Forradalmi változás a Barbie babáknál

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Március 6.

Melitta - 2018 Március 6, 21:52
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Barbie babák gyökeresen megváltoznak hamarosan, ugyanis valódi embereket fognak megformázni, ráadásul a cél is nemes.

  A Barbie babákat gyártó Mattel új sorozatot fog hamarosan piacra dobni: olyan nőkről készítettek figurákat, akik valamilyen módon fontos részét képezik a történelemnek. A vállalat a nemzetközi nőnap alkalmából jelentette be az "Inspiráló nők" című szériát, és olyan hölgyek figuráit lehet majd megvásárolni, mint Amelia Earth, aki átrepülte az Atlanti-óceánt, Gabby Gougles, elismert sportoló, vagy Ashley Graham, a világ legismertebb plus-size modellje.

  A videóban, amit Twitteren tettek közzé az a szöveg is szerepel, hogy a kislányoknak most van igazán szüksége igazi női példaképekre:

  https://twitter.com/twitter/statuses/971022728789598210

  barby.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Március 6.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ennek nagyon örülök, főként amiatt mert a cikkben is megemlített Ameliának nagy tisztelője vagyok, annyira, hogy szerepel az egyik regényemben is! Igazság szerint messze több elismerést érdemelne mint amit kapott, mert a legtöbb ember még csak nem is hallott róla. Pedig nem akármilyen nő volt... Kezdjük azzal, hogy szép. Emellett okos is, bátor is, és önbizalomhiányban se szenvedett! Szóval, az egészen biztos hogy messze többre becsülöm mint nemegy mai mesterségesen felfuttatott sztárocskát!

   A neve viszont hibásan van írva a cikkben. Helyesen: Amelia Earhart.
   Utoljára módosítva: 2018 Március 7
  2. setni
   setni
   nem tudom olvastad -e ezt a cikket?
   Amelia Earthart, a bő 80 éve eltűnt legendás pilótanő maradványait azonosíthatta egy amerikai antropológus egy csendes-óceáni szigeten talált csontok vizsgálata során – írja a USA Today.

   Amíg nem kerül elő döntő bizonyíték arra, hogy a maradványok nem Amelia Earhartéi, a legmeggyőzőbb lehetőség az, hogy azok az övéi

   mondta Richard Jantz, a Tennessee Egyetem kutatója, aki szerint a közel 80 éve megtalált csontok "jobban hasonlítanak Earhartra, mint egy nagy referenciaminta egyéneinek 99 százaléka".

   Amelia Earhart volt az első nő, aki 1932-ben – öt évvel Charles Lindbergh után – egyedül repülte át az Atlanti-óceánt. 1937 júniusában fogott élete legnagyobb vállalkozásába: ő akart lenni az első nő, aki körberepüli a Földet. Kétmotoros Lockheed Electra gépével, Fred Noonan navigátor társaságában Miamiból indult útnak, hatalmas médiafelhajtás közepette. Az út során érintették Dél-Amerikát, Afrikát, Indiát és Délkelet-Ázsiát, egy hónappal később már Pápua Új-Guineán jártak. Az út utolsó harmada a Csendes-óceánon át vezetett, de a pontatlan térképek miatt ez ígérkezett a legnehezebbnek.
   Earhart és navigátora 1937. július 2-án éjfélkor indult útnak a Pápuától négyezer kilométerre fekvő Howland-sziget felé. A tengeren két kivilágított amerikai hajó szolgált nekik útjelzőként, a szigetnél pedig egy harmadik hajó horgonyzott, hogy rádión navigálja őket. A felhős ég miatt azonban nem tudtak a csillagok alapján tájékozódni. Earhart az indulás után hét és fél órával közölte, hogy fogy az üzemanyag, nem sokkal később pedig arra panaszkodott, hogy rossz a rádiókapcsolat. Utolsó üzenetét nyolc és háromnegyed órával az indulás után küldte útirányukról, ezután a kapcsolat megszakadt.

   80 éve kutatják a sorsát
   Earhartot és navigátorát 1939-ben nyilvánították halottá. Azóta számos, nagyrészt sikertelen expedíció indult már az eltűnésük rejtélyének felderítésére. Az utóbbi években érkezett már hír arról is, hogy a gépük egy darabját azonosíthatták, vagy éppen régi fotók alapján a haláluk helyét.

   A pilótanő sorsáról több elmélet is született. Az egyik szerint a Pápua Új-Guineától keletre fekvő Nikumaroro szigetén landolt és halt meg. 1940-ben egy kutatócsapat emberi csontokat talált Nikumarorón. Ezekről egy fidzsi-szigeteki orvos, D.W. Hoodless akkoriban megállapította, hogy egy férfi maradványai. Bár maguk a csontok azóta elvesztek, Richard Jantz újra elővette és elemezte a róluk készült akkori méréseket, és megállapította:

   A CSONTOK NEMCSAK, HOGY EGY NŐHÖZ, HANEM EGYENESEN EARHARTHOZ TARTOZHATNAK.

   A Forensic Anthropology szaklapban megjelent tanulmányban Jantz összehasonlította a csontok adatait az Earhart fotói és ruhái alapján készített becslésekkel, és olyan erős egyezéseket talált, amelyet alapján szerinte kijelenthető, hogy a pilótanő maradványairól van szó. Az orvos hibás megállapítását pedig annak tudja be, hogy akkoriban az antropológiai vizsgálatok még igen fejletlenek voltak.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Olvastam mindenféle elméleteket a sorsáról, én a legvalószínűbbnek azt tartom hogy az üzemanyag elfogyott, és így egyszerűen tengerbe zuhantak majd megfulladtak. Én azt hiszem, ha valamiu szigetszerűséget elértek volna, később megtalálták volna őket. Persze, ettől még nem kizárt hogy így esett...

