Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Tania del Rio

13. Warren és a Mindent-Látó-Szem (13. Warren 1.)

hNP8MGa.png

Ismerd meg 13. Warrent!
Warren nem átlagos fiú, hanem egy réges-régi családi szálló lakója. Egy olyan szállodáé, ahol egy személyben ő a londiner, az inas, a gondnok és a kifutófiú. Warren nem mindennapi élete akkor vesz igazán váratlan fordulatot, amikor kiderül, hogy a kacskaringós folyosókon, a habókos bácsikáján és kiállhatatlan nénikéjén kívül valami mást is rejt a különös és titokzatos hotel: ez pedig nem más, mint a Mindent-Látó-Szem. Ám ahhoz, hogy Warren a mágikus kincs nyomára bukkanjon, még rengeteg talányt kell megfejtenie. Ki lehet például az a különös teremtmény, aki a kazánházban rejtőzik? Ki az a kísérteties lány, aki a sövénylabirintusban settenkedik? És vajon miért nem szól egy árva szót sem a szálló egyetlen vendége? Ha kíváncsi vagy a válaszra, nyomozz te is Warrennel, eredj az ősi titkok nyomába, tedd helyére a kirakós utolsó darabkáit, és ki tudja, a végén talán a Mindent-Látó-Szem nyomára bukkansz!
 

Csatolások

 • Tania Del Rio - 13 Warren es a mindentlatoszem.pdf
  12.2 MB · Olvasás: 180

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Nina Moreno

Ne randizz Rosa Santosszal!​

2020
1625923596519.png
Rosa Santoson a tenger átka ül. Jaj annak a srácnak, aki randizni szeretne vele. Kivált, ha hajója is van. A lány azonban nem annyira az átoktól szenved, mint lelki gátjaitól. Két kultúra és ezzel együtt kétféle jövő is hívogatja, és gondban van a választással. Nagyanyja, abuelája a városka megbecsült gyógyfüves asszonya, anyja nyughatatlan festő, aki ki-be jár az életükben. Ugyan Port Coralt, ezt a dél-floridai kisvárost nevezik otthonuknak, az eltűnt szülőföld, Kuba is ott kísért az életükben – a szó legszorosabb értelmében – nyomasztó teherként, amiről a nagyanya beszélni sem hajlandó. Közeleg a nyár, és az egyetemválasztás határideje. Ekkor bukkan fel Alex Aquino Rosa életében. Ez a fiú is titokzatos a kéken hullámzó tetkóival. Családja a vitorláskikötőt igazgatja. De vajon Rosa le tudja-e küzdeni a múltból öröklött félelmeket, tud-e nyitni a jövő felé?
 

Csatolások

 • moreno_nina__ne_randizz_rosa_santosszal!.epub
  470.8 KB · Olvasás: 155

Zsanna79

Állandó Tag
Állandó Tag
Nathalie Somers

Titkok, hazugságok, vallomások! (Lányok regénye 1.)

Csatolás megtekintése 1795402
Ez a nyár bizony rosszul végződik Lilynek, Maëlle-nek és Chiarának! A három barátnőt a szüleik büntetésből egy időre eltiltják a mobiltelefontól és az MSN-től, ráadásul kiderül, hogy ősztől nem ugyanabba az osztályba fognak járni. Ennek ellenére az új tanév és a gimnázium számos meglepetést tartogat számukra, kezdve azzal, hogy felbukkan a környezetükben a szép és titokzatos, ám nem mindenki számára rokonszenves Mélisande…
Humorral teli üde történet négy különböző karakterű francia tinilány mindennapjairól, örömeiről, gondjairól, vágyairól, titkairól.
Folytatása nincs meg véletlenűl? Nagyon köszi
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
M. Kácsor Zoltán - Utazás Dínómdánomba (Zabaszauruszok 1.)

Megjelent: 2017
Formátum: pdf, epub

1626529353112.png

Ismertetö

Hallottál már Rilexről, a világ legbékésebb tirexéről? Tudod-e, miért éppen az ő szájában lakik Kunyi, a pimasz keselyű? És hogyan ismerik meg Barmolt, a raptort? Minden kiderül, ha velük tartasz izgalmakkal teli útjukon: éld túl te is a Zabaszaurusszal való találkozást, kelj át az Áldozatok völgyén, és osonj be egy sárkánybarlangba!
Irány Dínómdánom, a dínók földi paradicsoma, ahová csak csúszdán lehet bejutni. Ideje felfedezni a pattogatottkukorica-mezők és a Halászlé-tó hazáját, ahol a Tejút és a Vajút összetalálkozik, és olykor a falak is fehér csokiból vannak…
 

Csatolások

 • utazás Dínómdánomba.pdf
  1.7 MB · Olvasás: 235
 • utazás Dínómdánomba.epub
  1.9 MB · Olvasás: 158

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
M. Kácsor Zoltán - Sárkánytörvény (Zabaszauruszok 2.)

