Franz Bardon: Az igazi beavatás útja

ideirhatsz123 témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 Szeptember 4.

 1. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Üdv Mindenkinek!

  Régóta kerestem Franz Bardon: Az igazi beavatás útja c. könyvet ezoterikus könyvesboltokban, végül itt a Le- és feltöltések c. topicban találtam meg.
  http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=9096&page=1188
  Köszönöm szépen a feltöltést kiss

  Röviden a könyvről:
  Franz Bardon igazi beavatott mesterek, tanítók segítségével jutott el a megismerés, megértés magas fokára. Az általa elsajátított módszereket, gyakorlatokat, amik eddig csak a kiválaszottak számára voltak hozzáférhetőek, egyszerűen, érthetően magyarázza el az útkeresők számára. A könyv útmutatása felér egy tanítómesterrel, a jelleme tisztaságán dolgozó, a határtalan gondolatokat befogadni képes, kitartó olvasókat/tanítványokat vezeti a fehér mágia útján, egyre közelebb az Istenhez/a Tudások tudásához.

  Érdekelne azok véleménye, tapasztalata, akik nemcsak olvasták a könyvet, hanem a gyakorlati alkalmazás útjára léptek.
   
  bejabeja, Koczó Elek és atesco kedveli ezt.
 2. Sziszusz

  Sziszusz Állandó Tag

  kinek nem inge....akinek pedig az, tegye azt amit jónak Lát

  Rendszeres meditációval fejlődik az érzékenységünk különböző dolgok iránt, amelyek megérzések és egyéb formákban jelentkeznek. Ne kérdezzétek, hogy milyen dolgok iránt, mert mindenkinél más és más. Fogalmazzunk úgy, hogy ami szükségeltetik az egyén fejlődéséhez. A figyelem fókuszálása javítja a koncentráció képességet (sport, tanulás, munka terén stb.). Ezek a technikák hasonlatosak az agykontrollban is oktatott egyes technikákhoz. Persze itt már gondosan szerkesztett és továbbfejlesztett változatról beszélhetünk. Ilyenek pl. a tárgyakba való beleképzelés, víz programozása stb., lényege hogy az öt érzékszervünket meg tanuljuk magabiztosan használni mentális síkon is. De akkor, hogy konkrét tapasztalattal is szolgáljak, anno így vettünk például lakást. Azt hiszem olyan április tájékában érdeklődtem a jelenlegi lakásunk felől, de telefonon valahogy nem volt bizalma az eladónak felém. Majd a munkám miatt nem volt időm tovább keresni, de éreztem, hogy Ez Az és meg is fogalmaztam magamban, hogy majd úgy is megvár engem. Így is történt, mivel augusztusban még aktuális volt a hirdetés, és innen már felgyorsultak az események. A lényeg, hogy mind a ketten jól jártunk, de nem árultam el neki, hogy korábban már érdeklődtem :). Az önbizalom növeléséhez nagyon sok sikertörténet olvasható például itt:http://www.esettanulmanyok.hu/index.php?page=sikerek. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, mint ahogy a könyv is hangsúlyozza. SOK MÓDSZER VAN, a neked legmegfelelőbbet vidd tökélyre, de ne erőltess semmit. Belső világunk épp olyan határtalan, mint a külső, és rájössz, hogy tényleg csak a képzelet szab határokat. Fontos: ha már tudsz segíteni magadon, akkor tudsz másoknak is segíteni. Hibák csak addig vannak, amíg dédelgetjük őket. Minden, ami megjelenik a világunkban, a figyelmünkből táplálkozik, ha leköveted, eljutsz a forrásáig, ami itt van. Ha valaki mágusnak tartja magát, az csak azért van, hogy másokat elkápráztasson. Aki különlegesnek érzi magát másoknál, az saját csapdájába esett bele. Ne válaszd el magad a tudástól, istentől, vagy nevezzük inkább A Valamitől. „akik ébredeznek, azokat ébrezd fel, az alvókat hagyd aludni, a felébredetteket pedig engedd útjukra”.

  ui. kedves ideírhatsz123, sok sikert kívánokkiss

  üdv Sziszusz456:)
   
 3. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Sziasztok!

