Globalizáció és haladás

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
A "globalizáció", a mesterségesen generált "éhező " országok, az állattenyésztés, a mezőgazdaságok ellehetítlenése, a "terrortámadások" ürügyén megszállt országok leigázása, írtása, kihasználása, a globális felmelegedéssel magyarázott manipulációk mind a Egyesült Államok, és vele szövetkező, gátlástalanok műve.
/Nem árt utánanézni a 9/11-es aktáknak, a HAARP projekt valódi ténykedésének, és még sok másnak, /-amivel az USA és csatlósai hatalomra akar törni, és az egész Földet veszélyezteti /
"Kedves" barátaink olyan kísérletekkel manipulálnak, aminek jórészt tudatában sincsennek a későbbi hatásaival.
Ami a legnagyobb szégyen és veszély az emberiségre, az olyan kísérleteket és
már nem kísérleti stádiumban lévő dolgok alkalmazását is folytatják, amiről már tudott, hogy a bolygó létét veszélyezteti.

Viszont, addig amíg ki nem csinálják a föld lakosságát, valamint az egész Földet, addig egy szűkebb kis csoport lubickolhat a luxus életmódban.
Az a néhány milliárd élőlény, aki ennek áldozatul esik, a nagy USA szerint csak "JÁRULÉKOS VESZTESÉG" !

El tudnám még részletesebben is magyarázni, de az már igen kemény és durva politika, nem a fórum profiljába illő !
 

lia22

Új tag
elolvastam az eszmecserét, elég érdekesnek tartom a témát és a hozzászólásokat is. kezdő vagyok még ezen az oldalon, de nagyon tetszik, hogy olyan sok emberrel egy véleményen vagyunk :)
 

vendel69

Állandó Tag
Állandó Tag
egyetértek. Egyetlen megoldás ha áttelepülünk egy másik bolygóra ami pár száz év mulva ugyis megtörténik miután teljesen tönkre lesz
téve a Föld és teljesen lakhatatlanná válik.
DE lehet hogy egy bacsapódó meteor egy csapásra megold minden
próblémát és akkor az a pár tulélö (ha lesz) kezdheti elölröl és bár
pár százezer év mulva megint ugyazabba a zsákutcába kerül az emberiség, de lagalább a Földnek jut egy kis pihenö addig is.
 

samycook

Állandó Tag
Állandó Tag
A jelenleg élő telhetetlen, harácsoló emberek, lehet hogy azért gyűjtik a sok pénzt, hogy már előre megvegyék azt a "másik bolygót". Itt csak az lenne a megoldás, ha a pénz a bankárokkal együtt eltűnne a semmibe. A dolgok értékét pedig nem egy szűk csoport határozná meg kénye-kedve szerint, hanem valós alapjai lennének.
 

queen15

Állandó Tag
Állandó Tag
A globalizáció igenis hasznos, viszont mára túl messzire ment. Eliparosodott az egész világ, már lelehetne állni. Legalább egy kicsit.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az élővilág, a természet része. Ebbe beletartozik minden egyes élőlény. Mint ahogy minden, egy rendszerben működik, úgy az élővilág is egy rendszert alkot. Ahogy az ember teszi tönkre a természetet, úgy saját magát is. Viszont ahogy minden élőlénynek van regenerációs képessége, úgy a természetnek is van. Ha az ember korlátozná a természet rombolását, akkor az egy idő után újraregenerálódna. Ráadásul nem kellene semmiről se lemondania.

Hogy elvéknyúlt az ózonpajzs és megnőtt az üvegházhatás, ez is mind az ember műve. Ha nem rontanánk a levegőnket akkor az ózonpajzs regenerálódna és az üvegházhatás is megoldódna.
Most hogy globális felmelegedés van, egyre több a vihar is. A természeten most látszik igazán, hogy próbálja regenerálni önmagát, mivel a villámok foltozzák és növelik az ózonpajzsot.
Remélem hogy a sok természeti katasztrófa során, végre megbecsüli majd az ember a természetet.
 

