Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
Felix Salten - Renni
cl.jpg
RENNI, a farkaskutya egészen apró kölyökként kerül fiatal gazdájához, George-hoz. George alapelve az, hogy verés nélkül is be lehet idomítani a kutyát speciális, és fajtájának megfelelõ feladatok végrehajtására. Sok gondossággal és szeretettel sikerül is elérnie, hogy Renni a hadgyakorlaton, majd a háború alatt segít felkutatni a sérülteket, és szinte hõsi tetteket hajt végre.
 

Csatolások

  • Felix Salten - Renni.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 174

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
Felix Salten - Hopsz és társa
cl.jpg
"– Hol vannak a testvérkéim? – kérdezte váratlanul a kis nyuszi. A bozótban ücsörgött anyja mellett, pompás páfránylegyezők alatt. Aprócska volt, akár az erdei föld maroknyi göröngye. Gyapjúgombolyaghoz hasonlított. Leheletszerű, csepp kis jószág. Ködszürke bundája akár az érkező hajnal első halovány, sápadt fénye. Lágy csillag fehérlett homlokán, a gyermekkor ártatlan, édes jele.
– Hol vannak a testvérkéim? – kérdezte ismét. Most jutottak eszébe. Miért épp most, nem tudta, nem tűnődött ezen."

A Bambi írója ezúttal két kicsi nyuszi, Hopsz és Plána életén keresztül mutatja be az erdő titkos életét. Természetesen abban az erdőban, ahol Bambi is él.
 

Csatolások

  • Felix Salten - Hopsz és társa.pdf
    15.8 MB · Olvasás: 286

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Melissa de la Cruz - Az Elveszettek szigete (Utódok 1.)

Formátim: pdf/ocr
Megjelent: 2015

1609440480795.png

Húsz évvel a történet kezdete előtt a gonosz lelkeket száműzték Auradon királyságából, és az Elveszettek szigetére kerültek. Egy energiapajzs veszi körül ezt a barátságtalan helyet, hogy ne tudjanak elmenekülni sem ők, sem utódaik: így esett fogságba a szigeten Demóna és lánya, Mal; a gonosz királynő és Evie; Jafar és fia, Jay, Szörnyella de Frász és Carlos.
Megfosztva varázserejüktől, elvágva a külvilágtól, teljesen elfeledve élik életüket. De a Tiltott Erőd mélyén ott rejtegetik a Sárkányszemet: a kulcsot, ami a valódi sötétséghez vezet, és amivel elmenekülhetnek a szigetről. Csak a legokosabb, leggonoszabb, legromlottabb találhatja meg… Vajon ki lesz az?
A nagysikerű Utódok című Disney mozifilm és a Disney Channelen futó sorozat regényváltozata.
 

Csatolások

  • Az Elveszettek szigete - Melissa de La Cruz.pdf
    1.7 MB · Olvasás: 157

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Anonymous

Kérdezd meg Alizt!​

1609444737248.png
Aliz tizenöt éves, fehér, középosztálybeli. Fogyókúrázik, randevúzik, elég jól tanul. Úgy gondolja, hogy egy szép napon szeretne férjhez menni és gyerekeket nevelni.
Július 9-én Alizt megkínálják kábítószerrel. Rászokik. Feltárják előtte a szex birodalmát. Aliz szabadnak érzi magát. Néha aggódik a drogozás miatt, úgy érzi, talán nem kellene. De úgy látja, a kábítószertől sokkal elviselhetőbb a világ.
Aliz szülei nem tudják, mi folyik. Észlelnek változásokat. Azt hiszik, Aliz „rossz társaságba keveredett”. Nem tudják, hogy Aliz kábítószert használ. Nem tudnak segíteni rajta.
A különbség Aliz és más drogélvezők között az, hogy Aliz naplót vezetett…
 

Csatolások

  • anonymous__kerdezd_meg_alizt!.rar
    179.2 KB · Olvasás: 182

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Benedek Elek

Az aranyalmafa​

Külföldi mesék
1609447948856.png
Az aranyalmafa Benedek Elek külföldi népmese-feldolgozásainak gyűjteménye. A tartalmas kötet tizennyolc nemzet népmesekincséből ad ízelítőt. Valamennyi mese megőrizte sajátos népi jellegét, de Benedek Elek ízes magyar nyelve mégis közel hozza a mi fiatal olvasóinkhoz.
 

