Hírek Görögország hadat üzent az illegális napernyőknek

Öt nap alatt 350 ezer euró (138 millió forint) bírságot vetett ki a görög gazdasági minisztérium olyan bárokra és éttermekre, melyek engedély nélkül tettek ki napágyakat és asztalokat a partra.

A tárca alá tartozó ellenőrök több mint ezer bejelentést kaptak Korfu szigetéről, a Halkidikí-félszigetről és Attikáról (azaz az Athén környéki partokról).

Egy márciusi szabály szerint a napernyőket és napágyakat legkevesebb négy méterre a tengertől kell elhelyezni, és a kölcsönzők sem települhetnek ki közvetlenül a víz mellé; a hatóságok szerint zömmel az ezt a szabályt megsértő, a tenger irányába elterpeszkedő éttermek és bárok kaptak büntetést.

A hatóságok három engedély és érvényes szerződések nélkül üzemeltetett partszakaszt is lezárattak.

Tavaly rekordmennyiségű, 33 millió turista látogatott Görögországba (ötmillióval többen, mint 2022-ben), és idén is hasonló vagy ezt meghaladó tömegre számítanak. Azonban a szezononkénti 20 milliárd eurós bevétel mellett a turizmus óriási kihívásokat jelent az országnak. A tagolt partvidék elhasználódása ellen drónokkal és lakossági bejelentőapplikációval vette fel a küzdelmet; a helyiek pedig törölközős tiltakozásokkal igyekeznek „visszahódítani” a partjaikat.

A gazdasági minisztérium szerint az ellenőrzésben most az Égei-tenger keleti, török partok közelében található szigetcsoportjai, a Kükládok és a Dodekanészosz következnek.


Tóth Gergely

1720525885210.jpeg
 
Hát igen nagy bajjal jár a turizmus
Mindenütt átalakítja a területet kitúrja az őshonost, felborítja a nyugalmat.
Ha meg nincsenek akkor kérik őket.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,279
Üzenet
4,829,596
Tagok
617,110
Legújabb tagunk
Morovics József
Oldal tetejére