innektor

Állandó Tag
Állandó Tag
a globalizált világunk egyik legnagyobb problémája a modern állattartás, vagy inkább így írom:állattenyésztés. ezért nem csoda, ha az emberek 40-50%-a a vegetáriánus életmódot választja.
Nekem a globalizációval kapcsolatban nem az állattenyésztés jut az eszembe, hanem a multik, transznacionális vállalatok és a történelemhez a kőolajtermelő arab országok is hozzá tartoznak. Ezek fundamentális dolgok. omg
 

Rekuci22

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt már nem az a kérdés, hogy hasznos- e, mert már úgysem lehet leállítani. Ott van mindenhol. Ma már az a kérdés, hogy meddig tartható fenn az ilyen gyors ütemű globalizálódás. Meddig bírják a társadalmak, az államok, a Föld elviselni a folytonos fejlődést? Hiszen már mutatkoznak a repedések. Folytonos konjunktúrák, és válságok váltják egymást, és a felfelé ágaz ciklusok között egyre rövidül az idő.
 

koco

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyors válasznak indult...

Minden jótól van jobb.
Minden rossztól van jobb.
Ez a két véglet igencsak távolodni látszik, s nem is csak látszik egymástól.
Az a kérdés, hogy ezt fejlődésnek hívják-e egyáltalán, vagy valami másnak.
Megállítani nem kell, megáll majd magától. A kőkorszaknak is vége lett, az is csak egy fejlődési szakasz volt.
 

epertom

Állandó Tag
Állandó Tag
egy vélemény a sok közül

Sziasztok!

Nagyjából végigolvastam a hozzászólásokat ehhez a témához, és szeretném én is kifejteni a véleményemet. Szögezzük le a következőt: a globalizáció megállíthatatlan folyamat, ez azonban nem jelenti azt, hogy irányíthatatlan is.

Pár apró példa erre: ki hol szokott bevásárolni? Van olyan, aki nem volt soha életében -hiper, -szuper vagy egyéb marketekben? Ki volt már moziban, vagy van-e otthon tévéje, mit viselünk, és hasonlók... Tud valaki mindezen kérdésekre nemet mondani a mai világban? Lassan már az úgynevezett természeti népek sem...

Csak nézzünk körül közvetlen környezetünkben, és láthatjuk, hogy szinte minden a globalizáció terméke. Viccesebbre véve a figurát:

"-Kérdés: Mi a globalizáció?
-Válasz: Diana hercegnő halála
-Kérdés: Mire alapozza a feltevését?
-Válasz: Egy angol hercegnő, egyiptomi barátjával karambolozott egy francia alagútban, egy német autóval utazva, amelyben holland motor ketyegett, amit egy belga sofőr vezetett, aki skót whiskey-t piált, és egy japán motoron utazó olasz paparazzi követett, majd amerikai doktor akarta megmenteni brazil gyógyszerekkel.
És mindezt elküldték Neked, egy magyarnak, aki kínai ruhákban ülve
taiwani monitort bambulsz..."

Elkerülhetetlen tehát, megállíthatatlan.

Aminek megvannak az előnyei is, és hátrányai is, mint mindennek. A kérdés már csak az, hogy merre billen majd a mérleg, és hogy végérvényesen elbillen-e valamerre, vagy többé kevésbé sikerül egyensúlyban maradni. Én remélem, hogy igen, persze a választ senki sem tudja-tudhatja pontosan.

Nézzük az előnyeit: ha van egy termék, szolgáltatás amit szeretnénk, akkor piszok sok lehetőség közül választhatunk, legyen ez autó, cipő, hitel, vagy temetkezési vállalkozó, élelmiszer...
Mindenki megtalálhatja a kedvére valót, és a pénztárcájának legmegfelelőbbet. Lehet venni Suzukit, és lehet venni Bugattit is. (Ezt nem a Suzukisok ellen írom, félreértés ne essék, csak a példa kedvéért. Én Suzukin tanultam vezetni, és tökéletesen megfelelt. És bevallom féltem is volna a másikkal kezdeni :D).

Azonban megvannak a hátrányai is, vegyük pl a mezőgazdaságot(én a Magyarországiról tudok bármit is mondani). Egyre több mindent importálunk, mi akik agrárországként hirdettük magunkat, mert még a tengerentúlról is megéri importálni. Ennek következtében itthon még inkább visszaesik a termelés, még drágábbá válik, megszűnnek munkahelyek, ettől emelkedik a munkanélküliség, ami még jobban megterheli a szociális hálónak nevezett szövetet...

A kérdés, hogy mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?

Vannak országok, akik válasza a specializáció, és a tudásipar felpörgetése volt(Svájc). Egyes szektorokban(bank),vagy többen is akár, megkerülhetetlen tényezővé váltak. Ebből olyan jövedelemre tettek szert, amiből bőven tudták fedezni az importjukat(tehát amit nem képesek, vagy nem is akarnak megtermelni országon belül).

Mások válasza a globalizációra a lokalizáció volt: a lehető legtöbbet itthon, országon belül előállítani(ipar, mezőgazdaság, szolgáltatások, tudásipar). Azonban ez felvet pár kérdés: tud-e ez a termelés versenyezni azzal, amit egy specializált ország tud előállítani. Valamint, hogy szükség van-e erre egyáltalán... Lehet komolyabb fejlődést, haladást elérni avval, hogy nem termelünk világszínvonalon, csak a helyi(országos) igényeknek megfelelően.

Hogy a végén ki marad állva, az még a jövő zenéje, de hogy mi, most melyiket válasszuk, az csak rajtunk múlik.

Nos kíváncsian várom a véleményeket, pro és kontra egyaránt, mert kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről a témáról.

Üdv: Tamás
 

Jetvana

Állandó Tag
Állandó Tag
"Egyre több mindent importálunk, mi akik agrárországként hirdettük magunkat, mert még a tengerentúlról is megéri importálni. Ennek következtében itthon még inkább visszaesik a termelés, még drágábbá válik, megszűnnek munkahelyek, ettől emelkedik a munkanélküliség, ami még jobban megterheli a szociális hálónak nevezett szövetet...

A kérdés, hogy mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?"

Hanyagolni kell a mezőgazdaságot, helyette más, a térségben jól menő ágazatokba kell invesztálni.

"Vannak országok, akik válasza a specializáció, és a tudásipar felpörgetése volt(Svájc)."

Igen, ez jó megoldás.

"Mások válasza a globalizációra a lokalizáció volt: a lehető legtöbbet itthon, országon belül előállítani(ipar, mezőgazdaság, szolgáltatások, tudásipar)."

Ez meg rossz megoldás, mert elszeparál és felapróz.
 

laceesan

Állandó Tag
Állandó Tag
A globalizációt én úgy definiálnám, hogy szakadék ásása a szegények és a gazdagok között. És persze Földünk lassú,de egyre gyorsuló ütemű elpusztítása.
 

hunu

Állandó Tag
Állandó Tag
..globalizacio ide vagy oda fontos lenne, ha a nepek meg tudnak orizni jellegzetesseguket, eletmodszeruket, szokasaikat s nem koteleznek egy sablon szerinti eletre
 

konrad22

Állandó Tag
Állandó Tag
A Globalizációt valahol a kényszer szülte, mert kevés olyan ország van amely teljes mértékben önellátásra tudna berendezkedni minden téren ....... az meg az adott ország gazdaság politikája, hogy például az Európai Unión belül a delegált politikusaink csak üldögélnek Brüsszelben, vagy ténylegesen az ország természeti adottságainak ( lásd mezőgazdaság ) kiaknázásával próbálnak minél jobb gazdasági helyzetet kialakítani az ország számára ......
Az is nonszensz dolog volt a kommunizmusban, hogy 0 nyersanyagra akarták Magyarországon a " vas és nehézipar " országát létrehozni ......
 

Lord Norbert

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a globalizáció előfeltétele volt a technológiai fejlődés, mely amint elért egy szintet, lehetővé tette a világot keresztbe-kasul behálózó üzleti kapcsolatokat, és piaci útvesztők kialakulását. Másrészt a kialakult globalizáció felgyorsíthatja (és gyorsítja is) a technológiai fejlődést, már csak az egyszerű kommunikációs lehetőségek miatt, ipari kémkedés és talán az irigység sem elhanyagolható tényező.
 
Oldal tetejére