Csatolások

  • benedek-elek-az-aranyalmafa.pdf
    601.4 KB · Olvasás: 313

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Rákosi Viktor: Utazás a Holdba és egyéb történetek
epub, mobi

1609448326633.png
A maga idejében, a XIX. és XX. század fordulójának tájékán Sipulusz álnéven rendkívül népszerű, de egyes (magyar történelmi korokban játszódó) művei által máig ismert szerző sok kötetnyit jelentetett meg rövidebb, humoros írásaiból is. Ezekből is válogatta a korabeli kiadó ennek az ifjúságnak szánt könyvnek a darabjait, s illusztráltatta őket az akkor már a legjelesebb rajzolóművészek közé tartozó Mühlbeck Károllyal. Néhány cím a történetek közül: A török császár borbélya, Hogyan aprított föl engem Krausz bácsi?, Mire való a budai Alagút?, Szegény embernek gazdag kutyája, Az újságáruló asszony álma, Az okos majom, Levél a Jézuskához, Az oroszlán megtraktálása. A kötetet kiegészítésül egy-egy elbeszélés zárja a Rákóczi-szabadságharc korából és az 1848-49-es időszakból. Egész oldalas illusztrációkkal.
 

Csatolások

  • Rákosi Viktor-Utazás a Holdba.epub
    891.4 KB · Olvasás: 144
  • Rákosi Viktor_ Utazás a Holdba _ és egyéb történetek.zip
    806.3 KB · Olvasás: 110

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
Felix Salten - Perri
covers_13621.jpg
Perri, a mókusgyerek vidáman tornászik a fák ágain, és mindenre kíváncsi. A veszélyt még nem ismeri, halálos ellenségét, a nyusztot kedves kis állatnak véli, az őzek vad szerelmi csatározásairól pedig azt hiszi, hogy igazi háború. Porróval, pajtásával együtt azonban csakhamar mindent megtapasztal, ami az erdei állatok életét jelenti: a halálos veszedelmet, a természet változásainak és a nagy Őnek, az embernek való kiszolgáltatottságot, majd az új tavasz közeledtével az igazi szerelmet is.
Félix Salten, a híres Bambi című regény szerzője ezúttal egy mókus felnövekedését kíséri nyomon regényében. Bambi itt is megjelenik egy pillanatra, immáron bölcs és méltóságteljes alakban, az erdő uralkodójaként. A Perri méltó társa a világsikert aratott és rajzfilmről is jól ismert regénynek.
 

Csatolások

  • Felix Salten - Perri.pdf
    4.8 MB · Olvasás: 271

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
Felix Salten - Bambi gyermekei
cl.jpg
Ahogy hajdanán Bambi, a roppant népszerű állatregény hőse a bársonyos bundájú kis őzgidából erős és okos bakká nőtt, úgy érik felnőtté szemünk láttára két gyermeke, Genó és Gurri egy év leforgása alatt. Anyjuknak, a szelíd Falinának az oltalma alatt tanulják fajtájuk életének szabályait a gyönyörű és könyörtelen természet ölén. Életüket vérengző vadak fenyegetik, de náluk is veszélyesebb Ő, az ember, aki távolról öl a Dörgőkézzel, máskor viszont a jóságos gondviselés szerepében lép fel. Nehéz volna e rejtelmek közt eligazodni, de Bambi, aki az erdei őzek fejedelme lett, messziről figyelemmel kíséri gyermekei életét, védi, neveli és oktatja őket. Mire letelik az esztendő, a félénk és túl óvatos Genóból bátor bak, a kis család elismert feje lesz; vidám és vállalkozó szellemű kis húgával, Gurrival együtt áttérnek az önálló életre.
 

