Furcsa tankönyv miatt balhéznak az egyetemisták

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 21.

CanadaHun - 2012 Szeptember 21, 18:56
 1. CanadaHun

  CanadaHun Vendég


  Botrányt kavart egy frissen kiadott művészettörténet tankönyv a kanadai Ontario College of Art and Design Universityn: miután a diákok kinyitották a 180 dollárba, vagyis körülbelül 40 ezer forintba kerülő kiadványt, meglátták, hogy egyetlen fotó sincs benne – írja a Huffington Post.  Mint kiderült, a kiadó nem kapta meg időben az engedélyt a fotók közlésére, így képek nélkül nyomtatta ki a példányokat, a diákoknak pedig azt tanácsolja, hogy az interneten keressenek rá a könyvben bemutatott épületekre, helyszínekre.


  A hallgatók petíciót fogalmaztak meg az interneten, szerintük ugyanis képek nélkül lehetetlen művészettörténetet tanulni. Az egyik diák édesapja azt kifogásolta a blogján, hogy a hiányos tankönyvet nem is lehet majd eladni az alsóbbéves hallgatóknak.


  Az egyetem nem adott igazat a hallgatóknak, mondván, hogy a kifogásolt kiadvány tulajdonképpen egy gyűjtemény, amely három tankönyv anyagát egyesíti, így egyáltalán nem számít drágának. Betiltották a nagy botrányt kavaró természettudományos tankönyvet – összefoglalónkat itt olvashatod.
   

Hozzászólás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 21.

Megosztás