  Kedves ideírhatsz, nem olvastam a könyvet, de azt tudom, számomra mit jelent a beavatás..."Én vagyok az Út az Igazság az Élet"....Minden amit valóságként élek meg bennem van, belőlem kell életre, általam formálódik, magam vagyok az Út, amit minden pillanatban a jelenemmel alkotok, ami csak számomra van kikövezve, (minden út egyedi)...minden amit magamévá teszek az Igazságként jelenik meg életemben...hisz meg van hozzá a képességünk, hogy bármi amit gondolatban életre hívunk, valósággá váljon...és végül én vagyok maga az Élet minden apró molekulám, sejtem atomom telve van vele, ahogy az egész Univerzumot átjárja a legapróbból a legnagyobbik...benne létezem, és ő bennem létezik....mikor ez belsődből tőr fel beavatod önmagad....de hogy éled meg az már egyéni, belső folyamat, ami csak is a Tiéd lehet....kiss
   
  TmintTibi, Jmh, janeeka és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Kedves Sziszusz!

  Köszönöm szépen a válaszodat, érdekes dolgokat írtál. Véleményem szerint minden ember mágus, és minden ember különleges. Én az agykontroll technikákat felületes, közepes hatékonyságú módszereknek tartom. Sok olyan emberrel találkoztam, akik rendszeresen használják, minimális hatékonysággal, mert nem látják az összefüggéseket, nem értik a "filozófiáját". Kaptak egy eszközt, az agykontroll technikákat, hozzá felületes útmutatót, hogy mit lehet vele csinálni, és nincs lehetőségük csoportos továbbfejlődésre, kizárólag egyéni önképzésre. Az agykontroll klubbok többsége panaszkodó nyugdíjas nénik gyülekezete :). Ahhoz tudnám leginkább hasonlítani, hogy pl. egy tapasztalt nővérke is össze tudna állítani egy életmentő infúziót, még az is lehet, hogy többször is sikerülne, de mégse az ő feladata, mert az orvos tudja pontosan az anatómiát, az orvosi fizikát, a biokémiát, a farmakológiát stb... Az orvos uralja a technikát, a nővérke el tudna végezni egy begyakorolt mozdulatsort. A hatékonyság nem azonos. Ez csupán egy magánvélemény az agykontrollról, viszont, ha csak egy embernek is minőségi változást hozott az agykontroll az életében, akkor szerintem már elérte a célját. Szóval, nem vagyok agykontroll-ellenes sem :).
  A könyvre visszatérve: Az elemek megismerése, megértése, az elemekkel való meditáció gyakorlatba való átvitelénél tartok. A tűz és levegő esetében kaptam az anyagi világban is érzékelthető visszajelzést. Ezekkel az elemekkel eddig is foglalkoztam vmennyire, fénnyel gyógyítottam erdeményesen, parázson is átsétáltam égési sérülés nélkül, a levegő elemet a mély meditációhoz használtam. Itt érzékeltem előbbre lépést, most már én irányítok, véletlenek nincsenek, amikor pl. forró tárgyakat fogok meg égési sérülés nélkül. A fénnyel való gyógyítás is gyorsabb eredményre vezet, hatékonyabb. A víz és föld elemnél viszont most még stagnálás van :???: A könyv többi fejezete egyelőre nem igazán fogott meg. Az első fejezetre viszont régóta és nagyon-nagyon vágytam. Mivel szellemi, lelki és fizikai síkon is minden képességem adott nekem is, mint minden embernek a megismeréshez, a megértéshez, az erős hittől a teljes bizonyosság eléréséhez, a végsőkig el akarok menni, a maximumot ki szeretném hozni magamból ;)
  Mióta meditálsz? Milyen módszereket alkalmazol? Nagyon tetszett, hogy azt írtad, hogy "ha már tudsz segíteni magadon, akkor tudsz másoknak is segíteni." Nem értek egyet a mostanában divatos "Secret"-es irányvonallal, ami azt sugallja, hogy fordítsuk el a figyelmünket szenvedők, nélkülözők felől, nem a mi dolgunk, ők teremtették maguknak a saját világukat. Szerintem lehetőségeinkhez mérten kötelező segíteni másoknak, és ha a valóságomban megjelenik egy segítségre szoruló ember, akkor azt én teremtettem, és nem fordíthatok hátat. Persze megértem azokat is, akik másképp gondolják, hiszen nem válthatjuk meg egyedül az egész világot, először a saját világunkat kellene "megváltani", de szerintem megoldható lenne, hogy a maguknak más világot teremtő embereket a szabad választásuk tiszteletben tartása mellett segítsük. De azt hiszem már eltértem az erdeti témától. Minden jót! kiss
   