Csatolások

  • Felix Salten - Bambi gyermekei.pdf
    4.8 MB · Olvasás: 250

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Hans Nevermann (szerk.)

Az istenfiú városa​

Kambodzsai mondák és mesék
1609837032239.png
Az Európa Könyvkiadó Népek meséi című sorozatában 1956 és 1990 között 84 kötetet jelentetett meg. (Ebből két mű két kiadást is megért.) A felnőtteknek szóló, néprajzi sorozat a maga nemében valószínűleg egyedülálló, hiszen az öt kontinens minden részéről származó meséket, legendákat hozzáértő fordításban, szakmai magyarázatokkal, kiváló illusztrátorok műveivel adta ki. A könyvkiadók rendszerváltás utáni átrendeződése miatt a sorozat abbamaradt.
 

Csatolások

  • nevermann_hans__az_istenfiu_varosa.rar
    363.1 KB · Olvasás: 192

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Móricz Zsigmond

Boldog világ​

1609838009285.png
Móricz Zsigmond verses állatmeséin megjelenésük óta sok generáció óvodása, kisiskolása nőtt fel. Olyan klasszikussá vált meséket tartalmaz e kötet, mint például a Kecskéék és a farkas, A török és a tehenek, A poruljárt farkas, a Medve, róka, meg az ember, Többet ésszel, mint erővel, a Kis malac meg a farkasok, az Iciri-piciri.
Anyukák és apukák, nagymamák és nagypapák, óvó nénik, tanító nénik és tanító bácsik bizonnyal sok örömöt szereznek majd a gyermekeinek, unokáiknak, neveltjeiknek nagy írónk ízes szavú, élvezetes ritmusú, s a tanulságaikban örökérvényű meséivel.
 

Csatolások

  • moricz_zsigmond__boldog_vilag.rar
    119.5 KB · Olvasás: 230

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
L. Frank Baum

Oz, a nagy varázsló (Óz 1.)

1609856536904.png
Valahol messze, a zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a Nagy Varázsló. Úgy hírlik, hogy fényes palotájában a legkülönbözőbb kincsek garmadáját gyűjtötte egybe, köcsögszámra áll ott a bátorság és az ész, egész gyűjteménye van emberi szívekből, s varázshatalma akkora, hogy a világban sodródó Dorka is tőle kér tanácsot, hogyan juthatna vissza Kansasba. Óz palotája felé igyekszik hát mindenki, aki csodás segítségre vágyik. Oda tart a vándorúton összesereglett társaság: Dorka, a Madárijesztő, a Bádog Favágó, a Gyáva Oroszlán, no meg Totó, a játékos kiskutya is.
Különös és mulatságos mesevilág hőseit vonultatja fel előttünk. L. Frank Baum híres meseregénye, mely már több mint fél évszázada gyönyörködteti az olvasót, s melyből a világszerte nagy sikert aratott film is készült. A harmadik kiadásban megjelent könyvet Zsoldos Vera rajzai díszítik.
 

Csatolások

  • baum_l._frank__oz_a_nagy_varazslo.rar
    363.1 KB · Olvasás: 285

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
L. Frank Baum

Kalandok Óz Birodalmában (Óz 2.)

1609856705874.png
Dorkát a forgószél a kansasi rónaságról Óz csodálatos birodalmába röpíti. A Madárijesztő, a Bádog Favágó és a Gyáva Oroszlán társaságában elindul, hogy megtalálja a Nagy Varázslót…
Ki ne emlékezne erre a mesére, ám kevesen tudják, hogy az Óz, a nagy varázsló története itt még nem ért véget, s hogy Óz birodalma egy egész könyvsorozat színhelye.
A világnak nincs még egy ilyen csodálatos birodalma: jó és gonosz boszorkányok, bájos hercegnők, gyáva oroszlánok, a legfurcsább és legcsodálatosabb óriási és apró teremtmények népesítik be e képzelet teremtette földet.
L. Frank Baum ezen újabb kötetben kalauzol e csodálatos vidék csodálatos lakói, furcsa teremtményei között. Folytatódjék hát az izgalmas utazás Óz birodalmában!
Ehhez kíván kellemes szórakozást a Kiadó.
 

