Gyermek és ifjúsági könyvek III.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Lőrincz Judit Lívia - Balambér és Bonifác a csavargó bálnaborjak (Balambér 2.)

covers_204625.jpg

Hurrá, hurrá! Én is világjáró leszek, mint a bátyuskám! Hallod, Balambér? Elutazhatunk a távoli tengerekre! – lelkendezik Bonifác, a bálnaborjú, amikor Bálna Apuka megengedi, hogy két csemetéje meglátogassa rokonaikat, a messze lakó Déli bálnákat. Persze Balambérnak, a csavargó kisbálnának, soha nem az egyenes a legrövidebb út, így most sem maradnak el a kalandok, és új barátok is akadnak.

A 4-10 éves gyerekeknek szóló mesefolyamot 62 színes kép illusztrálja.
 

Csatolások

  • Balambér és Bonifác a csavargó bálnaborjak.pdf
    3.7 MB · Olvasás: 290

levendi9

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Winie varázspálcája.pdf
    11.6 MB · Olvasás: 308
  • Winnie a boszorkány.pdf
    10.5 MB · Olvasás: 306
  • Winnie a tenger mélyén.pdf
    9.8 MB · Olvasás: 263
  • Winnie az ürben.pdf
    10.6 MB · Olvasás: 261
  • Winnie boldog szülinapot .pdf
    12.2 MB · Olvasás: 269
  • Winnie és a számítógép.pdf
    12.3 MB · Olvasás: 270

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Thomas Brezina - A nagy hisztibűbáj (Fiúk kizárva! 19.)

upload_2018-3-19_3-37-16.jpeg

Egy abszolút normális nap az abszolút nem normális Schnabel-Meierbeer családnál: Te jószagú szent Habakuk! Lizi és Tinka cseppet sem jó fej unokatestvére, Annamari (alias Miss Hisztérika) jön látogatóba! Gréta választás elé állítja lányait: vagy megtűrik a házikójukban, vagy otthon töltik az egész hétvégét. Punktum! Pont most, amikor Tinka cuki hercegnő, Lizi pedig vérbeli Gigacsaj akar lenni?! Egyszerre minden a feje tetejére áll: Tivadar a Csókold-meg-a-békát vizsgára készül, Dávid pedig malacnak képzelve magát a sárban dagonyázik. Most már csak egy északról közeledő Fekete Csapás hiányzik… MICSODA???
 

Csatolások

  • Thomas_Brezina_nagy_hiszti_bubaj.pdf
    3.8 MB · Olvasás: 326

linda561

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem és reménykedem: Josef Augusta Az ősvilág állat óriásai és Az ősember tábor tüzeinél c. könyveket. Hátha valakinek meg van és megosztja velünk. Előre is nagyon köszönöm.
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Deme László - Orsi és a tankok

upload_2018-3-25_16-47-50.jpeg

Kalandos történet az igaz meséket kedvelőknek!
A kisiskolások élete már 1956-ban sem volt könnyű, és Orsi ezt pontosan tudja.

Pedig Orsi és az osztálytársai igyekeznek jól viselkedni, de ez elég nehéz, ha a felnőttek még az sem tudják eldönteni, hogy ki hozza karácsonykor az ajándékot, a Jézuska vagy az óriás fenyőfa, ráadásul az anyukája azt sem árulja el neki, hogy miért nem borotválhatja meg a barátnője plüssmaciját, az apukája pedig miért pusmog idegen bácsikkal a parkban.

A sok furcsaság között már meg sem lepődik, hogy októberben lövik fel a tűzijátékot, amiről kiderül, hogy nem is tűzijáték, hanem a forradalmi harcok fényei.

Ezután Orsi hihetetlen kalandokba keveredik. Óriási tankokkal néz farkasszemet, lyukas zászlókkal elegyedik szóba, és már nem is csoda, ha a romos éjjeli körúton barangolva még a macskakövek is panaszosan rányávognak.

Deme László mesekönyve hol tréfásan, hol izgalmasan, hol meghatóan mutatja be 1956 eseményeit, tanulságos szórakozást nyújtva kicsiknek és nagyoknak.
 

