"Golyóálló mellényt" kap az Eiffel-torony

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 18.

Melitta - 2017 Szeptember 18, 19:07
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Megkezdődött hétfőn az Eiffel-torony biztonságának megerősítését szolgáló golyóálló üvegfal építése a leglátogatottabb francia turistalátványosság körül.

  A jövő májusra elkészülő fal mintegy 30 millió eurós költsége része annak a 300 millió eurós (92,2 milliárd forintos) csomagnak, amelyet 15 év alatt kíván elkölteni a városháza az Eiffel-torony renoválására és modernizálására.

  A turistalátványosság körül már most is állandó a biztosítás, és a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság óta fémkordonok veszik körül. Az Eiffel-torony látogatóit a nem túl esztétikus fémrácsokból álló kordonok előtt a biztonsági emberek megmotozzák, a csomagjaikat pedig átvizsgálják.

  A kordonokat váltja majd fel a három és fél méter magas golyóálló üvegfal, amelynek célja, hogy megakadályozza a gépkocsik behajtását és a gyanús személyek bejutását a körülvett területre.
  Az Eiffel-torony körül ugyanakkor a gépkocsiforgalom nem változik, és a körbezárt területre ingyenes lesz a belépés, csak a toronyba kell belépőjegyet váltani.

  Jean-Francois Martins, Párizs turizmusért és sportért felelős alpolgármestere szerint a munkálatok nem fogják zavarni a látogatók bejutását a toronyba, és a parkot továbbra is ingyen lehet látogatni a motozást és csomagátvizsgálást követően.

  Az építmény újrafestése az üvegfal átadását követően 2018-ban kezdődik, és várhatóan két évig tart, amit a liftek felújítása követ 2022-ig, majd 2026-ban és 2027-ben ismét festési munkálatok következnek.

  A teljes felújítás program 2032-ig tart, de a legtöbb dolog elkészül 2024-ig, a párizsi nyári olimpiai játékok idejére. A 324 méter magas torony az 1889-es világkiállításra készült. Évente hozzávetőleg hétmillióan keresik fel, és ezzel a világ leglátogatottabb fizetős műemléke.

  MTI
  eiffer torony.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 18.

  1. setni
   setni
   Pedig tudhatnák hogy a terroristák újabb célpontokra kaptak megbízást...
   A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítja az Európában lévő terroristákat a dzsihadista propaganda az utóbbi hónapokban, írja az MTI a francia rendőrségre hivatkozva.

   A francia rendőrség szerint különös figyelmet kell fordítani minden olyan információra, ami

   Európában vonatok kisiklatására, erdőtüzek és ételmérgezések előidézésre buzdítanak.
   ..habár...
   Továbbá fokozott figyelmet kell kapniuk a turista- és kulturális látványosságoknak.
   udvarfy kedveli ezt.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Rombolni, azt könnyű. Ahhoz nem kell ész.
   Aniko955 és setni kedveli ezt.
  3. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Borzasztó ez a félelem a szerelem és romantika fővárosában... Szép találka hely lehetett az Öreg Hölgy lábainál...Sajnos soha nem jártam Fr.o.-ban ,de gondolatban sokat sétáltam ott, mivel megboldogult leánykorom kedvelt regénye volt Remarque: A diadalív árnyékában.
   ...és most tessék, félelem költözik a szívekbe:(
   udvarfy, analema és CasaLoma kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   Az egyik kedvenc filmem az Éjfélkor Párizsban
   udvarfy és varázsdoboz kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Az Eiffel-tornyot nemcsak a terroristáktol kell félteni hanem:
   - a felelötlenektöl,
   - az öngyilkosoktol,
   - az extrém hegymászoktol
   - .....
   - a dron-nal játszoktol.
   -

   -
   Erdekes, hogy ezek a hirek egy kis ujságiroi köritéssel a szenzácio tartományába mennek át, keleteuropai autokraták milyen jol beépithetik a választási propagandájukba.
   -
   A cikkböl nem derül ki, hogy a 2,5 méter magas átlátszo üvegkerités csak egy terv, nem egy eldöntött dolog, a Felügyelö Kommiszio és a Környezetvédelmi miniszterium még nem járult hozzá.
   -
   Hogy a 19. században épült vas-konstruktio a 21. századra modernizálásra szorul az csak a menekültgyülölöknek egy meglepetés.
   -
   Aki volt már a tornyon az tudja, hogy a 9 liftböl maximum 4 müködik, aki felakar menni annak már napokkal elöbb kell helyet foglalni. Ez nem volt mindig igy, de a liftek elromlása mögött nem terrorizmus áll.
   -
   A modernizált felvonokkal megfog nöni a torony látogattsága, nem kell anyit várni.
   -
   A renoválásba fektetendö 300 millio euro pedig 15 év alatt lesz kiadva, tehát évi 20 millio ami igazán nem sok egy ekkora monstrum láttán.
   -
   Összehasonlitásul, a magyar kormány 880 millio eurot adott ki a "határvédö" keritésre, holott a látogatottsága (5-6 eltévedt menekült naponta) össze sem hasonlithato az Eiffel-tornyot megmászo évi 7-8 millioval. :)
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 19
  6. Nikosz99
   Nikosz99
   A cikkből úgy tűnik, nem csak terv:

