Gyereket akarok!

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Aviva torna - miben segíthet?

Saját tapasztalatom van az Aviva tornával: hormonháztartásom helyreállítására alkalmaztam. A ciklusomat rendezte, a hormonértékeim jók lettek. Ezért ajánlom nektek!

Budapesten Tóth Líviánál tanultam meg a gyakorlatokat, nála lehetett a tanfolyamon megvenni a könyveket és a CD-t is. Most már az ország számos pontján vannak hivatalos Aviva oktatók, náluk is érdeklődhetsz a tanfolyamok iránt.

Milyen esetekben jó a torna? (részletek a csatolásban)

Az Aviva módszer alkalmazásával rendszeressé, röviddé és fájdalommentessé tehető a menstruáció.
Rendszertelen ciklus esetén a Módszer hatására rendeződik a ciklus.
Heti kétszeri gyakorlatozástól megszűnik az indokolatlan tejelválasztás (galactorrhea), a szülés utáni tejelválasztás viszont növekszik.
A rendszeres torna sok esetben visszaállítja a nők fogamzóképességét.
Az optimalizálódott hormonszint megszünteti a frigiditást, növeli a fogamzóképességet.

A gyakorlatok megszüntetik a petevezetékelzáródást. A petevezeték nyújtására, fellazítására különösen jók a láblendítős gyakorlatok.
Többszöri vetélés után szánjunk hat hónapot a méh megerősítésére.
A módszer segítségével megszüntethetjük a változó korral járó kellemetlen tüneteket.
Számtalan nő szabadult meg miómától, cisztától, poliptól a módszer alkalmazásával.
 

Csatolások

  • Miben segíthet az Aviva módszer a nőknek.doc
    30.5 KB · Olvasás: 127

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Aviva torna - férfiaknak is!

Az Aviva torna férfiaknak is hatásos lehet. Nincsen saját tapasztalatom :), de a női torna hatásossága miatt bátran merem ajánlani.

Mikor nyújthat segítséget férfiaknak? (részletek a csatolásban)

A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatok rendszeres végzése enyhülést hoz a prosztata megbetegedéséből fakadó kellemetlenségekre.
A tornagyakorlatok segítségével megelőzhetők, megszüntethetők a potenciazavarok.
Babatervezésnél nagyon fontos tényező az életképes spermiumok száma, amely a módszer alkalmazásával jelentősen megnövekszik!

A módszer segítségével hatékonyan rendezhetjük székletünket is, kiküszöbölve a székrekedés okozta problémákat, kellemetlenségeket.
 

Csatolások

  • Miben segíthet az Aviva módszer a férfiaknak.doc
    28 KB · Olvasás: 81

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Andi!

Bár nekem nincsenek lombikos tapasztalataim, de mivel mi is küzdünk a babaporjekttel (sajnos eddig sikertelenül), így teljesen átérzem a fájdalmadat.
Tanácsokat nem adhatok, de biztatlak, hogy fel a fejjel, ne add fel, próbálj bizakodó maradni.
Kívánom, hogy legyél elég erős (főleg lelkileg) és kitartó az előtted álló időszakban, és akkor biztos hogy előbb-utóbb megérkezik majd az annyira várt manócska is.
Főleg, hogy ha lombikkal sikerül, akkor lehet, hogy egyszerre nem is csak egy baba lesz hanem ikrek érkeznek:p
Hátha ez egy kicsit feldob;)

Minden jót kívánok és mihamarabbi gyermekáldást!!!!

kirschem

Szia Kirschem!

Üdv a topicban!
Ha megírod, hogy hol tartatok a babaprojektben, szívesen segítünk a folytatásban!
Szép napot!

Lulu
 
Kedves Andi és kirschem!
Nem tudom mennyire vagytok nyitottak a természet- és lélekgyógyászati módszerekre, de saját tapasztalataimból kiindulva szeretnélek biztatni Titeket, hogy ebbe az irányba is próbálkozzatok.
A női és férfi ivarszervek bármilyen betegségének gyökere ugyanis többnyire valamilyen lelki gát (elsősorban a szülőkkel való kapcsolatban szerzett sérülések és/vagy az önbecsülés hiányából, egyéb hiedelmekből származó félelmek), amelyeket oldva akár "maguktól" meggyógyulhatnak, de egészen biztosan javítják a hagyományos orvoslás sikerességét.

