Gábor György úgy kiosztotta a Putyin-nyalogató rektort, hogy az sírva futott Мoszkváig

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 15.

Melitta - 2017 Szeptember 15, 06:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Debreceni Egyetem szolgalelkű rektoráról, aki díszpolgári címre terjesztette fel az orosz diktátort, majd egy tévéműsorban döbbenetes arroganciával gyalázta azt a néhány tanszéket, amelynek volt bátorsága tiltakozni a szégyenteljes lépés ellen.

  Egészen pontosan azt bírta mondani róluk, hogy szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánok.

  https://streamable.com/a505i

  Gábor György vallástudósnak, a Magyar Tudományos Akadémia főmunkatársának reakcióját közöljük:

  Ez a Szilvássy Zoltán nevű, a Debreceni Egyetem rektora, saját egyetemi kollégáit – meglehetősen összegabalyodott nyelvvel – egyebek mellett világtalannak mondja. Oké, Szilvássy nem a szavak embere, nincs tisztában a világtalan szó jelentésével, de azt is mondja kollégáira, hogy balfácánok. Szerintem ennek a szónak a jelentése sem lehet számára világos, így hát segítek neki, kizárólag a balfácán szinonimáit hívva segítségül.

  TEHETSÉGTELEN az az ember, aki úgy lesz rektor, hogy jóllehet az egyetemi szenátus kétharmados többséggel nem őt, hanem a másik pályázót támogatja, ám a miniszter, egyéb párt- és mozgalmi érdemeire tekintettel felülírja a szenátus döntését, s nagy ívben tojva az egyetem véleményére, politikai megfontolások alapján őt nevezi ki.

  SZERENCSÉTLEN az az ember, aki minden hitelét eljátszva magát és a maradék autonómiáját is végleg elveszítő intézményét a politikának teljes mértékben kiszolgáltatva és a fensőbbség akaratának önfeledten megfelelve a hatalom által markolt póráz másik végén autokraták seggét kezdi el jóízűen kóstolgatni.

  BALFÉK az az ember, aki a vele ellentétes nézetet vallót, csak azért, mert az vele ellentétes nézetet vall, balfácánnak nevezi.

  BUMFORDI az az egyetemi vezető, aki neki nem tetsző kollégáit, egyetemi oktató és kutató társait ország-világ előtt szerencsétleneknek és tehetetleneknek mondja.

  IDÉTLEN az az ember, aki egyetemi rektorként képtelen megfogalmazni egy értelmes mondatot, gigászi küzdelmet folytat egy egyszerű (nem összetett!!) mondattal, s a nyelve összegabalyodik egy mezei interjú során.

  BÁRGYÚ az az ember, akinek az asszociációs mezeje a tőle eltérően gondolkodó egyetemi kollégáktól a rosszul főző saját feleségéig terjed, az „asszonyig”, akinek a főztje annyira ehetetlen, hogy azt „a kutyáknak kell adni.”

  RETARDÁLT az az ember, aki a legszebb pártállami időkre emlékeztetve, túllihegve és túlteljesítve, nyakig összecsinálva magát, megfenyegeti azokat a kollégákat, akiknek nem azonos a véleményük az övével.

  MAFLA az az ember, aki egyetemi rektorként fel sem fogja, hogy ÜGYEFOGYOTT és PANCSER vezetőként nehezen kiheverhető károkat okozott saját egyetemének.

  Végezetül LÚZER az az ember, aki attól, hogy ráoktrojálták egy intézmény élére, rögvest hajlamos azt hinni, hogy ettől a nagyhírű intézmény szellemi kapacitása is beléköltözött.

  Gábor György

  GAbor Gorgy.jpg
  Nyugatifeny.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 15.

