Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

VadFelleg

Kitiltott (BANned)
Anna Woltz: Száz óra sötétség (2014)

epub, azw3, mobi, pdf

Saját munka.

Emilia tizennégy éves vagány lány, de kényszeres kézmosó és tisztaságmániás. Anyja sikeres festő, apja az iskola igazgatója és kockafejű matektanár.

Emilia éppen New Yorkba tart, zsebében egy repülőjeggyel, apja hitelkártyájával és egy hamisított szülői hozzájárulással, hogy egyedül utazhat az Egyesült Államokba. A szabadság földjére. Mi történhetett, hogy megszökött otthonról?

Miután ügyesen átverekszi magát a repülőtéri ellenőrző pontokon, és beengedik az országba, a szálláson kellemetlen meglepetés éri: a lefoglalt szoba címén nem a mosolygós indiai bérbeadó, hanem egy zárkózott tizenhét éves fiú, Seth és felvágott nyelvű húga, Abby várja. És ha ez a helyzet még nem lenne elég bonyolult: közeleg New York felé az évszázad hurrikánja, a Sandy.

Seth és Abby befogadja Emiliát, és a hozzá csapódó kilencujjú, filmsztár külsejű Jimet, hogy aztán a három kamasz és a kislány együtt vészelje át szülők nélkül a sötétet, a víz hiányát és a hideget. A legjobb alkalom, hogy közel kerüljenek önmagukhoz, és más szemmel lássák eddigi életüket.

Letehetetlen, sodró lendületű regény egy fiatal holland írónőtől, aki maga is átvészelte New Yorkban a sötét napokat a Sandy hurrikán tombolása alatt.
 

Csatolások

 • Szaz ora sotetseg - Anna Woltz.zip
  660.7 KB · Olvasás: 73
 • Szaz ora sotetseg - Anna Woltz.epub
  264.1 KB · Olvasás: 96
 • Szaz ora sotetseg - Anna Woltz.pdf
  994.6 KB · Olvasás: 94
 • cover.jpg
  cover.jpg
  78.6 KB · Olvasás: 20

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Dodie Smith

Enyém a vár​

2015
1635428967361.png
nem saját munka, köszönet a készítőnek
A tizenhét éves Cassandra Mortmain naplóját tartja kezében az olvasó. Cassandra egy omladozó kastélyban él nem mindennapi családjával: apja különc író – aki első könyvével nagy sikert aratott, ám azóta egy sort sem képes leírni –, a nővére büszke szépség, a mostohaanyja festőmodell és naturista természetimádó, a szolgálatukban álló, elképesztően jóképű Stephen pedig reménytelenül szerelmes Cassandrába. A két nővér titokban szebb és jobb életre áhítozik, de anyagi helyzetük miatt erre semmi esély nem látszik. Ekkor azonban váratlan vendégek érkeznek…
Dodie Smith-t méltán nevezik a 20. század Jane Austenjének: rendkívül életszerűen és sok humorral mutatja be a múlt század harmincas évei Angliájának vidéki és londoni életét.

A szórakoztató és megindító történetet az angol olvasók a 2002˗ben szervezett „A nagy könyv” szavazáson beválasztották a top 100 olvasmány közé.
 

Csatolások

 • smith_dodie__enyem_a_var.rar
  1.1 MB · Olvasás: 99
 • smith_dodie__enyem_a_var.epub
  504.7 KB · Olvasás: 150

Gbr67

Állandó Tag
Állandó Tag
Kertész Erzsébet: Jenny, Laura, Tussy
(EPUB - itteni pdf-ből konvertálva, javítva)

A regény szereplői marxengelsz, valamint Charlie Marx három lánya :D
Vajon a Móra kiadó ki fogja adni újra ezt az 1984-es regényt a Kertész Erzsébet-életműsorozatban?...
cover.jpeg
 

Csatolások

 • Kertész Erzsébet - Jenny Laura Tussy.epub
  327.7 KB · Olvasás: 103
Utoljára módosítva:

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Noel Streatfeild

Balettcipők (Cipők 1.)