Csatolások

  • baum_l._frank__kalandok_oz_birodalmaban.rar
    227.3 KB · Olvasás: 258

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
L. Frank Baum

Ozma, Óz hercegnője (Óz 3.)

1609856830784.png
Talán nincs is olyan gyerek vagy felnőtt, aki ne ismerné Dorkát, Madárijesztőt, Gyáva Oroszlánt vagy Bádog Favágót, L. Frank Baum meseregény-ciklusának (Óz a Nagy Varázsló, Kalandok Óz birodalmában) főhőseit. Legalább egyszer valamennyien találkoztunk velük és megszerettük őket, kalandjaikat szívesen olvassuk újra meg újra.

A tomboló tengeri vihar Dorkát Ev országába sodorja. Csodálatos kalandokban van része ott Dorkának is és az Olvasóknak is, akik vele együtt ellátogathatnának ebbe a fantasztikus, mesebeli világba.
Dorka új barátokkal találkozik: Billinával, a kedves, beszélő tyúkkal, Tiktakkal, a Gépemberrel, Ozmával, Óz bűbájos hercegnőjével meg néhány fura figurával, például a Kerekesekkel, akik kéz és láb helyett kerekeket viselnek, valamint Langaléta Hercegnővel, akinek mindennap más-más feje van.
Mikor Dorka megtudja, hogy Ev Királynője és tíz gyermeke a gonosz Manó Király foglyai, varázsszőnyegen útnak indul új barátai és néhány régi kedvence, Madárijesztő, Gyáva Oroszlán és Bádog Favágó kíséretében, hogy kiszabadítsa őket. A veszély azonban csak fokozódik, amikor maga Ozma is Manó Király fogságába esik, aki szöcskévé varázsolja a Hercegnőt.
Vajon sikerül-e Dorkának túljárnia a gonosz Manó Király eszén és kiszabadítania a föld alatti palota foglyait, valamint saját elvarázsolt barátait?
 

Csatolások

  • baum_l._frank__ozma_oz_hercegnoje.rar
    4.7 MB · Olvasás: 279

trumel

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves mindenki,
keresem a kovetkezo konyvet, ha esetleg valaki fel tudna rakni nagyon halasak lennenk, olvasasi versenyben veszunk reszt es kulfoldon elunk
Ecsédi Orsolya: Banyavész

Koszonjuk szepen
 

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem Erich Kastner: Emberke meg a kislány c. regenyet.
Sajnos ezt, a masodik reszt mindenhol csak hangoskonyvben talalom. Kerem, ha valakinek lapul valahol ossza meg.
Koszonom! :)
Erich Kastner: Emberke meg a kislány
kastner_erich_emberke_meg_a_kislany_hu (Small).jpg
Emberke csupán öt centiméter magas, és egy gyufásskatulyában él. Õ a Csillag Cirkusz legfényesebb csillaga. Kivételes adottságait szüleinek, a mindössze fél méteres artistapárnak köszönheti, de rengeteget tanult Mágus Márkustól, a bûvészprofesszortól is. Hû barátja még Marcipán Rózsa, Mágus Márkus menyasszonya, aki töretlen jókedvvel nevelgette Emberkét.
A parányi kisfiú kalandjainak se szeri, se száma. Már az elsõ kötetben is rengeteg érdekesség esett meg vele, ehhez hasonlóan a folytatás is bõvelkedik izgalmas fordulatokban. Az események ezúttal egy film körül bonyolódnak, amit még Alaszkában is levetítenek. Itt pedig megnézi többek között egy öt centiméteres kislány…
Hogy hogyan keveredik-kavarodik össze sorsuk Emberkével, azt megtudhatjuk Erich Kästner híres regényének második kötetébõl.
 

Csatolások

  • Kastner Erich - Emberke meg a kislány.pdf
    9.1 MB · Olvasás: 258
Oldal tetejére