  TmintTibi kedveli ezt.
 5. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Kedves Bona!

  Örömmel olvasom minden hozzászólásodat kiss
   
 6. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  kiss
  szint úgy;)
   
 7. Sziszusz

  Sziszusz Állandó Tag

  Szia ideírhatsz ;)

  Mióta meditálok?,:rolleyes: igen:)…. volt idő mikor azt hittem meditálok, de maga a meditáció, mint olyan időtlen, és itt jön a paradoxon, mivel a meditációban azt teszed, hogy nem teszel semmit, csak elcsendesülsz, de ezt sem kell tenned. Ez olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy a szél mozog vagy a zászló, pedig egyik sem mert a zászló és a szél szerepe nem cserélhető fel. Önmagában minden mozdulatlan.

  <O:p</O:pMinden (még az elemek is) arra való, hogy megtanítson újra Önmagad lenni. A módszerem pedig az, hogy minden helyzetben azon vagyok, hogy önmagam legyek. Ehhez eszközöket használok, mint beszéd vagy csak egy mozdulat, esetleg írok, vagy épp hallgatok, sírok vagy épp nevetek és még sorolhatnám.

  Örömmel vagyok ittkiss
  Eztkiss pedig neked Bona :)

  üdv Sziszusz<O:p</O:p
   
 8. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  A lényeg a lényegben, hogy nincs is lényeg;)....ami lényeges az se lesz lényeges csupán a jelenléted lesz a lényeg....az igazi jelenlét, ahol ott vagy....ahol benne vagy ....ahol minden pillanatot belső örömöd táplál... a belső boldogság az igazi boldogság...ezt adja a meditáció....már nem akarsz dolgokat megoldani, nem akarsz mindent megváltoztatni, csupán elfogadod azt ami és ahogy van...még a világ is szebb lesz...meglátod a szépségét, minden gondolatból született dolognak, tudod honnan jött és hová tart...és azt is tudod minden gondolat mulandó, így minden dolog is mulandó...ezért nem ragaszkodsz semmihez...csupán csak használod azt....engeded, hogy más is az legyen amit magáról és a világról gondolni vélt....aki keres az talál is...aki kér annak adatik is...így megtalálnak azok akik kértek, akik keresnek...a többi éli azt aki...és így szép a világ...mert a világ világ marad

  kissneked is Sziszusz és mindenkinek, aki ezen a játszótéren játsza azt a szerepet amit éppen alkot...
   
  TmintTibi és szezso99 kedveli ezt.
 9. ionon

  ionon Vendég

  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Meditációtok üres vagy gondolatokkal telítet. Az elmédet kiüríted, úgy meditálsz, vagy mint az én estemben hagyom, hogy a gondolat vezéreljen kevés ráhatással az eseményekre. Tud e gondolatod gondolatokat létre hozni és ebben a gondolatáramlásba létezni és valami érdekesem újat létre hozni. Kell e mintagyakorlás az elmédnek olyan, ami nem mindennapos a létezésünk során jobban tudjon mozogni a gondolat a gondolati áramlásban.
   
 10. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag


  SziÓ!

  Számomra, hisz csak erről tudok beszámolni, ami nem biztos, hogy más számára is ugyan azt jelenti...a meditáció a figyelmem a jelenlétem, a belső életerő, ami mint egy kellemes boldogság érzés tör elő, anélkül, hogy ezért bármit is kéne tennem...egyszerűen csak vagyok, csak élvezem mindazt ami és aki vagyok....élvezem a testembe beáramló levegő áramlását, a szív dobogását.....a gondolkodás más síkjára lépsz...összhangba kerülsz azzal amit valóságod alkotásával kapcsolatban tenni szeretnél....a gondolat, szó és a tett összhangba kerül....nincs benned ellenállás semmi és senkivel kapcsolatban, hisz tudod minden alkotás a maga nemében úgy tökéletes ahogy van...mikor szeretnél valamit...nem aggódsz, a hogyanok miatt...rábízod a létezésre......együtt rezegsz vele...ha most megválaszolnám kérdéseidet, azok már is szabályszerűségre épülnének...és a szabályok veszélyesek...mert nem engednek spontán lenni, nem engedik az elmét kikapcsolni...hisz valakinek be kell tartania a az utasításokat....akkor az már nem meditáció...csupán tudatos koncentrált, összpontosított gondolkodás...ezért csak tapasztald meg és élvezd, akár hogy is valósítod meg...mikor valaki érzelmileg és gondolatokban negatív vagyis kellemetlenül érzi magát a spirál lefelé mozog és azokat a dolgokat hozza el, amiket nem szeretnénk, de mivel a létezésben nincs nem és igen mást nem tehet a belőlünk áradó rezgésre válaszol, mikor ezt tudatossan megfórdítod elkezdesz pozitív dolgokról gondolkodni és kellemes érzésekkel felruházni önmagad, így a spirál elkezd felfelé mozogni, és valamilyen szinten befogadóvá válasz arra amit szeretnél, vágyaddal kezdesz összerezegni. A meditációban nincs spirál, a meditációban csak egy pont vagy, ami mindig ott van ahol van, mozdulatlan mozgás vagy, mely maga a teremtő erő, így nem kell erőfeszítéseket tenned azért amit szeretnél, hisz itt vagy a jelenben, az energiád nem a gondolatokba fekteted, befelé belső erőként jelenik meg, ami mint egy mágnes vonzza magához azokat a dolgokat, amikre még egy pillanatra is de figyelmed fórdítod....sokan időlegesen tartozkodnak ebben az állapotban, feltöltődésként használják, és visszatérnek az elme játékához...ezért számukra is kétséges a megvalósulása annak amit valójában szeretnének...a meditációban nem zavar, semmi, hisz nem akarsz semmit...csupán önmagad lenni...nem szövögeted álmaidat...csak elfogadod azt....ebben az állapotban belső egyensúlyban vagy az elme nem fecseg és nem hozza el az aggodás kételkedés gondolat áramát, így megkapod azt amit szeretnél, nem azért mert gondolataidat erre fókuszálod azért mert a létezés mindig a rezgésedre válaszol....mivel a jólét érzését árasztod magadból, nem tehet mást mint ezt vonzod vissza....így összhangba kerülve azzal aki valójában vagy....maga a bőség forrása...;)
   
  janeeka kedveli ezt.
 11. ionon

  ionon Vendég

  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Magasabb szintű meditációról olvastam, amikor már nem te, vagy hanem valami fenséges tudat szállja meg a testedet és elmédet. Védő színeket kell, alkalmazni meditáció alkalmával vagy csak úgy bele az ismeretlenbe. Olvastam, vannak ártó színek, amiket nem szabad alkalmazni, mert veszélyesek. Olvastam, vannak olyan esetek mikor már az egésztestedet, nem érzed olyan mély a meditáció igaz, lenne akkor ki is vagy, már ha nincs tested.
   