  1. setni
   setni
   Üzentek a Párt központból gondolkodni nem kell...csak teljesíteni, fő a Párt hűség.
  2. Verbovszki Sándor
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Hát ez valóban védhetetlen!
  4. Melitta
   Melitta
   Jo reggel, sem ez, se meg ezer dolog vedhetetlen.
  5. johannsebastian
   johannsebastian
   Engem az, hogy Putyin milyen címet kapott és mire való hivatkozással kapta azt, amit kapott, különösebben nem érdekel! A tudománypolitika mindig is ingoványos talaj volt - Magyarországon meg különösen. A liberális akadémiai értelmiség - hacsak nem dugja homokba a fejét - szerintem nagyon jól látja ezt. DE az, hogy egy rektor ilyen hangnemben és módon beszéljen a kollégáiról, ez egyszerűen felháborító és méltatlan! Én Gábor Györggyel többnyire nem vagyok egy platformon. Ebben azonban igaza van, noha én nem ilyen személyeskedő módon fogalmaztam volna meg ezt a levelet!
   vazonosito kedveli ezt.
  6. fych
   fych
   Nagyon nagy baj ez, hogy ilyen senkik irányítanak komoly intézményeket. Ennek meg lesz a böjtje. A nagyobbik baj azonban az, hogy ez a kisebb problémák közé tartozik. Ami igazán nagy probléma, hogy 2018-ban valószínűleg simán hozza OVi és a Fidesz a győzelmet, sőt, talán még a 2/3-ot is. (És ez a legkevésbé az ő "érdemük", sokkal inkább a jelenlegi magyar ellenzék töketlensége. Vagy hogy stílusos legyek: BALFÁCÁNSÁGA --> sorolhatjuk a szinonímákat.)
  7. hombárfej
   hombárfej
   Nekünk, akik értjük.
   De a rektornak: IDÉTLEN az az ember, aki egyetemi rektorként képtelen megfogalmazni egy értelmes mondatot, gigászi küzdelmet folytat egy egyszerű (nem összetett!!) mondattal, s a nyelve összegabalyodik egy mezei interjú során.
   Ha fogalmazni nem tud, akkor megérteni egyszerűbb? Nem hinném.
  8. hombárfej
   hombárfej
   Uggyann már! Ismerünk ojan magyar politikust, aki egy török egyetemen diszdoktori rangot kapott, pedig a magyar doktoriját is csak az úgy vette (mástól, másolva).
  9. rista
   rista
   Remélhetőleg, magukat újságírónak nevező akárkik, majd egyszer újra eljutnak arra a szintre, hogy ne prosztó stílusban firkálgassanak.
  10. johannsebastian
   johannsebastian
   Nemcsak az ellenzék tehetetlenségéről és tehetségtelenségéről van szó! Friss hír a Politico címlapjáról:
   Orbán wins the migration argument (Suddenly most EU leaders echo the Hungarian prime minister.)
   kein és cdurmol kedveli ezt.
  11. kein
   kein
   a lényeg a cikk végén:
   “Our position is slowly becoming the majority position.”
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 15
   johannsebastian és cdurmol kedveli ezt.
  12. fych
   fych
   Amikor egyes országok polgárai nem azt látják a saját szemükkel, amit a "mantrázó média" láttatna velük, helyette agyonhallgatják a valóságot, akkor nem kell azon csodálkozni, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend egy olyan politikus, akinek a szavai az ő tapasztalataikkal "találkoznak".
   Márpedig egyre többen szembesülnek a ténnyel, nem azt tapasztalják, amit a média "nyom ezerrel", illetve "agyonhallgat".
   johannsebastian, cdurmol és kein kedveli ezt.
  13. vazonosito
   vazonosito
   .
   "Virág elvtárs: Nem nyitok vitát! Szereti maga a mi nagy, bölcs vezérünket?
   Pelikán: Igen!
   Virág elvtárs: Jól van, akkor nem lehet semmi baj."
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Telitalálat:rohog:
  15. tipasa
   tipasa
   a felháborító méltatlan Ma már ritkán használt szavak . Tisztelendő te komolyan is gondolod
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 16

Megosztás