Hírek Franciaországban bűncselekmény lesz a melegek "gyógyítása"

Két év szabadságvesztéssel büntethető, aki úgynevezett "konverziós terápiát" végez.


A francia parlament elfogadta azt a törvénytervezetet, amely bűncselekménnyé nyilvánítja az LMBTQ emberek állítólagos gyógyítását, azaz a szexuális orientációjuk megváltoztatását célzó úgynevezett konverziós terápiákat.
Negyven évvel azután, hogy a homoszexualitás büntethetőségét eltörölte Franciaország, a kedd este megszavazott törvény új bűncselekményt vezet be a büntetőtörvénykönyvben: a konverziós terápiát végzők két év szabadságvesztéssel és 30 ezer eurós pénzbírsággal sújthatók. Súlyosbító körülmények esetén a büntetés akár három évi szabadságvesztés és 45 ezer eurós pénzbírság is lehet.

Az 577 fős alsóházban megjelent 142 képviselő közül mindannyian igennel szavaztak a tervezetre, amelyet a szenátus január 20-án szintén egyhangúlag már megszavazott második olvasatban. A szavazást követően minden képviselő és szenátor a tribünön elismételte: "nincs mit gyógyítani".
A konverziós terápiák valójában már eddig is büntethetők voltak számos olyan szabálysértésen keresztül, mint a morális zaklatás, erőszak vagy törvénytelen orvosi gyakorlat. Elisabeth Moreno, a férfiak és nők közötti jogegyenlőségért felelős kormánytag ugyanakkor úgy vélte, hogy a törvény elfogadása "erős jelzés" lehet annak érdekében, hogy a "barbár terápiák" áldozatai könnyebben merjenek feljelentést tenni.

A konverziós terápiák az ördögűző szeánszoktól az elektrosokkon át a különböző önmegtartóztató gyakorlatokig terjednek, és szakemberek szerint tartós pszichológiai, egyes esetekben fizikaikárokat okozhatnak a terápiák többnyire fiatal alanyainak.
"Ezeknek a méltatlan gyakorlatoknak nincs helye a köztársaságban. Miután az, hogy valaki önmaga, nem bűncselekmény, nincs mit gyógyítani" - írta a Twitteren Emmanuel Macron államfő.

Az 1950-es években az Egyesült Államokban kezdeményezett konverziós terápiáknak nincsen tudományos vagy orvosi alapjuk. Bár nincsenek hivatalos adatok arról, hogy Franciaországban mennyire elterjedt ez a gyakorlat, a törvényhozók 2019-ben több száz esetről tudtak.
A magyar köztévé egyik 2019-es adásában Trombitás Kristóf vendégeivel támogatólag elemezte a melegeket "gyógyító" terápiákat.

1643281784484.png
 
Imadom hogy vannak akik tenyleg azt hiszik hogy a homoszexualitas betegseg, es lehet gyogyitani
2022-ot irunk, konyorgom
 
Szerinted minek lehet nevezni ,hobbinak? És ezt komolyan kérdem.
Ismersz egyáltalán egy meleget?

Én ismertem egy jó párat. Közülük az egyik nagyon jó barátom volt.
Ő elmondta nekem, hogy már gyermek korában tudta mi lesz a sorsa. Ez veleszületett hajlam.

Egy heterót sem lehet "kigyógyítani"
 
Szerinted minek lehet nevezni ,hobbinak? És ezt komolyan kérdem.
??? Te latsz barmi eselyt arra hogy veletlenul homoszexualissa valsz? Ha minden nap meleg pornot nezetnek veled sem leszel homoszexualis. Ugyhogy ja, a homoszexualitas nem betegseg, es nem is hobbi ahogy te heteronak szulettel, ugy szuletnek a meleg emberek homoszexualisnak
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,622
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére