Gyógypedagógusoknak, logopédusoknak, szülőknek..

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

moncsyka23

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki! Szükségem lenne egy könyvre: Göllesz Viktor:Gyógypedagógiai rehabilitáció. Szakdolgozathoz kéne! Ha valakinek megvan, feltenné! Nagyon fontos lenne, mert sürget az idő! Előre is köszönöm!
 

Pindurandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alábbi könyvet keresném. Ha valaki fel tudná ide rakni, nagyon sokat segítene. :)

Dr. H. C. Günzburg: Pedagógiai Analízis és Curriculum a szociális és személyiségfejlődés mérésére értelmi fogyatékosoknál (ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar 2000)
 

Wadvirág

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm én is! Még valami (saját példa): ha egy kisgyermek (4-5 éves) szövegértése, hallása jó, de a kifejező beszéddel van gond, érdemes lehet elvinni megnézetni, hogy nincs-e nyelvféklenövése?
 

atizka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
Logopédus vagyok, és egyre jobban érzem annak a hiányát, hogy semmilyen mozgásterápiát nem ismerek, ill. nem tudok alkalmazni.
Mivel az alapozó terápia és a TSMT tanfolyamait anyagilag önerőből most nem tudom finanszírozni, így az INPP és a Kulcsárné-féle mozgásterápiákon vacillálok.
Utánaolvastam mindkettőnek, de nem tudom eldönteni, hogy a gyakorlatban melyiknek venném nagyobb hasznát.

Aki ismeri valamelyiket, és alkalmazza is a munkája során, írna tapasztalatokat? Esetleg valami egyéb mozgásterápia, ami elkerülte a figyelmemet és van külön tanfolyama?

Köszönöm a segítséget!
 

bako14

Új tag
Kedves Atizka!

Az Alapozó terápiás módszer vizsgálata hosszabb idő, de jól leírható vele a kisgyermek mozgásállapota területenként, a képzés is színvonalas. A terápiás foglalkozásait min. heti 3 alkalommal végezni kell, és akár több tanévig. A Kulcsárné-féle képzés hamarabb elvégezhető, a diagnosztikai oldala kevésbé részletes differenciált diagnózisra ad szerintem lehetőséget, a terápiás gyakorlatait otthoni gyakorlással egybekötve kell végeztetni, így a szülők is kellenek a sikeresség eléréséhez. Az INPP-ről jókat hallottam, viszont ami problémás, hogy még nem akkreditált hivatalosan. Remélem valamit segítettem, minden jót! Bako14
 

aksorip

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítséget szeretnék kérni. Fel tudná valaki tenni a következő Könyvet?
Gósy Mária – Imre Angéla: Beszédpercepciós fejlesztési modulok


Nagyon szépen köszönöm!​
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére