Fordított Aukciós weboldalak

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

marlano

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek,

Az utóbbi időben egyre szaporodnak a fordított aukciós weboldalak a neten.
Érdekelne hogy van-e valakinek esetleg valami tapasztalata a témában? Akár jó - akár rossz...
Van-e esetleg közületek aki már vett valamit ilyen módon?
Előre is kösz a hozzászólást!
 

mesyre

Új tag
Hát, de aktuális a téma :) Haverom épp tegnap dicsekedett az új 32GB-os MP4-esével, amit egy ilyen oldalon nyert. Most én is játszok :)

Az oldal: www.belobi.com
Ami jó benne, hogy mikor regisztrálsz, akkor kapsz 5 ingyenes licitet és nem vagy kötelezve arra, hogy vegyél még. Ez a többinél nincs így.
 

mesyre

Új tag
Ha elküldöd esetleg az email címed, akkor tudok meghívót küldeni neked! Ez azért jó, mert akkor kapok utánnad még ingyenes szelvényt. :)
 

marlano

Állandó Tag
Állandó Tag
köszi a véleményeiteket :)
kipróbáltam a belobi.com-ot és tényleg érdekesnek tűnik.
Sőt, azt kell mondanom hogy a nyertesek képei között felismertem az egyik haveromat. Leellenőriztem és tényleg megkapta a hordozható Hard Disc-et amit "vett".
 

mesyre

Új tag
A fordított aukciós weboldal ahol a Nyerő Licit az a 0-hoz legközelebb eső pozitív szám, melyet az aukció során csak egyetlen Licitáló jelölt meg.



Nyerő licitedben meghatározott összegért (vagy annak az országod pénznemében kifejezett ellenértékéért) veheted meg a terméket.


Nézzünk egy példát (az egyszerűség kedvéért egész számokkal):
Egy fordulóban a következő Licitek érkeznek:
6, 4, 8, 2, 1, 23, 73, 12, 213, 1, 2, 1, 2, 5, 10.

Ezeket sorba rendezzük:
1, 1, 1, 2, 2, 2, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 23, 73, 213.

A legkisebb tippelt szám az egyes. Abból több is van, ezért nem nyer. A kettesből is több van, ezért nem nyer. A következő legkisebb a négyes. Mivel ő tippelte a legkisebb egyedüli egész számot, Ő a Nyertes Licitáló. A Határidős aukciók esetében az előre meghatározott időpontig lehet licitálni.
 

dirrchan

Állandó Tag
Állandó Tag
A hagyományos aukciók igen, de a fordított aukciók Magyarországon valóban igazán működnek... persze van egy-két oldal, ami bírja, de általában az újonnan indulók pár hónap múlva bezárnak (nincs elég játékos, nincs elég bevétel, ami egyáltalán fedezné a termékeket). Persze a bezárás leggyakrabban úgy megy, hogy először csak karbantartás, majd még karbantartás, majd mééég, majd fél év múlva meg már a domain sem működik...
Ráadásul voltak oldalak, ahol a "karbantartás" fázis előtt még megpróbálták csalással növelni a forgalmat: kamu felhasználók (programok) tolták a liciteket. Ez az egyik oldalnál ott bukott be, hogy valaki észrevette: a nagyon komolyan játszó "felhasználók" neve még szabad és lehet ugyanolyan usernéven regisztrálni :D

Nemzetközi oldalaknál (ahol gondolom van bőségesen forgalom) nincs szükség ilyen trükkökre, mert az üzemeltetőnek rendesen megtérül és valóban sokan nyernek is (persze sokan nem, de azoktól működik a dolog :) )

Ja, Magyarországon még az is betett az egésznek, hogy az adóhivatal 2009. novemberében kijelentette, hogy nem legális mert szerencsejátéknak minősül... (mondjuk azt nem tudom, hogy ezután mi volt a kijelentés foganatja)
 

peterzz

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem kamuk ezek a fordított aukciós weboldalak. Főleg Mo-n, ha van is aki nyer rajtuk, nagy szerencse kell hozzá, és nem mellesleg sok pénz. Szerintem kerüljétek el őket!
 

Iceman07

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem ezidáig csak negatív tapasztalataim vannak az ilyen aukciós oldalakkal kapcsolatban bár a belobi.com-ot még nem használtam
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére