Franz Bardon: Az igazi beavatás útja

ideirhatsz123 témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 Szeptember 4.

 1. jano35

  jano35 Állandó Tag

   
 2. jano35

  jano35 Állandó Tag

  Üdvözletem mindannyiótoknak.Végig olvasgattam csatáitokat.Jókat mosolyogtam.Netán amiért -e fórum született végre eléri célját?
  Van közöttetek olyan ember vagy Nő
  (vicc volt :) ) aki alkalmazza is Franz gyakorlatait is? Látván a többség el sem olvasta a könyvet.A kisebbség meg dúr bele a közepébe.A másik kisebb csoport számára pedig nehéz, nehezen érthető .De bizonyára vagytok sokan kik az útmutatásoknak megfelelően haladtok.Kíváncsiságom határtalan ezért írom-e sorokat , hogy hány emberke van itt aki elindult a Brandoni úton.Válaszaitokat köszönettel fogadom.
  J
   
 3. zucsi

  zucsi Állandó Tag

  Köszönöm neked én is régóta kerestem!

  szia!én most kezdem olvasni általad megtalált rég vágyott könyvet.Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget,hogy egyáltalán hozzájuthattam ehhez a könyvhöz.
  szeretném ha elolvasás után tudnánk konzultálni,megbeszélni,értelmezni.köszönöm szépen :razz:
   
 4. MIJO

  MIJO Állandó Tag

  Franz Bardon


  Üdv!
  Se internet, se könyvesboltokban nem voltak kaphatók Bardon írásai. Valamikor még 1989 körül kaptam egy kézi fordítást. Még egy Valakit ismerek, aki gyakorolja a mai napig ezt a tanítást. Nem volt mesterünk, aki megmutatta volna a helyes utat, de ennek idővel előnye is megmutatkozott. Kialakult az elfogulatlan látásmód. Gyakorolni és értékelni önmagad! Majd rájössz az írottakra, türelem. Részemről vége a hozzászólásnak.
   
 5. blanqci

  blanqci Új tag

  Sziasztok! Olvastam a könyvet, és beavatást is kaptam . Nagyon kevés csak elolvasni egyszer a könyvet és ha beavatást is kapott úgy alkalmazni, hogy nincs tisztában a sorok mögött bújó lényegnek,illetve az átadott mesteri tudásból nem értette meg miről is szól az egész.Emberi tulajdonságokról, az ŐS elemekről,a lélekről,ISTENRŐL, ÖNMAGUNKRÓL,a feltétel nélküli szeretetről.Ezt a tudást csak magunkból lehet a felszínre hozni , sem megtanítani,sem elsajátítani nem lehet olyan tökéletességgel mind Bardon ,de akinek sikerült az biztos olyan helyről hozta magával ebbe az életbe ahol már használta is .Annyit tudok mondani, hogy amit kaptam, azt alkalmazom és valóban működik,akkor működik ha a szíved megnyílik, és általa képessé válsz arra ,hogy láthass ,érezhess.Köszönöm a figyelmet ,csak ennyit szerettem volna mondani.
   
  1958 kedveli ezt.
 6. Libelle

  Libelle Állandó Tag


  Bár én csak az első könyvet (Az igazi beavatás útja) olvastam, és az utolsó két fejezet itt is lemaradt, egyetértek Veled. Én 15-16 éves koromban találkoztam először az ezotériával egy pszichoszomatikus betegségnek "köszönhetően". Elég sok különböző könyvet és írást olvastam ebben a témában, és rá kellett jönnöm, hogy ezek olyan dolgok, amit értelemmel nem lehet felfogni. Nem kívül, könyvekben vagy ezoterikus társaságokban kell keresni a válaszokat, hanem önmagunkban, hiszen "Amint fent, úgy lent". Az ember mint mikrokozmosz pontos mása a makrokozmosznak. A vélemények megoszlanak bizonyos kérdésekben, és nincs két személy, aki egyformán érzékelné a valóságot. Ha azt próbáljuk kideríteni, mi az igazság, akkor sosem járunk sikerrel. Mindig lesznek nagyobb tudású, kivételes képességű emberek, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit kezdenek ezzel. Mit ér, ha 15 éven keresztül gyakoroltam a tudatáthelyezést, ha senkivel nem osztom meg a sikereimet, nem járok emberek közé, és csak a saját boldogulásomat és anyagi jólétemet tartom szem előtt? Vagy ne adj isten valami talk show-ban mutogatnak, mint egy bazári majmot? Nem az az érdekes, mennyit kaptunk, hanem az, hogy mihez kezdünk vele.
  Bardon könyve nekem azért tetszett, mert nem általános közhelyekkel dobálózik, hogy gondolkozzunk pozitívan vagy szeressük egymást, hanem feketén-fehéren leír egy gyakorlatsort. Aki pedig ezt hajlandó végigcsinálni, az tényleg elég sok dolgot megtudhat önmagáról és ezáltal a világról.
   
 7. mobydickstar

  mobydickstar Állandó Tag

  Szeretném a segítségeteket kérni, mert a meditáció nem megy igazán, mit csinálok vajon rosszul?
  Előre is köszönöm
   
 8. Libelle

  Libelle Állandó Tag

  Szia!
  Mit értesz az alatt, hogy "nem megy"? Nehezen tudsz ellazulni?
  Szerintem semmit nem csinálsz rosszul... gyakorolj minden nap egy fél órát, és meglesz az eredménye. Az a fontos, hogy ne legyenek elvárásaid. Tapasztald ki, hogy a nap melyik szakában tudsz inkább ellazulni, ill. mikor van rá időd. Én pl. reggel képtelen vagyok 5-kor kelni, és ha sikerül is, vagy félzombi állapotban nyomom, vagy azon kattog az agyam, hogy ma mit kéne még elintézni. Szóval nekem este jobban megy. Reggel 3-tól délelőtt 10-ig, vagy este 6-tól 11-ig javasolják. Esetleg próbálkozhatsz relaxációs gyakorlatokkal vagy kristályokkal is...
   
 9. team72

  team72 Tag

  Sziasztok. Új vagyok ezen a fórumon, eddig inkább cseh fórumokon voltam.
  Mindjárt volna is néhány kérdésem:
  1. Valahonnan le lehet-e tölteni Bardon: Beavatás könyvét magyar nyelven?
  2. Többen itt beszélnek beavatásról, idézem: Olvastam a könyvet, és beavatást is kaptam . Nagyon kevés csak elolvasni egyszer a könyvet és ha beavatást is kapott úgy alkalmazni, hogy nincs tisztában a sorok mögött bújó lényegnek
  Nem értem konkrétan milyen beavatásra gondoltok (valami olyanra mint a Reiki -ben) ? Szerintem Bardon könyve nagyon egyszerűen van írva , bárki könnyen megértheti aki egy kicsi alapokkal rendelkezik. Ez a rendszer az egyik legjobb rendszer a mágikus fejlődésre. Viszont az egyik legnehezebb is. Mindjárt az első szint megvalósítása egy haladó ZEN mester szintjét jelenti a csend megteremtésében.
   
 10. Libelle

  Libelle Állandó Tag

  Szia!
  Én csak angol és német nyelven találkoztam vele a neten. Szerintem antikváriumban vagy könyvtárban próbálkozz, mert úgy tudom, hogy mostanában nincs kereskedelmi forgalomban.
  Na igen, már az első fokozat is nagyon durva, afféle vízválasztó, amit nem lehet és nem is szabad kikerülni (olvastam a neten olyan elrettentő példát, hogy valaki felkészületlenül végzett elemtorlaszt...). És ez még csak az 1. kötet 1. fokozata... Nekem csak annyi jött le az egészből, hogy mekkora felelősség, és csak annak érdemes belekezdeni, aki nagyon komolyan gondolja...
   
 11. Lévadzsi

  Lévadzsi Állandó Tag

  Én 15 vok, és már 6 szor kb. elolvastam az 1.szintig. Azt mondhatjátok fiatal vagyok, de érzem hogy igaz dolgokat ír le bardon.
  Valaki segítene az 1. szinttel kapcsolatban? Az asztrális részt megcsináltam, de a szellemivel, és egy két testivel nem bírok. Segítsetek!
   
 12. Oco

  Oco Új tag


  Én ezt találtam lehet hogy segít:  http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=1886152


  ezt a választ team72 - nek szántam valahogy összekevertem bocsi.
   
 13. atesco

  atesco Állandó Tag

  Sziasztok!
  Bár magam ezen a téren fejletlen vagyok, de találkoztam olyan emberkékkel akik a Bardon könyv segítségéveligen magas szintre jutottak.
  Megdöbbentő, hogy mi valóban a világunk és mi minek látjuk.
  Úgy tűnik nagy lehetőség előtt állunk mindannyian 2-4 éven bellül (ha megfejlődjök amit meg kell).
   