 12. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Az egyik páholy előadásán emlékszem, hogy tettek említést a színekről, de mivel nem ez volt a téma, nem sikerült sok információt szereznem róluk. Annyira emlékszem, hogy a barna és a barnás sárga színt nem érdemes alkalmazni. Vszínű más a rezgésük. Nem értem, hogy miért pont ezeket a színeket kell kerülni...:confused: Kérlek Ionon, írj, hogy mit tudsz még a színekről!

  Az igazi mély meditáció kérdése is nagyon érdekes. 14 éves voltam, amikor először elmentem agykontroll tanfolyamra, nem nagyon tetszett, de ez indított el a meditáció felé. Azóta sokfelé jártam, sokmindent láttam, kipróbáltam. Először 10 év elteltével éreztem, hogy igen, ez már meditáció, most dimenzióváltás következett be az életemben. Most már tudom, hogy az még csak ez első lépés volt, és nem is volt igazi meditáció, csak egy másik sík létezésének megtapasztalása. Akkor sajnáltam, hogy "vissza kellett jönnöm". Ha most "visszajövök" leírhatatlan boldogság és hála tölt el, amiért ezen a síkon, ebben a testben élhetek, és onnan "hozhatok magammal" fényt, szeretetet, erőt. Ugyanakkor érzem, hogy az igazi mély meditáció eléréshez még sokat kell fejlődnöm, sok tudást el kell sajátítanom.

  Örömmel olvasom a tapasztalataitokat, köszönöm, hogy léteztek, igazi ajándékok vagytok az életemben :0:
   
 13. shanti

  shanti Állandó Tag

  Hello!

  A Tanít a Szellemvilág topikban egy részletet próbáltam belőle elolvasni.
  Nekem a részlet alapján sajnos más a véleményem.
  Nehezen érthető könyv( lehet, hogy a agyammal van a bajság:confused:) és próbál újra szervezni már eddig ismert lényegesnek tünő információkat.
  Sok agyalás eredménye lehet.
  Lehet, hogy az a részlet az nem tükrözi az egészet, de a részben benne is van az egész.;)
  Szerintem ezeknek az információknak a megértése és esetleges logikussága a bizonyíték , hogy az Élet-hez nem sok köze van.

  Ettől még másnak tecchet meg jó lehet egy darabig...:rolleyes:

  Már a Cím is azt jelzi: Ez a lehetőség páratlan, az egyetlen út.Hahahaha
  Mintha létezne ilyen.
  Fehér mágia????
  Kb. olyan mint a Titok. Az ezoterikus marketing-üzlet újabb gyöngyszeme.

  Ad egy csomó infót az Elmének, ami által biztosan elzárod magad a Istentől.

  Üdv: shanti+ sok sikert!
   
  SZVIDOR kedveli ezt.
 14. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Kedves Shanti!