   "Megkezdődött hétfőn az Eiffel-torony biztonságának megerősítését szolgáló golyóálló üvegfal építése a leglátogatottabb francia turistalátványosság körül."
   udvarfy, varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  7. Ernoe
   Ernoe
   A hangzatos cimszok alatt sokszor kevésbé megrázo informatio huzodik meg.
   -
   Az emberek szemét már kezdet ota zavarta, hogy a böhöm vas-konstruktio egyszerüen ott áll egy parkban. Egy üvegkerités nemcsak esztétikussá tenné az önmagában funktio nélküli tornyot hanam távoltartaná az éjszaka érkezö extrém-mászokat is.
   -
   Az Eiffeltoronynak kezdetben nem volt semmi funktioja, mindenki utálta mert nem tudtak vele mit kezdeni, Párizs szégyenének nevezték.
   -
   Hogy egyáltalan közelebb jöjjenek az emberek kikelett valamit találni, és a tetejébe installáltak egy ágyut amivel oránkét löttek egyet.
   -
   A torony manapság nemcsak egy turista atraktio hanem egy emelvény amin csak ugy hemzsegnek radio, televizio és handy antennák. Az örzésük még terroristák nélkül is kivánatos. ;)
   -
   [​IMG]
   -
   Erdekes, hogy erröl a kötélpályárol nem tudositottatok bennünket, pedig a French Open idelyén (ugyancsak nagy rendezvény, nem kakiltak be a franciák a terrortol) volt ez az idegbizsergetö csuszda 115 méter magasbol. :)
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 19
  8. Nikosz99
   Nikosz99
   Hány éve is áll a torony? De persze csak most jutott eszükbe őrizni. Gondolom a motozás is csak félreértés barátságos gesztus akar lenni...
   varázsdoboz kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Sajnos most nincs igazad a bevándorlók és a menekültek úgy látszik bátorságot adtak az itten lakó régebbi bevándorlók leszármazottaiknak. (legalább is másra nem tudok gondolni hisz eddig nem nagyon lehetett ilyen brutális támadásokról hírt hallani)
   A rendőrség a hétvégén letartóztatta a pénteki londoni metróban történt robbantás második elkövetőjét. Hétfőn fény derült a férfi személyazonosságára: a második tettes a 21 éves szíriai migráns, Yahyah Farroukh.
   Társát, szombat reggel fogták el Doverben. A két férfit azzal gyanúsítják, hogy péntek reggel robbanószerkezetet helyezett el a londoni metróban. A támadásban összesen 30 ember sérült meg.

   A két gyanúsítottat robbanószerkezet elhelyezésével és felrobbantásával vádolja az ügyészség a terrorellenes törvény értelmében.