Jómagam egy "titokzatos" immunbetegség miatt küzdöttem közel 6 évet babáért, sokmindennel megpróbálkoztam a cél érdekében és a hagyományos orvoslás eszközei csak azt követően működtek, amikor a mögötte húzódó lelki okot sikerült feltárni és gyógyítani.

attilalánya
Kicsit bátrabban
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Mesterséges spermafelhelyezés (inszemináció)

A mesterséges megtermékenyítés hazai módszereibe a lombikprogramok mellett az inszeminációs eljárások is beletartoznak. A mesterséges ondóbevitel során a tisztított hímivarsejteket a méhbe fecskendezik, és a megtermékenyítés innentől minden egyéb tekintetben a szokott módon megy végbe. A meddőség megfelelő kezelési stratégiája mindig az egyszerűbbtől a bonyolultabb beavatkozások felé tart, vagyis lépcsőzetesen haladva kell kizárni a gyermektelenség lehetséges okait.
Ha a petevezetékek átjárhatóak, és hormonális úton a megfelelő menstruációs ciklust is sikerült beállítani, akkor ultrahanggal is ellenőrzik, hogy megvan-e a megfelelő peteérés. A ciklus megfelelő beállítása során a pajzsmirigy betegségeit is ki kell zárni, hiszen ezek a kórképek is gyakoribbá váltak az utóbbi időben (a nőgyógyászok ezt a társszakmákkal együttműködve végzik). Ha a férfi spermaszáma szintén normálisnak bizonyult, akkor az időzített együttlétekkel próbálhatja meg elérni a pár, hogy gyermeke szülessen.
Ha néhány hónap alatt a peteérés (ovuláció) idejére időzített együttlétek sem hozzák meg a várt eredményt, akkor javasolt a mesterséges megtermékenyítés egyszerűbb formája, vagyis az ondóbevitel (szakszóval mesterséges spermafelhelyezés). Ehhez a spermiumok megfelelő előkészítésére van szükség - enélkül nem nevezhető sem szakszerűnek, sem pedig hatékonynak az eljárás. A spermiumokat először egy tápfolyadékba helyezik, majd centrifugálással készítik őket elő a bejuttatáshoz. A méh üregébe kis mennyiségben kerül feljuttatásra a tisztított sűrítmény. (A tisztítás azért nagyon fontos, mert a spermában lévő, prosztaglandinoknak nevezett vegyületek méhösszehúzódást okozhatnak, aminek következtében mindjárt ki is lökődhetnek a méh üregébe jutatott, tisztítatlan spermiumok.)

A lombikprogramban való részvételnek sokszor az is előfeltétele, hogy legyen előtte legalább hat inszeminációs kísérlet. A társadalombiztosítás például csak abban az esetben finanszírozza a lombikkezelést, ha ez megtörtént, és nem hozott eredményt.

Részletek a csatolásban.
 

Csatolások

  • Inszeminacio.doc
    34 KB · Olvasás: 20

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Lombikprogram

A meddőségi kezelések több lépcsőben zajlanak, és a legelső feladat mindig az, hogy a szakemberek megtalálják a meddőség konkrét kiváltó okát. Férfi és női eredetű meddőség egyaránt létezik, így a további lépések annak függvényében zajlanak, hogy kinél és milyen probléma áll fenn.