  Ha nehezen érthető egy könyv, annak oka van. Vszínű az, hogy a részek sokasága nem egyezik az egésszel, legkevésbé a részlet egy kis darabja, tehát kiragadott oldalak alapján megérteni sem lehet és rálátás híján ítéletet mondani sem érdemes egy könyvről. Bármelyik filozófikus vagy vallási témájú könyvből (Biblia, Tóra, Korán, Arisztotelész stb...) ki lehet emelni részletként egetverő baromságokat, ezalól a Te hozzászólásaid sem kivételek :mrgreen: (mint ahogy bárki hozzászólásában lehetne hibát találni). Benyomásszerzésre elég csak a beleolvasás. Neked nem jött be, ez van.
  A fehér mágia szóhasználat kérdése csupán, a könyvben lehet, hogy egyszerűen mágiaként említik. Nem szó szerint idéztem, a lényeget próbáltam összefoglalni a bevezetőben. Fehér mágia közé tartozik pl. a gyógyító meditáció az én fogalomrendszeremben, de mindenki másképp gondolkodik, másképp rendezi a fogalmait. Rákérdezni érdemes, ha érdekelnek a másik ember gondolatai, belekötni csak úgy kevésbé ;)
  Sok kritika megállná a helyét a könyvvel kapcsolatban, kivéve az, hogy logikus lenne :mrgreen: A legkevésbé sem logikus, tele van "csodákkal", és a csodák nem logikusak, hanem időtlenek, soha el nem múlóak. Nekem az elemekről szóló fejezet nagyon tetszett, régóta vágytam ilyen jól összeállított olvasmányra az elemekről. Nagyon örültem neki. A többi fejezetben van szó másik dimenzióban élő lényekről, de ha a szimbolikáját nézed, akkor ott is találhatsz hasznos információkat. A cím a Te értelmezésedben jelent "páratlan lehetőséget", "egyetlen utat", ezzel ki is zárod a könyv hitelességének lehetőségét. Az én értelmezésemben a könyvcím egy érdekes kalandra való felhívás, és kíváncsian vártam, hogy találok-e benne hasznos információt, olyat, amit később gyakorlatban is alkalmazhatok. Nincs egyetlen út, de egy helyre érkezik mindenki különböző utakon. Ehhez rengeteg az életből, utazásokból, könyvből, tanfolyamokról, böjtkúrákból, extrém sportokból, mások segítéséből, vagy éppen akadályozásából stb... szerzett tapasztalat hozzájárul. Senki nem beszélt egyetlen útról. Az utolsó mondatod tetszett a legjobban: "Ad egy csomó infót az Elmének, ami által biztosan elzárod magad a Istentől."
  Érdemes elgondolkoznod azon, hogy mi volt az igazi szándékod és milyen közel voltál Istenhez, amikor ez a hozzászólásod megfogalmazódott Benned :rolleyes: Sok sikert hozzá!:mrgreen: Ha van kedved, írd meg, hogy mire jutottál. kiss
   
 15. shanti

  shanti Állandó Tag

  Hello!

  Idézd ide az egetverő baromságaimat amiket találsz(na jó van egy pár). Azt sem mondtam, hogy itt van emberek Nektek a Tuti amit a shanti mond az a jó Nektek.
  A többi általad idézet irásokat(Biblia , Tóra stb), azért megpróbálják Hivek és Papok tömkelege a Tévedhetetlen jelzővel illetni.
  Míg én Bevallom : Az irásaim ostobaságok és az igazsághoz semmi közük.
  Mert nem is lehet.

  Egyébként csak egy véleményt irtam egy könyrészletről ami a Te szíved csücske, és ez Neked fáj , de ez a Te dolgod.
  Nem az enyém.
  Ragaszkodsz, hozzá és jól Teszed mert Neked fontos.
  De nekem nem az.
  Nem Téged akartalak bántani, csak véleményt irtam.
  Egyébként meg alapvetően kötözködös természetű vagyok. Nem tehetek róla és igy fogadtam el magam.
  Sőt szeretem is, hogy ilyen vagyok.:)

  Egyébként szeretlek Téged is mert a Logón láccik, hogy jó csaj :)vagy de a könyvet nem valószínű hogy elolvasom.
  A részlet elég volt.:)


  Ha valami eltávolít egy ezoterikus könyvtől az nem más mint az INFORMÁCIÓ.

  Ami nem önmagam felé fordít, hanem információt ad. Miről?
  Amásik dimenzióban élő lényekről, mert az iró úgy álmodta? Akkor irta volna azt, hogy ez egy misztikus regény vagy ilyesmi.

  Például ez logikusnak hat.

