Fussunk,de miért is....

Köszönöm,h itt megoszthatom a gondolataim. :)
Kezdetnek annyi bevezető,hogy volt az életemnek olyan szakasza amikor a túlélés volt a cél és kellet egy feszültséglevezető foglalatosság és jobb híján és pénz híján a futás lett az.
Mindig ÚÚÚÚtáltam futni,lányom szerint,fusson aki nem tud verekedni :).
Abban az életszakaszban ill. helyzetben a megőrülés elől menekültem.
Kezdetben 100m-t sem tudtam lihegés nélkül,meg oldalszukrálás nélkül lefutni. Lassan fokozatosan jutottam el a 400 (1 kör)m-ig. Annyira kellett koncentrálnom,h meg ne fulladjak és élve jöjjek le a pályáról,hogy nem tudtam másra koncentrálni, kikapcsolt az agyam arra a pár percre. És utána jól éreztem magam. Így kezdtem el futni.....
 
Nem volt célom, csak a túlélés. Eleinte heti egyszer mentem,aztán egyszer csak kettő lett belőle. A 100ból meg 400m. A 3200m tűztem ki magam elé,azaz 8 kör a pályán. Fél évembe telt,h le tudjam futni megállás nélkül és az idő figyelmen kívül hagyásával. Az tán egyik nap, amikor nagyon magam alatt voltam az egy körből 4 lett. Legközelebb már nem adtam alább. Csak annyit tudtam,hogy jobban vagyok utána és néha elkezdtem másképp is látni dolgokat mint addig. Bátorságot gyűjtöttem az előttem álló feladathoz.....
 
Bocsánat a sok kihagyásért,de megint itt vagyok. Ott hagytam abba,hogy nagy döntés előtt álltam. A futás vagy csak a magam fejlődése nyomán lett elég bátorságom kimondani,hogy itt és most vége. Nincs visszaút. A futást továbbra sem hagytam abba és növeltem a távokat. Nem időre futottam,csak amennyi jól esett. Néha csak az tudtam,hogy fél órát futottam megállás nélkül. Minden felborult körülöttem, fájt, de tovább kellett menni a megkezdett úton. Mikor kezdtem jobban lenni, néha kimaradt egy-két hét,de már hiányzott.(fura,nem gondoltam volna tizenévesen,hogy ez valaha megfordul a fejemben :o ). Hidegben konditerembe kényszerültem,azt nem nagyon szeretem,de megfázni sem.
Hét évvel ezelőtt aztán kinyílott a "csippám" és észrevettem amit a barátaim már sokkal régebben észrevettek. Ma egy csodás férfival, a gyönyörű nagy lányommal és a pici fiammal élek, NYUGALOMban. Amíg várandós voltam nem futottam,de az edzőteremben rátaláltam az elipszisre és még a nyolcadik hónapban is nyomtam. Az edzők mindig ott sertepertéltek,h jól vagyok-e :p. Nagyon kedvesek voltak. Jó fél év "lustizás" után ráakadtam egy csodálatos jógaoktatóra és jógázni kezdtem. Mindig érdekelt és vonzott ez a dolog,de valamiért nem mentem a megérzéseim felé. Egy másik kismamával közösen belevágtunk és nem csalódtam. Nagyon szuper! Már negyedik éve járok és ugyan a jógaoktatóm elköltözött a fővárosba,de maradtak tanítványai akik viszik tovább az oktatást. Nem csak maga a jóga vonz,hanem a spirituális része is. Józan ésszel gondolkodó ember lévén a tapasztalataimnak hiszek, és ahogy a Csodaoktatóm mondta,majd én mondjam el neki,mit érzek,nem neki kell elmondania,hogy mit kellene éreznem :) És igaza volt. Egy évvel később ,mikor már több időm akadt,újra futni kezdtem. Kilókat akartam most már leadni (szülés után,ki ne akarna :rohog: ). Gondoltam,újra kell kezdenem az egész tanulási folyamatot,de a testem emlékezett a már lefutott körökre! Gyorsabban fejlődtem,mint előtte bármikor. Na nem időben,mert baromi lassú futó vagyok.Inkább kocogásnak nevezném,ha nevet kéne adni a gyereknek ;).
Az is az igazsághoz tartozik,h a párom,aki most már a férjem, támogat engem ebben is. Futócipő, futó óra, edzésterv és bátorító,dicsérő szavak.:dr_175:
Idén tavasszal 10,5km futottam egy futóversenyen. :hurra:Most ősszel pedig 13 km nyomtam végig. A 15km-t tűztem ki újabb célul. Köszönöm most jól vagyok és rengeteg csodás, vidám emberrel találkoztam utamon. Köszönet,hogy végigolvastad :) Legyen csodás napod!:dr_31:
 

Linbree

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulálok a kitartasodhoz! Csak így tovább! Én imadok futni!!:) mondjuk én csak 5-7 km-eket futok, és kb minden 2. nap. De rengeteg örömöt lelek benne és megnyugtat.
 
Gratulálok a kitartasodhoz! Csak így tovább! Én imadok futni!!:) mondjuk én csak 5-7 km-eket futok, és kb minden 2. nap. De rengeteg örömöt lelek benne és megnyugtat.
Köszönet! Igen én is így vagyok ezzel :) Gratulálok Neked,hogy fordítasz időt erre, ebben a rohanó világban. Itt nincs "csak" ennyi vagy annyi. Ha már futsz,az már a Te "szabadságod". Magadért csináld és ide jöhet a "csak" :D Gratulálok!!! :)
 
Oldal tetejére