Mikor jelentkezhet valaki lombikbébi-programra?
A mesterséges megtermékenyítés azokban az esetekben nyújthat megoldást, amikor a mesterséges spermafelhelyezés (inszemináció) több próbálkozás után sem volt eredményes, és amelyekben a pár egyikénél az alábbi diagnózisok valamelyikét állították fel:
endometriózis (a méhnyálkahártyát érintő, ma még nagyrészt ismeretlen okból kialakuló kórkép)
alacsony, ötmillió alatti spermaszám
a méh és a petevezetékek problémái,
a petesejtérés (ovuláció) rendellenességei
antitestek termelődése, amely károsítja a spermát vagy a petesejtet,
a spermiumok nem tudnak áthatolni a méhnyak nyálkahártyáján vagy éppen itt pusztulnak el,
ismeretlen eredetű női meddőség.
A mesterséges megtermékenyítés lépései
A peteleszívás előtt a hölgyek injekciót kapnak, amely megérleli a fejlődő petesejteket, és beindítja a peteérést (ovuláció). Itt nagyon fontos a tökéletes időzítés, mert a petesejteket pontosan akkor kell leszívni, amikor éppen kiszabadulnának a petefészkekben található tüszőkből. Ha ez túl korán vagy túl későn történik, akkor a petesejtek nem lesznek képesek a normális fejlődésre.
A leszívás előtt vérvétellel vagy ultrahanggal állapítják meg, hogy a petesejtek beléptek-e már a fejlődés megfelelő szakaszába. A meddőséget kezelő intézmény ezt követően pontos utasításokat ad, amelyeket a beavatkozás előtti éjjel és annak napján is be kell tartani. A legtöbb nő fájdalomcsillapítót is kap, majd választhatnak az enyhe bódítás vagy a mélyaltatás között.
Az orvos ezután ultrahanggal állapítja meg a tüszőknek a petefészkekben elfoglalt helyét, és egy üres fecskendővel távolítja el belőlük a petesejteket. Mindez általában fél óránál kevesebb időt vesz igénybe, néha azonban akár egy óráig is elhúzódhat. A peteleszívást követően a petesejtet (vagy petesejteket) laboratóriumban egyesítik a partner ugyanaznap nyert hímivarsejtjével.
A laboratóriumban figyelemmel kísérik és biztosítják a megtermékenyített petesejt(ek) optimális növekedését. Az intézménytől függően akár öt nap is eltelhet, mire egy-egy embrió eléri a fejlettebb hólyagcsíra (blasztociszta) szintet. (A hólyagcsíra állapot a beágyazódás előtti állapotban lévő embriót jelenti, amely ekkor már 70-100 sejtből áll).
Részletek a csatolásban.
 

Csatolások

  • Lombik.doc
    39.5 KB · Olvasás: 21

Andi86

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Lulu!

Nekem azt mondta az orvos, hogy nálam már kifog maradni az inszemináció, egyből a lombikkal kezdik mivel nekem olyan jellegű a probléma. Akkor ez azt jelenti, hogy nekünk nem lesz tb által támogatott? Mit kell vinni magunkkal az első megbeszélésre a Kaáli intézetbe, tudja-e valaki? A honlapjukat elovastam, de ott nem derül ki hogy inszeminció nélkül támogat-e a tb, meg az sem hogy házzastársaknak kell e lennünk?! Kb. mennyibe kerül egy lombik, ha támogat a tb és mennyibe ha nem?

Andi
 

bodjas

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Lulu!

Nekem azt mondta az orvos, hogy nálam már kifog maradni az inszemináció, egyből a lombikkal kezdik mivel nekem olyan jellegű a probléma. Akkor ez azt jelenti, hogy nekünk nem lesz tb által támogatott? Mit kell vinni magunkkal az első megbeszélésre a Kaáli intézetbe, tudja-e valaki? A honlapjukat elovastam, de ott nem derül ki hogy inszeminció nélkül támogat-e a tb, meg az sem hogy házzastársaknak kell e lennünk?! Kb. mennyibe kerül egy lombik, ha támogat a tb és mennyibe ha nem?
Andi

