Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
T. Aszódi Éva (szerk.)
Minden napra egy mese
— epub formátum —

j998vRX.png
Minden napra egy mese, s egyik érdekesebb, mint a másik. Az év minden egyes napjára jut belőlük felolvasni-, mesélnivaló, még február 29-ére is, ha szökőév van.
A 366 mesét tartalmazó kötetben a magyar mesekincsnek és a világ meseirodalmának színe-javát gyűjtötte egybe a válogató, legjobb íróink és műfordítóink feldolgozásában: angol, francia, német, svéd, norvég, orosz, indiai, kínai, japán népmese-feldolgozások és modern műmesék követik egymást tarka forgatagban.
Egyik nap arról hall mesét, hogy miért nem hordanak piros sapkát a békák, másik nap arról, hogy miért alszik a medve télen, vagy milyen tréfát eszelt ki április elsején Móka Miki.
A kötet minden egyes lapján új mese kezdődik, örömére a meseolvasó szülőknek s azoknak a gyerekeknek, akik hosszabb történet olvasására még nem mernek belefogni.
Reich Károly színes illusztrációi varázsos mesehangulatot árasztanak.
 

Csatolások

 • Minden napra egy mese.epub
  911.8 KB · Olvasás: 449

Boglarka Veres

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi szepen a felvilagositast,megfogadom (Amugy meg lehet hogy masnak a sorozat mas reszei vannak meg ezert irtam,meg ha az eselye minimalis is proba szerencse;) )
 

Mormoc

Állandó Tag
Állandó Tag
Szepesi Attila: A Mikulás lámpája

Költői mese egy falusi kisfiúról, aki már ősszel izgalommal figyeli Mikulás apó lámpását: vajon mit hoz puttonyában, vajon az ajándékok közt lesz-e a hőn áhított falovacska? Sok festői tájleírás, szép mondatok, amelyek felolvasva is kellemesen hangzanak. A szép illusztrációkkal a rangos mesekötet december 6-ra kitűnő ajándék, amely azonban egész évben helyet kér a könyvespolcon.
 

Csatolások

 • Szepesi Attila - A Mikulás lámpája.pdf
  24.8 MB · Olvasás: 258
 • A Mikulás lámpája.JPG
  A Mikulás lámpája.JPG
  213.5 KB · Olvasás: 43

T.Ibolya

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresem Thomas C. Brezina Térdnadrágos detektívek klubja sorozatot. Egyetlen részt találtam, de érdekelne a többi is. Előre is köszönöm a segítséget! További szép napot! Üdv. Ibi
 

lrghtp

Állandó Tag
Állandó Tag
Magikus Iskolabusz sorozat - ugyan ez a konyv magyar forditassal

[HIDE-THANKS]https://mega.nz/#!Je5hEC4K!ZuEJYRlEVFMcts1n7EwhVcEtokcwExf73JbLNesR0RY[/HIDE-THANKS]

A beolvasas es forditas az en munkam. Ha valaki hibat vesz eszre vagy javaslata van egy helyesebb forditasra, kerjem szoljon!
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyurkó László (szerk.)
Ligetszépe
Német népmesék
a Grimm testvérek gyűjtéséből

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

TPsf70v.png
Hol volt, hol nem volt egy király meg egy királyné. Szép egyetértésben éltek, s tizenkét gyermekük volt, csupa fiú. A király egy ízben így szólt feleségéhez:
– Ha tizenharmadik gyermekünk, akit most vársz, leány lesz, akkor haljon meg a tizenkét fiú, hogy vagyonunk és egész királyságunk majdan lányunké legyen.
Csináltatott tizenkét koporsót, megtöltette őket gyaluforgáccsal, halotti párnát is tétetett beléjük; bevitette a koporsókat egy jól elzárható szobába, aztán odaadta a szoba kulcsát a királynénak, és megparancsolta neki, hogy senkinek se szóljon a dologról.
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.
 

Csatolások

 • Ligetszépe.epub
  360.6 KB · Olvasás: 227
Valakinek nincs meg véletlen a Csúnyácska és a Gülüszemű Rém c. mese
Philip Hawthorn Tündéres mesék című könyvéből?