2015
1636019292941.png
nem saját munka, köszönet a készítőnek
Egyszer volt hol nem volt, élt egyszer három kislány, akiket a szórakozott, jószívű tudós kalandos útjai során örökbe fogadott és elvitt londoni otthonába. A gyerekek szeretetteljes légkörben, számtalan érdekes élmény révén jutnak el a világot jelentő deszkákig.
A színház varázslatos világa mindhármuk számára mást jelent, egy azonban közös bennük: kivételes tehetségek, így bekerülnek a híres londoni művészeti akadémiára.
Az 1930-as évek Angliájában játszódó klasszikus a szerző szerint „olyan tündérmese, amelynek van valóságalapja”, hiszen valahányszor a gyerekeknek problémáik adódnak, egy jótevő a segítségükre siet és megoldja a gondjukat. A ház, amelyben a három kedves kislány felnő, otthont ad számos érdekes embernek, s olyan, akár egy színes forgatag. A különös gonddal és szeretettel megírt, finom humorral és érzékenységgel átszőtt történet lapjain megelevenednek egy összetartó család mindennapjai, megismerhetjük örömeiket, gondjaikat, együtt sírunk és nevetünk velük. A lányok közben felcseperednek és fontos döntést kell hozniuk az életükről.

Az írónő számtalan brit és nemzetközi irodalmi díj tulajdonosa, legsikeresebb és legismertebb műve a Balettcipők. 1983-ban Anglia királynője kitüntette, s a Brit Birodalmi Rend tisztje lett. Művei ott sorakoznak sok gyermek, s minden bizonnyal a szüleik könyvespolcán is, hiszen olyan történet ez, amely felnőtteknek és a kisebbeknek is egyaránt örömöt szerez.
 

Csatolások

 • streatfeild_noel__balettcipok.epub
  542.7 KB · Olvasás: 122
 • streatfeild_noel__balettcipok.rar
  845.3 KB · Olvasás: 72

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Noel Streatfeild

Teniszcipők (Cipők 2.)

2020
1636019468842.png
A Heath családban négyen vannak gyerekek: az ikrek, Jim és Susan, valamint Nicky és David. Nagyapjuk annak idején tehetséges teniszjátékos volt – arra biztatja unokáit is, hogy lépjenek a nyomdokába. A gyerekeket édesapjuk tanítja a játékra, de négyük közül csupán Susan tűnik igazán ígéretesnek, egymás után nyeri a versenyeket, már az újságok is megemlítik a sikereit. Jim sem játszik rosszul, de nem elég szorgalmas és igencsak makacs.
Nickynek is jók az adottságai, de lusta. Davidet pedig nem érdekli a tenisz, ő szívesebben énekel a szabadidejében. Aztán Nicky – aki a legszemtelenebb és legnehezebb természetű mindnyájuk közül – titokban gyakorolni kezd, hogy bebizonyítsa, ő is van olyan tehetséges, mint a nővére…

Régi kedvencek című sorozatunkat azzal a céllal indítottuk útjára, hogy gyerekkorunk
remek könyvei kicsit új köntösben, de legalább akkora élményt jelenthessenek a mai gyerekeknek és ifjú olvasóknak, mint nekünk jelentettek sok-sok évvel ezelőtt.
 

Csatolások

 • streatfeild_noel__teniszcipok.epub
  501.9 KB · Olvasás: 106
 • streatfeild_noel__teniszcipok.rar
  792.8 KB · Olvasás: 61

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Noel Streatfeild

Színpadi cipők (Cipők 4.)

2016
1636119117317.png
Nagyapjuk halála után a három Forbes-unoka Londonba költözik Hannah-val, a nevelőnővel, mert itt lakik egyetlen közeli rokonuk, anyai nagymamájuk, az egykor híres színésznő. Az idős hölgy a három árvát elküldi a Gyermek Tánc- és Színművészeti Akadémiára, ahol mindhármukról kiderül, hogy színpadra termettek, még ha ezt nem is sejtették korábban magukról: Sorrel, a legidősebb remek színész, Mark gyönyörűen énekel, Holly pedig a táncban jeleskedik.

Az írónő korábbi, Balettcipők című regényének a főszereplői is feltűnnek a történetben, ösztöndíjat ajánlanak fel a Forbes-gyerekeknek, hogy ne kelljen a drága tandíjat megfizetniük. A kitartó gyakorlás itt is gyümölcsözőnek bizonyul, és a gyerekeknek végül olyan karácsonyi ajándékuk lesz, amit csak álmukban mertek remélni.
 

Csatolások

 • streatfeild_noel__szinpadi_cipok.epub
  737.5 KB · Olvasás: 108
 • streatfeild_noel__szinpadi_cipok.rar
  1.2 MB · Olvasás: 72

Kincsesbolygó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem Neal Shusterman - Tesla padlása (akceleratus trilógia első része). Több mint 2 éve meg szeretném venni,de sehol sem kapható. Köszönöm szépen!
 
Sziasztok!

Ezt a meseregényt felismeri valaki?
Még '91-93-ban olvasta fel nekünk a tanár néni alsóban, nemrég valamiért eszembe jutott. Már sajnos csak arra emlékszem, ahogyan kezdődött, remélem, valaki ebből is felismeri. Klasszikus királysággal kezdődik, a párnak születik három fia, majd jön a sárkány. Az elsőszülöttet akarják küldeni ellene, de ő elmondja, hogy mindig a legkisebb királyfi győz, tehát menjen a kisebbik öccse. A fiú nem tér vissza, ezért megy a középső is, de ő sem tér vissza. Nagy nehezen elindul a legnagyobb is a hegyre a sárkányhoz, de nagyon nem fűlik hozzá a foga; fent látja az egyik testvére öntözőkannáját, ill. másik eszközét is.

Sajnos ennyire emlékszem csak, kicsit paródiának tűnik.
 

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
L. M. Montgomery - Ezüst Erdő úrnője (Pat 1.)
covers_399818.jpg
Patricia Gardiner minden másnál jobban szerette Ezüst Erdőt.
A Prince Edward szigeten ebben a gyönyörű, régimódi házban született és nevelkedett, ahol a dolgok „mindig ugyanolyanok maradnak”, és a jó dolgok sosem változnak. De Ezüst Erdőt sem kerüli el a változás szele az első iskolai naptól egy új kishúg érkezésén és a nagynénje örömteli esküvőjén át Pat első szerelméig.
Pat mindent megoszt szeretett barátaival, és felfedezi azt az egyetlen dolgot, ami valóban sosem változik: a szépséget és a békességet, amire mindig rátalál Ezüst Erdőben, a házban, ami emlékszik az élete minden pillanatára.
 

Csatolások

 • L. M. Montgomery - Ezüst Erdő úrnője (Pat 1.).pdf
  2.9 MB · Olvasás: 96
 • L. M. Montgomery - Ezust Erdo urnoje (Pat 1.).epub
  831.1 KB · Olvasás: 78
 • L. M. Montgomery - Ezüst Erdő úrnője (Pat 1.) mobi.rar
  332.1 KB · Olvasás: 42
 • L. M. Montgomery - Ezüst Erdő úrnője (Pat 1.) azw3.rar
  312.2 KB · Olvasás: 37

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
L. M. Montgomery: Pat úrnő (Pat 2.)
covers_398113.jpg
Amikor betöltötte a húszat, mindenki azt hitte, hogy Patricia Gardinert körül kell, hogy udvarolják a fiatalemberek. Mindenki így gondolta, kivéve Patet. Pat számára Ezüst Erdő jelentett mindent, egyszerre volt otthon és a mennyország. Mindaz, amit az élettől remélt, a Prince Edward-szigeten álló bájos, öreg ház varázsában testesült meg, ahol „a jó dolgok sosem változnak”. És most még a szokottnál is több volt a tennivaló: meg kellett tervezni a karácsonyi családi összejövetelt, vendégül kellett látni egy grófnőt, házasságot kellett összekommendálni, és fel kellett készülni az új béres érkezésére.
Ám amikor a hőn szeretett családtagok és barátok sorban továbbléptek az életben, és elköltöztek, Patben felébredt a kétség, hogy bölcs döntés volt-e Ezüst Erdőt a szív dolgai elé helyezni.
Lehetséges-e mégis, hogy magányosnak érzi magát Ezüst Erdő falai között?
 

Csatolások

 • L. M. Montgomery - Pat úrnő (Pat 2.).pdf
  2.9 MB · Olvasás: 87
 • L. M. Montgomery - Pat úrnő (Pat 2.).epub
  399.1 KB · Olvasás: 71
 • L. M. Montgomery - Pat úrnő (Pat 2.) mobi.rar
  327.6 KB · Olvasás: 38
 • L. M. Montgomery - Pat úrnő (Pat 2.) azw3.rar
  302 KB · Olvasás: 35
Oldal tetejére