 14. Crimsi

  Crimsi Állandó Tag

  Ezt most el fogom olvasni. Márcsak azért is, mert szerintem nem létezik az igazi út. Ha mégis, akkor izibe fel kell ismernem a tévedésemet, amit az igazi út könyvét fogom olvasni és a gyakorlatokat abszolválni.
   
 15. Lévadzsi

  Lévadzsi Állandó Tag

  szerintem sem létezik igazi, de kétségkívül ez a legalaposabb, legmagasabbra vazető
   
 16. Toth Bandi

  Toth Bandi Állandó Tag

  Igaz út

  Szerintem sem létezik "Az egyetlen igaz út".
  Ettől függetlenül mindenki a saját szintjének és habitusának megfelelő utat érzi az igazinak.
  Számomra is nagyon jónak tűnik a könyv álltal felvázolt módszer, hozzám is közel áll.
  Nem véletlenül, tizenéves koromban minden Serbák Viktor és Szepes Mária könyvet elolvastam.
  Nagyon hasonló útat vázolnak fel(Európai miszticizmus).
  Tehát a számunkra megfelelő "igaz" út másoknak nem biztos, hogy ugyanazt jelenti és ez jól is van így.
   
 17. szezso99

  szezso99 Állandó Tag

  Hali!
  Franz Bardon azért jó, mert ő az európai kultúrkörnyezet nyelvén ír. A szavai közel azonos tartalommal jelennek meg mindenki előtt. Sokaknak ezért nem tetszik, mert valami misztikusat keresnek, pedig a csodálatos dolgok itt vannak körülöttünk.
   
 18. szezso99

  szezso99 Állandó Tag

  Ja! Ha jól emlékszem, a címben nem az út az igazi, hanem a beavatásé. Csak nincs odaírva, hogy az egyik. Lehetne ez is a címe: Az igazi beavatás egyik lehetséges útja. Lehet, hogy akkor sokakba sok gát dőlne le. De a beavatást ez nem zavarja, mert ha valaki beavatott akar lenni (jelentsen ez bármit is), akkor nem akad fen egy címen, hanem a tartalmat nézi. Hiszen ha valakinek humoros neve van, attól még lehet értékes ember. a felaggatott cédulák nem azonosak a tartalommal, de ezzel naponta szembesülhetsz a boltokban. S látjuk, hogy nem tanulunk ebből, pedig a világ körülöttünk az igazi beavatás igazi útja, s mindenki az úton van, csak kevesen tudják. Gazdag-e az, akinek telitalálatos lottószelvénye a fiók alján van, s nem is tudja, hogy nyert?
   
 19. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  -Az egyik barátom ezt találóan fogalmazta meg,és részemről nincs is mit hozzátennem.
  idézem:

  "Minden ember egy út a Teremtő felé.
  Ezért minden út tökéletesen jó út.
  Ki mondhatja teljes bizonyossággal a másik útjára,az nem jó,vagy helytelen út?"
   
  1958, Toth Bandi, nmarie és 1 másik tag kedveli ezt.
 20. szezso99

  szezso99 Állandó Tag

  Hali!
  Ezzel egyet is értek.
  De, gondolom két ember útja nem lesz azonos ha ugyanazon útjelző táblákat használják. Kb, mint egy osztály diákból sem mindenki ugyanazt adja vissza a vizsgán, pedig a tanár csak egyfajta dolgot mondott el.
  Meg, gondolom, mindenkinek azt kell megélnie, amit éppen meg is élt. S senki sem élhet meg egy pillanatot sem a másik helyett. Meg írhatnék ilyen "okosságot" is: a világtörténelemben még egyetlen egy pillanat sem maradt el, s minden úgy történ, ahogyan kellett. Tőlünk csak a most pillanata függhet, ami a jövő megmásíthatatlan múltbéli pillanatainak egyike lesz. Az egy érdekes kérdés lehet minden pillanatban, hogy amit teszek, akarom-e egy megváltozhatatlan pillanattá tenni? Akár akarom, akár nem; az elsz. Max mást tehetek a jelenben.
   
  Toth Bandi és evapatocs kedveli ezt.

Megosztás