Szia Andi!
Az inszemináció nem tb támogatott. Nekünk anno 40000 ft volt egy alkalom + a gyógyszerek. A lombikot támogatja a tb. Ez azt jelenti, hogy a beavatkozásért nem kell fizetni. Általában első alkalommal ki kell fizetni egy konzultációs díjat. Nézd meg az intézet honlapját, hátha találsz fenn árakat. Vigyél magaddal minden leletet, amid van. Általában az egy évnél nem régebbi leleteket elfogadják. Ha kell még vizsgálat, arra úgyis elküldenek. Gondolom a pcos-sel kapcsolatosan vannak papírjaid. Írj fel már most minden kérdést magadnak, mert ott nem fog eszedbe jutni. Lombiknál a gyógyszeres kezelés ára 100000-300000 ft között mozoghat, attól függően, hogy reagál a szervezeted a gyógyszerekre. Van aki könnyen stimulálható, neki kevesebb gyógyszer is elég, van akinek sok kell. Nem kell házastársaknak lenni (mi is élettársak vagyunk), kérdezz rá, hogy milyen papír kell nekik az élettársi viszonyról (közjegyző által hitelesített?). Nálunk volt egy kötelező tájékoztató is a lombikkezelésről, amit végig kellett hallgatni.
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Lulu!

Nekem azt mondta az orvos, hogy nálam már kifog maradni az inszemináció, egyből a lombikkal kezdik mivel nekem olyan jellegű a probléma. Akkor ez azt jelenti, hogy nekünk nem lesz tb által támogatott? Mit kell vinni magunkkal az első megbeszélésre a Kaáli intézetbe, tudja-e valaki? A honlapjukat elovastam, de ott nem derül ki hogy inszeminció nélkül támogat-e a tb, meg az sem hogy házzastársaknak kell e lennünk?! Kb. mennyibe kerül egy lombik, ha támogat a tb és mennyibe ha nem?

Andi

Szia Andi!

A Kaáli intézet honlapján nem sok az info, így igyekeztem máshonnan összeszedni neked az infókat, amiket felraktam. Mivel Bodjas lombikos volt, ezért az ő infói a leghasznosabbak. Igyekszem a kérdéseidre meglelni a választ, de ahogy Bodjas is írta, sok minden intézettől függ.

A Kaáli tapolcai társintézet elérhetősége, ha telefonon akarod őket előre megkérdezni, vagy email-en:

Pannon Reprodukciós Intézet
8300 Tapolca, Bartók Béla u.1-3.
Orvosigazgató: Dr. Török Attila
Telefon: +36 (87) 510-365, Fax: +36 (87) 510-366
[email protected]

A finanszírozásról ennyit írnak:

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a lombikbébi kezeléseket minden egészségbiztosítással (TAJ kártyával) rendelkező pár számára öt alkalommal teljes mértékben finanszírozza. A lombikbébi kezeléshez szükséges gyógyszerek jelentős része 70 százalékos támogatással kapható.

Ha az általad leírtak alapján jól gondolkodom, akkor neked kimarad az inszemináció, mert a mostani leleteid alapján nincs értelme. De az is lehet, hogy a lombik előtti kivizsgálásnál mégegyszer megnézik ezeket a problémákat (pl. átjárhatósági vizsgálat), és csak utána döntik el, hogy lesz-e. Erre érdemes lehet rákérdezned, vagy ha nem bíztál az eddigi kivizsgálásokban akkor mégegyszer más helyen megcsináltatni.

Szerintem akkor is támogatja a TB a lombikot, ha előtte nem volt inszemináció, mert neked nem lenne értelme. De ha jól olvasgattam utána, a gyógyszereket neked kell finanszírozni a lombik során, és az sem kevés.

Lulu
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Lombik Tapolcán

Szia Andi!

A Pannon Reprodukciós Intézetnek van saját honlapja is, és sokkal informatívabb, mint az általános Kaáli.
Számos dokumentum található a hasznos információknál: Lombik programról, inszeminációról, EÜ rendeletről.
Csatolom a talált fontos dokumentumokat és hozzá a linkeket.

Lulu
 

Csatolások

  • tajekoztato-lombikbebi.doc
    1,005.5 KB · Olvasás: 9
  • tajekoztato-intrauterin.doc
    441 KB · Olvasás: 8
  • pri-hatalyos-torvenyek.pdf
    159.1 KB · Olvasás: 12

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Lombik kérdések

Szia Andi!