Csatolások

  • deme_laszlo_orsi_es_a_tankok.pdf
    2.3 MB · Olvasás: 208

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Tundraföldi öreg
Szamojéd mesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub + doc formátum ———

ctoo6uz.png
A Föld teremtésekor se betegség, se halál nem létezett. A földlakó nyenyec egészségben élt. Mindenféle földi vad, égi madár s vízi hal sok volt. Történt egyszer, hogy egy öregembernek s asszonyának egy fiúgyermek esék a szemébe. A gyermek homloka Nap, a tarkója Hold, a két szeme pedig két csillag volt. Az ijedtségtől megdobbant az öregember meg az öregasszony szíve. El is mondták mindezt az embereknek. Az emberek erre azt mondták:
– A gyereket meg kell ölni; talán valamilyen rossz szellem lehet, s amilyen hatalmas, még fel is fal bennünket.
 

Csatolások

  • Tundrafoldioreg.rar
    948.9 KB · Olvasás: 321

Kissné Székely Judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék segítséget kérni! 6 éves lányomnak keresek könyveket! A magyar népmeséket már nem szereti. Tündérmesék, állatmesék már nem érdeklik.Nagyon szerette Berg Judit meséit. Valami hasonlóra gondoltam, vagy valamilyen folytatásos meseregényre. Köszönöm a segítségeteket!
 

Faresz84

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

molnar_krisztina_rita_malena_kertje


Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje című mesekönyvét keresem! Megrendeltem bookline-n, de sajnos nem jön meg olyan határidővel, hogy egy versenyre el tudja olvasni a lányom. Ha csak az első 16 fejezettel tudna valaki segíteni nekünk, annak is rettentően örülnénk! <3
Előre is köszönjük! <3
Évi
 

Süni28

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az első próbálkozásom,nézzétek el kérlek a hibákat.
Disney Barátaim Tigris és Mackó:
Az ellopott méz nyomában

Az élet sokszor bonyolult,egy medvebocs számára és néha rejtélyes is.Főleg akkor,ha Micimackó gyomra félreérthetetlen korrgással jelzi,hogy ideje harapni való után nézni,Micimackó méze azonban megmagyarázhatatlan módon eltűnik...
 

Csatolások

  • New Doc 2018-04-03.pdf
    13.6 MB · Olvasás: 237
  • Az_eltunt_mez_nyomaban.jpg
    Az_eltunt_mez_nyomaban.jpg
    60 KB · Olvasás: 96

Kissné Székely Judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem Berg Judit Panka és Csiribí sorozat köteteit: Micsoda idő! Tündérváros Tündér biciklin Tündérzene és a Tündérnaptárt, valamint a Cipelő cicák sorozatot: Cipelő cicák a városban, a hátizsákban és a cirkuszban. Köszönöm előre is a segítséget!
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Mesefolyamok óceánja
Szanszkrit mesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub + doc formátum ———

ejZkVSD.png
Valaha régen Brahmadatta volt Benáresz királya. Egy éjszaka hattyúpárt pillantott meg a levegőben. Tolluk aranyfényben sziporkázott, körülöttük száz meg száz hófehér hattyú repült, mintha két villámsugár öltözött volna fehér felhők palástjába. A királyt ellenállhatatlan vágy fogta el, hogy újra lássa a hattyúpárt; olyannyira, hogy királyságának minden gyönyörűsége sem volt elegendő ahhoz, hogy felvidámítsa. Miniszterei tanácsára csodaszép tavat tervezett és készíttetett, bántatlanságot hirdetve minden lénynek, amely a tóhoz jön. Telt az idő, s egyszer a hattyúpár szállt le a tóra. A király magához édesgette őket, majd aranyszínűk okát tudakolta. A két hattyú emberi nyelven válaszolt az uralkodónak: „Előző életünkben varjak voltunk, föld ura. Miközben egy üres Siva-templomban az áldozat maradékán civódtunk, beleestünk egy áldozati üstbe, és abban pusztultunk el. Ezért aranyhattyúként születtünk újjá, és előző életünkre is emlékezünk.” A király végighallgatta elbeszélésüket, kedvére kigyönyörködte magát szépségükben, és megnyugodott.
 

Csatolások

  • MesefolyamokOceanja.rar
    621.2 KB · Olvasás: 331

zsepy

Állandó Tag
Állandó Tag
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére