Gyűjtsünk együtt lepkéket!

aanne_36 témája a 'Állatok' fórumban , 2009 Március 20.

 1. elke

  elke Vendég

  <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KFyYuHlp3No" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  Pillangó kiállítás Taivanról a Móra Ferenc Múzeumban
   
 2. GJodie

  GJodie Állandó Silver Tag

  Lepkék: Égtájak szerint - Dél-Kelet Ázsia és Ausztrália

  ZÖLD HÁROMSZÖG FECSKEFARKÚ (Graphium triangle)

  Ezek az Ausztráliában honos, de mára már Dél-Kelet Ázsiában is megtalálható, nagytestű fecskefarkú pillangók helyváltoztatók, vagyis az év adott szakában útra kelnek, és 72 órás vándorlásba kezdenek. Arra még nem jöttek rá a megfigyelők, hogy mi készteti őket erre, illetve még arra sem, hogy az útirányt mi alapján választják meg, hiszen nem mindig azonos a repülési vonaluk. A kifejlődött pillangók ugyan nektárral táplálkoznak, mégis szívesen tartózkodnak sárban és pocsolya szegélyén.

   

  Csatolt fájlok:

  Melitta és fgbn kedveli ezt.
 3. GJodie

  GJodie Állandó Silver Tag

  Lepkék: Égtájak szerint - Afrika és Indonézia

  Ki gondolná, hogy ezek a pillangók mind egy közös családhoz tartoznak, hiszen színben és rajzolatban igencsak eltérőek. Ők a Charaxes pillangók, melyek Afrikában honosak, de mára már Indonéziában is megtalálhatók. Óvilági óriás trópusi lepkéknek is nevezik őket, robosztusabb alkatuk miatt. Elsősorban gyümölcsökkel táplálkoznak, lyukat fúrva az édes gyümölcshús eléréséhez. Talán az egyik legszebb mintázattal ők büszkélkedhetnek, mintha egy festő fantáziája ihlette volna a színeiket és rajzolatukat. Pár fotót összegyűjtöttem róluk. Akik szeretik a szép pillangó képeket, most gyönyörködhetnek bennük.
  [FONT=&quot]
  [/FONT]
   

  Csatolt fájlok:

 4. aanne_36

  aanne_36 Állandó Tag

  Köszönöm mindenkinek a csodaszép lepkéket, a szép képeket, a videókat, GJodie-nak pedig az igényes munkát, a lepkék égtáj szerinti bemutatását.

  Apolló lepke (leírás már van róla a topikban)
  [​IMG]
   
  Melitta és GJodie kedveli ezt.
 5. börzsöny

  börzsöny Állandó Tag

  Melitta kedveli ezt.
 6. börzsöny

  börzsöny Állandó Tag

  Ki bújik a szárnyam alatt ? Pillangó.jpg
   
  Melitta és dittas kedveli ezt.
 7. betonflex

  betonflex Állandó Tag

Megosztás