Igyekszem tovább gyűjteni az infokat a kérdéseidre, lásd:

Betegeink számára fontos tudnivaló, hogy - az országban egyedülállóan -, a Pannon Reprodukciós Intézetben nemcsak az elvégzett lombikbébi kezeléseket, hanem valamennyi egyéb meddőségi kivizsgálást és kezelést minden biztosított pár térítésmentesen veheti igénybe, mivel az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján nemcsak a lombikbébi kezelésekre, hanem minden egyéb vizsgálat is teljes mértékben finanszírozott. Az Intézetben a hálapénz elfogadása tilos.

Kérdés-válasz egy fórumból a PRI-vel kapcsolatban:
Ha jól tudom akik nem házasok, azoknak közjegyzői papírt kell vinni az élettársi kapcsolatról. Ez már az első konzultációnál is kell?
A másik kérdésem pedig az lenne hogy mik azok a vizsgálatok amiért fizetni kell? Esetleg van valakinek árlistája amit el tud nekem küldeni?
1. nem kell semmilyen papír, vicces, de az utcáról is bevihetnél egy jóképű pasit, ne költs rá!!!
2. csak a bázis-laborért kell fizetni ez kb. 12 ezer ft, de egyszeri vizsgálat, 2 évig érvényes. Ezenkívül csak ha nagyon extra dolog van, akkor kell véreredményért, pl. nekem ma hcg vérvétel 1700 volt, pisiteszt tb támogatott , vérteszt nem.

Lulu
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Petefészek-gyulladás

A nők gyakori megbetegedése a "petefészek-gyulladás". Valójában nagyon ritkán fordul elő önállóan, mert a petefészek és a hozzá vezető petevezeték gyulladása együttesen szokott jelentkezni, ez pedig a méh függelékeinek gyulladását jelenti. Az egyszerűség kedvéért azonban a nőgyógyászok ezt nevezik petefészek-gyulladásnak. A betegség - számos más ok mellett - gyakran egy melegvizű tömegfürdőben összeszedett fertőzés, vagy a hideg kövön való üldögélés, felfázás eredményeként jön létre.<O:p</O:p

A petevezeték vagy méhkürt a méh testétől a petefészekig vezető, 10-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com
><st1:metricconverter alt=
</st1:metricconverter>14 cm hosszú, vékony, kanyargós, gyenge körkörös izomzattal rendelkező csatorna, melyet csillószőrös hengerhámból álló nyálkahártya bélel.


Leggyakoribb megbetegedése a petevezetéknek a gyulladása. Ezzel rendszerint együtt jár a kismedencei és méh körüli kötőszövetek gyulladása is, és a helyi elváltozásokkal egy időben az egész szervezet részt vesz a megbetegedésben. Ideje, időtartama szerint a gyulladás lehet akut (heveny), szubakut és krónikus. <O:p</O:p

A heveny petefészek-gyulladás jelentkezhet az enyhe és súlyos kórkép minden változatában. Általános tünetei közül jellemző a láz, a hányinger, hányás, szédülés, elesettség, majd egyik vagy másik oldalon igen heves szúró, nyomó, húzó vagy görcsös fájdalom. Az állandó hasi fájdalommal együtt a vállba, epehólyagba, combba is kisugározhat a fájdalom. Gyomor- és bélfájdalom, gyakori fájdalmas vizelés is társulhat az előbbiekhez. Gyakori tünet a folyás, emellett 40-70%-ban vérzési rendellenességek is kísérik a heveny petefészek-gyulladásokat. Heveny gyulladás alatt a laboratóriumi leletek közül jellemző a magas vérsejtsüllyedés és fehérvérsejt-szám.

A heveny függelékgyulladás ritka, nagyon súlyos következménye, ha a gyulladás miatt gennyel telt zsákká alakult petevezeték megreped, és a hasüregbe kiszabaduló baktériumtömegek hashártyagyulladást idéznek elő. <O:p</O:p

Amennyiben a heveny gyulladás teljes gyógyulása nem következik be, a folyamat szubakut stádiumba megy át, amelyre mind a helyi, mind az általános tünetek javulása jellemező. A szubakut gyulladás könnyen kiújulhat, és újból heveny folyamattá válhat.<O:p</O:p

Hosszabb fennállás után krónikus gyulladássá alakul. Ebben a szakaszban a fájdalom nem mindig állandó, gyakran csak menstruáció idején, közösülés vagy székelés alatt jelentkezik. A beteg rendszerint láztalan, esetleg menstruáció alatt tapasztal hőemelkedést. Gyomor- és béltünetek, fájdalmas vizelés ilyenkor is jelentkezhetnek, sőt folyás és vérzési rendellenességek is fokozhatják a beteg panaszait. A laboratóriumi értékek a krónikus gyulladás szakaszában nem mutatnak eltérést: a vérsejtsüllyedés és fehérvérsejt-szám normális.
 

