Hírek Guy Verhofstadt ajtót mutatott Orbánnak

A belga politikus durván beszólt a magyar miniszterelnöknek, miután az ellehetetlenítette az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós segélyt.


Guy Verhofstadt belga liberális politikus a Twitter-oldalán osztotta meg a Politico cikkét, amiben összeszedik, mennyire felháborította az Európai Unió diplomatáit, hogy egyedül a magyar kormány mondott nemet a tagországok közül az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós segélyre.


A zsarolás Orbán cinikus és felelőtlen játszmája… mert hagyjuk, hogy megússza. Talán jobban járnánk, ha Orbán elhagyná Európát… és Zelenszkij jönne be!

– írta Verhofstadt közösségi oldalán. Azóta az Orbán-kormányt Annalena Baerbock német külügyminiszter hazardírozással vádolta meg, más diplomaták pedig Verhofstadthoz hasonlóan zsarolást emlegettek.


A segély küldésének ellehetetlenítése miatt számos uniós fővárosban felkapták a vizet a politikusok. Sokan úgy gondolják, hogy Magyarország ezzel a trükkel próbálja kizsarolni, hogy megkapja az uniós pénzeket, melyek jelenleg a jogállamisági problémák miatt még nem érkeztek meg.

Jabronka Richárd

1668357903367.png
 
Nyilván vannak kamupártok, amikkel a Fidesz hangolni tudja a saját eredményét.

Én csodálom egyáltalán, hogy vannak bátor emberek akik ki mernek állni a Fidesszel szemben, hiszen a kormány-maffia és a média-apparát becstelen módszerekkel küzd.
Sok emberrel találkoztam akik nem is magukat hanem a családjukat, féltik

A kormány pártpolitikát folytat, nem értem mit csodálkoznak a Sagentini jelentésen, már a Holdról is látszik, hogy ez a rendszer nem demokratikus.

Mielőtt az ellenzéket kezdnénk csepülni, meg kell állapítsuk, hogy
- a kormány a csirájában elfolytja öket
- a kormány kötelessége lenne a politikai képzés, de ö egy hamis képet fest a demokráciáról

Magyarországon az a hiedelem, hogy
- ha valakit nem zárnak be egy vicc miatt a börtönbe, akár mit mondhatsz akkor ott demokrácia van
- ha van hivatalosan több mint egy párt és négyévente kiirnak választásokat akkor ott demokrácia van
- ha vannak médiák amik kritizálhatják a kormányt, akkor ott sajtószabadság, demokrácia van

Hát nem, emberek ne hagyjátok becsapni magatokat
Már bocs, de a 90 években nem Viktor volt kormányon és az első Orbán kormány sokkal demokratikusabbnak tekinthető. Az gond, mint egy másik hozzászólsában mo9st isrtem, hogy az emberek java ma sem tudja mi is a demokrácia. ELhiszik, hogy ez az vagy nem az, de mivel magának a demokráciának sincs egy abszolút képlete, vagy modelje, nem lehet eldönteni mikor ér véget a demokrácia vagy mikor vagyunk éppen a határain belül. Hisz kinek van nagyobb hatalma, az elnöknek, a miniszterelnöknek, egy vagy 2 kamarás a parlament, van e külön alkotmánybitóság, vagy nincs és stb.
Igenis meg kell tanitani mi is a demokrácia, amik a pártok és az ellenzék feladata is lenne most. AZért csépelem és máég jópáran az ellenzéket, mert ilyen ellenzékkel Orbán királyá is koronázhassa magát. Egyedül Feri érdemel tiszteletet. Tisztelem Ferit, még a szakácskönyve is megvan, viszont Én sem szavaznák rá, mert a politikai nézeteinek nem egyezőek. Más meg nincs, mert nem is kerestek vagy ha volt elüldöztek. Ott az LMP ami jól indult aztán inkább tragikomédia lett :(
 
Most már csak egy kérdés marad hátra:
- Miért nincs Magyarországon egy kormányzásra kész ellenzék? :)
- Megsúgom neked mert a demokrácia hiányában soha nem tud ilyen létrejönni.

Ceasescu-t a saját rendezvényén zavarták el.

Ernő csak Neked ezt a hírt....
A Kúria földszinti díszterme felé vezető hosszú folyosón ott van minden volt kúriai elnök portréja. Pedig ahogy a hvg.hu is írja, nemrég még volt a képek között fotó nélküli keret azzal a felirattal, hogy az illető portréját „a vészterhes időkben vállalt szerepe miatt nem állítják ki".

Az illető az 1944 novemberében kinevezett, később Németországba menekült Szemák Jenő volt, a nyilaskeresztesek kúriai elnöke,
akinek fotója a hvg.hu információi szerint nemrég visszakerült a falra. A kép alatt a következő olvasható:
„Dr. Szemák Jenő a nyilas hatalomátvételt követő alkotmányellenes kinevezését kényszerű szükség nélkül fogadta el. A Kúria kitelepítését Sopronba fenyegetést alkalmazva támogatta.”
Magyarázat...:
„Meggyőződésünk, hogy a múltat nem lehet eltörölni, hanem fel kell dolgozni, ezért nem lehet eltüntetni dr. Szemák Jenő képét a kúriai elnökök közül. Az eseményekkel, tényekkel – azokat az adott történelmi keretek között értelmezve – szembe kell nézni.”
(ezt bármelyik népírtóra rálehetne fogni)
 
Már bocs, de a 90 években nem Viktor volt kormányon és az első Orbán kormány sokkal demokratikusabbnak tekinthető.
Akkor még FIDESZ volt a neve is
És az első vereség után tért le az útról(rájött neki nem megy a demokrácia,mert nem képes senkivel egy csapatban lenni)
Nem illik oda a "már bocs" szavad
Mert ernő a 2010-re kialakult és utáni teljes pálfordulásról írt
 
Akkor még FIDESZ volt a neve is
És az első vereség után tért le az útról(rájött neki nem megy a demokrácia,mert nem képes senkivel egy csapatban lenni)
Nem illik oda a "már bocs" szavad
Mert ernő a 2010-re kialakult és utáni teljes pálfordulásról írt
Viszont amire reagált eredetileg ott én 89 től jeleztem a dolog problematikáját, lásd pl. MDF.
Továbbá Orbán most is egy csapatban van a KDNPvel, bár a különbég csak papiron létezik. A jó ut meg eleve relatív. Az első Orbán kormánynak is voltak elbaltázott döntései, aminek most is isszuk a levét, pl. a forint gyengülése is e miatt van, mert a konvertibilitásnál szöszmötöltek valamit, ami ráért volna az euró bevezetése előtt.
 
Informálva vagytok arról, h. a háború előtt ukrán nacionalisták tüntettek Kárpátalja magyar településein "Kést a magyar szívekbe!" feliratokkal? V. 2 hete lerombolták szó szerint secc éjszaka alatt a munkácsi magyar emlékszobrot. Vérlázító! Erre most az ukrán kül.min.asszony azt mondta, az ukrán nyelvtörvény miatt van feszültség a két ország közt.
Ha a kárpátaljai magyarokkal ezt tették, mit művelhettek a - hivatalosan - 17 %-nyi orosszal? Néhány riport a tv-kben célozgatott erre egyébként. De anyag alig. És nem is lesz. Most kitiltottak az ukránok tv-seket Herszon ürügyével. A CNN-t is!
És: Verhofstadt szerintem "egyszerű" uszító. Az ő alapján menjen ő Suriname-ba (volt Holland Guayana), v. Indonéziába (volt Holland India). Miért menne az ellenvéleményt hangoztató Európából el? V. megszűnt a demokrácia?
Egyre több könyv jelenik meg "Európa végéről".
Nekem is van ugyanilyen vagy hasonló információm arról,hogy ugyanúgy mint Ukrajnában,nálunk is vannak nácik,az egyik képviselő pártjuk be is került a magyar parlamentbe!!! Ezt nem találod szégyenletesnek? Tudnék ide felrakni nemzeti gárdistáktól, ezer képet amelyek Magyarországon készültek! Ezt nem találod szégyenletesnek? Nem azt állítom,hogy nem kell úszitás miatt elítélni az ukránokat,csak azt mondom,hogy előbb tekintsünk magunkba egy kicsit és úgy vádaskodjunk!!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Alvaro33 wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Segítségedet szeretném kérni. Én sem látom az ezoterikus letöltések fórumát.
Nem értem miért. Tudnál nekem segíteni?
Előre is köszönöm.
Lucan0 wrote on Evila's profile.
Én sem tudom kibontani a csomagot.
A mikulás csomagot.
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a Ilona Andrews könyvet.
KA0215 wrote on sziporka78's profile.
ÚÚÚ! Csodálatos vagy! Imádlak, imádunk! *-* Az összes munkádat nagyon köszönjük!
Kedves Tagok! Segítségeteket szeretném kérni!
9.osztályos OH kémia munkafüzet megoldásait szeretném, ha valakinek esetleg megvan. Előre is köszönöm szépen.

Statisztikák

Témák
37,475
Üzenet
4,624,601
Tagok
604,634
Legújabb tagunk
Tzoli78
Oldal tetejére