   Kiderült az is, hogy a most elfogott gyanúsított, éppúgy mint a korábban elkapott fiatalabb férfi, Penelope és Ronald Jonesnál nevelkedett. Mint arról korábban írtunk, a házaspár az elmúlt évtizedekben nevelőszülőként 268 hányatott sorsú gyermeket fogadott be – köztük 8 migránst is. E tevékenységükért II. Erzsébet királynő 2010-ben személyesen tüntette ki őket. A házaspár valószínűleg semmit sem sejtett abból, hogy a két szélsőséges fiatal mire készül.
   udvarfy kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   -
   Rossz érvet hoztál. Ahogy mondtam az Eiffel-torony korábban egy nevetséges vas-konstruktionak számitott, mindenki utálta, felé sem néztek. Még ma is vannak akik egy phallusszimbolumot látnak benne, az összes tervezöje férfi volt. Az 1920-as években rádioantennának majd 1935-töl a TV-programm kisugárzására használták.
   -
   Örizni mindig is örizték a tornyot, mert aki nem a Szajnába ugrott az a toronybol vetette le magát.
   Ha jol tudom 400 öngyilkos lelte eddig a halálát. Azért csak enyi mert örizték.
   -
   A világ elsö Basejump ugrást, 1912-ben - az "Ulmi szabohoz" hasonloan - egy Osztrák szabo, Franz Reichelt hajtotta végre, ez volt az utolso probálkozása.
   -
   Nem tudom miért vagy meglepödve azon, hogy a biztonsági elöirások szigorubbak mind tegnap, ez nemcsak az Eiffeltoronyra érvényes. Nézzd meg mit változott az idö az elmult 128 esztendö alatt.
   -
   En gyerekkormban még tudtam "tujázni", a villamos lépcsöjén utazni ma ez megvan tiltva, biztonsági okokbol, nem a migrátio miatt. Ma beakarják tiltani a diesel autokat, biztonségi okokbol, a stick-oxid miatt, nem a migratio miatt.
   -
   Ma egy örültnek sokkal több esélye van az ámokfutásra mind a marokkö idelyén, mégcsak kisem kell keresztelkednie.
  11. Ernoe
   Ernoe
   En azt olvasom, hogy a belügyminiszter szerint, amig nincs vád a gyanusitottak ellen addig nem szabad személyes adatokat nyilvánosságra hozni.
   -

   Igy volt nem egy terrornak nevezett Nagybritaniai ámokfutoval is
   , sokan egyáltalán nem regisztrálják, hogy se a menekültekhez, se az islam valláshoz nem volt köze az amokfutásuknak. Ez elszörnyitö.
  12. Nikosz99
   Nikosz99
   Én pont nem vagyok meglepődve.
   Hogy valaki leugorjon attól éppenséggel nem véd az üvegfal.
   setni kedveli ezt.
  13. Nikosz99
   Nikosz99
   Struccpolitika.
   setni kedveli ezt.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Hogy lezárjam a mondanivalomat. Fentebb felsoroltam a sokféle okot ami egy üveg-kordon felépitése melett szol, ebbe nem zártam ki az ámokfutást mind veszélyt de nem ez a legerösebb argument.
   -
   Aki nemrég volt ott az elmondhatja, hogy az épitési munkák miatt a közlekedés a Torony körül nehézkes, már most orjási gödrök, épitési munkák vannak a pályaudvar és a torony között.
   -
   Normalis esetben egyébbként sem lehet autoval a toronyhoz menni de most, hogy hétfötöl megindulnak a munkák hát kell a gyalogosok számára egy védett sáv. Ellehet képzelni mekkora teherauto-közlekedésre kell számitanunk.
   -
   A 9 Liftet kicserélik, a torony lefestéséhez 60 tonna festékre van szükség!
   -
   A torony eddig 19-szer lett ujrafestve, nem tudom mi a meglepö abba, hogy a 128 év után egy 20. renoválás esedékes.
   A torony egy épitési terület. De te ezt is kihasználod a menekültek elleni hecceléshez.
   -
   Hagy emlékeztesselek téged, hogy a "Szent Korona" is golyállo, földrengésbiztos üvegházba lett zárva pedig egy eröditményben van. Miért? Hogy nehogy zt is ellopja valamelyik politikus? :)
   -
  15. Nikosz99
   Nikosz99
   Az első hozzászólásodban meg még tagadtad hogy üvegkordont építenek ott. De majd úgyis meglátjuk.
   Nekem sem a korona őrzésével sem az Eiffel torony bekerítésével nincs bajom csak te kapálódzol itt.
   Baalcain és udvarfy kedveli ezt.
  16. B.Péter
   B.Péter
   “Továbbra is magas a terrorkészültség Párizsban és a veszélyeztetett helyszíneken, így az Eiffel-torony védelme speciális biztonsági intézkedéseket követel. A fallal olyan személyek támadásait próbáljuk kivédeni, akik gyalogszerrel vagy járművel próbálnák megtámadni a helyszínt."

   Jean-Francois Martins
   francia főváros alpolgármestere
   2017 február
   Nikosz99 kedveli ezt.
  17. varázsdoboz
   varázsdoboz
   udvarfy kedveli ezt.
  18. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nyomnám a tetszik gombot, de egy ilyen hírt nem jó szívvel tetszikel az ember, mert nagyon szomorú dolog ez. De tegyenek meg minden óvintézkedést még ha zavarja is az esztétikát, romantikát. Sutba vele, az emberélet ,biztonság mindenek előtt!
   B.Péter és setni kedveli ezt.
  19. Nikosz99
   Nikosz99
   Mert nem félnek!
   B.Péter és setni kedveli ezt.

Megosztás