Csatolások

  • Petefészek-gyulladás.doc
    33 KB · Olvasás: 27

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Petefészek-gyulladás okai és következményei

Régen a gonorrhoeás fertőzés volt a leggyakoribb, az akkoriban legelterjedtebb nemi betegség. Ez egy időben visszaszorult, ma ismét szaporodik.

Fontos tudni, hogy az addig majdnem steril, illetve csak a szervezet számára szükséges laktobacilusokat tartalmazó hüvelybe az első közösüléskor számos baktérium bejut, különösen akkor, ha nem kellő tisztálkodás után történik a közösülés.

A Trichomonas is gyakran ekkor kerül be a hüvelybe (és erről a férfi partner nem is tud, mivel a Trichomonas a férfiakat általában nem betegíti meg, de ők adják át azt szexuális partnereiknek). Partner váltásakor is megfertőződhet a hüvely a fenti kórokozókkal.

Gyakori szövődménye a terhesség-megszakításnak az enyhébb vagy súlyosabb lefolyású függelékgyulladás. Statisztikai adatok szerint minden negyedik terhesség-megszakítás méh- vagy petefészek-gyulladást eredményez.

A fogamzásgátlás céljából méhen belüli eszközt ("hurok" vagy "spirál") viselő nőknél gyakori a függelékek "actinomykozis" nevű megbetegedése. Az Actinomyces korábban a gombák közé sorolódott, ma már tudják, hogy ez is baktérium. Ez a kórokozó általában súlyos lefolyású petefészek-gyulladást idéz elő. Gyógyítása is nagyon nehéz, sokáig tart, gyakran kerül sor miatta a petevezeték, a petefészek műtéti eltávolítására.

A gyulladások összenövéseket okoznak a petevezeték belsejében, illetve a körülötte található szövetekkel, belekkel. Ha fiatal korban, még a kívánt terhességek előtt jön létre a gyulladásos összenövés, ez meddőséget okoz, a petesejt nem tud találkozni a spermiummal. A petevezeték belsejének részleges összenövése nem akadályozza meg a petesejt és a spermium találkozását, de gátolja a megtermékenyült, osztódó petesejt továbbhaladását, és méhen kívüli terhességet eredményez. A függelékgyulladás távoli, úgynevezett góctünetek forrása, így reumás panaszok, szívbelhártya-gyulladás kiindulása is lehet.
 

Csatolások

  • Petefészek-gyulladás 2.doc
    29 KB · Olvasás: 22

joan984

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy hónapja rendszeresen végzem az Aviva tornát, 1 éve teljesen kaotikus volt a menstruációm- volt amikor 1,5-2 hónap után jött csak meg. Most 30 napra.
Nagyon - nagyon erős volt 1 éven keresztül és 1 hónap után már ez is javult.
Mindenkinek ajánlom!
 

joan984

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon sok jó tapasztalatot hallottam a tanfolyamon is- sokan már minden kezelésen- több lombikon is túl voltak és nem sikerült és pár hónap torna után spontán teherbeestek!
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy hónapja rendszeresen végzem az Aviva tornát, 1 éve teljesen kaotikus volt a menstruációm- volt amikor 1,5-2 hónap után jött csak meg. Most 30 napra.
Nagyon - nagyon erős volt 1 éven keresztül és 1 hónap után már ez is javult.
Mindenkinek ajánlom!

Szia Joan!

Babázásra készülés miatt találtál rá a tornára?
Kinél voltál tanfolyamon?

