- Azt se tévesszed szem elöl, hogy a nyugati agresszoroknak, először az Ukránokat, fehér oroszokat kellett leküzdeniük.
Adolf a szovjetuniot rohanta le, ahol a voros hadsereg volt az ellefél fehéroroszorszagban is és ukrajnaban is.
Napoleon idejen ukrajna oroszorszag resze volt, tehát nem egy onallo allamot kellett lekuzdenie Napoleonnak!
De ugyan ez volt a helyzet az orosz sved haboru idejen is!
Vagy a krimi haboru soran amikor azoroszok a mostanihoz hasonloan agresszorkent leptek fel.
Az egyre gyengulo torok birodalom ellenfeleként.
A torokoket érdekes modoin akkor is a két nagy europai nemzet, anglia és franciaorszag tamogatta, nem csak fegyverekkel, de katonai beavatkozassal is! (lasd a balaklavai csata, amirol a Konnyulovassag tamadasa kell hogy eszunkbe jusson)
Egyebkent a hősiesség és a hulyeség példájának szoktak felhozni azt a cselekményt, mikor a teljes brit konnnyulovassagot nekiiranyitottak az oroszok ágyuallasainak. Ott is maradtak szegenyek.
A leirasok szerint Lord Cardigant a parancsnokukat agitaltak a tisztjei hogy tiltakozzon a parancs ellen, de az fensosegtelljesen csak ennyit válaszolt: - Uraim, nekunk nem az a dolgunk, hogy valaszokat keressunk a miértekre, hanem hogy belovagoljunk a halal volgyebe...

Ne adja isten, hogy a nyugat ujra ezt tegye!
 
Torvenyekrol, aláirt szerzodesekrol beszelunk - azt hiszem - .

Ez esetben azert szogezzuk le azt is, hogy a NATO alapszuerzodese szerint hadban álló ország felvétele kizárt.
A napokban ezt pont a finn miniszterelnok tette szova!
Ukrajna hadban áll?
Kivel?
Oroszország nem üzent hadat, csupán speciális katonai műveletet hajt végre...
Egy védelmi jellegu katonai szervezet - és a NATO igy deklaralta magát - célja a reszt vevő államok biztonságának biztositása.
Ennek a célnak a NATO jelenlegi céljai szerintem nem felelnek meg!
Miért is?
Ráadásul egy olyan fenyegetodzes, minmt hogy kizarnak valakit a soarikbol még inkabb cafolni latszik ezt!
Ha Magyarország kizarásara célzol, az nem amiatt lesz, hanem a folyamatos és sorozatos indokolatlan vétók miatt (Ukrajna, Gruzia...).
Ha a tagallamok bioztonsaga a cél, akkor egy tagallamot kizarni azert, mert egy nem tagállam számára nem szallit fegyvert, nem akarja annak a haborujat megvivni, eleg képmutato és hazug álláspont.
És az, hogy blokkolják az un nyelvörveny miatt a bizottsági ülés összehívását?
Mi köze a nyelvhasználatnak a védelmi képességekhez?
Ellentmond mindannak, amit egy védelmi katonai szervezet e4ddig el akart hitetni magárol!
Nem tudom mennyire vagy járatos a NATO vedelmi képességek alakítasában. Ha igen, akkor a többieknek, ha nem, akkor neked is:
Minden tagállam évente készít egy un DPQ-t (Defense Planning Questionnarie) vagy a legutóbbit frissíti.
Ez a vedelmi kepessegek kèrdőív.
Ebben az adott ország kifejti a NATO részére felajánlott saját hadi erőforrások képességeit. (Pl. ha felajánlott repülőket, azoknak van e légi utantöltő képessége.)
Ezeket összesítik és TFP/TFG-kre bontják (Target Force Proposals/Goals)- ami kb. védelmi célokat jelent.
Aztan ebből "gazdálkodnak".
Ezekből hozzák létre a különféle formáciokat.
Például ezeknek megfelelve latjuk el rotacióban a balti légvédelmet.
Mi ebben az ellentmondás?

A NATOnak az a gondja, hogy sokáig nem volt elenségkép, ami igazolná a létét. EZért vannak az EU hadseregek
Azert pobtosítsunk!
Nincs olyan hogy EU hadsereg. Évtizedek óta szó van róla, de csak EU tagországok hadseregei vannak, melyek nem mindegyike NATO tag. (Lásd Ausztria, amely csupan korlatozottan Pfp-kent vesz részt a NATO tevékenysegekben.)
olyan rossz állapotban, ami a hadiipart is érinti. AMit csak úkrajna elpufogtat egy hónap alatt, azt év\ek alatt tudják pótolni. Amerika nélkül nem tudom meddig tartana ki európa az oroszok ellen :(
Segitek: sokáig. Nem közismert, de Törökórszag a NATO második legerősebb hadserege az USA után.
Nem véletlen, hogy megtehette és negtette a Boszporusz lezárását a hadihajok előtt.
Varso a GDP-je 4%-t költi vedelmi kiadasokra es kezdi megelőzni a regi tagállamok pl. Franciak haderejét (az olaszokét, spanyolokét már rég meghaladta).
Szóval én nem felteném a NATO-t.
A római birodalomhoz képest a lovas népek is senkik voltak, mégis lerombolták.
Talan azert megis voltak valakik (amellett hogy barbarok), mert a harcmodoruknak jó ideig nem volt ellenszere.
Ne becsüld alá oroszországot, csak mert az általad tetszőlegesen válalsztott mutatókban nem szerepel jó. Napóleon és Adolf is ráfázott már erre, szó szerint.
Eddig szerintem túlbecsültek az orosz haderőt.
Ha megvizsgaljuk kiderül, hogy nem is nagyon van sajat fejlesztésük. Pl. a tankok a T14- et kiveve, amiből van vagy 6 db, ami május 9-n gurul végig a Vörös téren minden korabbi szovjet (T60,T72 T80...), amit a volt tagallamokkal közösen fejlesztettek/gyártottak.
Mint mar irtam, a T80-asok jo resze azert áll, mert a célzóberendezést az ukranok fejlesztettek és gyártották.
De ugyanez áll a repülőktől a hajókig sokmindenre.
Ha lenne megfelelő gyartokapacitásuk, akkor nem kuncsorognának lőszerért Kínánál és Észak Koreánál.
Ami a franciakat es nemeteket ilketi, a két tél tabornok (januáe, február) állitotta neg őket, meg a nem megfelelő logisztika.
Érdekes módon az idei tél meg ugyanezt tette az oroszokkal...
Pont ők ne ismernék a telet? Vagy talan nekik is elegtelen a logisztikajuk?
Egy apro (vagyis nem annyira apro, de nem elsódleges) dolog.
Az orosz hadiraktárakbol eltűnt 1,5 millio tartaldkosoknak tárolt egyenruha. Az most lenyegtelen is, hogy egy tabornoknak jachtja lett belőle vagy néhany őrmesternek par liter vodkája, a lényeg, hogy nincs.
Es ez csak a ruha.
A besorozottak nagy része nem kapott bakancsot, csupán gumicsizmat.
Az sem jutott.
Es a hadügyminiszter meg mindig Sojgu.
Folytathatnám, de az az egyszerű tény, hogy a harmad akkora Ukrajnat egy ev alatt sem tudtak, nemhogy elfoglalni, de meg csak megtörni sem, szamomra nem a "világ második legerősebb hadseregét" jelenti, legfeljebb a harmadik világ második legerősebbikét...
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,788
Tagok
615,669
Legújabb tagunk
ssstik
Oldal tetejére