  Az jó.Remélem az örömöd nem tudtam befolyásolni.

  Ezt honnan tudod? Csak hiszed.

  Ha majd mindezeken túl jutottál, akkor közelebb kerülsz magadhoz és "Isten"-hez.

  Önmagam voltam, és ennél közelebb nem lehettem Istenhez.
  Az igazi szándékom, hogy az általam Hülyeségnek tartott dolgokról Leirjam: Ez hülyeség.
  Nem tudom, hogy igazam van-e? Lehet hogy nincs.
  De ez nem is érdekes.

  Egyébként meg csak nyomkodtam a billentyüket és ez jött ki belöle.:)

  Lehet, hogy nem kellet volna azt a két felest meginni, má mindegy.:)

  üdv:shanti
   
 16. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Kedves Shanti!


  Az önmagáért való kötekedés, a másik ember tiszteletének hiánya az ego (Te szóhasználatodban az elme) műve, nem a Benned élő Istené. Tiszteletben tartom, hogy másképp gondolod, viszont szeretném, ha a meddő vita és a hatalmi „játszmázás" helyét a konstruktív, a másik ember lényét, világnézetét, gondolkodását tiszteletben tartó vita váltaná fel. Minden kérdésedre megtalálod az előző hozzászólásomban a választ, nem szeretném önmagamat ismételni. Minden jót!kiss
   
 17. shanti

  shanti Állandó Tag

  Kedves ideirhatsz123!

  Nem folytatni akarom csak néhány gondolat:

  1. Nem rólad írtam véleményt.
  2. A másik ember Tisztelete az nem az Ego műve?
  3. Számomra érdekes, hogy az ezoterikával foglakozók milyen érzékenyek a nézeteiket ért" támadásokra". Az érzékenység nem az Ego műve?
  4. Nincs semmilyen játszmázás részemről.


  üdv:shanti
   
 18. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  SziÓ Kedves Ideírhatsz!

  Shanti a Kacsa má nem változik, ne vedd túl komolyan....a világban elfér....sőt....
  A lényeg az ami benned zajlik, senki más nem számít, hisz ezért vagy itt, hogy önmagaddal tisztában légy....kinek mi az egó szubjektív....kinek mi Isten az is szubjektív....megismerni önmagad az legyen objektív....ki mit mond a világról....kit érdekel, a lényeg amit felfogunk belőle....mert ez az ami rávilágit belső énünkre...

  Üdv: egy azok közül, aki már csak nevet a világra...:)
   
  janeeka kedveli ezt.
 19. shanti

  shanti Állandó Tag

  Kedves Miss(vagy má nem?) Smile-Bonaona!


  igy félresöpörni Engem a sántit, ...felháborító ...lessszíves tiszteletben tartani a hosszú keserves munkával jól felépített egyéniségem által ide firkált véleményemet.

  Köszönöm.:)Mert felveszem a FiasKakas mentalitásot...oszt akko szaladgálhat előlem....me utolérem...és......utolérem

  Hadd folytassam a mondatát drága:

  ...egy Bögrében is ...:)

  Honnan teccik tudni az Egórol bármit is? Kendnek is van,volt,lesz? Megtalálta?Asziszi, hogy elhagyta? Mondták a hangok, hogy ez má nem a Ego ? Meg azt is mondták, hogy ez még az Ego? De ki adja a hangot? Belső én? Az nem a Ego?;)

  Tudja hova tegyen....a vitrinbe...ott is elférek...meg jól mutatok a köcsögök mellett...:)


  üdv:shanti
   
 20. ideirhatsz123

  ideirhatsz123 Állandó Tag

  Kedves Bona!
  <o></o>
  Én semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy szabadidőmben nem folytatok parttalan vitákat. Ez egy nyílt fórum, Shanti majd elbeszélget mással. Szerintem nincs ezzel semmi gond.;)
   

Megosztás