Előre is köszönöm! :)
 

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Ursula Wölfel: Tűzcipő és Szélsaru (1970)
Hét éven felülieknek
pdf, epub, mobi
Wolfel_Ursula_-_Tuzcipo_es_Szelsaru.jpg
„Volt egyszer két vándorsólyom, egy sólyomapa meg egy sólyomfiú. Történt egyszer, hogy elindultak, és beröpülték az egész földet. Nagyon szép volt az útjuk, és nagyon örültek mind a ketten…” – mesélte Tűzcipő Tim egyik este apának, amikor egy frissen rakott szénaboglya aljában ágyat vetettek maguknak. Hogy ki volt ez a Tűzcipő Tim? Valóban vándorsólyom? Vagy holmi indián gyerek, aki apjával, Szélsaruval járja az őserdő bozótjait? Nem. Tim a legeslegkövérebb és legeslegkisebb fiú volt egy német iskola második osztályában, és emiatt nagyon sokat szomorkodott. Amikor éppen hétéves lett, akkor apja, a vidám csizmadia, elhatározta, hogy ők ketten indiánok lesznek, nyakukba veszik a széles nagyvilágot, és ő bebizonyítja Timnek, mennyi öröm van egy kisfiú életében még akkor is, ha gömbölyűbb és kisebb, mint amilyen szeretne lenni… Tűzcipő Tim vidám nyara jó tanulságul szolgálhat más gömbölyű és legeslegkisebb gyerekeknek, de élményt nyújt a soványaknak, túlnőtteknek is.
A fordulatos kisregényt Gergely Erzsébet sikerült fordításában, Réber László nagyszerű rajzaival, gyerekek-felnőttek egyaránt élvezhetik.
 

Csatolások

 • Wolfel_Ursula_-_Tuzcipo_es_Szelsaru.epub
  655 KB · Olvasás: 89
 • Wolfel_Ursula_-_Tuzcipo_es_Szelsaru.pdf
  2.7 MB · Olvasás: 107
 • Wolfel_Ursula_-_Tuzcipo_es_Szelsaru_MOBI.zip
  1.6 MB · Olvasás: 53

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ezt a meseregényt felismeri valaki?
Még '91-93-ban olvasta fel nekünk a tanár néni alsóban, nemrég valamiért eszembe jutott. Már sajnos csak arra emlékszem, ahogyan kezdődött, remélem, valaki ebből is felismeri. Klasszikus királysággal kezdődik, a párnak születik három fia, majd jön a sárkány. Az elsőszülöttet akarják küldeni ellene, de ő elmondja, hogy mindig a legkisebb királyfi győz, tehát menjen a kisebbik öccse. A fiú nem tér vissza, ezért megy a középső is, de ő sem tér vissza. Nagy nehezen elindul a legnagyobb is a hegyre a sárkányhoz, de nagyon nem fűlik hozzá a foga; fent látja az egyik testvére öntözőkannáját, ill. másik eszközét is.

Sajnos ennyire emlékszem csak, kicsit paródiának tűnik.
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeanne de Longchamps (szerk.)
Rafara, a víz lánya
Madagaszkári népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

fbIPxe3.png
Madagaszkár neve nem ismeretlen a magyar olvasó előtt, hiszen sokat tudják, hogy ennek a távoli szigetnek valaha a kalandos útján odavetődött Benyovszky Móric is királya volt. Madagaszkár népe azonban jóformán ismeretlen maradt, mert a francia hódítóknak legkisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy Madagaszkárt megismertessék a világgal. E kötet izgalmas, színes meséi megmutatják, hogy Madagaszkár népének van saját kultúrája, s ez a kultúra a jövőben, amikor a madagaszkári nép is kivívja függetlenségét, minden bizonnyal ki fog bontakozni, és gazdagítja majd az egyetemes emberi kultúrát.
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.
 

Csatolások

 • Rafara, a víz lánya.epub
  300.1 KB · Olvasás: 237
Oldal tetejére