Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Salman Rushdie – Luka és az Élet Tüze
2013.
epub, mobi

covers_281998.jpg
Meseregény.
„Tőled még a gatyám is táncra akar perdülni”– így beszélnek a leselejtezett istenek Lukával, aki lehetetlennek tűnő feladatra vállalkozik: ki akarja menteni apját a halál karmai közül. Hosszú útján látása perifériáján – akár egy számítógépes játékban – mindig ott van, hány élete van még, és hány szintet teljesített, de szerencsére mindig akadnak segítőtársai, például a vidri Inzultáná és az ő vidrái vagy a Ropogtat nevű mókus, aki segít megértenie a kiszuperált istenek mondandóját.

Rushdie e művével egy régi ígéretet teljesít: Milan nevű kisebbik fia mindig azt kérdezte tőle, mikor ír neki is egy könyvet, mint Zafarnak, a nagyobbnak, aki a Hárún és a Mesék Tengere című művet kapta apjától. És mivel a szerző úgy gondolta – joggal –, hogy a gyereknek tett ígéretet soha nem szabad megszegni, megírta a Hárún folytatását.

Kérésre.
Docx-ban a "gyöngyszemek" között. #128

 

Csatolások

  • Salman Rushdie - Luka es az elet tuze.epub
    413.2 KB · Olvasás: 180
  • Salman Rushdie - Luka es az elet tuze.zip
    619.6 KB · Olvasás: 120

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Diószegi Vilmos (szerk.)
A nyírfa-fiúcska
Mesék az Amur partjáról

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

NGrAJc0.png
Járja a vadász a tajgát, hattyú a zúgó Amur felett: az engedetlen lány az, aki átbucskázott a fején és hattyúvá változott…
Vadkan csörtet a bozótban – a falánk, önző sámán lelke lakik benne, akit mohóságáért erdei vaddá varázsolt a Tigrisember. És szájról szájra szállnak az Amur partján a csodálatos tündérmesék, hősmondák, állattörténetek…
Az olvasó szeme előtt megelevenedik a tajgalakók titokzatos szellemekkel, jó és gonosz állatokkal, leselkedő szörnyekkel benépesített világa.
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.
 

Csatolások

  • A nyírfa-fiúcska.epub
    303.7 KB · Olvasás: 266

levendi9

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Valakinek nincs meg véletlenül a Bogyó és Babóca épít c. könyv? A kisfiam szó szerint megette a lapjait, olvashatatlan lett, és szeretném ismét olvashatóvá varázsolni.
Bogyó és Babóca épít így külön
 

Csatolások

  • Bogyo es Gombi tornya - Bartos Erika.pdf
    1.1 MB · Olvasás: 292
  • Bogyo es Baboca epit - Bartos Erika.pdf
    1.9 MB · Olvasás: 268

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Hadzisz Dimitrisz (szerk.)
A lány, aki rózsát nevetett
Újgörög népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

8MZ6qnH.png
A királyfi megvigasztalódva gondolta: "Ha el is tűnt az aranyossága, legalább a rózsa megmaradt!" Öregemberéknél kacagott a lány örömében, hogy újra lát, és kacagás közben újból kiesett a szájából egy rózsa. Az öregember vitte gyorsan a palota elé, és becserélte a másik szemre. Ismét fohászkodtak, és odaforrt a lány másik szeme is. Víg volt most már a kedve a lánynak, egyre nevetett, és egyre hullott a rózsa a szájából. Nem vitte már az öregember a palota elé, hogy árulja őket, hanem osztogatta boldog-boldogtalannak.
Fülébe jutott a királynak, hogy van valakinek egy ilyen lánya. Körülfogta katonáival a házat, bement, és elvitte magával a lányt. Egyenest a palotába mentek, ott aztán elmesélte szegény, hogy mit kellett elszenvednie mostohájától.
(Közös munka.)
 

Csatolások

  • A lány, aki rózsát nevetett.epub
    279.9 KB · Olvasás: 300
Utoljára módosítva:

pszi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Whalley Paul Lepkék és pillangók
Szemtanú sorozat 01
A Szemtanú sorozat ötven valahány kötete (a kiadó is keveri) különböző életkorúaknak szóló gyermek- és ifjúsági könyv (a kiadó is tartózkodik az életkori behatárolástól...). Tény, hogy van amit már nagycsoportban lehet lapozgatni, mások kisiskolás korban kapcsolódnak a tananyaghoz, megint mások középiskolásoknak valók. Közös bennük, hogy rövid magyarázatokkal, szép. színes képekkel és ábrákkal szemléletesen járja körül az adott témát. A témák pedig sokszínűek: a lepkéktől az ősembereken, kalózokon, emberi testen át a járványokig...Újabban tematikus kiadással is kísérleteztek, a tudás témától (pl Világegyetem, Elektromosság, Öltözködés stb) a művészetekig (pl Leonardo da Vinci, Kompozíció, stb.). Feltöltöm, ami megvan, jó lapozgatást a gyereknek- és a gyerekkel!

Szemtanú 01 Whalley Lepkék.jpg
 

Csatolások

  • Szemtanú 01 Whalley Paul Lepkék és pillangók.djvu
    7.4 MB · Olvasás: 421

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Gulya János (szerk.)
Tórem-Isten népe
Osztják népmesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

iXmpov6.png
Messze északon, az életet adó Ob-folyó mentén, a vasból való ég alatt, hogy medve-isten az emberek ura, mesélik egymásnak e meséket a rokon osztják nép fiai – ősökről-hősökről, regebeli szép időkről, életről és szerelemről, istenről és emberről…
Szavaik nyomán nemcsak az osztják nép sajátos, szenvedéssel, szépséggel tele világa tárul fel, hanem elénk villan az osztják és a magyar nép őseinek sok évezred előtti, hagyomány- és varázslat szőtte ősi, népi képzeletvilága is.
A kötet első ízben ismertet meg a rokon osztják gazdag népmese-kincsével.
(Közös munka.)
 

Csatolások

  • Tórem-Isten népe.epub
    370.6 KB · Olvasás: 264
Oldal tetejére