1626607372029.png

Megjelent: 2018
Formátum: pdf, epub

Ismertetö

A Zabaszauruszok első kötetéből ismert három jó barát sikeresen elérte célját: Rilex, a tirex kitanulta a fogorvos szakma csínját-bínját, Kunyi bármikor degeszre tömheti a hasát, Barmol, a raptor pedig kedvére villoghat vadonatúj fogsorával. Csakhogy…
…a postás egy nap titokzatos levelet hoz Leiszút Feliszúttól. Kunyi, akit valójában Káró, a varjú csal kelepcébe, gyanútlanul útra kel, hogy meglátogassa a selypítős sárkányt, akit olyan csúful meglopott. Rilex és Barmol azonban megérzik a veszélyt, és a keselyű után indulnának…
…ám ekkor egy hatalmas, tűzokádó árnyék vetül Dínómdánomra, és azt mennydörgi: Háromig számolok…!
 

Csatolások

 • Sárkánytörvény.pdf
  3.4 MB · Olvasás: 235
 • Sárkánytörvény.epub
  3.4 MB · Olvasás: 154

kevidiak

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristina Ohlsson - A kastély titka (2016)
PDF

AKastelyTitka.jpg

A tizenkét éves ikerpár, Meg és Frank nehéz időszakot él meg: a szüleik szétköltöztek, ezért közös családi nyaralásra gondolni sem lehet. A gyerekek végül néhány hetet a nagybátyjuknál, Eliot bácsinál töltenek. Nem túl lelkesen vágnak neki az utazásnak, mert úgy gondolják, aligha lesz részük nagy kalandban. Ám amint megérkeznek a hatalmas házba, különös dolgokra lesznek figyelmesek. Egyikük az éjszaka közepén gyereksírásra riad, pedig közel és távol nincs egyetlen kisbaba sem. Akkor honnan jön a hang? És ki lehet az a fonott hajú lány, aki az elhagyatott vasútállomáson járkál? Milyen szerencsétlenség fenyegette száz évvel ezelőtt a kis falut? A testvérek nekilátnak kinyomozni a rejtélyt, ami izgalmasabbnak, sőt, veszélyesebbnek bizonyul, mint gondolták!
 

Csatolások

 • Kristina Ohlsson - A kastely titka.pdf
  658.3 KB · Olvasás: 211
 • Kristina Ohlsson - A kastely titka.epub
  173.2 KB · Olvasás: 173
 • Kristina Ohlsson - A kastely titka_mobi.zip
  183.6 KB · Olvasás: 94
Utoljára módosítva a moderátor által:

JuneAn

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Néhány igazi köny ritkaságot keresek, az interneten gyakorlatilag lehetetlen megtalálni őket.
Rangáné Lovas Ágnes: Babaország Meséskönyve
Astrid Lindgren: Történetek Lármafalváról
Lányiné dr.Garai Katalin: Mit, miért, mennyiért?

Előre is köszönöm
 

Lyllllien

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kalapos Éva - Ami csak a tied című a D.A.C. sorozathoz tartozó könyvét keresem!
Köszönöm!
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szerző: Bosnyák Viktória Kiadó: Tintató Kiadó Oldalak száma: 152 Megjelenés: 2021. március Kötés: Ragasztott Bosnyák Viktória először másfél évtizede megjelent könyve, A sirály a király? nem véletlenül ismert és közkedvelt országszerte az általános iskolák alsó tagozatában. E kedves mese segítségével ugyanis a gyerekek szórakozva tanulhatják meg az LY-os szavak legjavát. Olvashatják önállóan, vagy feldolgozhatják közösen, így is, úgy is hasznos. Most a Tintató Kiadó Tengernyi Tudás sorozatában jelent meg, ahol az elterjedt meseregény bájos kiegészítő keretet kapott. Mivel maga az LY-t tanító mese minden változtatás nélkül az eredeti formában olvasható, az önmagában is értelmezhető, pedagógusoknak, márkidolgozott, jól bevált tanmenetüktől, játékos feladataiktól emiatt nem kell eltérniük. Az új, bővített kiadáshoz ingyenes feladatlapok és oklevél letölthető a Tintató Kiadó honlapjáról. A könyvet Dudás Győző csupa érzelem rajzai teszik kedvessé, átélhetővé. A Tintató Kiadó Tengernyi tudás sorozata játszva tanít Bosnyák Viktória régi és új meséivel.
 

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Don Freeman: Pitypang, a hiú oroszlán (1980)
2-3 éves kortól (elsősöknek olvasásra is alkalmas)
Pitypang.jpg
Ha valakit uzsonnára hív a legjobb barátja, ne rohanjon azonnal a fodrászhoz, ne bodoríttassa ki a haját, ne vásároljon tüstént új ruhát, mert könnyen úgy járhat, mint ebben a mulatságos mesében szereplő hiú oroszlán: amikor a vendéglátójához becsönget, barátai nem ismernek rá. A nem minden él és tanulság nélküli történet azt bizonyítja, hogy kedvesebb, ha csupán egy csokor virágot visz magával (lehet három szál pitypang is), többet ér, mint a cicoma, és barátai így is örülnek neki. Az elragadó humorral és bájjal megírt meséhez a szerző és felesége készített mulatságos rajzokat.

ÚJ, szkennelt anyagból készült
(Korábban már felraktam egy változatot, de azt a netről ollóztam össze.)


Kód:
https://mega.nz/file/U50gRLJC#lc3iWzZhv591muaCJtldv81BYBgh5gaiZHlPI7BP9vY
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Böszörményi Gyula

Monyákos Tuba a Lidérc Árvák Fészkében (Monyákos Tuba-történetek 1.)

1628504027096.png
Gergő és az álomfogók története lezárult – Monyákos Tubáé azonban csak most kezdődik el! Mit tegyen a lidérc, ha az igázgatására bízott intézetbe egy csúf napon beutalják a varázstörténelem eddigi legveszedelmesebb bűnözőjét? Mit tegyen, ha ez az elvetemült alak csupán 15 éves, és ráadásul éber, azaz látszólag tökéletesen varázstalan ember? Kínos helyzet, különösen, mivel az Igázóba – Igencsak Gondverte Álomlények Zártosztályi Óvhelye, mely valójában egyszerre börtön és nevelőintézet – eleddig még egyszer sem utaltak be embergyereket. A komor falak között akadnak zsebtolvaj lidércek, álomcsempész gnómok,csalásért leültetett mit-mit-kék, s ez így is van rendjén. Monyákos Tuba, a bölcs főigázgató látszólag lehetetlenre vállalkozik, mikor az elvetemült embergyereket a gondjaiba veszi. Módszere különös és szokatlan: úgy dönt, hogy elmeséli neki élete történetét – hátha az éber kölyök okul belőle.
 

Csatolások

 • boszormenyi_gyula__monyakos_tuba_a_liderc_arvak_feszkeben.epub
  940.2 KB · Olvasás: 226

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Böszörményi Gyula

Monyákos Tuba és a csatornalidércek (Monyákos Tuba-történetek 2.)

1628504151519.png
Mit tegyen a kölyöklidérc, ha egy szép napon – miután sikerült megszöknie a Lidérc Árvák Fészkéből – azon kapja magát, hogy bűbájjal terhes sorsa Budapest csatornáinak mélyére vetette? Mit tegyen, ha olyan csóró, hogy már-már kilátszik a nadrágból a feneke (ami lidércéknél se üdvös!), és egyetlen segítőkész rokonra sem lel? Valóban kellemetlen helyzet, különösen, mivel a Lipótvárosi Lidércklán által üzemeltetett úszó szigetváros lakói, kik közé hősünk keveredett, nem épp mimózalelkű kiscserkészek.a
 

Csatolások

 • boszormenyi_gyula__monyakos_tuba_es_a_csatornalidercek.epub
  1.1 MB · Olvasás: 220

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Cassie Beasley

A varázslatos Circus Mirandus​

1628688116047.png
A regényben az ötödikes Micah nagypapája megbetegszik, és a kisfiú, hogy megmentse őt, elindul megkeresni azt a varázslatos cirkuszt, amelyről kisgyerekkora óta hallgatja a nagypapa meséit. El szeretné hozni neki a Fényhajlítót, aki ígéretet tett a kis-nagyapának egyszer teljesíti egy kívánságát. Szívbemarkoló történet a csoda erejéről, a gyermeki képzeletről, melyet akár utolsó napjainkig meg tudunk őrizni, s továbbadni a nekünk legfontosabbaknak. S, hogy valóban létezik-e ez a cirkusz, vagy csak egy közös menedék a nagypapának és unokájának Ha hiszel benne, meglátod!
 

Csatolások

 • beasley_cassie__a_varazslatos_circus_mirandus.epub
  2.8 MB · Olvasás: 166

sebszab

Állandó Tag
Állandó Tag
Tea Stilton A Fantázia Birodalmának Hercegnőiből A Korallok Hercegnője és A Jéghercegnő

Sok szeretettel! Jó olvasást! Az erdők hercegnője is meg van, de nem tudom valamiért feltölteni. Pdf formátum és olvasható. Ha megadod az elérhetőségedet megpróbálom átküldeni.
 

Csatolások

 • A jéghercegnő.doc
  538.5 KB · Olvasás: 165
 • Korallok hercegnője.pdf
  522.4 KB · Olvasás: 177
Utoljára módosítva a moderátor által:
Oldal tetejére