Gátszakadással fenyeget a rengeteg eső Kanadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Július 9.

Melitta - 2020 Július 9, 09:14
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kanadában, Manitobában szintén a heves esőzések okoznak gondot. Ebben az esetben is az a baj, hogy a terület egyszerűen nem szokott hozzá, hogy egyszerre akár 200 mm csapadék is a nyakukba zúduljon.

  Az hagyján, hogy az emberek nem szokták meg az ilyesmit, de sajnos a mérnökök sem, és a helyi infrastruktúrális elemek sem ilyen mennyiségű vízzel szembeni ellenállásra lettek kitalálva.

  [​IMG]

  kép: Donald Lepp Twitter

  A villámáradások mellett az utak is rongálódnak, és a Dam folyó 1000 éve nem látott magasságokba szökik. ez utóbbi kijelentés ugyan egy kissé túlzó, de tény, hogy a mostani állás rekord magas, a feljegyzések szerint soha eddig ilyen eseményre nem került sor.

  [​IMG]

  kép: Riley Laychuk/CBC  A problémát fokozza, hogy a Dam folyón helyet kapott egy gát is, melynek szomszédságában, Riverdale-ben rengeteg ember él. A gát pedig egyszerűen nem ekkora víztömeg megtartására lett tervezve. A helyi vezetés és a mérnökök is aggódva figyelik a szerkezetet, a városban pedig szünet nélküli megfigyelés alá vonták a gátat. Az emberek kénytelenek felkészülni egy esetleges gyors evakuálásra, mivel, ha a gát feladja a küzdelmet, akkor a víz olyan gyilkos erővel csap le, mely az egész várost magával sodorhatja.

  [​IMG]

  kép: CTV News Photo Ken Gabel

  Jelenleg a gáton másodpercenként 340 köbméter víz zúdul át, mely meghaladja a 2011-es nagy áradásnál mért mennyiséget is.

  [​IMG]

  kép: Bartley Kives/CBC

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Július 9.

  1. deciso
   deciso
   Nekik ez a bajuk nálunk meg hogy befolyik a tető.
   Hisz nem győzte nyelni az esővíz levezető.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Szerencsétlen emberek, mindenük tönkre megy, elvész... Egy élet munkája. A biztosító fizet, de van ami megfizethetetlen. Végtelenül sajnálom őket.

Megosztás