Lulu
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Gynevac vakcina

A GYNEVAC a nőgyógyászati krónikus gyulladások gyógyítására alkalmas vakcina. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben törzskönyvezett, gyógyszer, mely kizárólag orvosi receptre, gyógyszertárakban kapható. Nem csodaszer, de eredményesen alkalmazható minden olyan betegségben, ahol tudottan vagy rejtetten ilyen krónikus gyulladás van jelen.
<O:p</O:p
A leggyakoribb panasz, amivel a nők a nőgyógyászati rendelőket felkeresik, a hüvelyi folyás. Ha ezt életében először tapasztalja, a GYNEVAC majdnem minden esetben teljesen megszűnteti. Ha már többféle gyógykezelést kapott rá: kúpokat, antibiotikumokat, akkor lehetséges, hogy ki kell egészíteni elsősorban élő laktobacillust tartalmazó hüvelykúppal: ez lehet OVULOBACT (recept nélkül kapható a gyógyszertárakban), Floragyn (recept nélkül kapható), Gynoflor (recept köteles).

A hüvelygyulladások közül leggyakoribb a bakteriális vaginosis (bakteriális hüvelygyulladás). Jó, ha tudják, hogy ennek legtöbbször az előzményében egy széles spektrumú antibiotikus gyógykezelés található, ami megbontotta a hüvelyflóra normális egyensúlyát. Ugyanez az oka a hüvelyi gomba (Candida) elszaporodásának is. Vagyis ezek legtöbbször nem fertőzések, hanem orvosi tevékenységünk mellékhatásai.
<O:p</O:p
Ugyanakkor a bakteriális vaginosisnak többféle súlyos szövődménye lehet:<O:p</O:p
&Oslash; méhnyálkahártya gyulladás<O:p</O:p
&Oslash; petevezeték - petefészek gyulladás<O:p</O:p
&Oslash; kismedencei gyulladások<O:p</O:p
&Oslash; meddőség<O:p</O:p
&Oslash; vetélés<O:p</O:p
&Oslash; koraszülés
 

Csatolások

  • GYNEVAC női.doc
    63 KB · Olvasás: 28

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Gynevac - Clostilbegyt, inszemináció és IVF

Milyen esetekben hatásos a Gynevac vakcina?
A Gynevac vakcina elsősorban szubakut és krónikus Trichomonas és bakteriális eredetű nőgyógyászati gyulladások (hüvelygyulladás, méhgyulladás, petefészek gyulladás) gyógyítására való, az akut gyulladásban (=magas vvt süllyedés, emelkedett Fvs, esetleg láz) a vakcina az antibiotikus kezelés kiegészítésére kiválóan alkalmas, megakadályozza a gyulladás krónikussá válását. A krónikus gyulladások (melyek folyással, elhúzódó alhasi fájdalommal jelentkeznek, de a süllyedés és fehérvérsejt szám normális) nem gyógyulnak antibiotikumokkal! Ezeknek a gyulladásoknak ideális gyógymódja a Gynevac vakcináció! Mivel a meddőség hátterében legalább 90%-ban megtalálhatók a krónikus nőgyógyászati gyulladások (melyekről sokszor nem tud sem az orvos, sem a beteg, csak a következményeit észlelik), ezért a meddő házasságok esetében mindenkinek indokolt és előnyös a Gynevac vakcináció, érdemes megkapni mindazoknak, akik mesterséges megtermékenyítés (inszemináció), vagy lombik bébi program (IVF) előtt állnak. Ezeknek az eredményességét is fokozza a Gynevac vakcina. (Természetesen nem csodaszer, tehát nem fog sikerülni mindenkinek a fenti beavatkozás - asszisztált reprodukció - a Gynevac után sem, de az eredményesség várhatóan kétszeresére emelkedik.

Hatásos-e a Gynevac vakcina akkor, ha Clostilbegyt kezelés kell?<O:p</O:p
A Gynevac vakcina nem hormon, a hormonzavarokat nem szünteti meg, de a Clostilbegyt kezelés eredményességét (a terhességi rátát) szintén kétszeresre emeli, mivel a hormonális meddőséggel küszködő asszonyoknál is megtalálhatók a krónikus gyulladások. A Clostilbegytet a hormonális elégtelenség eseteiben kell adni, de ilyenkor is érdemes előtte, illetve vele együtt Gynevac vakcinációt alkalmazni.