   Mindenesetre, függetlenül attól mi derül ki róluk, az „igazi” sorsukról, ez nem probléma a regényemnek, mert az nem a halálukról hanem a jövőjükről szól (bár, megvallva az igazat, ők csak mellékszál). A sztori őket illető része kb ott kezdődik, hogy egy zseniális, de eléggé csínytevő kölyök visszamegy értük az időben egy (UFO-szerű) űrhajóval, beméri a repcsijüket, megvárja amíg lezuhannak, akkor leereszt egy kötélhágcsót... És persze hogy nagy örömmel felmásznak azok ketten rá... Ezután hipp-hopp a jövőben találják magukat egy csillagbirodalomban. Természetesen, Ameliának ezek után esze ágában se lesz többé repülőt vezetni, mert már az űrhajókba szerelmesedett bele...

   Eh, bonyolult sztori, nem mesélem tovább, mert túl hosszú lenne itt.
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   Csak egy a baj, hogy a Mattel csak süketelt. A híres nők babáinak arca még csak-csak emlékeztet a mintára, de a testük ugyanolyan valószínűtlenül vékony. Frida Kahlo családja már tiltakozik is. Jobb lenne, ha a Barbie baba maradna az, ami volt az elmúlt évtizedekben (mennyivel jobb egy lány önképének, kérdem én, ha a groteszken túlsúlyos Graham, finomított, vagyis végülis hazug babájával játszik, a vékony "eredeti" Barbie-k helyett? Másrészt nehogy már, hogy egy senkiházi, insta/twitter-modell legyen a példakép) és a példaképkeresést inkább a hősnők történetének megismertetésével segítenék...
   tornando kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Amikor Gay Bob, a világ első nyíltan meleg barbie-ja 1977-ben megjelent, kisebb szenzációt okozott. A felháborodott fogyasztók arra panaszkodtak, hogy egy homoszexuális játék más "undorító" babákhoz fog vezetni, mint például Prostituált Priscilla vagy Kábszeres Danny. Sokan azonban ünnepelték a bátor, büszke babát, aki szó szerint előbújt a szekrényből.Bob 33 centi magas volt, flanel inget, szűk farmert és cowboy csizmát viselt, egyik fülében pedig fülbevalót hordott. Tulajdonképpen úgy nézett ki, mint Paul Newman és Robert Redford keveréke. Ráadásul, mint hirdették, a baba anatómiája is élethű volt, tehát Barbie pasijával, Ken babával ellentétben Bob pénisszel is büszkélkedett.
   Vicces tény, hogy végül részben azoknak is igaza lett, akik attól féltek, Bobot még több undorító baba követi majd. Rosenberg ugyanis hamarosan megalkotta Gay Bob családját is, olyan testvérekkel, mint Macsó Marty, Aggódó Al és Ideges Nelly.
  6. victorvacendak
   victorvacendak
   Most is van meleg karakter a kínálatban. Amúgy nem teljesen értem, hogy a beidézett sorhoz hogy jön, amit írtál...
   tornando kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Példaképekről írtál nos ez is egy példakép lehet?
  8. tornando
   tornando
   Akkor én írok rá de odaillőt ha már az előbb nem értetted hogy jön oda
   Talán nem válaszként kellett volna.
   Igen igazad van egy hazug és semmit se jelképező baba lenne ha nem viseli az eredeti karakterek jegyeit
   Hogy példaképet akarnak adni az elképzelésnek jó és dicsíretes!
   De üzletileg jó e?
   Azt lehet belátják
   Például egy Ella Fitzgerald dzsessz énekesnő .
   Vagy egy az egyben alkalmas vagy kiválasztják ifjúkori alakját
   Vagy nem választanak példaképet csak alak és bőr szín szerint
   Vagy ha példakép:

   Akkor az alábbi korú és alakú is példakép lesz és sikeres baba
   [​IMG]
   Erről jut eszembe a híresen csúnya Luis Armstrtongból lehetne e példakép baba?
   Utoljára módosítva: 2018 Március 10
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   Meleg karakter miért ne lehetne? Nem a szexuális orientáltságon múlik, hogy valaki értékes ember-e...

   Ezt továbbra sem értem, hogy miért nekem írod. Igazából akármilyen alkatú baba lehetne, mert nem az számít, hogy hogy néz ki, hanem, hogy mivel inspirál. Az pusztán véletlen, hogy a semmirekellő modell éppen egy egészségtelen kinézetű nő. Az más kérdés, hogy a babáknak valamilyen szinten esztétikusnak kell kinéznie, tehát bármilyen közízlés szerint hátrányos alkati jegyről legyen is szó, biztos, hogy finomítani fogják (van pl. standard molett Barbie is, de ha leszámítjuk a bazi nagy seggét, az is egy idealizált valami, tökéletes lábakkal, gyönyörű arccal, arányos felsőtesttel, szóval nem realitás). De a híres nők sorozat cakk-pakk semmiben sem hasonlít az ihletet adó nőkre (az arcuk gyakorlatilag a szokvány Barbie-jegyeket hordozzák). Csak a ruhájuk alapján lehet kitalálni, hogy kiről van szó. Frida esetében pl. még a szemöldököt sem merte bevállalni a Mattel. Gáz.
   Utoljára módosítva: 2018 Március 11

Megosztás