Mennyi ideig tart a Gynevac vakcina hatása, mennyi időnként kell adni?
Ez egyénileg változó. Fontos tudni a következőket:<O:p</O:p
Nincs túladagolás, ha nem csak 5 injekciót kap, hanem többet. Előfordul, hogy a beteg érzi, hogy jó hatású, de nem gyógyult meg teljesen. Nyugodtan lehet folytatni a következő kúrával.
1/2-1 évig eltart a hatása, de ha valaki asszisztált reprodukcióra készül (IVF, inszemináció) érdemes 1 kúra után havonta beadatni egy-egy emlékeztető oltást, vagy 1-2 hónap kihagyással újabb sorozatot kapni. Ha még várni akar az asszisztált reprodukcióval, és a természetes úton való terhességre vár, akkor is érdemes az emlékeztető injekciókat megkapni a teherbeesésig, hogy biztosan jó ellenanyagszint legyen.

Kell-e a férjnek is kapnia a Gynevac vakcinát?
Régóta fennálló meddőségnél nagyon gyakori, hogy a férjnél is van valami jele a krónikus gyulladásnak; pl. spermában fehérvérsejt, prosztatagyulladás. A gyulladás rontja az ondósejtek mozgékonyságát, és a gyulladásért felelős baktériumok visszajutnak a női hüvelybe is (=ping-pong fertőzés). Ezért célszerű meddőségnél a férj vakcinálása is. Ugyanez a helyzet a régóta fennálló krónikus nőgyógyászati gyulladásoknál is. Gyakori, hogy csak a férj vakcinálása után gyógyul meg az asszony.
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Gynevac tapasztalat

A sok általános ismertető után jöjjön a saját tapasztalatom:
Nagyon jó nőgyógyászom volt, egy rossz szót nem tudok mondani rá, de a hüvelyi folyásomat normálisnak tartotta és azt mondta, hogy nem kell kezelni. Nagyon hamar megfáztam és felfáztam, sokszor alhasi diszkomfort érzésem volt, amit nem tartottam normálisnak.
Nőgyógyászt váltottam és 2 évbe!! telt, míg a "normális folyás"-nak tartott folyás megszűnt, és belevághattunk a babaprojektbe.

Nekem segített a Gynevac, nem csak a babára készülődésben, hanem utána is. A várandósság alatt nagyon sok kismama szenved fertőzésektől, ami akár veszélyes is lehet a magzatra.
Várandósságom során elkerültek a fertőzések.
Most a második babára készülünk, és mindketten kapjuk az 5-ös kúrát, mert a férfiaknak is javasolt.
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Gynevac - férfiaknak is

A férfiak panaszaira is jó a Gynevac: a prosztatagyulladás és prosztata hypertróphia hatásos gyógyszere.

Meddőségi kezelés esetén ajánlott mind a nő, mind a férfi oltása.
Jelentősen javítja az eredményeket ha a nő partnerét is oltják, mert:
- Az u.n. anaerob baktériumok esetében az van a hüvelyben ami a partner prosztatájában.
- A készítmény prosztatagyulladás gyógyítására nemzetközi szabadalommal védett.
- A prosztatagyulladás gátolja a spermiumok mozgását, mely a gyulladás gyógyításával gyógyítható.

Régóta fennálló meddőségnél nagyon gyakori, hogy a férjnél is van valami jele a krónikus gyulladásnak; pl. spermában fehérvérsejt, prosztatagyulladás. A gyulladás rontja az ondósejtek mozgékonyságát, és a gyulladásért felelős baktériumok visszajutnak a női hüvelybe is (=ping-pong fertőzés). Ezért célszerű meddőségnél a férj vakcinálása is. Ugyanez a helyzet a régóta fennálló krónikus nőgyógyászati gyulladásoknál is. Gyakori, hogy csak a férj vakcinálása után gyógyul meg az asszony.<!-- / message --><!-- sig -->
 

Csatolások

  • Gynevac férfi.doc
    141 KB · Olvasás: 22
Oldal tetejére